Biosolar Forum  =>  KÖZLEKEDÉS  =>  Lakókocsi-lakóautó
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2011-04-01
09:39:39
Előzmény: robert #13342#13347
Nem is rossz megoldás.
Hét közben itt parkolnánk a munkahely közelében, hétvégén meg kimegyünk a telekre, ahol nincs ház, csak gyönyörű nagy kert. Nem is lenne hülyeség, csak kíváncsi vagyok, hogy itt a IX. kerületben meddig lenne érintetlen a lakóbusz, míg dolgozunk. :((
2011-04-01
07:30:49
#13342
Nem is tudom, hogy ez a téma építés, vagy inkább közlekedés?


Svéd ismerőseink jutottak az eszembe.

Ők kiszámolták, hogy korengedményes nyugdíjaztatásuk esetén az alacsonyabb nyugdíj is elegendő lesz a szerény (nem magyar szemmel nézve) megélhetésük biztosítására. Gyerekük nincs, és egyéb szoros családi kötelék sem tartotta vissza őket attól, hogy a stockholmi lakásukat, a vitorlást és a Harley-t pénzzé téve egy akkora lakóbuszt vegyenek, amiben egy Smart számára garázs van kialakítva, de ott az autó helyett egy edzőterem foglal helyet, no meg a mopedek és a kerékpárok.
Az energiaellátásról palackos gáz, generátor és napelem gondoskodik.
Már vagy tíz éve úgy élnek, mint a vándormadarak. De nem csak ők. Állandó helyük van a spanyol, és a görög tengerparton is, állandó szomszédokkal, mert nagyon sokan laknak ugyanígy, angolok, hollandok, skandinávok.

Senki nem kényszerítette őket erre a mobil életre, maguk választották. Igaz, évente háromszor költöznek, mégis kevesebb üzemanyagot használnak, mint akik rendszeresen buszoznak a munkahelyükre, nem halmoznak fel tárgyakat, mert nincs hova tenni.
A táborhelyeken persze fizetni kell a szolgáltatásokért, mert vezetékes közművekre (köztük csatorna is) csatlakoznak a megérkezés után.

Eddig senki sem akarta őket tégla házakba kényszeríteni. A lakóautós életnek pedig óriása információs háttere, és jól menő háttéripara van.
Biosolar Forum  =>  KÖZLEKEDÉS  =>  Lakókocsi-lakóautó
Copyright © 2005-2019 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva