Biosolar Forum  =>  Vízszerelés  =>  Fszt-i lakás víztelenítése
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
szepygabVálasz erre
2009-05-14
14:20:58
#2108
Szia Laikus!

Azért az eladásról gondolkodjál még, és beszélj néhány ingatlanossal.
Nemrég adtuk el a házunkat, ami 25 éves korára, helyenként látványosan felújításra szorult. Egybehangzóan azt javasolták, hogy ne tatarozzam. Egyrészt a vevők nem fizetik meg azt, amit ráköltöttem, hiszen nem biztos, hogy olyan színű csempét, stb. szeretnének. Másrészt ugyanúgy, mint az autónál a friss fényezés, a friss tatarozás is gyanút kelt. Hiába csináltatod meg drágán, műszakilag korrekten, arra fognak gyanakodni, hogy csak eltakartad a hibákat a felújítás alá.
Azt érdemes megtenned, hogy kérsz néhány ajánlatot, hogy lásd mibe is kerülne, meg miképp is csinálnák meg. Ezekkel akár érvelhetsz is ha nagyon le akarják nyomni az árát, hogy lám, ennyiből meg lehet csináltatni.
Mondjuk a csillagok mostanában nem állnak túl jól az ingatlanpiacon, nem könnyű eladni. Persze ugyanez a vételi oldalon is jelentkezik, és kompenzál az eladás nehézségeiért és "veszteségéért".

üdv

szepygab
2009-05-14
12:52:02
#2107
egylaikus:

nekunk az also szintunk egyik helysege nincs viz ellen szigetelve kivulrol (ez volt a regi pince)

hogy hasznalni tudjuk, mi Renovex-szel vakoltuk be. ez egy a normal vakolatnal kemenyebb reteg lesz, ami porozus, es kiszellozteti a falat. "kiszivja a nedvesseget", szoktak mondani. es valoban, eleg jol kiszaritotta a helyseget.

figyelem: meszt nem szabad hozzakeverni! (Ezt irja is), es festeni csak szellozo festekkel (pl sima mesz) szabad. nehezebb felhordani, mint a sima vakolatot.

nezz utana, hogy esetleg a ti falaitokra ez nem lenne-e megoldas.

"termeszetesen" ehhez le kell verni a vakolatot bizonyos magassagig:(

az aquapolra ha rakeresel, van egy kilometer hosszu indexes forum: www.forum.index.hu/Article/showArticle?t=9106611
erdemes megnezni a hozzaszolasokat:)

en ezen nevettem a legjobban:
"Korábban már közöltem, hogy a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség címeres levelében azt írta, hogy nem tud mit tenni, mert a sopronhorpácsi plébános szerint a náluk telepített szerkezet jól működik."egylaikusVálasz erre
2009-05-14
08:26:02
#2106

Kedves Szepygab!

Köszönöm a választ, már ez is segítség, hogy az egyik céget sztornózhatom a listámról. Találtam egy másik fórumon még egy lehetőséget. Erről véletlen nem hallott?
www.freeweb.hu/falszarito/megoldas/modszer/
Én is gondolkodtam sokat az eladásán/cseréjén, de ilyen állapotban kinek kéne?? Ezért (is) szeretném rendbe tenni, mielőtt kialakul, mi lesz a lakás sorsa....

Mindent köszönök
Üdv.
szepygabVálasz erre
2009-05-12
14:29:06
#2092
Kedves Laikus!

Mi is azok vagyunk, mielőtt félreértés keletkezik.

www.eramis.hu

Ehhez nem tudok hozzászólni, számomra teljesen új anyag. Meg kell próbálni a neten keresni referenciákat. Ha nincs, az is fontos információ.www.falszaritas.org
Ezt a terméket számtalan viszonteladó forgalmazza. Én csak azt tudom javasolni, hogy el a kezekkel. Számtalan per zajlik a gyártó ellen.


Ha annak a lakásnak tényleg ennyi problémája van, erősen gondolkodóba esnék, hogy a rendbetételére szánt/szükséges milliókból nem inkább egy cserét kéne-e finanszírozni?


üdv

szepygab
egylaikusVálasz erre
2009-05-05
12:10:11
#2067
Uraim!
Tudna nekem valaki segíteni? Belvárosi bérház, földszinti lakás. Alul nedves, dohos pince, kívül omladozó, salétromos falak, szomszéd fél éve sehol. Ablakok kicserélve hőszigeteltre. Többek között ezért is elkezdett nagy erővel párásodni, penészedni az egész lakás, hiába szellőztetek, amikor csak lehet. Kérdés: Tennék ellene, hiszen ez most egy áldatlan, kellemetlen, büdös és egészségtelen állapot. Vízteleníteném, falszárítanám, szigetelném, de HOGYAN, hogy tartós legyen és ne kelljen jövőre újra kezdenem. Két címet ajánlottak, Önöknek mi a véleményük én laikus vagyok, nincs tapasztalatom benne.
www.eramis.hu
www.falszaritas.org

Segítő szavaikat előre is köszönöm!

Üdv.
egy laikus
Biosolar Forum  =>  Vízszerelés  =>  Fszt-i lakás víztelenítése
Copyright © 2005-2019 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva