Biosolar Forum  =>  Építés  =>  Felújítás - tetőtérlapozz: « előző   1, 2
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2011-02-15
20:36:52
#11819
Szia robert!

Sajnos olyanokat kérdezel, amelyre nem tudok válaszolni. Sajnos nem lehet kereszthuzatot csinálni, a lakás fekvése D, DNY-i, (nappali, háló)konyha, egyik szoba (ezek kisablakosak)K, DK. Ebben sem jeleskedek.
Műanyag ablakok vannak, nappali, hálószoba ablakai sajnos nem bukósak. Penészesedés a nappali és a hálószoba baloldali fölső sarkában látható, műanyag ablakra gondolok, hogy emiatt. Mindent újra kell vezetékelni egy szakember mondta, bár lakták a lakást, de pl. a villanytűzhelyet nem tudták használni, mert nem volt konnektor sem a közelben, mégis ilyet vettek, fölső része gázos, azt gyufával gyújthatták, mert az elektromos gyújtó biztosan nem működött. Légkondi van, falon megy végig kívül a vezeték. Megszorul biztosan a lakásban a levegő, nyáron kellemetlen lesz majd. Már évek óta keresünk lakást, de nem tudtunk zöldágra vergődni, mert én a jót néztem, fiam pedig a helyet, kettő együtt a pénzünkkel nem volt összhangban.
Ez már megvan, ebből kell élhetőt valahogyan varázsolni, 1960-ban épült, körfolyosóról lehet bemenni, addig jutottunk egyelőre, hogy gázterv készülőben van, folyosóra lesz a gázóra kitéve. Huzat nincs, tetőszinti a lakás, 3. em.(így engedélyezik a fűtéskorszerűsítést konvektorról turbós kazánosra. Hogy menjen el fölfelé a meleg, ezért kéne talán a mennyezetet szigetelni, padláson voltam a gázterv készítőjével, nem jó megoldás, hogy oda kősziggyapotot rakjunk, átjárnának rajta. Saroklakás éppen, külső falai vannak, de legalább normál belmagasságú.
Hálószobán van egy kis erkély, fölötte nincs semmi, talán jó időben neylonnal letakarva néha lehet ott szárogatni valamennyi ruhát. Most jelezte éppen a fiam, hogy elképesztő összegű felújítási árajánlatot kapott. Sajnos képet nem biztos, hogy sikerül elküldenem, de amennyiben egy email-címet kapnék, akkor elküldeném amiről van kép, ezek sajnos nem olyanok, amik a felújításhoz nagyon felhasználhatóak lennének. Ha tudnám hol élsz, inkább szeretnék veled beszélni.
Amennyiben ha van lehetőséged kérlek segíts! Előre is hálásan köszönöm.
Kellemes, szép estét kívánok.2011-02-11
15:24:35
#11657
Ibolya,

Köszönöm a megelőlegezett bizalmat, habár én nem tartom magam csalhatatlannak, de szerencsére a kollektív tudás pótolja ez egyén hiányosságait :)

Jó lenne, ha tudnál a problémás helyekről néhány képet feltenni (.jpg formátumban, 500k alatti méretben) aképpen, hogy a probléma környezete is látható legyen.

A ferse síkok szerkezeti felépítését ismeritek?
A tető felől nincs beázás?
Milyen a lakás villamos ellátása (hány Amperesek az órák)? Milyen a lakás/ház vezetékezése? Történt-e már korszerűsítés?
Jelenleg mivel állítjátok elő a melegvizet?
Egy skicc az alaprajzról jól jönne (a nyílászárók elhelyezése és a tájolás is legyen feltüntetve).

Minden esetre ruhaszárítás idején többször erős kereszthuzattal szellőztessetek.
Nem lehetne a padláson teregetni?


2011-02-11
14:52:53
#11656
robert kérlek segíts egy nőnek és egy építőiparban nem tájékozott fiatalembernek, hogy a most vett kb. 40 éves tetőszinti (nem lapos) téglalakást(szélsőlakás), amely kívülről nincs szigetelve, viszont két szoba sarkában megtalálható a penész, hogy te mint tennél ilyen esetben? Mivel, hogyan szigetelnéd, és okozhatta-e a penészedést, műanyag, bukóra nem állítható ablakok és ott szárogatott vizes ruhák, vagy más áll a háttérben. Egyébként mindent újra kell csináltatni. Mennyezetre nikecellre gondoltam, mivel társasház révén talán soha nem lesz az szigetelve, nyáron nagyon meleg, télen pedig felfelé elmegy - gondolom én - a meleg levegő. Konvektorról turbókazános radiátoros fűtés van jelenleg tervezés alatt, gázóra lakáson kivüli elhelyezéssel. Olvastam egypár hozzászólásod, nagy szakértőnek tartalak, azért is szeretnék tőled tanácsot kérni.

Biosolar Forum  =>  Építés  =>  Felújítás - tetőtérlapozz: « előző   1, 2
Copyright © 2005-2021 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva