Biosolar Forum => Fűtés - Kazánok => FAELGÁZOSITÓ KAZÁNOK | lapozz: « előző 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 következő » |
zoli79Válasz erre 2017-03-27 08:23:18 |
---|
Előzmény: sándor #50850#50856 Szia Sándor! MI lesz az új kazán? Maradsz az Atmosnál? |
sándorVálasz erre 2017-03-26 11:57:20 |
---|
Előzmény: Jegi72 #50847#50850 Üdv Jegi72, Nem tudom jó döntés volt e használt generátoros kazánt vásárolni. Majd csatolok képet arról, hogy hogyan néznek ki pár év után a felső tűztér kerámia oldal elemei. Tele vannak repedésekkel, hogy ne essen szét, nagyon óvatosan kell a tüzelőt bepakolni. Elég egyetlen oldalra boruló nehezebb görcsös hasáb, vagy a jobb töltöttség miatti hasáb beerőltetés és kitörik az oldalfal. Ha nem adták hozzá a ventilátort, akkor vagy lefutott a kazán 8-10 évet, vagy szétégették a ventilátort. Egyik sem jó előjel a kazán általános állapotára vonatkozóan. A ventilátor az Atmosok legmegbízhatóbb alkatrésze. Beépítés előtt feltétlenül győződjél meg a termosztátok állapotáról is! Nálam 10 év után kezdték beadni a kulcsot. Akkoriban gyári eredetit nem sikerült beszereznem, illetve horror áron kínáltak a kamu szervizesek használtakat. Így kénytelen voltam "átépíteni" a kazánt, kiváltani a hibás, bizonytalan működésűeket más megoldásra. A komplett kerámia készlet mellé érdemes megrendelni a két ajtó belső, hővédő szigetelését is az üvegszálas tömítésekkel együtt. Különösen az alsó ajtó hőszigetelése használódik el gyorsan. Én évek óta nem takarítom róla a lemezesen ráüvegesedő pernyét, mert különben már elkopott volna a teljes szigetelés. Ami ráégett pernye a mozgatástól és a saját súlyától leesik, az gyorsan "visszagyógyul", és tovább védi a szigetelést a közvetlen szúrólángtól. Reményre adhat okot, hogy még nálam is vannak kiszerelt, feltételesen használható állapotú oldal kerámiák. A szerviz szerint a régi kerámiák más-más gyártótól származtak. A cég azóta új gyártótól rendeli a kerámiákat. Ezek jóval tartósabbak és egyenletes minőségűek. Gondolom jó mélyen a zsebedbe kell nyúlnod a felújításhoz. Az eredmény attól is függ, hogy magad akarod e a garancia elvesztésével elvégezni a cseréket. Én, ennyi tapasztalattal, megbíznám a szervízt a kazán felmérésével és a csere elvégzésével is. Nekem annó a kamu szerviz munkája, a felhasznált anyagok, valamint a magam vásárolta és beépítésű ventilátor értéke közel 40%-a volt az új kazán engedményes árának. Ha nem cseszték volna el az alsó kerámia típusát, és nem lyukad ki a hátfal, akkor szerintem megérte volna 14 év után még egy teljes felújítást megcsinálni a kazánon. Így most a legolcsóbb megoldás egy másik 32KW-os, de nem generátoros kazán beépítése. Még akkor is, ha a saját beépítés és saját fűtési rendszer miatt elveszítem a "rendszer" garanciát. Nem reklám, de a gyártmány annyira megbízható, hogy bízom benne, amikorra a jelenlegi öreg fűtésrendszert cserélni kell, addig a kazán is bírni fogja. Pillanatnyilag ez a gazdaságos megoldás. (Gyengébb hatásfokú de olcsó lemezkazánból már a harmadikat kellene vásárolnom, és a fűtésköltségem is sokkal magasabb lenne.) Ami a most üzemelő ventilátort illeti, azt átvizsgálás után meg szeretném tartani vésztartaléknak. Van még, hagytak nálam egy felújításra váró, elfuserált javítású ventilátort. (Szétfúrták a hernyócsavart, de félre ment a fúrás.) Amennyiben ezt sikerül a tengely károsodása nélkül szétbontanom, akkor az felújítható lesz. Most csapágyas. Ha a tengelye használhatatlan, javíthatatlan, akkor az állórésze és a lapátja megmarad tartaléknak. Amennyiben a gazdája nem tart rá igényt, akkor szabad. Sajnos muszáj így sakkoznom, mert egy új ventilátor nagyon drága. |
Jegi72Válasz erre 2017-03-26 08:47:14 |
---|
Előzmény: sándor #50837#50847 Üdv Sándor Köszönöm a cimet, már irtam is nekik emailt. A ventillátor felujítás nekem nem jelentene problémát szakmámból adódóan. Én nemrég vettem egy dc32 gs tipusú kazánt használtan, csak nem volt hozzá ventillátor. Viszont én is csak nyár közepe vége felé épiteném be, úgyhogy nem lenne nekem probléma ha csak nyár elején kerülne bontásra az a kazán. :) Rendeltem kerámia betéteket, de sajnos a generátoros tipushoz sokkal drágábbak, más tipusokhoz képest. Üdv |
sándorVálasz erre 2017-03-24 00:10:45 |
---|
Előzmény: Jegi72 #50828#50837 Üdv Jegi72, Az elérhetőségük: "Címek: Várpalota Csokonai utca 37. Miskolc Csabavezér út 115. Kereskedelmi kérdések: Huszár Róbert 06-30-74-22-131 E-mail: atmoskazan@gmail.com Műszaki kérdések: Zsófi János 06-70-94-56-008 E-mail: szerviz.atmos@gmail.com “Keressen bizalommal, már a döntés előtt! Segítek Önnek is, hogy a lehető leghatékonyabb kazánháza legyen.” Zsj" Legjobb tudomásom szerint ők a hivatalos magyarországi kapcsolat a gyártóhoz. Atmos kazánokat lehet ugyan több forgalmazótól beszerezni, de garanciában, az alkatrész és a kopó - fogyó elemek pótlásában, szakszerű és garanciás beszerelésében ők nem tudnak rendelkezés állni. Ez a hivatalos képviselet és gyári szerviz néhány év óta működik, előtte (sajnos részben azóta is) hatalmas káosz volt ezen a területen. Sok kazánt hoztak be Szlovákiából. Önjelölt "szerviz szakemberek" hozták be zsebimportban a sokszor össze nem illő alkatrészeket. Azt fontos tudnod, hogy a szerviz, Zsófi János pontosan be tudja azonosítani, hogy a kazánod melyik ország piacára készült, mert vannak (régen is voltak) eltérések a vezérlésben, a belső felépítésben. Az ilyen kérdésekben a neten fellelhető árusító cégek nem tudnak segíteni. Közvetlenül a gyártóhoz lehetne még fordulni, de ők a sok Magyar kontár "szakszervíz cég" okozta káosz miatt már csak a Huszár és a Zsófi urakon keresztül hajlandók szóba állni velünk. Esetleg ha van Cseh szerviz kapcsolatod, tőlük is beszerezhetsz alkatrészeket, de azokra nem lesz Magyarországon garancia. A kilyukadt kazán szerencsére végig húzta a telet. Heti víz pótlásokkal sikerült eljutni a leállításig. Jelenleg még beépítve áll a helyén, bontásra vár. A jövőbeni sorsa félig eldöntött. Egy kazánépítő már jelentkezett érte, de miután amikor megvettem, annyira leszólta, hogy már csak azért sem adom el neki. Kiszedek belőle minden (valamire) használható alkatrészt, termosztátot. A fémrészeket szétvágom és részletekben különböző telepeken eladom. Nyár elején akarom kibontani és az újat beépíteni. A kerámia elemei az alsó tűztér kivételével teljes cserére szorulnak. Ráadásul a még feltételesen (ha sikerül épen kiemelni) használható, két félből álló alsó kerámia elem nem az én generátoros kazánomba való, de nem is építhető be másik generátoros kazánba. Számomra ismeretlen, hogy valóban melyik típusba való. A füstgáz ventilátor (fülre) még tökéletes állapotban van, de 7-8 szezont üzemelt. Jó szívvel nem ajánlanám, mert ennyi üzemórával felújítás nélkül én nem építeném be. Max vésztartaléknak jöhet számításba, ezt a szerepet szántam neki. A motor némi trükközéssel felújítható. A külső burkolatot kell kivágni, hogy biztonsággal hozzá lehessen férni a motor védő ventilátor beégett hernyócsavarjához. A magas hőmérséklet miatt szerintem mezei csapágyakkal nem szabad felújítani. Magas fordulatra készült, nagy lógású (ha jól emlékszem 3C-s) csapágyakat kellene minimum SKF minőségben belerakni. Ezek és a munka ára közelítene egy eredeti Atmos füstgáz ventilátor árához. Meggondolandó, hogy a szakmai kihíváson kívül megérné e felújítani. (Egyet már megcsináltam, de nem merem másnak átadni amíg nálam nem bizonyított.) A füstgáz ventilátor ára nagyjából egy új kazán árának a 10%-a, tehát olcsón senki nem adna el még egy használhatót sem. A mostani gyári szerviz biztosabban tudna segíteni. |
Jegi72Válasz erre 2017-03-21 18:33:55 |
---|
Előzmény: sándor #50662#50828 Üdv Sándor Érdeklődnék erről a cégről, akik Atmos kazánokat forgalmaznak. Alkatrészeket is árulnak? Esetleg a régi kilyukadt kazán megvan még? A füstgáz ventillátor érdekelne engem. Üdv |
sándorVálasz erre 2017-02-09 16:27:28 |
---|
#50662 Üdv mindenkinek! Mint írtam, cserélnem kell a 14 éves generátoros elgázosítós kazánomat. Örömmel tudatom mindenkivel, aki Atmosban utazik, hogy végre van Magyarországon egy valódi képviselet és fontos(!), egy valódi szerviz cég is. Ami eddig volt, azt jobb elfelejteni. Sikerült mindkét céggel felvenni a kapcsolatot. A képviselet a kiválasztásban, beszerzésben, a szerviz cég a beüzemelés, a rendszerépítés, valamint az üzemeltetésben tud segíteni. Cím szavakban: Ami rossz! -Kiderült, hogy a kazánom kilyukadása három fő okra vezethető vissza. 1. A fűtésköri kapcsolásom 30 éves és nem az Atmos alapkapcsolás szerinti. 2. A rendszerem nyitott, az Atmos ma már csak zárt rendszerekkel dolgozik. 3. A legnagyobb hibát az első kerámiacsere során követte el az akkori szak- szerviz szerelője. Fogalma nem volt arról, hogy milyen a generátoros kazán. (Az enyém, nem is szerepelt a gyártási azonosító számok szerint a Magyarországra exportált kazánok között. Speciálisan nyugatra gyártott készülék volt. Ki tudja milyen úton jutott az akkori magyarországi képviselethez, aki nekem eladta?) A szerelő kihagyott, nem szerelt vissza, nem cserélt ki egy speciális hátfali füstgázt terelő idomot. Így a még túlságosan forró füstgáz kvázi szúrólángként érte két oldalon közvetlenül a víztér falát. A két pont egyikén égett ki a vastag lemez. Hiába kértem, hogy ugyan olyan kerámiát tegyen bele, mint amivel eredetileg vásároltam. Mellébeszélt és a garancia elvesztését ígérte be, ha nem fogadom el a munkáját. A munkáról minden dokumentációm megvan. Joggal perelhetném a céget, ha azóta nem szűnt volna meg, nem alakult volna át. Ha nem állna per, felszámolás alatt, és ha az Atmos cég nem szakított volna meg vele minden kapcsolatot. Ami jó! (Már amennyire ebben a helyzetben lehetséges.) 1. A fűtésrendszeremet átépíteni nem tudom, de van olyan kazán, amit egyszerűen be tudok tenni a régi helyére. 2. Sikerült a legfontosabb részletkérdéseket megbeszélni a szerviz vezetőjével. 3. Megértették, hogy a komplett rendszer sajátossága miatt "csak a kazáncsere" megvalósítható. De, és ennek ellenére a lehetőség szerint segítenek. Ami nem jó ugyan, de még elfogadható! 1. Ha nem az ajánlott gyári alapkapcsolás szerint kerül beépítésre az új kazán, akkor nincs rendszer garancia, max gyártási hibára. 2. A saját beépítéssel eddig is kétséges volt a garanciám, de a kazán amíg bírta, kiválóan működött, (működik ma is). Egyébként lett volna benne még 10-15 év! Ami nagyon de nagyon elgondolkodtató! 1. Az Atmos alapkapcsolás egy jóval régebben kidolgozott és bevált valami, mint azt gondolnánk. Eltérni tőle (lásd a fórumon több kételkedő más megoldásait) felesleges. 2. Az Atmos cégnek annyi baja volt a magyarországi "újítókkal", hogy kénytelen volt rendet vágni közöttük. Ezután csak az egyetlen, az Atmos cég gyári szervize által tervezett, jóváhagyott rendszerbe épített kazánra vállal garanciát. 3. Az új kazánomról csak a mechanikai méreteket tudhattam meg. A vezérléséről és a hozzá tartozó adatokról nem lesz a vásárlást megelőzően elérhető anyag. Elegük lett az okoskodó, a kazánjaikat lejárató és utánozni próbáló emberkékből. Elegük lett abból, hogy a fizikai törvényszerűségeket nem ismerő, a megszokásból rendszert építők a problémás fűtésrendszerek sikertelensége miatt egyszerűen az ismeretlen, "túlbonyolított" kazánt hibáztatták. 4. Jó hír, hogy bizonyos vezérlési változtatásokat, amiket nekem a régi fűtési rendszeremhez illesztés miatt a kazánon el kellett végeznem, azok egy része ma már alapból benne van az újabb fejlesztésekben. Én a változtatás előtt külön kikértem a gyár hozzájárulását, amit meg is kaptam. Igy maradhatott garanciám annak ellenére, hogy a gyári szám alapján ez a kazán nem is működhetett volna Magyarországon. Az is jó hír (ez inkább Marci területe), hogy 2003-ban az Atmos betervezésénél a hidraulikai viszonyok, a két egymásra dolgozó szivattyú miatt a "gondolkodó" Grundfoss Alfát építettem be (18 ezer helyett 48 ezerért), ez a szivattyú maradhat. Ma már az Atmos eleve csak ezzel a szivattyúval tervezi a rendszereit. Remélem, hogy a kazán csere után még kitart pár évig az öreg fűtésem! Felkerestem a bankjainkat egy esetleges, csik-csókos támogatásos teljes fűtésrendszer csere plusz gázbevezetés finanszírozása ügyében. Udvariasan meghallgattak, majd közölték, hogy egy luxus síremlék, esetleg a hamvaimat a világűrbe juttató temetésről könnyebben meg tudnánk egyezni. Fűtésrendszer, energiatakarékos építmény átalakítás már nem fér bele a táblázataik szerint a lehetőségeimbe. |
monolitVálasz erre 2016-01-18 20:49:33 |
---|
Előzmény: grano #49750#49751 "az, hogy vágnak egy lukat a kazánon ahol bemehet a levegő, attól azt a nyílást még nem nevezném secunder légbevezetésnek. " Ez nem a faelgázosító kazánok kizárólagos privilégiuma. Az, hogy elsődleges (primer) és másodlagos (szekunder) levegőbevezetést is használnak. A légbevezetéseket ki, miként alkalmazza és ezzel milyen %-os hatásfokot ér el, az műszaki és gazdasági (ár) kérdés. Ebből a szempontból az alul említett Herz apríték égetőnél kevés/kevesebb éghető gáz képződik mint a kifejezetten faelgázosításra tervezett kazánnál. Ott a felső égéstérnél elsődleges a minimális mennyiségű levegőbevezetés, a tökéletlen égés elérése. Az apríték égető kazánoknál ellenkezőleg, a minél tökéletesebb égés elérése a cél, legyen bár két kamrás égéstér kialakítva. |
granoVálasz erre 2016-01-18 19:44:00 |
---|
Előzmény: monolit #49746#49750 monolit: az, hogy vágnak egy lukat a kazánon ahol bemehet a levegő, attól azt a nyílást még nem nevezném secunder légbevezetésnek. Javítanak valamit a hatásfokon, de pl az alsó totyautánzat - alias szenes kazán - tűztérajtós légbevezetése messze van a secundernek nevezhető légellátástól. A secundert a lángba bele kellene vezetni hátul ahol felmegy a láng a felső táskákba, nem pedig itt elöl rávezetni mondjuk egy hasábfa végére. A felsőt nem ismerem, így nem nyilatkoznék. Attól, hogy egy vályús égetőfejre felülre lukakat fúrnak attól az még mindíg nem lesz gázosító. Javít az égésen igen, de a secundert messzebb kell vinni a tűzfészektől és ott adagolni, előmelegítve külön égéstérben. Ráadásul lehetőleg a primert is szűken adagolva. |
monolitVálasz erre 2016-01-18 18:26:50 |
---|
Előzmény: grano #49743#49746 "külön primer, külön secunder légbevezetést alkalmaznak, ami alapvetően az elgázosító technológia része." Tévedés, ez szinte minden fűtőberendezésen megtalálható. A képen látható, hogy már a régebbi kályhákon is alkalmazott volt. Sajnálatos viszont hogy mostanában erről a tervezők megfeledkeznek, ill. + pénzért mint extrát fizettetik meg a vevővel :( . A felső ajtókon adagolható a szekunder levegő. ![]() ![]() "Ezt az itthon leginkább használt kazánok (apríték/pellet) nem használják." Ugyanúgy használják, csak nem hangsúlyozzák ki. Amelyik égőfejen furatokat látsz az égő anyag felett, az mind az. + levegőt adagol az éghető gázokhoz. |
granoVálasz erre 2016-01-18 07:10:19 |
---|
Előzmény: monolit #49739#49743 monolit: Hogy érthetőbb legyen: www.herz-energie.at/index.php/firematic-20-60-1763.html Külön primer, külön secunder légbevezetést alkalmaznak, ami alapvetően az elgázosító technológia része. Ezt az itthon leginkább használt kazánok (apríték/pellet) nem használják. Jellemzően csak egy légbevezetést alkalmaznak és már az égőtérben hőelvonás történik. Ha a fej beépítését a hasábfát tüzelő faelgázosító kazánokra értetted akkor egyetértünk. De a Herz firematic kazánjai a faelgázosító technológiát alkalmazzák (szerintem). |
monolitVálasz erre 2016-01-17 18:05:40 |
---|
Előzmény: grano #49736#49739 Teccik, nem teccik, a tények: A prospektus nem állítja azt amit mondtál, igen tiszta égést ígér. www.herz-energie.at/index.php/hungarian-magyar.html Az égőfej kialakítása miatt kell a szekunder levegő bevezetés alul, (kétzónás égéstér) amint az a metszeten is látszik. Más égőfej kialakításnál már a fejnél bevezetik a szekunder levegőt az után-égetéshez. De fenntartom, hogy ilyen égőfejeket faelgázosító kazánba beépítve azok gáztartalmát már nem tudod meggyújtani az alsó égéstérben. ![]() ![]() |
granoVálasz erre 2016-01-16 19:54:28 |
---|
Előzmény: monolit #49735#49736 monolit: "Az apríték égető fejnél tökéletes égés van, emiatt nem alkalmas a leírt célra." Tévedni teccik: www.herz-energie.at/index.php/firematic-80-301-1764.html Létezik faelgázos égetőfej pellet/apríték kazánoknál. Az apríték/pellet égetőfejek önmagukban messze nem adnak tökéletes égést ahhoz már kell a kétkamrás égéstér. |
monolitVálasz erre 2016-01-16 18:29:53 |
---|
Előzmény: zsezse #48119#49735 Szia! Lásd kémia óra, amikor a lombikban levő faanyagot kívülről hevítve, a gázokat elvezetve meg lehetett gyújtani. A faelgázosító kazánban az égési folyamat fentről lefelé történik. A felső térbe az égéshez kis mennyiségű levegőt juttatnak (tökéletlen az égés), így füstgáz keletkezik, amely éghető gázokat tartalmaz. Az égési folyamat iránya egy csappantyúval szabályozható. A begyújtás hagyományos módon történik. Amint parázságy alakul ki, megrakod a felső teret szorosan fahasábokkal úgy, hogy az égőteret hézagmentesen teljesen kitöltse. A fenti térben keletkezett gázokat a parázságyon átvezetve (csappantyú) az begyulladván magas hőmérsékletű szúrólángot produkál, ezért kell a kerámia bélés az alsó térbe valamint a két égőtér közötti résbe. Az elszívás (vagy fújás, típustól függően) ventilátorral megoldott. A hagyományos kazánoknál a füst (nem elégett szén részecskék) és a gázok egy része a kéményen keresztül távozik, míg a faelgázosító azokat elégeti, ebből adódóan nagyobb a hatásfoka. Az apríték égető fejnél tökéletes égés van, emiatt nem alkalmas a leírt célra. ![]() |
granoVálasz erre 2015-12-21 14:35:36 |
---|
Előzmény: zsezse #49641#49643 zsezse: pontosan. Az égető fejedben is megemelkedne a tűztérhőmérséklet és jó eséllyel eltűnne a füst ha a lángot beterelnéd két acéllemez közé. Föléjük keresztbe egy kis távtartóval mégegy lemez, hogy ne a kazánt érje közvetlenül a láng. |
zsezseVálasz erre 2015-12-21 12:34:17 |
---|
Előzmény: grano #49640#49641 ahha, a nincs hoelvonas akkor a lenyeg! |
granoVálasz erre 2015-12-21 12:28:01 |
---|
Előzmény: zsezse #49618#49640 zsezse: ennyi a lényeg amit leírtál. A bélelt felső égéstérben(gázosító térben) nincs hőelvonás a generátorosnál, (pl e miatt a kátrányosodás is kevésbé jelentkezik), jobb a hatásfoka némileg. |
zsezseVálasz erre 2015-12-19 09:52:31 |
---|
#49618 mi a kulonbseg az atmos generator faelgazosito es nem generatoros tipusok kozott? azt latom, hogy keramia betetes a felso es az also ter is. |
zsezseVálasz erre 2015-01-09 09:32:34 |
---|
Előzmény: barbot #48161#48162 szerintem az kicsit kozmetikazott adat, ahhoz "tul egyszerunek" tartom a keszuleket es szerintem kicsi a holeado felulete is, de nem jartam utana en sem. grano: "ez nagyon dúúrva. Az eredeti 60%-ra esett vissza a fogyasztásod. Akkor ott még lehet finomhangolni rendesen." teny, hogy sokat javult es ugy erzem van meg benne tartalek! >Csak simán átírtad a vezérlést, vagy volt előtte tesztelted is más értékekkel? nem siman, mert probaltam az eredeti ertekekkel, de tultoltott a fej |
barbotVálasz erre 2015-01-08 21:27:29 |
---|
Előzmény: zsezse #48119#48161 Szia Zsezse! A rakétakályha nagyon közel járhat a faelgázosítóhoz. Nem igazán értem még a működését, létezik, hogy tényleg 90% körüli hatásfokkal működik?. www.youtube.com/watch?v=0d0vtGaj_6g www.reketakalyha.blog.hu/2013/03/26/mert_ha_futes-_akkor_raketakalya |
granoVálasz erre 2015-01-08 07:41:15 |
---|
Előzmény: zsezse #48156#48157 zsezse: ez nagyon dúúrva. Az eredeti 60%-ra esett vissza a fogyasztásod. Akkor ott még lehet finomhangolni rendesen. Csak simán átírtad a vezérlést, vagy volt előtte tesztelted is más értékekkel? |
zsezseVálasz erre 2015-01-08 06:20:47 |
---|
Előzmény: grano #48155#48156 a PWM maradt nagyjabol ugyanaz, de az adagolason sokat valtoztattam! elotte 2/20 (Azaz 2mp, es minimum 20 mp varakozas), most 1.3/25 -nel tudja ugyanazt a fustgazt es ugyanazt az eloremenot! repcebol elotte 1.5/30 volt, most 0.8/30(!) nal tudta ugyanazt az erteket, es nem fustolt! |
granoVálasz erre 2015-01-07 21:00:42 |
---|
Előzmény: zsezse #48154#48155 és fogadjunk, hogy a pwm értéket nem loggoltad előtte/utána :-) Mondjuk a füstgáz/fűtési előremenő érték változásából is kijönne a hatásfok javulás. Adagoláson mennyit változtattál? |
zsezseVálasz erre 2015-01-07 20:23:08 |
---|
Előzmény: grano #48151#48154 bevallom oszinten meg nem jutottam odaig, viszont atalakitottam az egofejet. raktam ra masodlagos levego befuvasokat es nagyon sokat szamit, sokkal "szebb" = szintelenebb a fust |
granoVálasz erre 2015-01-03 10:06:29 |
---|
Előzmény: zsezse #48119#48123 zsezse: nézegettem már régóta ebben a témában. Délután majd átküldöm a biomasszás anyagomat. Addig is keress ilyet, hogy fluidágyas kazánok. FBC, CFBC kazán, igazán szén égetéséhez (szén-biomassza együttégetéséhez) fejlesztették/tik őket. |
zsezseVálasz erre 2015-01-02 22:28:59 |
---|
#48119 sziasztok van egy agymenesem, szeretnem veletek megosztnai. mekkora melo lenne epiteni egy faelgazosito apritek egeto fejet? mi a faelgazositas lenyege? a forditott egesirany vagy hogy a fustgazokat forro feluletek kozott vezessuk el? csinalt mar valaki hazilag faelgazositot? |
Biosolar Forum => Fűtés - Kazánok => FAELGÁZOSITÓ KAZÁNOK | lapozz: « előző 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 következő » |