Biosolar Forum  =>  Hőszigetelés  =>  Hőszigetelő festék - csodafestéklapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
szocsmarciVálasz erre
2012-08-19
14:52:59
Előzmény: villam64 #32359#32360
Már kicsit elavult a NASA-val takarózni. A TS kamu, azt sugalja, hogy visszaveri a sugárzást (gondolom a szoba melegét visszaveri a szobába). A 7/2006 TNM rendeletben (épületenergetikai számítás) nem szerepel ilyen tétel, csak a Q= k x A x dT. Valószínű azért nem, mert nem jelentős a sugárzásos hőleadás az épületeknél. Nincs akkora dT, amivel érdemes lenne számolni. A sugárzásos hőnyereség más, az a napsugárzás és az ablak függvénye. Feltételezi, hogy a szoba nem tükörből van kirakva, és ami napfény egyszer bejut, az ott elnyelődik. A külső falra nincs sugárzásos hőNYERESÉG, mivel nem engedi be a napfényt. A NASA által kifejleszett festék valószínű létezhez, mert 1700°C-nál már van hősugárzás. Csak az más kategória.
A másik, kültéri festék dolog szintén mese. Nem tanácsos kívülre páragátló anyagot tenni, mert lecsapódhat a nedvesség a falban. Ezt már kitárgyaltuk ezerszer itt. Nem is értem, miért írjuk le ezerszer ugyanazt , csak az idő megy vele.

De a szőlő lugas jó ötlet, én támogatom. A darazsak meg akkor jönnek csak, ha túlérik a szőlő, és kireped. Erre a megoldás az, hogy időben meg kell enni, vagy bort csinálni belőle. Azt mondják jó a szőlő pálinka is (nem a törköly pálinka, azt igya az, aki hisz a mesékben).
villam64Válasz erre
2012-08-19
13:39:11
Előzmény: robert #32358#32359
https://biosolar.hu/forum/show/31704#31704
Én erre az utóbbi kettőre gondoltam, nem a sima festékre. És csak kívülre, és csak a nyári napsugárzás hatásának csökkentésére. Belül ott a hőtároló fal. Oda nem tennék. Valamilyen módon az infra sugárzást kell visszaverni. Vagy mindenhova szőlő lugast építsek. Arra meg a darazsak jönnek. Ezüsttel sem tudom befuttatni a házat.
2012-08-19
12:48:08
Előzmény: villam64 #32355#32357
Remélem viccelsz...
villam64Válasz erre
2012-08-19
11:33:07
Előzmény: robert #32353#32355
Róbert
Azon a festéken nem gondolkodtál, amire írják a infra visszaverő hatást, hogy nyáron ne melegedjen ? Én azt tervezem kipróbálni kívülre.
2011-10-31
16:58:24
Előzmény: robert #20583#20586
Végre egy konkrét dolog. Imádom amikor hőszigetelés helyett ezt a festéket ajánlják a forgalmazók a tudatlan felhasználónak a fórumokon, hogy ez az egyetlen és üdvözítő megoldás. Eddig mindig vitába szálltam az ilyen reklámozókkal, úgy tűnik ezután sem lesz másként. :-))
2011-10-31
15:43:54
Előzmény: robert #20583#20585
A meglepetéstől szólni sem bírok! :-)
2011-10-31
14:41:10
#20583
Találkoztam valakivel, aki a tetőterében két egymás mellett, azonos réteges szerkezeten elhelyezkedő gipszkarton felületet hőárammérővel vizsgált.
Az egyik falfelület normál festékkel, a másikat hőpajzs (eredeti!) festékkel festette le.

A mérések nem mutatottak különbséget a két különböző festékkel kezelt felület hőátbocsátásában.

2011-03-16
13:09:30
Előzmény: robert #12860#12961
Szia Robert!

Megtaláltam a levelet:
- "Nem tudom mennyire szakmabeli e-téren? Milyen mélységben érdekli a dolog?
Amit tudok, saját tapasztalat megírom, a többi Önre van bízva. Nem vagyok szakmabeli. Saját magam festettem fel a készítményt is.

Nekünk már van tapasztalatunk. Amit leírtam ott, nagyjából fedi a valóságot. Nálunk nagyon sok a zártszelvény portálvas. A vas-és belsõ fal találkozásánál levõ masszív hõhíd, így a fal párásodása is megszûnt.
Ez tény. A vassal már nem ennyire jó a helyzet. A zártszelvényink most párásodnak belülrõl (november - hidegebb van). Felületi hõméréseimbõl (infra-felületi hõmérõ) az derült ki, hogy kb. 3-4 fok grádenst tud létrehozni 3 réteg nanoanyag (külsõ hõmérésklet 1fok. vas kívül 5fok, belül 9fok).
Van olyan portálvas, amit nem festettünk le, ott 0 azaz nulla a grádienskülönbség a külsõ-belsõ felület között.
Mivel nekünk más megoldásunk (a komlpett ablakcserén kívül) nem adódott az utólagos hõszigetelésre, így ez minden bizonnyal több a semminél.
Valószínû, ha több rétegben viszem fel a festéket, jobb az eredmény.

Remélem tudtam segíteni.
Üdv: KJ gyógyszerész"2011-03-11
10:05:41
Előzmény: pali #12859#12860
Pali,

A üveggyöngyöt a 3M gyártja nem az UFO-k. Ha azt állítják, hogy a NASA fejlesztett ki valamit, az már eleve gyanús. Egyszer láttam egy reklámot, ahol egy vietnámi papucsot reklámoztak így.


Nem mindegy, hogy a "hideg fal érzet" szűnt meg, vagy a fal felülete lett melegebb lett.Egyébként van valami alapja annak az állításnak, hogy a NASA fejlesztett hővédő festéket.
Később több cég is létrejött az eredmények hasznosítására. Sajnos ezeknek a cégeknek az oldalain sem találhatóak technikai adatok, csak sok megtévesztő szöveg. Úgy tűnik, hogy az oldalakat évek óta nem is frissítették.

INSULADD


2011-03-11
09:42:56
Előzmény: robert #12829#12859
Robert!

Pont ezért raktam ide, hogy nehogy bedőljenek a hamisított adatoknak.

Ne az első, kereskedői dumának dőljön be az ember, hanem tájékozódjon több felől.

Ez a vákuum-kerámia golyó több helyen is megjelenik, mint NASA csúcs technika.
Megkérdeztem egy felhasználót, aki referenciaként szerepelt egy forgalmazónál.
A lényeg, hogy nála érezhető volt a javulás, megszűnt a hideg felület. Több éve volt, próbálom megtalálni a levelét és berakom ide.

Pali
2011-03-10
18:30:29
Előzmény: pali #12822#12829
Pali,

Egy grafikai trükkre rájöttem:
Ha megnézed a fal két oldalán a hőmérsékleti görbéket, akkor látható, hogy nem egy skálán vannak ábrázolva, de a rajzok úgy van összerakva, mintha...
Ha egy koordináta rendszerbe tennénk a négy esetek, akkor a belső oldali hőmérséklet a szuper szigetelő esetén 14 C lenne a 18.5 helyett.

Ez pont olyan, mint amikor a fogyasztószer reklámban photoshopp-al csinálnak egy kövér emberből karcsút.
Itt agyártó honlapja, azon nem találtam ilyen szemfényvesztő rajzokat:
www.aviduz.cz/cs/ke-stazeni/
Az angol nyelvű szöveg párszor tíz mikronnyi üveggyöngyökről beszél, ami reflektívvé teszi a festéket, ezért kevésbé lehet érezni, hogy hideg a fal (mert visszaveri a hősugarakat). A fal hőmérsékletének emeléséről nem esik szó.

AVITOP® is intended for interior (indoor) use as thermo-active substance, in different words - thermal insulation paint. Its unique properties significantly affect the thermal comfort in the room and therefore subsequently reduce the cost incurred by heating. In the rooms where the perimeter wall (or internal partitions) are treated with AVITOP the temperature of the wall is much higher on the first touch.

AVITOP® precludes the direct absorption of the heat by perimeter walls and ceiling. In the layer of AVITOP the electromagnetic radiation (= heat) concentrate and then the re-radiation into the interior occurs, so-called secondary reflection.
This phenomenon happens due to a very high content of glass beads 3M. These are thin-walled hollow spheres made of technical glass with a diameter 30 - 120 μm, which optimally fill the space and reduce the volume of binding material to the minimum.
The density of AVITOP ρ is lower than 0.4 kg / dm3! Compare this with similar products.

AVITOP® will provide thermal comfort
For the thermal comfort the most important element is that the surface temperature of the surrounding residential area does not differ from air temperature. Optimal surface temperature is 18 to 20 °C.
The result of application of AVITOP is thermal comfort at a lower temperature of indoor air. In practice, this means that the draught is limited, the walls do not radiate the cold and do not absorb the body heat. At the same time it results in significant savings of heating costs - reducing air temperature by 1 °C represents about 6% lower power consumption.
The users agree that they experience the reduction of the heating temperature of 2 to 3 °C!

AVITOP will help you save
AVITOP® will reduce the heating costs, will increase the thermal comfort and will allow the optimal use of heating systems.
Further savings are allowed due to the fact that the room treated with AVITOP on the walls and ceiling can be heated up more quickly. Incorporation of AVITOP and easily controlled heating system will help to further significant savings.
The final energy savings for heating depends mainly on the user's behaviour. They determine how they utilise they heating system depending on their needs. It is therefore important to create optimal conditions for rapid achievement and maintenance of thermal comfort.

AVITOP® will protect the health of you and your family
AVITOP® removes the cause of condensation of air humidity in the critical areas of walls and ceilings. You can therefore remove the cause of the harmful fungi.
Moulds are a major allergen and their spores are carcinogenic. The quality of indoor surroundings' directly affects the performance and resistance to other diseases.

AVITOP® will protect your house
AVITOP® , as opposed to other systems for thermal protection of buildings, requires the minimum of technical means. Interventions to the buildings are limited to the minimum necessary levels, such as repairs of damaged areas.
Before applying AVITOP it is necessary, as in the case of any other surface treatment, to properly prepare the foundation. This means to remove the incoherent parts, remove mildew and de-grease the area. If the wall is scratched, cracked or otherwise uneven, it is necessary to level it up with base sealer PRO KIT.
In the case of a wet masonry it is always necessary to remove the cause and appropriately repair consequences of the moisture. Due to the high permeability of water vapour AVITOP can be applied to reconstruction plasters.
Unlike with the outer insulation is not necessary to carry out any construction work or any ground work associated with the local implementation of external insulation. Nor is it necessary to change the parapets and cornices, or extend the roof overhanging or increase the window openings. Therefore it eliminates the use of scaffolding and other equipment.

AVITOP® will not jeopardize your budget
AVITOP® has one important advantage - it does not have to be applied to the whole building at once.
Application of AVITOP can also be done gradually, depending on financial possibilities and conditions of use. You can avoid the need for a loan and reduce the overall financial requirements.

Application of AVITOP® is easy
Just one worker can perform the correct application of Avitop.
Another advantage of Avitop is its technological modesty, which does not require cooperation of several craftsmen. Therefore you can better coordinate the timing of work so the application does not disturb your private or working life.
2011-03-10
16:05:16
Előzmény: robert #12820#12822
Melegebb belső falat:A hideg szűrődés szigeteletlen falnál

A – 450 mm vastag szigeteletlen téglafal
B – 100 mm vastag hablemezzel a fal külső felületére ragasztva
C – 100 mm vastag hablemezzel a fal belső felületére ragasztva
D – 1 mm-es vastagságban az AVITOP-al szigetelve a fal belső oldalán

A szigeteletlen épületek falain keresztül nagy a hőveszteség a falak átfagynak, ennél a fagypont a falnak a közepe táján van.

2011-03-10
15:48:35
Előzmény: pali #12819#12820
pali,

Ha jól látom, akkor ez nem ígér semmit?
2011-03-10
15:37:40
#12819
Szuper belső oldali hőszigetelés:
www.ervintop.linszter.com/fooldal.html
2010-10-25
11:42:47
#8381
Olvastam egy érdekes mérésről. A mérés során hőszigetelő festékként ajánlott adalék hatását vizsgálták.
Nem a nyári hővisszaverés volt a lényeg, hanem a téli hőszigetelő-képesség javítása.
"Belső falfelületeken használva télen bent tartja a meleget, külső falfelületeken használva segít a nyári meleg elleni védekezésben."

Készítettek tehát két egyforma, 50x30x30 cm-es dobozt. Ez egyik belsejét normál festékkel vonták be, a másikat egy "nasa által kifejlesztett adalékkal", a gyári előírásnak megfelelően. Azért a belső oldalát, mert az adalék hatása a hősugarak visszaverésén alapul.

A dobozokat 22 C fokos szobahőmérsékletről -14 fokos kamrába vitték.

A dobozok kihűlését mérték, ami szerint U=0,3125 hátbocsátási tényező U=0,298-ra javult.


Felmerülhet a kérdés, hogy a lakás belső falait befestve nyáron mennyivel lesz benn melegebb.
2010-09-06
21:22:45
#7268
Bacsa,
Kössz az infókat. Megmondom őszintén voltak rendesen előítéleteim a festékkel szemben, nem hiszek a csodákban. Ennek ellenére mint írtam utána jártam, infókat próbáltam szerezni, de nem sikerült még olyan emberrel találkoznom, aki már alkalmazta volna és meg is nézhettem volna élőben. Az előítéleteim ellenére érdekelt a festék és még most is érdekel, de előtte a tetőt akarom átrakatni, erre már nem akarom felvinni. Ahhoz túl drága, hogy pár év múlva kidobjam a hullámpalával együtt.
Addig is érdekelnek a tapasztalataid mind a festékkel, mind a klímával kapcsolatban. Ez a klíma egy jó alternatíva lenne, ha valamiért elzárnák a gázcsapokat, mert jelenleg ez az egyetlen fűtőeszközöm, néhány kiöregedett elektromos fűtőtestet leszámítva.
2010-09-06
19:22:17
#7262
Eddig én elektromos kazánnal fűtöttem, ami a lehető legkedvezőtlenebb fűtések egyike. Ez az áramdíjkedvezménynek köszönhetően volt így. Tehát ez nem igazán jó alternatívaként, mert a fűtésre bizony minden évben elhasználtam
kb. 11 000kWh-t. A mostani ennek töredéke lesz.
A festék megtérüléséről csak annyit tudok mondani, hogy az összes felületre amit már lefestettem, és majd a közeljövőben lefestek, kb.1 milliót költöttem,
(A beltéri még nincs felhordva)Ebben benne van a cserép, a kültéri, a kültéri lambéria festéke, valamint a beltéri festék is.
Ehhez jön még a három klíma ára szereléssel, ami 580 000Ft
Az egyéb költségek benne vannak a festék árában. Az idén már majdnem meglesz 2db klíma ára.(Mivel ezek gépek, ezért ezekkel kezdem a megtérülést).
A festék megtérülésénél azért azt is figyelembe vette, hogy annak azért van egy igen erős esztétikai, és épület megóvási értéke, amivel én bizony 500 000Ft-t kalkuláltam. Ebben benne van az általam tapasztalt szívósság.
"A cserépfestéskor próba elé állítottam a bevonatot úgy, hogy nagynyomású mosóval próbáltam a kúpcserép egyik felén meglévő bevonatot(A másik felén még nem volt)megszaggatni, sikertelenül". Ilyen igénybevételnek azért nincs kitéve normál körülmények között. Hogy hogy nézett ki a ronda mohás tető, ami előtte volt, arról meg jobb nem is beszélni. 1év igaz rövid idő, de semmit nem fakult a színe.
Bizony egyéb cserépfestékek árát néztem, a legolcsóbb is 2-3szorosa egy általánosan használt diszperziós festéknél.
Az eddigi megtérülés kb.300 000Ft.
2010.11.01-től várható az igazi megtérülés a beltéri bevonat felhordása után.
Ja és a klíma Nyári fogyasztásával meg nem is számoltam.
Az Inverteres hűtéskor is kevesebbet fogyaszt egy On-Off-osnál.

2010-09-06
17:11:18
#7259
Persze azért még fontos hozzá tennem, hogy Nyáron minden éjszaka 2db ventillátor végez kényszerszellőztetést, ami a méréseim szerint kb.1500-2000m3/óra levegőt kerget át a viszonylag kis légterű lakáson. Csakis így tudom olyan alacsonyan tartani a hőfokot. Ezeknek a fogyasztása elenyésző, ezért nem igazán figyelem (Kb.0,4-0,5kW/nap).Úgy nevezem hogy természetes klíma, ami abban a pillanatban, hogy beindítom őket már érezhető a hatása, és csak a kinti hőfoktól függ a hatásfoka. Volt már olyan éjszaka, amikor már nem volt értelme az alsó szinten járatni, mert nem tudott volna szinte semmit sem hűteni. Ilyenkor csak a tetőtérben kergette a levegőt, ott viszont a tetőtér leválasztási lehetősége miatt már szinte huzatnak nevezhető hatással.
2010-09-06
16:54:53
#7255
Ezzel kapcsolatban annyit tudnék mondani, hogy tavaly csak Október közepén kellet bekapcsolnom a fűtést, ami köszönhető volt az alsó szinti nap-kollektoroknak, a tetőtér esetében pedig val.színüleg a szoláris hatásnak.
Éppen ezzel bosszantottam a kollégámat (Ő miatta vettem a szoláris nap-kollektort),
hogy amikor elég szépen dolgozik lent a nap-kollektor, csak a tetőtér miatt mégsem kell bekapcsolni a fűtést. Tehát ami meleget a napkollektor termel lent azt a tetőtér alapban hozza. Most sem kellett még bekapcsolni a fűtést, a lenti és fenti hőfok megegyezik. Ezért is kérdőjeles a napkollektor haszna.

Az alsó szint klíma fogyasztását Nyáron nem is mértem, mert nem láttam értelmét.
Az alsó szinten 24fokon húztam meg a határt, tehát e fölött kapcsoltam be a két klímát.Kb 1/2-1órát járattam inkább szárítási üzemmódban naponta. De úgy, hogy a legnagyobb meleg ellenére előbb teljes szelőztetést végeztem(minden ablak és ajtó nyitva)A napi rezsi átlag 10kW-os fogyasztásomat nem igazán lépte túl a fogyasztás.
Volt olyan extrém különbség hogy a kinti mínusz a benti hőfok a 13fokot is elérte, ami azért elég durva.(Kint az első 36fokos meleg napnál bent 22-23fok volt, majd a kb.4-5napon át tartó 35-36fokos napok után haladta meg picit a 24fokot.
Kültéri festés előtt is elviselhető volt azért az alsó szint, de akkor bizony már ilyen esetben a hőfok meghaladta a 27fokot is.
A tetőtérben pedig Júniusban - ha jól emlékszem kb40-50kW volt a klíma fogyasztása úgy, hogy én 22-23fokot szeretek tartani, ami Inverteres készülékkel nem gond.(Itt arra gondolok hogy régen az ON-Off klímám mellett még 26fokra állítva sem tudtam Tv-t nézni, mert amikor bekapcsolt fáztam, amikor meg ki akkor meg rögtön izzadtam. Az Inverteresnél 22-23foknál vígan néztem a foci VB-t, és még véletlenül sem fáztam.) Augusztusban szinte semmi 6-7kW. Júliusban pedig kb40kW volt a fogyasztás.

2010-09-06
15:55:17
#7254
Nem a vita kedvéért, de válasszuk szét a két témát, a nyári melegben a tetőtér felmelegedését és a fűtési szezonban mért megtakarítást.
Az elsőben nem vitatom a festék hatásosságát, sőt örülök is a beszámolódnak, eddig csak a honlapon közreadott beszámolókat olvastam, ezekben meg nem hiszek, bárki bennfentes is írhatta.
A fűtési szezon megint más, a rések eltömésével lecsökkentetted az áramló levegő hűtő hatását, ezért lett kisebb a tetőtér hővesztesége, szerintem ennek semmi köze a tetőn kívülről felkent festéknek. A beltéren felvitt festék megint dobni fog a fűtési költség csökkenésében, ezt sem vitatom, sőt érdeklődve várom a táblázataid közreadását.
Azt viszont megírhatnád, méréseid alapján mennyi idő lehet a beruházás megtérülése, mert ez a festék nem az olcsóságáról híres.
Lennének még kérdéseim:
- azt olvastam, ez a festék a nyári rövidebb hullámhosszú, nagy beesési szögű hősugárzást vissza tudja nagymértékben verni, viszont az őszi hosszabb hullámhosszú, kisebb beesési szögű napsugárzást már átengedi, így az őszi nap már hasznos melegítését nem rontja le. Ebben van tapasztalatod? Érezhető?
- mivel az egész házadat lekented vele, nyáron hogyan viselkedett az alsó szint? Kellett klímázni?
2010-09-06
15:35:59
#7252
A bevonattal kapcsolatban inkább kihagynám vitát, mert értelmét nem látom.
Már több Fórumon is belementem számomra fölösleges vitákba.
Én a hatását megtapasztaltam, számomra egyértelmű, akkor minek magyarázzam.(Nem is tudnám, nem vagyok Fizikus) Nincs értelme. Ugyanis a helyzet az, hogy én szkeptikus révén előbb kipróbáltam a festéket, majd annak alapján döntöttem a másik dolog pedig az, hogy egy ismerősöm kezdte el forgalmazni az anyagot, miután alapos teszteléseknek vetette alá. Máskülönben idegenkedtem volna tőle. Tehát én már megtapasztaltam a hatását Nyáron (Mivel a gyártó szerint is a kültéri bevonat inkább Nyári melegben érvényesül, míg a belső Télen)A legextrémebb eddigi időjárás tavaly Júliusban volt, amikor 4napon keresztül volt 35fok környékén mérhető hőség. Ekkor a tetőtér a negyedik nap végén 26-26,5fokra melegedett.Első napon 24fokról indult.(Direkt nem kapcsoltam be a klímát)
Az idén viszont felment 27fokra is a hőmérséklet a Júniusi(Jóval párásabb)melegben. Mondtam is az ismerősömnek, hogy azért figyelembe kell venni a kinti páratartalmat is, mert igen erősen rontja a festék hatását. Igaz ez más
hagyományos építőiparban használatos anyagra is. Ettől függetlenül a min.4fokkal hűvösebb tetőtér az mindig fenáll. Az alábbi hozzászólásomban említett rések kitöltése nem járulhatott ehhez hozzá, mert azt a festés után jóval végeztem el, Szeptember végén.
A végére annyit, hogy nem szándékozom, meg nem is tudom pontosan magyarázni a bevonat hatásmechanizmusát, viszont a lényeg hogy én már kipróbáltam és nekem bevált, tehát fölöslegesnek tartom, hogy bizonygassam az igazamat.
A beltéri bevonat fogja majd egyértelművé tenni, hogy mit tud a festék. Azt most kezdem el felvinni a belső falakra. Már egy helyiség meg is van.
Utószónak még annyit, hogy ne higgye senki, hogy csak azért ragaszkodom az igazamhoz, mert én beruháztam egy ilyen "csuda" festékbe, és most nem tudom elviselni hogy tévedtem. Szó sincs róla ugyanis a már előző hozzászólásomban említett szolár-napkollektor a jó példa rá (Amibe rendesen belebuktam) hogy, hogy lehet kb. fél millát kidobni az ablakon, vagy várni amíg kb.25év múlva visszahozza az árát egy beruházás. Én ezt a saját bőrömön tapasztaltam.(Évi 3-4%-os fűtés-megtakarítást érek el vele...vicc.

2010-09-06
14:59:15
#7249
A ház teljes légköbmétere(közfalak nélkül)= 176m3(Területe 85m2), ebből a tetőtér 66m3(Területe 36,8m2)
Nem tudom hogyan tudnám megosztani a táblázatot. Ha kapnék egy E-mailt, akkor oda el tudnám küldeni, ha persze érdekel valakit.
A fogyasztási adatok xls táblázatban vannak napi bontásban, de értelmezhető adatokat csak 2010.02.01-től 04.01-ig viszont igen részletesek.
Napi min.,max.külső hőmérséklet adatokkal, a következő napi minimum hőmérséklettel számolt napi átlaghőmérséklet. Napsütés színezéssel érzékeltetve, valamint szintén színezéssel a szelesebb idők, Vill.óra állás, a rezsi(fűtésen kívüli)villamos fogyasztás. Tehát ezekből sok következtetést le lehet vonni. Ha már ennyi mindent mondtam, akkor hogy teljes legyen a fogyasztás értelmezhetősége a házról : Külsőfalak 5,5cm Dryvit szigeteléssel szigetelve, rajta hővisszaverő bevonat. Lábazat 2cm XBS lappal szigetelve, szintén bevonatozva. A tetőtér csupán 10cm üveggyapot szigeteléssel szigetelve+a cserépen a már említett bevonat.
Még annyit, hogy az alsó szinten még 2db levegős napkollektor dolgozik bele a fűtésbe, de ezek csak ún.nosztalgia fűtést szolgálnak, ugyanis ezekbe rendesen belebuktam, mert lósz...t sem térítenek meg.(Egyébként ezeknek az energiatermelését is szinte elvakult módon regisztráltam légsebesség méréssel a laminált áramlást is figyelembe véve, valamint hőmérséklet regiszterekkel rögzített beömlő-kiömlő hőmérsékletek mérésével, majd Integrálszámítással számolt napi szumma)
A műszereknek nem jött vissza az ára nemhogy a napkollektoroknak.
...Na mindegy..ez egy más történet.
Remélem tudtam segíteni. Amint látható egyszerre sok mindenbe belefogtam: Központi fűtés Inverteres klímával való kiváltása, napkollektoros fűtés, szigetelés javítás hőpajzs bevonattal, szigeteletlen lábazat szigetelése, bejárati ajtó csere PUR-habbal szigetelt ajtóra, rosszul felrakott bádoglemez hézagainak, és egyéb már említett hézagok kitöltése speciális ún.tetőmalterral, stb..
Tehát ha tud valaki olyan helyet, ahol a fent említett táblázatot közzé lehet tenni kérem jelezze, mert lehet hogy sok embernek fontos lehet az Inverteres klíma fogyasztása miatt.
2010-09-06
14:44:07
#7248
Bacsa,
a tetőtéri hőfokcsökkenésről és tapasztalataidról szívesen megtudnék többet is. Mekkora a tetőtér és a tetőfelület, mennyi volt a maximális hőmérséklet a legdöglesztőbb melegben és meddig bírta, illetve milyen ütemben emelkedett a tetőtér hőmérséklete klíma nélkül.
2010-09-06
14:41:14
#7247
Bacsa,
Hidd el a a fűtési költségek csökkenése csak annyiban köszönhető a festéknek, hogy eltömítette a rések egy részét, de a nagyobbik részét széldeszkáknál lévő igen jelentős hézagok eltüntetésével oldottad meg, így a vélhetően nem túl tömörre rakott szigetelés szellőzését és így hőveszteségét csökkentetted.
Ez a következtetés - miszerint a hőpajzzsal feljavítottad a tetőtér hőszigetelését- enyhén mondva téves. A szavaidból a forgalmazók erős csúsztatását érzem ki, miszerint ennek a festék használatával szinte minden probléma megoldható. Sajnos már más fórumokban is találkoztam a festéket forgalmazó egyének megtévesztő kijelentéseivel, miszerint minden hőszigetelési probléma megoldására csak az az egy és igaz megoldás. Vitatkozni persze nem voltak hajlandók, csak kinyilatkoztatni.
Ha elolvastad figyelmesen a honlapjuk erősen Topshop-s hangvételű ismertetőit és egy kicsit az amerikai reklámdömping információlavinából kimagoztad a lényeget, te sem írtad volna le ilyen meggyőződéssel a véleményedet.
Nézzük csak mit takar ez a csodálatos dolog, már a neve is elárulja a lényegét: hőpajzs, tehát a hősugárzás nagyobbik részét (gyártó szerint 90% körül) visszaveri, ezáltal az alatta lévő tér hőemelkedése nagyban csökkenthető. És ez tényleg nagyszerű (vicc nélkül!) mert a lényegét így te is leírtad, a nyári dög melegben nem forrósodott fel a tetőtered. És itt a lényeg: nem hőszigetel, hanem a hőt visszaveri, pontosabban a nagyobbik részét. Viszont ebből még nem lehet nemlétező tulajdonságokkal felvértezni, mert a tető lefestésével nem fogja télen megakadályozni a hő eltávozását. Ugye van a sugárzó és a vezetett hő, az utóbbit nem tudja megfogni. A tetőtered belső felét is le lehet vele festeni, és a hővisszaverő képességével valóban fog megtakarítást eredményezni a fűtési költségeidben (és elosztja a hőt a teljes felületen, ezáltal megakadályozva a hőhidak kialakulását és a penészedést, stb, stb), de a hiányzó hőszigetelő réteget nem fogja pótolni. A rossz, szellős hőszigetelésen a meleg továbbra is szökni fog, a meleg megtalálja az utat a hideg felé, a festék csak azt tudja csökkenteni, hogy a belső felületek nagyon felmelegedjenek és ezt a hőt már hővezetéssel átadják a mögöttük lévő szigetelésnek. De ennek ellenére a belső tér takaró elemei továbbra is fel fognak melegedni és átadva a hőt a gyenge hőszigetelésnek azon keresztül el fog szökni a szabadba, de az intenzitását valóban csökkentheti.
Még mielőtt leszólnál, hogy vaskalapos vagyok, aki nem tud haladni a korral, én már két éve amit lehetett összeszedtem információt a festékről, mert terveztem a tetőteremet megóvni a nagy nyári melegektől. Kimagoztam a lényeget, beszéltem forgalmazókkal is és egyáltalán nem tartom feleslegesnek, de ez sem csodaszer, azt be kell látni. Én inkább hasznos kiegészítőnek jellemezném, ami egy átlagos hőszigetelés tulajdonságait pozitívan tudja változtatni. A páraszabályozó és egyéb csodálatos, egyedülálló tulajdonságairól már megint lehetne vitatkozni (nem a képességeit megkérdőjelezve, csak hatásfokáról), mert ez is a "mihez képest" kategória, de ez már más téma.
Egyébként van ennek a hőpajzsnak alternatívája is, német gyártmány és védő, védelmező, védőberendezés stb. a szótár (angol) szerinti fordítása. Ugyanaz az elv, hatásmechanizmus, csak olcsóbban. Jó keresgélést! :-)
2010-09-06
13:29:36
#7244
bacsa,

A két szinten külön mérővel mérted a fogyasztást, ez ok. A tény, hogy a festésen kívül a réseket is betömted megmagyarázza az 50%-os csökkenést.

Gondolom időnként felírod az órák állását. Megadnád havi bontásban a fogyasztási adatokat?
Csak a klímákkal fűtesz?
Mekkora a ház alapterülete?
Biosolar Forum  =>  Hőszigetelés  =>  Hőszigetelő festék - csodafestéklapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7   következő »
Copyright © 2005-2021 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva