Biosolar Forum  =>  Általános  =>  Gondolatok a BIOSOLAR fórumróllapozz: 1, 2   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2014-12-19
22:57:58
#48035
tortent egyszer, hogy szerettem volna egy gepet (apritek daralo) venni. hirdetes utjan talaltam oda egy szakihoz, aki a sufniban otthon ilyen gepeket gyart hazilag - hozzateszem, jo minosegben. mint kiderult, az egyik konkurrens forumon is aktiv szereplo.
telefonon keresztul egyeztettunk idopontot, mint potencialis vasarlo mentem el hozza, varvan, hogy tud nekem tartani egy bemutatot a geprol, eloben hogy is mukodik.
mikor odaertem hozza "epp nem volt" kesz ilyen gep, igy csak tervrajzokat tudtam nezegetni es odakat hallgatni rola. Kertem egy videot a mukodesrol es a vegeredmenyrol, majd fel evvel kesobb rakerdeztem, hogy tudna-e videot mutatni vegre a geprol, mert erdekelne.
a hosszu story roviden, hogy kozolte, o nem operator, hanem gepeszmernok, nem fog nekem videot csinalni, hogy "lemasolhassam" a szerkezetet, mert szerinte "a forum lenyege a tapasztalat csere es milyen dolog az, hogy egy "izgaga kibic" odapofatlankodik es nem ad be semmit a kozosbe"

na ezuton koszonom Robertnek és Nektek forumosoknak ezt a forumot, ahol eddig meg mindig kaptam utmutatast kulturalt hangnemben es ahol eddig mindig csak segitettek engem - remelem ezt viszonozni is tudtam sokaknak -, hogy egy jo hangulatu kozosseg jott itt ossze akiknek nem ez az arrogans stilus a védjegyük.

Boldog Karacsonyt mindenkinek:)
2014-12-19
13:37:07
#48033
A fizika törvényeinek érvényesülése koránt sem jelenti azt, hogy egy "szenzációs találmány" hasznos. Lásd például: csodafesték, aktív hőszigetelés, villanycserép, szezonális hőtárolás, stb.

A bankjegyekkel történő fűtés "paradigmaváltó ötlete" működik ugyan, de nem rentábilis.


2014-07-14
23:08:20
Előzmény: szocsmarci #46844#46846
szocsmarci,

A hírek szerint van ilyen határozat, de senki sem tudja, hogyan fogják alkalmazni, "milyen mértékig törvényes véleményt nyilvánítani".

Jövedelmező módszer lesz-e a jövőben, ha különböző fórumokon álnéven bejelentkezett személyek, vagy cégek lepocskondiázzák önmagukat, majd kártérítésre perelik a tartalomszolgáltatót?
Elég lesz-e majd egy cégnek azt hirdetni, hogy 200%-os hatásfokú kazánt gyárt, vagy az eljárása 80%-os energiamegtakarítást eredményez, és csak arra várnia, hogy csalónak nevezzék? Nem is kell bizonyítania semmit a valótlan állításaiból?

Tudod, én kitörölöm a hozzászólást, ha sértőnek érzem (vagy off, vagy oda nem illő párhuzamokat állít, stb... ) és ezért is kaptam már a fejemre eleget. Nyilván nehéz meghúzni a határokat, nekem sem sikerül mindig, de azért igyekszem.

Itt műszaki, gazdasági dolgokról szoktunk vitatkozni. Számítások, tapasztalati adatok alapján következtetünk valamire, egyet nem értés esetén is hasonló módszerrel érvelünk. Azért nem haragudhatok meg senkire, ha rámutat a tévedéseimre.
Ellenben, ha indulatból jelentünk ki dolgokat, minősítünk személyeket, akkor csak vagdalkozás, sértődés lesz belőle. Valószínűleg ilyen eset kapcsán foglalt állás az AB, de valami baj lehet a fogalmazással (szerintem az AB sem jobb a többi hatalmi ágnál), ha még a TASZ is tiltakozik.

Tehát lehet, hogy a zavarosban halászókban felcsillan a remény az ellenvélemények elhallgattatására. Mégis, szerintem a kialakult helyzet éppen-hogy alkalmas lehet egy megtisztulásra, és végül a szemétdombra kerül az, ami oda való. Ehhez az szükséges, hogy ne hunyászkodjon meg egy fenyegetés hatására az, aki alá tudja támasztani az igazát. Had bízza el magát a csaló, és annál könnyebb lesz lebuktatni.

A tartalom-szolgáltatók is felismerhetik, hogy közösek az érdekeik, és látok bennük annyi erőt és kreativitást, hogy - akár egyesítve az erőiket - ne hagyják a jó ügyeket ellehetetleníteni.
Fontos, hogy ne legyünk közömbösek amikor hazugságokkal, vagy áltudományos maszlagokkal találkozunk, és merjünk mások mellé állni, mert máskor majd ők állnak mellénk. Különben lassan, de biztosan valamennyien elsüllyedünk.
Ha tehát bírósági szakaszba kerül egy ilyen ügy, akkor el lehet érni, hogy a kritikusok elhallgattatása helyett a dilettáns feltalálókat tiltsák el a megtévesztő kommunikációtól, valamint ez erre épülő üzleti tevékenységüktől, sőt attól is, hogy az internetes fórumokon különböző álnevek alatt dicsérjék, lájkolják a hitvány portékájukat.szocsmarciVálasz erre
2014-07-14
19:46:23
#46844
Ez mi ez? Mármint tényleg van ilyen törvény?
"A friss törvény szerint a honlap üzemeltetője is felelős büntetőjogilag a komment tartalmáért, azaz ha valakinek nem tetszik, amit írtunk, avagy amit hozzászóltak, mivel valótlannak és/vagy sértőnek érzi azt, és pert indít, majd nyer, akkor az E-GÉPÉSZ fizet. Megérkezett az első felszólítás részünkre."
2014-06-01
09:05:04
#46532
Szenzációs magyar találmányok kapcsán információ hiányában több esetben fordult már elő, hogy mi próbáljuk kitalálni a működést, és azt is, hogy egyáltalán mire is jó, van-e a csillagoknak olyan szerencsés együttállása amikor működhet, de leginkább gazdaságosan működhet a dolog.
Kell-e nekünk a fentieken agyalni, vagy jogosan várjuk a magyarázatot attól, aki előállt az új ötlettel, és avval hirdeti, hogy sokat lehet spórolni vele?

- Szöcsmarci írta:
„Én azt mondom, hogy akinek ez érdeke, az adja meg a számításokat - de PONTOSAN. Adja közre, és ha téves a számítás, akkor azt nagy nyilvánosságra kell hozni, és a versenyhivatal büntesse meg. Nem kell akkora büntetést kiszabni, hogy ne legyen mit ennie, csak annyira, hogy túl nagy legyen a kockázat ahhoz, hogy legközelebb is csaljon. Az én gondolatvilágomban így működne egy egészséges mérnöki társadalom.”

- Levendula írta: "Abszolút egyetértek. Mi pedig már kiszámoltuk. Akinek meg érdeke lenne, már megtehette volna, nem véletlen, hogy nem tette."

Szerintem is nyilvánvaló, hogy a hatékonyság bizonyítása mindig annak a feladata, aki az új termékkel előáll. Ha valami nem teljesen triviális, akkor az alapvető számítások elvégzése nélkül felelőtlenség bármit is állítania. Az elméleti maximumot meghaladó haszon ígérete pedig a hallgatóság becsapása.
De a hamis állítások megfogalmazói sem egyformák, vannak köztük képzetlen kóklerek, és szakdiplomával, valamint tudományos fokozattal bíró emberkék is.
A második esetben a tekintély sokat számít, kevesen mernek ellenvéleményt megfogalmazni. Én is megkaptam már, hogy nem vagyok képes egy műszaki megoldás lényegét felfogni, ezért becsmérelem az iparjogvédelem alatt álló műszaki megoldások feltalálóit, vagy az ilyen-olyan díjjal kitüntetett szaktekintélyt. Természetes, hogy meg kell fontolni egy szakember állításait, de ha a bizonyítás helyett a kitüntetéseit lobogtatja csak, akkor alapos okunk van kételkedni benne. A tények és az érvek számítanak a plecsnik, a pozició, vagy az életkor. A tiszteletet meg kell előlegezni mindenkinek, ám néhányam rendszeresen okot adnak rá, hogy ne tiszteljék őket.


- Levendula írta:
"Én is megkaptam már, ..."
Meg szabad kérdezni, hogy ez melyik szabadalommal kapcsolatos?


Legutóbb egy unortodox hőszigeteléssel kapcsolatban bejegyzett szabadalommal...
De megszoktam már, hogy akár csak bejelentett, vagy már bejegyzett szabadalomról, mintaoltalomról, stb van szó, a bejelentők közül néhányan úgy gondolják, hogy már a bejelentés ténye is (nem is beszélve a bejegyzésről) megkérőjelezhetetlenné teszi a műküdőképességet és a hasznosságot. Pedig a szabadalmi eljárás tartalmilag nem minősít, csak néhány formai követelmény meglétét vizsgálja, na meg azt, hogy be van-e fizetve az eljárás díja... ezért a legnagyobb baromságokra is lehet oltalmat szerezni.
Nem azt akarom mondani, hogy minden szabadalom baromság, csak azt, hogy az nem jelent garanciát a működőképességre, vagy a hasznosságra (vagyis érvényes szabadolom is lehet baromság).


- Levendula írta:
Talán emlékszel rá robert, hogy a mi kis városunknak –lévén, hogy volt fogalmunk a szabadalmakról – sikerült elkerülni egy olyan csatornaberuházást, amit egy cég olyan pénzügyi konstrukcióra alapozott, amit állítása szerint szabadalmaztatott. Ezzel csak az volt a probléma, hogy egy pénzügyi műveletsort nem lehet szabadalmaztatni, valamint - éppen ezért - nem lajstromszáma volt, hanem csak érkeztetési száma. A pénzügyi konstrukció lényege az volt, hogy a beruházást a tényleges összeg háromszorosára árazták be, ezzel háromszoros, sőt kétféle támogatás meg nem engedett együttes igénybevételével még ennél is nagyobb állami támogatást kapott a beruházó önkormányzat. Ezeket azzal tudták behúzni a csőbe, hogy egyrészt nem tudták átlátni a szövevényes pénzmozgást, másrészt az óriási állami támogatás miatt az önkormányzati önrész jelentősen lecsökkent. Később Damoklész kardjaként lebegett felettük, hogy vissza kell fizetniük a jogosulatlan támogatást, aminek a legnagyobb része már közben átvándorolt a nevezett cég alapítványához. Százas nagyságrendű beruházást végeztek így az országban, esetenként több település részvételével. Zsebükben volt mindenki, aki lebuktathatta volna őket, és még Keller László és az Állami Számvevőszék teljes feltáró munkája is kevés volt ahhoz, hogy rács mögé kerüljenek.
Azért írom ezt az elrettentő példát, mert kicsiben nagyon sokan eljátsszák a szabadalomra való hivatkozást. Szabadalmaztatni bármilyen műszaki megoldást lehet, ha azt más még nem szabadalmaztatta. Még működnie sem kell. Azt sem vizsgálják a megadási eljárásban, hogy bármilyen ígéret, amit a szabadalmi leírásba beletesznek, teljesül-e. És a csalók bele is írják, hogy milyen szuper lesz az eredmény, és ezt mutogatják aztán a közönségnek, hogy meggyőzzék a vásárlásról.
Tény, hogy sem a szövevényes pénzügyi konstrukciókról, sem az akár egyszerű műszaki – fizikai – kémiai stb. alapismeretekről nincs fogalma a legtöbb embernek, és arról sem, hogy egy szabadalom semmire sem garancia. A csalók ezt kihasználják, és a szabadalmukra hivatkoznak.)


- Sándor írta:
"Mit vársz az alap hírre egy emberként ugró "tömegtől", ha a fórumokon is lassan többségbe kerül a "nemszámoló, nemolvasó" szakember?"
Nem várok tőlük semmit.
Őket semmi sem győzné meg a dolog haszontalanságáról.
De továbbmegyek, nem csak tömeg tud bégetni, nézd meg, hogy milyen pályázati pénzeket nyomnak agyament ötletekbe, milyen közpénzeket költenek nem működő csodaszerekre, milyen "szenzációs magyar találmányokkal" képviseltetik az országot nemzetközi kiállításokon, milyen termékek nyerik a szakkiállítások díjait!
Aki hiszékeny (sőt kifejezetten hinni akar az irreális állításoknak), azt a nyilvánvaló bizonyítékok sem győzik meg. Ettől érzi jól magát. Nem ez az egyetlen átverés, és sokan vannak, akik a felvilágosító munka ellenére mindig vevők lesznek csodákra.

Hallottam, hogy a milliós falszárító működését nyilvánosan cáfoló tudósokat egy kiállításon azzal hajtotta el a “feltaláló”, hogy ne tartsák fel, nincs ideje velük foglalkozni, mert sorban állnak az érdeklődők. Ugyanezek az érdeklődők fél órával korábban a "nagyteremben" hallhatták a készülék hatásosságának cáfolatát, és talán pont az győzte meg őket, hogy szakemberek mondtak róla rosszat. Ebből arra következtettek, hogy biztosan jó dolog az, amiről azt akarják bebizonyítani, hogy működésképtelen (lásd az összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint az ilyen-olyan lobbi eltünteti az emberiséget megmentő találmányokat).
Van egy elhíresült mondás, miszerint: "mindenkinek jogában áll hülyének lenni".
Sőt joguk van komoly támogatásban részesülni (lásd devizahitelek, Questor, stb...)

Nem csak az én véleményem, hogy "van egy keresleti oldal a nyilvánvalóan tudománytalan marhaságokra, ahol gazdagok és szegények, meggyőződéses és hobbihívők, iskolázottak és teljes mértékben tudatlanok áhítoznak a csodára, no és persze van egy kínálati oldal is".
A témában hasznos elolvasni a "Pusztuljon-e, aki hülye?" című cikket, amely arra keres választ, hogy aki hülye, dögöljön-e meg, vagy illene-e gondoskodnia valaki(k)nek azokról is, akik magukról nem (vagy nem nagyon) tudnak?
www.gepnarancs.hu/2014/12/pusztuljon-e-aki-hulye/

2014-02-09
11:25:41
Előzmény: 444tibi #45636#45640
Nem kis munka moderálni egy fórumot. Egyetértek csak a hozzáadott értékű hozzászólások maradjanak. Én ezen a fórumon tanultam meg a PV-t annyira, hogy tök egyedül megcsináljam. Örültem, hogy nem 1millió kommentből kell kibogarászi a lényeget hanem csak többszázból.
2014-02-08
23:20:20
Előzmény: Krinyo #45628#45636
Nem tudom hogy Robert fizet tarhelyet vagy otthon megy szerver de nem mindegy egyik esetben sem hogy 100 mega vagy fel tera a forum. Lehet ezert is gyomlalja a tartalmat. Ami igaz az igaz mostanaban szigoru.
Fennt vagyok az indexen is es ami neha ott megy az meg a masik veglet mar chat-szeru. Egy hozzaszolas egy szo vagy egy smile. Az se jo kovethetetetlen nemelyik topic.
2014-02-08
11:05:08
Előzmény: Krinyo #45628#45629
Krinyo,

Nem a hozzászólások száma, hanem a tartalma számít.

Ha regisztráláskor eljutott volna a tudatodig, amit akkor leokéztál, akkor nem lennél csalódott. Ám elég nagy a választék a neten, találhatsz magadnak egy "igazi" fórumot.


2014-02-08
10:59:21
Előzmény: fusimisi #45519#45628
A homokozót én is támogatnám. Máskülönben azt hittem ez egy fórum, ahol adott témákról beszélgetnek a tagok, és nem egy szerkesztett oldalhoz adják a nevüket. Az offtopicot én is megérteném, hogy törlöd, de így túl sok értelme szerintem nincs ennek az egésznek. Ez így nem fórum. Valószínűleg ennek köszönhető a napi 3-5 hozzászólás per egész fórum...
2014-02-05
17:37:54
Előzmény: fusimisi #45519#45520
fusimisi,

Volt már szó róla, hogy igény lenne rá, de végül úgy döntöttem, hogy jobb, ha nem írunk/linlelünk be fölösleges hülyeségeket.
fusimisiVálasz erre
2014-02-05
17:34:23
Előzmény: robert #45518#45519
Javaslom hozzunk létre egy témát - amit csak a bejelentkezettek látnak - "homokozó" néven ahova minden hülyeséget be lehet linkelni. Aztán aki nem akarja nem olvassa, és nem zavarja a látogatókat meg a google robotokat.
2014-02-05
15:45:15
Előzmény: fusimisi #45512#45515
fusimisi,

Azért, ha belegondolsz, az egy "kérészéletű grafikon" volt :)

Konkrétan csak annyit mond, mintha valaki azt olvasná holnap, hogy milyen jól esett ma nekem a barna sör a főtt csülökre :) Komolyan nagyon ízlett MOST, NEKEM, de mit profitál egy olvasó egy ilyen üzenetből?
A GYIK-ban is leírtam: a kevesebb sokszor több.

fusimisiVálasz erre
2014-02-05
15:21:14
Előzmény: robert #45506#45512
2014 legszebb termelési grafikonjai voltak belinkelve! Október 5. óta nem volt ilyen szép idő!!!!
Legközelebb belinkelem a Cukorhegyi Márktól kapott ajándék videót - azt lehet törölni megértem :)

2014-02-05
13:39:09
Előzmény: fusimisi #45504#45506
fusimisi,

"Ciánozás volt? eltünt innen némi esti beszélgetés? Mi volt a gond?"

Igen, ciánozás volt... van... lesz :)
Minden, az "ennyit termeltem ma" típusú és "ehhez mit szólsz <<<link>>>" hozzászólásoknak ez a sorsa. A GYIK-ban is leírtam: a kevesebb sokszor több.
Az oldal szerkesztve van, nekem nagy segítség lenne, ha kevesebbet kellene evvel foglalkoznom. Előre is kösz.


2013-12-08
23:29:50
Előzmény: zsezse #44100#44101
zsezse,

Adás-vétel, csere-bere esetén a címek megadásának eddig sem volt akadálya.
A másik, "munkásabb" lehetőséget magad is megemlítetted.

A "dobj egy mélt priviben" jellegű üzenetekkel szerintem csak veszíthetünk.
2013-12-08
22:39:24
Előzmény: robert #44095#44100
Robert

ezzel szemely szerint nem ertek egyet. Vannak olyan esetek, amikor az ember privatban szeretne csak 1 embernek megadni az elerhetoseget:
-pl adas-vetel
-szemelyes talalkozo

tudom, ha elkuldjuk neked, te tovabbitod, de en nem latok egy ilyen lehetosegben hatranyokat.

2013-12-08
16:47:14
Előzmény: fusimisi #44075#44095
fusimisi,

Belépéskor nyugtáztad a fórum használatának a feltételeit, aminek a kérdésedre vonatkozó része itt olvasható:
"Ennek az oldalnak a célja a tudás megosztása. Ezért nem illik saját címre kérni olyan infókat, amelyek másoknak is hasznos lehetnek.
A címek/üzenetek/üzenet-töredékek törlésre kerülnek."
fusimisiVálasz erre
2013-12-07
14:03:44
Előzmény: zoli79 #44035#44075
Tegnap már írtam csak most nézem elveszett :(
Nagyon komoly a gépezet, saját tervezés is vagy volt valami kész doksid? Érdekelne minden ami alapján készíthetek egy ilyet - vagy hasonlót :)
e-mailcímem *** (ezt majd kiszerkesztem később ha megjöttek az e-mailek)
Lehet itt valahogy küldeni privát üzenetet egymásnak, vagy publikussá tenni az emailcímet, legalább a bejelentkezetteknek? Üzemeltettem már pár fórumot SMF Phpbb ott be lehet kapcsolni ilyeneket. Nem titkolok semmit fb-n még a telefonszámom elérhető.
2013-03-10
18:44:01
#39399
A BIOSOLAR oldal gyártóktól és kereskedőktől független.
Nem reklámoz nem árul és nem közvetít semmilyen terméket vagy szolgáltatást. Nemhogy nonprofit a blog, egyenesen ráfizetéses, de pontosan ez biztosítja a teljes függetlenséget.

Kereskedők, akiknek a profiljába vág az oldal valamelyik témája, rendszeresen megtalálnak minket és megpróbálnak nyíltan reklámot elhelyezni, vagy a hozzászólás formájában kelteni fel az érdeklődést valamelyik termékük iránt. Az ilyen jellegű próbálkozásokat el szoktuk hárítani.

Néhányan olyankor jelentkeznek, ha a termékükről valamilyen bírálatot olvasnak az oldalainkon. Az ilyen megkereséseket szeretjük, mert mindkét fél kifejtheti az érveit, lehet, hogy csak hiányzó adatokat kell pótolni az érthetőséghez.

Ha ügynöki hálózaton keresztül terjesztett termékkel, kezdő vállalkozással, vagy termék-újdonsággal van dolgunk, akkor sajnos nem mindig felkészült és az állításait adatokkal alátámasztani tudó képviselő jelentkezik be. Az ilyen esetek egy részében már a kételkedő kérdésink is türelmetlenséget és gorombaságot váltanak ki belőlük. Ráadásul a komentelők döntő többsége nem hisz a csodákban, szkeptikusak, ezért rákérdeznek a lényegre és a részletekre is. Így, ha valaki nem tudja megvédeni a termékét, előfordul, hogy nem marad más számára, mint -vérmérséklettől függően- a sértett elvonulás, fenyegetőzés, vagy mocskolódás.

Ebben az esetben mindhárom viselkedésre egyszerre van példa:
- a sértett elvonulás
#39307
"Több választ és postot ide pedig nem írok, se neked, se másnak! Adieu!"

- mocskolódás
#39300
"Biztosítalak arról, hogy nagyon magasról leszarom, hogy te itt moderátor vagy!"

- fenyegetőzés
#39307
"A kommunikációnak itt vége, ha holnap reggel is itt találom a jogsértő tartalmat, akkor megindul a jogi úton a henger!
Fontold meg, hogy mit teszel, mert abban biztos lehetsz, hogyha belefogok egy ilyesmibe, akkor azt addig nem hagyom annyiban, amíg a végére nem érek!"


A felsorolt tünetek mindegyikét egy mókus, "microAgy" produkálta :)

2013-03-10
00:06:17
Előzmény: sándor #39351#39375
Sándor,


"A gyomrom kifordul, hogy néhány hónapon belül már másodszor fenyegetőznek ezeken az oldalakon jogi retorziókkal olyan emberkék, akik itt és másutt is gátlástalanul aláznak meg bármit, bárkit, ami, aki nem a saját érdek körüket érinti, segíti.
Ráadásul ismét egy olyan eset, ahol a fenyegetőzőtől gyakorlatilag érdemi információt még nem kaphattunk, csak ígérgetéseket, utalgatásokat, de se egy fotót, sem egy referenciát, sem egy használható műszaki információt..."

Emlékezz rá, hogy mindig is voltak kekec alakok, akik ahogy jöttek, úgy el is tűntek.
Habár, az egymást érő események miatt nekem is megfordult ma a fejemben, hogy talán valami kozmikus sugárzás hatására bukkantak fel újra egyszerre többen is.

Mutass még egy helyet, ahol ilyen jó az arány: több száz normális emberre jut egy-két agyament :)


Mese az elbizakodott suszterről akit mikroAgynak hívtak:
A hősünk suszter és figuráns, akinek az utolsó nagy gazdasági válság kirobbanása óta rengeteg lett a szabadideje. Bevételek híján a kiadások csökkentésén töpreng. Ötleteket gyűjt és úgy érzi, hogy a rezsicsökkentéshez a napelemeken keresztül vezet a legrövidebb út. Reményei szerint, a guglin elsajátíthatja ez elméleti alapokat, majd az egyik vezető hírportál megújulós fórumában buzgólkodva a szükséges szakmai gyakorlatot. Faragatlan és agresszív hozzászólásaival sikerül is színt vinnie az egyszerű fórumozók hétköznapjaiba. Már az imidzsépítés kezdeti időszakában közutálatot vív ki, amit ő egyéni sikereként könyvel el.
Miután a telekszomszédait sikerül rávennie, hogy a "csibész bankokban" őrzött megtakarításaikat fektessék inkább a fűtési rendszerük elbonyolításába, úgymond a referencia-munkája is elkészül. Ezek után az emberünk már elég önbizalmat érez magában ahhoz, hogy az így összegyűlt know-how birtokában céget alapítson, és a parasztvakítást üzletszerűen folytassa tovább. Megrendelők híján továbbra is a netes fórumokon próbálja eladni magát, és azon igyekszik, hogy a képzettebb fórumozók tanácsai alapján felépítsen egy terméket, amit magáénak mondhat. Össze is áll egy logikailag működőképes ketyere gondolata, de a használata sajnos nemhogy megtakarítással, de annál több kényelmetlenséggel és ráfizetéssel járna. Ezt a kis hiányosságot öt perc gondolkodás után mindenki felismeri. Az emberünket viszont nem olyan könnyű elutasítani. Mindazokat, akik hangot mernek adni a kétségeiknek, válogatott sértésekkel árasztja el, és (egy jogi fórumon olvasott hozzászólás alapján) perrel fenyegeti őket. Természetesen a fórumok üzemeltetőit is megfenyegeti, nehogy teret merjenek adni a "termékét érintő hitelrontásnak".
Már csak az a kérdés, hogy a bonyodalmak elkerülése végett inkább mindenki behúzza-e a fülét-farkát, vagy le merje írni a véleményét? Szerintem az utóbbi! Mert ami szar, az szar!

2011-11-25
12:45:22
#21322
A hír:
"A BBC brit közszolgálati médiumnak nyilatkozó szakértők szerint ellepték az internetes fórumokat, hírportálokat és a blogokat a hiteltelen megjegyzésel, amelyek nem valakinek a valós véleményét tükrözik, hanem fizetett kommentelők irományai.

... szakértők szerint egyre kevésbé hitelesek az internetes fórumokban, cikkek vagy blogbejegyzések kommentárjaiként publikált vélemények, ezek jelentős részét ugyanis ma már bérkommentelők írják. Az online eszmecserébe való mesterséges beavatkozással cégek megzavarhatnak például egy termékről szóló eszmecserét, vagy akár változtathatnak annak megítésén is. Egyes vállalatok megbízásából már több tízezer olyan hamis regisztráció készült, amelyeket bértollnokok használnak megbízóik számára kedvező hozzászólások publikálásához. A szakértők szerint előfordul, hogy egy-egy cég munkatársai árasztják el egy rivális társaság termékéről szóló fórumokat, és befolyásolják az azon folyó eszmecserét.
"Úgy gondolom, hogy ezt a jelenséget mindenki megtapasztalhatta már.
Azonban, ha a konkurens cégek mindegyike él a lehetőséggel, akkor helyrebillen az egyensúly.

Kevesebb az olyan példa, amikor a kommentelő felvállalja az elkötelezettségét, például a saját áruját nyomatja, vagy védi. Ilyenkor legalább lehet tudni, hogy honnan fúj a szél, és kialakulhat egy párbeszéd.


2011-10-20
14:06:26
Előzmény: sándor #19483#19486
Én is a demokrácia híve vagyok, de pont a szabadság védelme érdekében nem kell mindenkiről automatikusan feltételezni a jóhiszeműséget. Eddig nem volt gond, kisebb zökkenőkkel működött minden... mostanáig, amikor (bár sokan nem is vették észre) kaptunk egy nagy pofont.

Ezek szerint a demokratikus városállamban is szükséges őröket állítani, mert a barbárok nem a lovagi etika szerint támadnak...

Fájdalom, hogy növekszik az adminisztráció, de úgy tűnik, hogy az eddigi informális működést valamelyest szabályozni kell. Vegyük úgy, hogy ez egy bizonyos szintet meghaladva elkerülhetetlen, mert különben a dinaszaurusz már gyerek korában kipusztul :)Közben látom, hogy még írtál.

Ajánlókhoz kötni a belépőt? Szerintem ez bonyolult.
Ha ránézésre fals címről jön a levél, akkor nem válaszolok rá. Ha Gipsz Jakab küldi, akkor nem válaszolok rá. Ha az illető érdeklődési köre anál, vagy animál nem foglalkozok vele :) Szerintem ez elég demokratikus. Vagy nem?
2011-10-20
12:30:11
Előzmény: newgis #19472#19473
valamit ki kell találni az biztos, de szerintem egyszerűbb egy pár perces flood controlt berakni. Nagy átlagban szerintem az ember olvasgat itt, majd ír egy kicsitt nagyobb szöveget, egy jó 5 perces flood control se "bántana" senkit szerintem.
2011-10-20
12:23:16
Előzmény: tomasz #19471#19472
Kezdésnek ha név alapján látja valaki, hogy gond van, kapásból kitilthatja, hogy ne csesszék össze a fórumot, ezzel együtt kapásból lehet tiltani 30-60 percre a regisztrációt. Ez elég idő arra, hogy kedvét vegyük, valamint robert-nek arra, ha szeretne ip, vagy más alapján tiltani, akkor tud.
Magyarul ez csak átmeneti védelem addig, amíg robert megérkezik.
És ezt biztosan lehet automatizálni.
2011-10-20
12:08:26
#19470
Pfuuuu, ez meleg volt! Tegnap a diótolvajokat kellett üldöznöm, ma meg ez!
Most egyenlőre nem lehet regisztrálni, a regisztrált tagok tudnak csak hozzászólni.

Egy ferdeszemű (vagy annak álcázott, arra nem is akarok gondolni, hogy egy sértődött kereskedő volt) intruder tört be ma, avval a módszerrel, hogy regisztrálta magát és új témákat valamint hozzászólásokat hozott létre, úgy percenként ötöt.

Lehet, hogy a regisztrációk menetét megváltoztatom: a regisztrációt egy ürlap kitöltése után én intézném. Most ez automatikusan történik, nincs külön munkám vele, de miután a nemzetközi helyzet fokozódik, Virág elvtárs éberségre int :)
Biosolar Forum  =>  Általános  =>  Gondolatok a BIOSOLAR fórumróllapozz: 1, 2   következő »
Copyright © 2005-2021 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva