Biosolar Forum  =>  Világmegváltó ötletek  =>  Kütyüklapozz: « előző   1, 2
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2012-04-23
13:54:39
Előzmény: Égboltos #28757#28820
Pont ez a lényeg, jópofa! Ha a gyereket ezzel rá tudod venni, hogy szeressen fürödni, már megérte.
Gazdasági haszna csak az eladónak és gyártónak van.
ÉgboltosVálasz erre
2012-04-21
21:31:39
Előzmény: robert #28706#28757
Világító zuhanyfej?
Én mondom nektek, nem jó semmire. Ez tuti. Ráadásul csak akkor működik ha folyatjuk hozzá a vizet.
És milyen marhaságok vannak az oldalon, hydromotor, generátor, dinamó.
Akkor most micsoda?
UV fénnyel sem sterilizálhatja a vizet, mert a fertőtlenítő UV-C led 150 dollár, na jó, ha 10000-t vesz az ember már lemegy 60-ra. Akkor meg tényleg mire jó?
Semmire.

Azt is írja az oldal, hogy a gyerekek megbolondultak az óvodában annyira tetszett, szkeptikus apukák lelkesedtek miután kipróbálták.

Tehát hangulatjavításra jó.
szocsmarciVálasz erre
2012-04-21
15:06:08
Előzmény: Jesu #28712#28735
"A vicc az a készüléküknél, (azon túl, hogy 10-15* annyiért adják, amennyibe kerül egy hasonló kvalitású) hogy 1/3-2/3 arányban összekeveri az ozmózis tisztított vizet a végén a csapvízzel!!!"

Ezt kifejtenéd bővebben, mit kever hova?

Olvastam valahol, hogy Angliában azzal kísérleteznek, hogy a város utcáin különböző színű lámpákat helyeznek el, főleg a szórakozó helyek környékén. Ezzel azt akarják elérni, hogy a fiatalok buli után nem törjenek-zuzzanak, a lágy fények megnyugtatják Őket. Sajnos már nem találtam meg a linket, de a neten láttam az biztos.
2012-04-21
14:34:06
Előzmény: robert #28726#28729
~12 éve nem nézek TV-t. Válogatott tartalom van csak itthon, leginkább a gyermekeim miatt. No meg nem rombolom az egészségemet a mindennapi hazugságokkal, erőszak-cunamival, ami átjön a híreken és mindenen. Az idiotizmusról, reklámokról nem is beszélve.
2012-04-21
12:39:42
Előzmény: Jesu #28712#28726
Jesu,

Ezért kerülöm az EXPO-kat már 5 éve. Állatságokat és átveréseket a neten is találok bőven, jegyet sem kell venni, utaznom sem kell, vagyis sokkal kényelmesebb :)

Próbáltad már a MTV híradót?

2012-04-21
10:58:48
Előzmény: robert #28706#28712
A NASA változattal az a baj, hogy gyorsan kéne szaladni körülötte.

..de végiggondolva, végül is ez csak a pozitív társadalmi szerep erősítésére való: sportra ösztönző találmány, mely nem csak fitté tesz. Ha fent hagyod a zuhanycsövet, megvan a kígyó masszázs is, ha szőrös a zuhanyrózsa feje, a kiskutyás öreglányok is tucatszám fogják venni.

Spa, welness, fittnesz, thermál, polarizált kutyaf@sza...
Tegyük még hozzá a nemzeti tudatot is, eltekintve a china jellegtől, hangoztassuk, hogy ...magyar... találmány (amit már a TV shop is kivégzett 60 országban rég) trikolórba öltöztetve (legalább az olasz piac is megvan) és máris egy sikersztori bontakozik ki szemeink előtt.

(És azt hiszitek viccelek: www.divany.hu/eletmod/2010/08/19/kigyomasszazs_es_feneklifting/ )


Kint voltam a Construmán, azt hittem már nincs lejjebb... tévedtem.
Van egy cég, (aki drága porszívókat is elad), egész értékesítő falkával volt jelen a(z egyik) standján, egy oldalán átlátszó víztisztítóval HÁZALTAK.

Belehallgattam a dumába:
"NASA találmány, svédországban gyártják, ott északon igazán környezetbarátok az emberek! Ön is megteheti, védje a családját a szennytől, amit elfogyasztanak nap mint nap. 500E Ft a készülék ára, de (halkan, súgva:) MOST tudok CSAK önnek egy akciót, ahol megtakaríthat közel 100E Ft-ot! Miért ne spórolna meg egy ekkora összeget? Ne dobja ki az ablakon!!!"

A vicc az a készüléküknél, (azon túl, hogy 10-15* annyiért adják, amennyibe kerül egy hasonló kvalitású) hogy 1/3-2/3 arányban összekeveri az ozmózis tisztított vizet a végén a csapvízzel!!!
Persze ezt egészet másképp tálalják, ha véletlenül valakinek feltűnne, előnynek állítják be: "visszajuttatja az ásványokat a berendezés a fogyasztott vízbe!"

Nesze b+!
2012-04-21
10:27:07
Előzmény: robert #28706#28707
Fényterápiás zuhanyfej. Az isten pénzét is megadják érte, ha polarizált fénnyel világít.

És a zuhanyfejben UV lámpa sterilizálja a vizet?

Nem is értem, hogy tudtunk felnőni nélküle?
2012-04-21
09:13:53
#28706
Ami nélkül te sem élhetsz


Világító zuhany

"... a kiáramló vízzel meghajtott hidromotor elegendő áramot termeljen ahhoz, hogy a víz világítson. Az áramfejlesztő parányi dinamó, a több színben világító ledek, a színváltó elektronika, sőt még a hőérzékelő kapcsoló is a világító zuhanyfejben van elhelyezve. A kapcsoló maga a vízcsap: folyik - nem folyik a víz, csakúgy, mint az áram..."

Bővebb információ itt: vilagitozuhany.hu


Javaslat a termék továbbfejlesztésére:

A hidromotor egy fűtőszálat tápláljon, így közvetlenül a hálózati hideg vizet belevezetve és azt felmelegítve zuhanyozhatunk, nincs szükség bojlerre, napkollektorra, stb...
A szabadalom benyújtásakor a hivatal jelezte, hogy a gazdasági hasznosság irreleváns egy találmány esetében, hiszen a gazdasági helyzet rendszeresen változik, a találmány műszaki újszerűsége az, ami valóban fontos!
Íme a NASA technológiával készül szenzációs új magyar találmány prototípusa:


2012-04-11
19:29:06
Előzmény: Bous83 #28315#28318
Bous83,

Nagyon szomorú lettem volna, ha április egy újabb magyar géniusz felbukkanása nélkül telt volna el.
Bővebben itt: magai.eu

A műszaki bravúrok egyike a "Cirkáló Flotta", aminek segítségével a közeledben bóklászó idegenekkel léphetsz véletlenszerű kapcsolatba. Az így épülő ad-hoc szellemi és spirituális közösségben gyorsabban telik az idő!


2012-04-10
11:40:58
#28242
Ötletekre szükség van, de az ötletek értékelése, a töprengés -szerintem- előrébb való a mérnöki tevékenységben, mint a kísérlet, ugyanis nagyságrendekkel gyorsabb, és olcsóbb.
Olyan pedig nincs - lásd a sörkollektoros oldal teljesítmény-adatai, vagy az aktív hőszigetelés ideája, holdkollektor, villanycserép, csodamágnes stb... -, hogy a kísérlet eredménye jobb legyen, mint ami elméletileg lehetséges. Ilyenkor azonban biztosak lehetünk benne, hogy a mérés rossz, vagy egyszerűen egy manipulációval (tudatlanság, önámítás vagy hazugság) állunk szemben :)

Úgy gondolom, hogy a gondolkodás nem hátráltatja a fejlődést, és nem kell minden marhaságot megépíteni, amikor előre látható a végeredmény :)

2012-02-17
09:48:19
#25612
A hólapátolásban elgémberedett derekad felfrissítésére itt egy nélkülözhetetlen segédeszköz: jade köves thermo-masszázs ágy.
Élénkíti az anyagcserét is (besz@rás!).
2012-02-09
15:35:51
Előzmény: villam64 #24894#24923
Pillanatok alatt a "nyakunkon" vannak ezek a cuccok. ;)
A Google fejleszti az Android szemüvegbe építhető változatát. Egy másik cég már most nagyot lépett a kamerával figyelt szemmozgás irányításra való használatában. Állítólag jól működik.
Már csak elég pénz kell, hogy össze lehessen gyúrni kész termékbe, az meg van dögivel a tech cégekben.

Én azt sem tartom véletlennek, hogy a Google kocsik üzemanyagot nem kímélve feltérképezik az egész világot. Én magam vagy 5* futottam bele az elmúlt hónapokban 1-1-be. Tele lesz velem a streetview. :D
Node nem hiszem, hogy "csak" annak térképeznek. Ez már a robot kocsijuk térképadatbázisának pontosítása végett megy. Az elején szükséges még, hogy maguk csinálják, utána kijönnek vele flottásoknak, taxitársaságoknak, és ha elér egy "kritikus tömeget", mint ahogy most az androidos készülékek, már "minden megy a maga útján", létrehozva önmagának a legpontosabb létező adatbázist. (laser scanner!)
villam64Válasz erre
2012-02-09
09:57:30
#24894
Nagy teljesítményű napelemes sisakot fejlesztettek ki síeléshez és hódeszkázáshoz. Egy új módszer segítségével első ízben sikerült a napelemeket egy gömbölyű sisakhoz igazítani anélkül, hogy ez a robusztusság és a teljesítmény rovására ment volna.

A tudósok szerint ezzel megteremtették a lehetőségét annak, hogy a sisakba épített kommunikációs egységek energiaigényét teljes egészében fedezzék: a sztereó fejhallgatókat és a headseteket nemsokára már azzal az energiával lehet működtetni, amelyet egyedül a sísisakon elhelyezett napelemek termelnek meg.

A mobil eszközöket, mint például az okostelefont vagy az MP3-lejátszót kábelek nélkül, bluetooth-on keresztül lehet csatlakoztatni. A felszereléshez tartozó bluetooth-kesztyű segítségével a sportoló közvetlenül felveheti a bejövő hívásokat. Így még az MP3-lejátszót is kényelmes lehet távirányítani, aminek köszönhetően végre nem kell többé körülményesen lehúzni a kesztyűt a mínuszokban. A kutatók szerint ezzel egy teljes kommunikációs rendszer áll a síző rendelkezésére, amely zavaró kábelek és csaknem többletsúly nélkül közvetlenül a sífelszerelésbe építettek be.

2012-01-24
02:11:37
#23886
Ez egyszerűen nagyon kemény!

NEOGEN Dinamó
Ez a dinamó egy közös tengelyre szerelt 5 pólusú impulzus motorból és egy állandó mágneses generátorból áll. A 19 mm átmérőjű tengely cinklemezzel van bevonva, az egész szerkezet pedig fenol kalitkába van zárva.

Az elkerülhetetlen kérdés: Ez egy perpetuum mobile?
Hadd fogalmazzam meg teljesen egyértelműen, hogy ez NEM egy perpetuum mobile. Köszönöm!
A perpetuum mobile a végtelenségig működik. Semmilyen emberi kéz által gyártott gép sem lehet örök! Egyik készülék sem működik örökké! Ez a technológia útja! Előbb vagy utóbb valamelyik alkatrész eltörik vagy fizikailag esetleg elektromos szempontból elhasználódik, ami miatt a hiba kijavításáig a készülék leáll. Ezután a készüléket ismét be lehet indítani és az a következő hibáig ismét működőképes lesz.
Ugyanakkor a jelenleg már elérhető ritka földfém mágnesek lehetővé teszik számunkra, hogy az áhított célhoz közelebb jussunk.
A célunk az, hogy minimális energia befektetéssel maximális kimeneti energiát és működési időt kapjunk, miközben az energiaveszteségek (hő, kopás, súrlódás, rángatás, vibráció stb. ) minimalizálásával és hosszú élettartamú anyagok használatával az állási időt is minimalizáljuk
Valószínűleg mindenki számára nyilvánvaló, hogy ennek az eszköznek a használhatósága korlátozott a Föld zord éghajlatú vidékein.
forrás: free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert36/NeoGMagy.html
szocsmarciVálasz erre
2012-01-19
15:23:38
Előzmény: robert #23630#23638
Jó kis ablak. De jó lenne, ha előbb mindenki lecserélné a régi gerébtokos, és hasonló ablakát 3 rétegű üvegesre, és utána hoznák forgalomba. Ez lenne a helyes "menetrend". Ahogy anyám mondaná, nem kezdjük meg alulról az uborkás üveget. Tehát nem a szépet uborkát válasszuk az aljáról, hanem a tetejéről eszünk, és ha majd odaérünk, akkor eszünk belőle. Ezt régen arra mondták, ha a húgica előbb akart volna férjhez menni, mint a nővérke.
A másik nem átgondolt dolog, hogy így nyilvános lesz az internetezési szokásunk (jelszó, facebook bejegyzések, stb.)
2012-01-19
14:06:12
#23630
Azoknak ajánlom figyelmébe, akinek eddig kétségei voltak afelől, hogy rossz irányba halad a technikai fejlődés
www.hvg.hu/video/20120118_okos_ablak
Szóval ez a Samsung által gyártott "transzparens ablak" tulajdonképpen egy érintő képernyős LCD panel a falon, amin menüből választhatod ki a panorámát, vagy a redőnyt, ha előtte tűző napsütést választottad :)

2012-01-16
01:21:21
Előzmény: Bous83 #23422#23433
Bous83,

A CSP (Csodák Palotája?) energiakofferrel hajtott víz alatti hajszárító könnyű és nehézbúvároknak :) Nem tudok betelni vele!


2012-01-15
22:36:04
#23422
Néztem Robert https://biosolar.hu/forum/show/23369#23369 hozzászólásában a linket, és sok hasznos dolgot találtam. Nem vitás, itt a helye... :-)

CSP-MOBIL ENERGY KOFFER.
A CSP-mobil energy koffer alkalmazása nagy jelentőséggel bír, a katasztrófa sújtotta területek energia ellátásban. A rendszer több előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek, fő előnyös tulajdonsága a mobilitásában rejlik, mivel az adott helyre pillanatok alatt telepíthető és installálható a különböző körülményekhez. A működéséből kifolyólag a már használatos aggregátor rendszerekhez is illeszthető teljesítmény növelése céljából, csak a kimeneteket kell összekötni, és a berendezés felveszi az aggregátor szinkronját és a kimenetén keresztül és a berendezésben lévő akkumulátorokat, kezdi el feltölteni a gyorstöltő funkcióval. Más előnyös tulajdonsága a működési rendszerében is megmutatkozik, mivel a készülékben alkalmazott akkumulátorokat minden egyes ciklusban regenerálja, ezáltal az alkalmazott akkumulátorok hosszabb élet ciklussal rendelkeznek. A működési idejük elérheti a ciklusszámuk többszörösét is. Napelemes töltő egységgel felszerelt modulrendszerszerűen bővíthető teljesítményű mobil áramforrás.
cspenergy.eu/lang_hun/projektek_elektromos.htm

De a termékek se semmik!!! :
cspenergy.eu/lang_hun/termekek_elektromos.htm
2011-06-28
18:13:27
#15507
Szolár printer

Napjainkban az energiatermelés és alapanyaghiány súlyos problémája foglalkoztatja a társadalmat. Ez a project olyan új lehetőségeket tár fel, aminek segítségével kiaknázható a sivatagokbn rendelkezésre álló energia és anyag-bőség.

Ebben a kísérletben a napsugárzást és a homok felhasználásával és 3D nyomtatási technológia segítségével üvegből készült tárgyakat állít elő Markus Kayser.

www.vimeo.com/25401444
2011-01-30
19:00:42
#11222
Személyi esővíz-gyűjtő (Japán szabadalom)
Napenergiás cigarettagyújtó
2011-01-30
18:54:42
#11221
Hógolyókészítő (A Szabadalmi Hivatalnál a mintaoltalmazás folyamatban!)
2011-01-10
19:20:38
Előzmény: robert #10492#10503
Ha tükör kéznél nincsen, napszemüvegük csak akad :).
2011-01-10
17:23:58
Előzmény: robert #10492#10494
:DDDDDDDDDDD

nagyot nevettem.

Így elképzelem, ahogy a kalózok méteres tükrökkel rohangálnak fel-alá a hajókon mint védelmi berendezés. :)
2011-01-10
16:17:37
#10492
Mai hír:
"Lézerágyút vetnének be a kalózok ellen
A csodafegyver egy lézerágyú, aminek egy méter széles sugara az első tesztek szerint 1500 méterről olyan hatású, mintha a célpont a napba nézett volna. Így elég vele a közeledő motorcsónakot figyelmeztetésképpen végigpásztázni, és a technikailag igen gyéren felszerelt támadók máris le vannak szerelve."


Amikor a lézerágyú visszafelé sül el: Szerintetek lehet kapni Szomáliában tükröt?

2010-11-27
11:42:44
#9161
AKTUÁLIS! Hólapát hátfájósoknak
Részletek itt: wovel.com/pdf/Sell_09_English_LR.pdf


...lustáknak ...
... és tűzszerészeknek...Biosolar Forum  =>  Világmegváltó ötletek  =>  Kütyüklapozz: « előző   1, 2
Copyright © 2005-2021 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva