Biosolar Forum  =>  ENERGIAPOLITIKA  =>  Kesergőlapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2011-10-31
22:14:27
Előzmény: villam64 #20554#20592
Olyan ez a nyilatkozat, mint a felfújt pulyka, mely csak látszólag igen bátor és felháborodott...

NYILATKOZZA mindezt annak ismeretében, hogy végigkövették egy olyan pályázati kiírás megszületését (gondolom nem kevés egyeztetéssel előtte), melynek szövegezése direkte TÁMOGATJA a pályázati keret ilyen elköltését (FŰTÉS KIEGÉSZÍTÉS NAPKOLLEKTORRAL!).

Hogy is írta? Anomália?
Hát az b+.
Eladás mindenáron? Állami segítséggel?
Húúú de fel vannak háborodva...
villam64Válasz erre
2011-10-30
10:02:38
#20554
A Magyar Megújuló Energia Szövetség főtitkárának figyelemfelhívó nyilatkozata a napenergia-hasznosítás piacának egyes anomáliáiról

A Magyar Megújuló Energia Szövetség elérkezettnek látja az időt, hogy felemelje szavát a napkollektoros piac egyes szegmenseinek szakmailag megalapozott működtetése érdekében, a fogyasztók védelmében. A válság időszakában sajnos gyakoribbá váltak azok a korábban is meglévő jelenségek, amikor bizonyos termékeket olyan jellemzőkkel igyekeznek felruházni, amely tulajdonságokat az adott termék nem képes szolgáltatni. Más, egyszerűbben működő piacok esetében a megtévesztő ígéretek gyorsan kiderülnek. Ha olyan gépkocsit, értékesítenének, melyet 1.5 liter/100 km-es fogyasztással hirdetnek, majd a használatban 10 literes fogyasztást tapasztalnának a fogyasztók, napok alatt országos botrányba fulladna az akció.
Nehezebben érhető tetten azon ügyletek nem teljesülése, amikor nagy felületű, drága napkollektoros rendszereket értékesítenek jelentős fűtési energia megtakarítás ígéretével. Ezeknél az eseteknél el kell telni egy fűtési idénynek, hogy a károsult felfedezze, nem vagy alig észlelhető a megtakarítás. Egy ilyen 1,5-2 milliós beruházás téli megtakarítási produktuma 30-60 ezer Ft, vagyis a pénzösszeg bankban elhelyezve ennél több kamatot termelt volna. További nehézségeket okoz a nyári hőtermelés felhasználásának alacsony mértéke, amely növeli a napkollektoros rendszer karbantartási igényét, és tovább csökkenti a tényleges megtakarítást. Az ilyen beruházások döntő többsége hőszigetelési hiányosságokkal küzdő épületeknél valósul meg, ahol a fenti összeget hőszigetelésre fordítva 50% feletti valóságos fűtési energia megtakarítást lehetne elérni. A hibás teljesítés bizonyításánál nehézséget okoz a szóbeli megtakarítási ígéretek dokumentálatlansága, és a napenergiával termelt hőenergia mérésének és regisztrálásának elmaradása. Sajnos időnként hatósági inkompetencia is felmerülhet. Egyes szakmai érdekképviseletek emellett cinkos hallgatással segítik a szakmailag megalapozatlan ténykedést, amely a becsületes szakmai résztvevőknek is kárt okoz.

A MMESZ álláspontja szerint a bármi áron való értékesítés már ma is, néhány év távlatában pedig még inkább károsan befolyásolja ezt a fejlődő piacot, árt azoknak a cégeknek, akik korrekt műszaki-gazdasági tájékoztatást adnak az érdeklődő ügyfeleknek. Emellett árt a pályázati tevékenységnek is, hiszen az ilyen módon elköltött pénz nem teljesíti az eredeti célokat. Szerencsére – kijelenthetjük – a becsületes szereplők alkotják a többséget.

Szövetségünk tagjai etikai kódexünknek megfelelve kizárólag etikusan, a kalmár-szemléletű hozzáállást kizárva működhetnek, ezért tagjaink mentesek ettől a hibás értékesítési tevékenységtől, hiszen a Szövetség Etikai Bizottsága adott esetben szankcionálná ezt. A MMESZ tagság ennek alapján minőségi garanciát jelent a napkollektoros tervező, kivitelező kiválasztásánál.

A felhasználók érdekében pedig, mélyen az ígéretek alatt teljesítő napkollektoros rendszerek tulajdonosai számára, jogi és igazságügyi szakértői segítséget is tud Szövetségünk tagjain keresztül biztosítani, így a károsultak jogi úton kártérítéshez juthatnak.

2011-10-14
Terbe Zoltán
A Magyar Megújuló Energia Szövetség főtitkára

www.zoldtech.hu/cikkek/20111023-MMESZ-nyilatkozat?h=1
payagyerekVálasz erre
2011-10-08
18:25:14
Előzmény: robert #18394#18396
Jó cím!


"Meddig tart még az a gyakorlat, hogy egy beruházó képviselője többet keres az üzleten, mint az aki a pénzét kockáztatja meg az, aki a munkát elvégzi?"

És ezért van az, hogy éhbérért trógermunka jár.
Mégis melyik szaki csinálta volna meg úgy, mint mi saját magunknak?
Melyik lett volna olyan lelkiismeretes, hogy az összes mai ismeretanyagát beleadva kivitelezi a rendszert?
Egyik se! Mert csak zsebpénzt keres vele, vagy épp sajna nem ért hozzá.

képA szolgáltató még azt is megteheti, hogy bepattan a kertembe és lekapcsolja a DC-t a biztik lecsapásával. Ugyanis a csatlakozási dokumentáción is be kellett jelölni a tulajdoni határt, ami a szolgáltató "mozgásterét" bővíti.

Ám attól tartok, hogy a szolgáltató sem tudja, hogy miféle kivitelezésben épüljenek a kiserőművek. A szolgáltatók közti összevisszaság is ezt tükrözi!
Akkor elő tudna állni a honlapján 1 minimális kivitelezési ajánlással, miáltal megszűnne az a probléma, hogy ilyen-olyan telepítések születnek.
Ezért tartom rosszindulatnak, hogy minket hibáztatnak mindenért.

Más kérdés, hogy a mai magyar túladóztatott és leszegényített világban, megpróbál spórolni az ember. Ezért lehetnek inverterfurfangok.
Ám erről megintcsak nem mi tehetünk. Támogatás nincs csak bujdosás, megbélyegzés, titkolózás, szégyenkezés. (Szemben a környező országokkal.)
Miközben az inverterfurfangokra épp a szolgáltatók adták a felhatalmazást, mivel épp ők álltak elő elsőként az engedélyezett inverter-furfangjaikkal! (SMA)
Sőt! Még ma is ugyanazt teszik, csak már átestek a ló túloldalára. Többet kér, mint a világon, vagy EU-ban másutt! Mintha a mi villamos hálózatunk sokkal korszerűbb lenne. 1 mintahálózat!
És ha mi nem tartjuk ehhez magunkat, akkor börtön jár érte!

Az, hogy mi valójában jót akarunk úgy, hogy nekünk is legyen hasznunk rajta, az le van sz@rva! Miközben a TV-ben 10 percenként megy a hangzatos reklám az egyik áramszolgáltató részéről, hogy zöldenergia így, meg úgy. Röhejes. Néha köpni támad kedve az embernek.


2011-10-08
15:30:25
#18394
Szerintem is van egy olyan nagyon negatív hozzáállás, ami kizárja nem csak a szabad versenyt, hanem a nemhivatos lehetőségek keresését is ebben az országban.

Köztudott, hogy hagyományosan az uram-bátyámozás és a mutyizás volt az érvényesülés egyedül lehetséges útja az "úri világban". Ennek megfelelően csak akkor remélhetsz segítséget, sőt az "új földesurak" csak akkor tűrnek el bármilyen változást, ha abból konkrét előnyük származik. Ellenkező esetben pénzt és időt nem kímélve kereszbe teszek, kicsinálnak.
Valamiért hazánkban csak űgy lehet túlélni, ha ezt szem előtt tartod. Ha lenne más út is, akkor nem ez a mentalitás alakult volna ki. És ez a mentalitás erősödik. Aki nincs velünk, az ellenünk.

Meddig tart még az a gyakorlat, hogy egy beruházó képviselője többet keres az üzleten, mint az aki a pénzét kockáztatja meg az, aki a munkát elvégzi?

A legszörnyűbb az egész mocsokban az, ahogy a lelkes fiatalok a túlélés egyedüli útját felismerve képesek semmi idő alatt feladni az ideáljaikat, és félredobják a morált, ezt követően pedig az aljas játékszabályokhoz úgy alkalmazkodnak, mintha csak egy véres video-játékot játszanának.
A hatalom pedig törvényekkel legalizálja ezt az aljasságot, a kizárósdit.
Biosolar Forum  =>  ENERGIAPOLITIKA  =>  Kesergőlapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Copyright © 2005-2019 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva