Biosolar Forum => Élelmiszer => Bor, Pálinka, Zöldivászat |
robertVálasz erre 2014-09-11 13:18:24 |
---|
#47280 Annyi almánk (zsíralma) termett, hogy nem győzzük leszedni. A hullóból gyömölcs-centrifugával csinálunk almalét, amit szilvával, őszivel, néha egy csipet fahéjjal "bolondítunk meg". Ez egy remek délelőtti, vagy délutáni ital. De már nem győzzük inni a lét, ezért most megpróbálok tartósítani, almabort készíteni. Remélem élvezetesebb lesz (és gusztább, habár a jelen állapotában még nem az), mint Szocsmarci által beidézett dianáscukor :) A 2x5liter gyümölcslé 12 cukor-fokos volt, nádcukorral ~18 fokosra tornáztam fel az eltarthatóság végett. ![]() A háttérben NEM a "seprűje" látható :) A szén-dioxid és elvezetése: 100 liter 18 mustfokos mustból 4150 liter szén-dioxid szabadul fel. Mivel én 5 liter gyümölcslével dolgozom, várhatóan 200 liter CO2 válik ki. A kotyogó csövéből másodpercenként kilépő buborék térfogata ~0.2cm3, az erjedés körülbelül (200*1000/0.2)/60/60/24 vagyis nagyjából két hétig tart majd, amennyiben tartja jelenlegi tempót. ![]() |
fakecoVálasz erre 2012-04-24 10:34:44 |
---|
#28849 Aminek van valosag alapja - az orosz mustar (gorsica) poritott formaban beszerezheto sajat receptura alapjan bekeverve a massza lorugas hatasu, a tudatlan magyar a virslit hazai modon beletunkolta a gorsicaba a hatas frenetikus volt ,mintha kezigranat robbant a delikvens agyaba. A boms-ok ( hajlektalanok - csavargok) a fejborbe bedorzsolve hasznaltak. |
szocsmarciVálasz erre 2012-04-24 09:31:15 |
---|
Előzmény: robert #28844#28846 Dianás cukor a s@ggbe! www.index.hu/kultur/zene/fesztival/2010/08/11/vodkas_tampon_fenekbe_tomeny_a_szembe/ Idézet a hozzászólásokból: 2010.08.11 12:56:28 english grandma in use allitolag a moszkvai hajlektalanok alkalmazzak a kovetkezo modszert: fej kopaszra borotval, nehany lightos bemetszes a fejboron, olcso alkohol vattaval felitat, ezt a fejukre teszik es rahuznak egy uszosapkat(hiheto, nem?) |
robertVálasz erre 2011-09-01 22:05:25 |
---|
Előzmény: Jesu #17245#17248 Jesu, Napenergiával pálinkát és etanolt is elő lehet állítani. www.heliotrack.com/Solar-Ethanol.html ![]() |
JesuVálasz erre 2011-09-01 20:50:10 |
---|
#17245 Mivel most már bizonyos keretek között házilag is legális a dolog, jó lenne ha a tapasztaltabbak leírnák a házi praktikákat. Örülnék, ha pl. összehoznánk egy olyan készüléket, ami esetleg napenergiával is megoldja/ segíti a főzést. Ha már a nap megérlelte. Igaz, most még csak ismerős segítségével, de elkészült első fügepálinkánk, ami nagyon jó lett (már érik a második adag is a hordóban)! Ezen felbuzdulva több másikat is szeretnék kipróbálni készítés szinten. A mostani fa telepítésben ősszel már ez is irányt mutat. Ezen kívül többször felmerült az alkohol, mint hajtó/fűtő anyag is. Csicsókával szeretnék próbálkozni a jövőben, többszörös hasznosítással. Várok minden ötletet, javaslatot. Beszéljünk róla! |
robertVálasz erre 2010-08-04 09:50:34 |
---|
#6788 Magyar Narancs Zöldivászat - Vodkával az esőerdőkért Elfeledkezünk a felelős alkoholfogyasztás legfontosabb vetületéről: az ökológiai ártalmakról. Bort, sört vagy töményet igyon, aki aggódik a természetért? www.magyarnarancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=21694 |
Biosolar Forum => Élelmiszer => Bor, Pálinka, Zöldivászat |