Biosolar Forum  =>  Villamos energia tárolása  =>  UPS Szünetmentes táplapozz: 1, 2, 3   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2019-01-15
12:56:36
Előzmény: 444tibi #52393#52394
A maximális teljesítmény igény 150-160 W a nagyobb készülékeknél. Ezek adattábla szerint 900 W-al terhelhetők.
Az üzem közbeni valós terhelés, miután már nem hideg vizet kell szállítani a szivattyúknak, lemegy 120-130 W-ra.
Ezeknél az a fontos, hogy át tudják hidalni a 6 óra hálózatkiesést.

Ritkán, de előfordul, hogy más terhelést is rájuk kell tenni. Van, hogy időlegesen egy szünetmentes viszi kettő terhelését.
A szinuszos jel fontos, relék és olyan induktív érzékelők, állító motorok is vannak a rendszerben, amelyek csak szinuszosról működnek normálisan. (Régi készülékek.)

Ezekben a percekben ragyogóan süt a nap és minden rendben van. A szünetmentesek nem használják az akkukat, pedig minden úgy üzemel mint egy órával korábban. Amint egy felhő beúszik, azonnal visszaáll az akku használat.

2019-01-13
13:33:43
Előzmény: sándor #52392#52393
Mekkora a teljesítményigény, és gondolom csak színuszos lehet?
Csak mert gombokból össze lehet dobni házilag, ha nem színuszos kell. Ha az, akkor sem reménytelen.
Nálam 3 éve kiskínais modulokból épített online ups megy, egyelőre hibátlanul.
Igaz, nagyon kicsi, 20W, max.30W körüli a teljesítményigény.
2019-01-12
18:08:02
Előzmény: 444tibi #52385#52392
Ami ismertetőt találtam egy hasonló, digitális kijelzésű, de már nem kapható készülékről, az beállíthatóan figyeli az akkuk töltöttségét, az esetlegesen kieső akku hiányát, a külső akku meglétét, állapotát. Figyelmeztet, riaszt, újra indít...
Hasonló csatlakozóról, mint ami régi szünetmenteseken is van.


2019-01-12
17:53:23
Előzmény: BJaca #52386#52391
Bjaca!

Ma együtt ebédeltem egy tv szerelő informatikussal. Mutattam neki a fotókat. Kiderült, hogy amikor még egy szerviz szövetkezet alkalmazottja volt, cserélt akkut hasonló szünetmentesben.

Véleménye szerint ez még egy alap USB lehet és nem a későbbi, alkalmazásra tovább fejlesztett 1.0 stb. verziók valamelyike. (Hiányolta a hálózati csatlakozót a készülékről.)

Azért dobtak ki minden hozzá tartozó anyagot (ők voltak azok), mert ez az alap verzió a különböző adatátviteli jellemzők, csatlakozási pontok alapján nem volt használható semmilyen más készülékhez. Nem volt hozzá meg a speciális szoftverük sem, illetve nem tudták feltelepíteni a szünetmentest az akkori gépükre. Tehát ők sem tudták "táv felügyelni" a szünetmentest.
Ezért került a rendszer nyugdíjazása után a szemétre, a szünetmentessel együtt érkezett csatlakozó és a telepítő lemez is.

A szünetmentes egyébként használtan, fekete importból, osztrák közvetítéssel került a céghez, egy AT és több XT-vel, egy irodai hálózattal együtt.
A rendszer 1988-ban került nyugdíjazásra, de az AT-t a rajta DOS alatt futó, Miskolcon fejlesztett programmal még 2006-ban is használtuk.

Rákerestem hasonló, ma is kapható paraméterű gépekre, az áruk brutális, ha egyáltalán kaphatók.
Valami általam ismeretlen szoftverrel lehet az USB-n keresztül ellátni a felügyeletet. Külön hálózati csatlakozón lehet eltolni a feszültség határokat.


2019-01-11
20:02:40
Előzmény: sándor #52381#52386
Sándor!

"A gond csak az mint írtam, hogy amikor vettem őket, a szerviz már akkor kidobott minden segédeszközt. Ilyen USB csatlakozó sincs már, feltételezhető, hogy DOS alatt lehet programozni, stb. "
Az egy szabvány USB TYPE B csatlakozó, ilyen van az lcd kijelzős Tektronix TDS2024B szkópomon, a TL866CS univerzális IC programozómon, de még a tintasugaras nyomtatómon is. Mikor a DOS működött, még nem használtak USB-t, ott soros vagy párhuzamos port volt csak. Az USB a Windowssal együtt terjedt el.

Itt találsz angol nyelvű leírást hozzá:
www.schneider-electric.com/en/product/SUA1500I_APC/apc-smart-ups-1500va-usb-%26-serial-230v/

2019-01-11
17:40:29
Előzmény: sándor #52384#52385
Akkor elképzelhető hogy csak egy néhány ellenállásból álló feszültségosztót kell megbabrálni de ezt, mivel nem látom a kezembe a panelt és nincs rajzom róla, csak tippelés szinten merem megkockáztatni. Ha valóban olyan öreg darabok, azokon a soros port csak arra való hogy egy bizonyos, 10-20% akkuszintnél tudassa a rádugott PC-vel hogy halló, ideje lenne egy szabályos leállást csinálni vagy hibernálni mert mindjárt elfogy a szufla. Analóg jellegűre tippelem a vezérlését még.
2019-01-11
13:35:56
Előzmény: 444tibi #52383#52384
Igen. Mindegyikben van egy nagyméretű transzformátor. Az egész készülék nettó súlya kb. annyi, mint a két 18 Ah-s akksié.

A transzformátorokon nem rémlik, hogy láttam volna átkapcsolható megcsapolásokat. Nem bontottam apróra, de ha lenne megcsapolás átkapcsolási lehetőség, akkor annak valahol jól látható, kezelhető helyen kellene lennie. Anno a szerviz az alsó fesz szint átprogramozhatóságáról, eltolásáról beszélt.

Ami a lecserélt akksik élettartamát illeti, most fejeztem be a tesztelésüket. Nem tudatosan, pusztán "érzésre" cseréltem. Nem külön az akksikat tesztelem, hanem együtt a szünetmentesükkel az egész egységet.
A teljesen feltöltött szünetmentest terhelem, nem külön az akkukat.
Az akksikra felszoktam írni, hogy mit tudtak a beépítés után, kb. egy hónap üzem (bejáratás) után, teljesen feltöltött állapotban. Később évente következik egy-egy újabb teszt.
Átlagban hat évet működnek úgy, hogy az első teszthez viszonyítva a hatodik évben 60-70% kapacitást tudok kivenni belőlük. Ekkor szoktam újakat rendelni.
Ez eddig kétszer történt meg. Mindkétszer néhány perc eltéréssel azonos volt az az az idő, amíg a szünetmentes kiszolgálta a műterhelést.

Mivel a problémát decemberben úgy fedeztem fel, hogy áramszünet idején a várt, megszokott működési idő lecsökkent a felére, harmadára, ezért kapásból az akksikra gondoltam. Az utángyártott akksikkal eddig nem volt semmi probléma, bár mindig különböző gyártóktól származtak.
Ekkor jöttem rá, hogy az áramszünet bekövetkeztekor az akkuk nem lehettek teljesen feltöltött állapotban.
A nyáron ez a probléma nem jelentkezett, holott akkor sűrűbben voltak áramszünetek. Erről írtam, amikor túlfeszültség miatti kapcsolgatásokkal voltak gondok a környéken.
Akkor a szünetmentesek vastagon tudták a hat óra tesztüzemnek megfelelő ellátást biztosítani. Ezért nem értettem, hogy mitől mentek ki az öt éves akksik alig néhány hónap alatt.

Így tapasztaltam, gondoltam, hogy most, a megszokottnál alacsonyabb téli feszültségnél a szünetmentes valószínűleg "magához nyúl". A normál üzemből kivett szünetmentesek kapacitása jóval alacsonyabb volt az elvárhatónál. Pontos értéket nem tudok, mert nem tudom, hogy a hálózatról leválasztott szünetmentesek éppen milyen töltöttségi állapotban lehettek.
Viszont az akkuk cseréje után az derült ki, hogy az öt éves akkuk már annyira elhasználódtak, mint régebben a hatévesek voltak. A névlegeshez közeli kiterheltséggel üzemelők akksijainak szinte teljesen végük van. Még vésztartaléknak sem lehet őket megtartani.

Tehát, elég volt egy fél téli szezon alacsony feszültségen ahhoz, hogy egy évet csökkentsen az akkuk élettartamán.
Ez amellett, hogy nekem problémát okoz, el kell gondolkodtasson mindenkit, aki tárolásra kíván, vagy muszáj lesz neki tárolásra berendezkedni.
Ezek ugyan ólom akkuk voltak, amiknek a hátán fát lehet vágni, de még ezeknek is sok volt a töltés-kisütés váltogatás.
Az érzékenyebb lítiumos tároláshoz sokkal finomabb töltés - kisütés szabályozásra lesz szükség, valahogyan úgy, ahogyan takyka leírta a rollerjánál.

A vésztartaléknak még jó akksik jelenleg feltöltve pihennek. Eleinte naponta, most alkalom adtán mérek rájuk.
Az eredmény nem sok jóval biztat. Úgy tűnik, hogy az önkisülésük felgyorsult. Igaz, hideg helyiségben vannak, de ott van a kontrollnak használt új, tartalék akksi is. Annak az önkisülése megegyezik azzal, ami a gyártó szerint várható.

Ezek után tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen nyári-téli változtatást vezet be a szolgáltató? A nyári kitermelést a saját érdekében kellene csökkentetnie. A téli megnövekedett fogyasztás sok helyen meghaladja a hálózat kapacitását. Ez már a fogyasztók ellátását, a szolgáltató bevételét veszélyezteti.

Ha az eddigi hatéves akkucserét 2-3 évre kell váltanom, akkor inkább szerzek a szomszédtól egy régi targonca akkupakkot. Felújíttatom vele, és folyamatos(esetleg éjszakai) töltésre kapcsolom. Innen látok majd el olcsó kis inverterekkel mindent a szünetmentesek helyett.
Árat még nem számoltam, de saccper nem lehet drágább, mint a gyakori akkucserék.

2019-01-10
22:57:21
Előzmény: sándor #52379#52383
Akkor neked vonal interaktív (line interactive) tipusú ups-ed van.
Erről találtam egy jó leírást, a lényege:

"A vonal interaktív egységekben mindezek mellett általában egy feszültségszabályozó
transzformátor is található. Ez a bemenő feszültség változásaitól függően, a transzformátor-
megcsapolások állításával további feszültségszabályozást biztosít. A feszültségszabályozás
alacsony feszültségi viszonyok mellett fontos funkció, hiányában az UPS-nek akkumulátoros
táplálásra kell átállnia, majd le kell kapcsolnia a terhelő készülékeket. A gyakoribb akku-
mulátorhasználat az akkumulátor idő előtti elhasználódásását okozhatja."

Nálad pontosan ez van, ha van lehetőség benne a fenntiekben leírtakat megvalósítani, akkor alacsonyabb feszültségszinten kezdene az akkumulátorból is fogyasztani. Ha nincs ilyen átkötési lehetőség akkor sajnos passzolom a megoldást.
2019-01-10
12:52:30
Előzmény: BJaca #52380#52381
Bjaca!
Pontosan ezt nem értem.
A kimeneteik 220-240 V-osak. Amennyiben a tranziensek nem csak felfelé jelentenek csúcsokat, akkor az a fesz, amit én nem mérhetek, az vastagon alá mehet a 220-nak.

Elvileg valahol 180V környékén kellene leválniuk a hálózatról, de hogy 180 és a 220 között hogyan reagálják le a csökkenést, nem tudni. Valószínűsítem, hogy mivel itt még a hálózaton maradnak, már igénybe veszik az akkukat is.
Ha ez így van, akkor elvileg programozhatónak kell lenniük.
Ha igen, akkor is kérdés, hogy az anno 240-es felső határ egy "elvileg" bekövetkezhető felső határ volt e? Hogy ma elviselik, az biztos. Működnek is róla, nincs sem melegedés, sem akku élettartam csökkenés.
Tehát, ha feljebb lehetne vinni a feltételezett 180-as alsó határt, az valószínűleg vinné magával az egész beállítási tartományt.

A gond csak az mint írtam, hogy amikor vettem őket, a szerviz már akkor kidobott minden segédeszközt. Ilyen USB csatlakozó sincs már, feltételezhető, hogy DOS alatt lehet programozni, stb.
Gondoltam rá, hogy felveszem a kapcsolatot a gyártóval, vagy az utódával, hátha reklámot jelentenének nekik az ilyen múzeumi darabok, de elvetettem a gondolatot. Ma már minden cég a "régit kidobni, és újat vásárolni" elven működik.

Off, de szükséges.
Sok évvel ezelőtt már pofára estem "a X8"-os lemezek gyártójával. (A 80-as évek elején még üzemelő hidraulikus robotjaink működtek ilyenekkel.) Nagyon drága és kurrens cikk volt (akkor már) a X8" lemez. Sikerült Franciaországból, elfekvőből pár ládányit beszereznem, de azok szűz lemezek voltak.

Hiába kértem segítséget a gyártótól, nekik nem állt érdekükben segíteni, legalább is annak a szintnek nem, ameddig eljutottam.

A 00-ás tracken volt a robot beazonosítása, illetve a működési sorrend, a leolvasás programozása, természetesen DOS alatt.
Rákerestem korábbi hazai használókra, így jutottam el a Budapesti Díjbeszedő Vállaltnál dolgozó néhány programozó és gép építő szakemberhez.
Ők korábban egy másik cégnél fejlesztettek és gyártottak a Szovjetunió számára (ez volt az embargó megkerülése) olyan könyvelő számítógépeket (munkahelyeket), amelyekben kettő darab X8"-os meghajtó üzemelt.
Rendes társaság volt. Az akkor már több cégnél dolgozó fejlesztők a cégeknél porosodó emlék részegységekből összeraktak egy munkahelyet (íróasztal méretben) és felprogramozták csak másolásra.
Az utolsó, még a robot gyártója által felírt 00-ás sávú lemezről sikerült néhány mesterlemezt csinálnom. Ezzel másoltam, dolgoztunk még évekig, sőt több hazai, hasonló robottal dolgozó céget is elláttunk lemezekkel. Jó bolt volt, mindenki jó üzletet csinált velünk. Mi is velük.
OFF vége.

Mint láthattad, a műszerem sem mai darab. Anno többe került, mint egy havi fizetés, de még ma sem találtam ebben a kategóriában jobbat.
Közvetlen adatgyűjtésre is alkalmas, kívánság szerint táblázatba, diagramba rendezi a kívánt mintavételezési gyakorisággal gyűjtött mérési eredményeket.
Mivel ez is DOS alatt működik, megtartottam egy kislemezes asztali gépet direkt ennek a kiolvasására. Igaz, már nem használom semmire, jól el is felejtettem a kezelését, monitor sincs hozzá.
A műszer ugyan nem rendelkezik szkóp funkcióval, de emlékem szerint be lehetett állítani a kijelzett értéktől eltérő csúcsok rögzítésére is.

Tehát, végszükség esetén tudnám rögzíteni a történéseket, de a szolgáltató nem fogadja el. Már évekkel ezelőtt arra hivatkoztak, hogy nem rendelkeznek olyan technikai eszközökkel, amikkel a méréseimet értékelhetnék. Mivel a méréseimet nem tudják reprodukálni, ezért nincs mit mivel összevetni. Így az a mérés az igaz, amit ők mérnek, illetve állítanak.
Nagyjából ez a helyzet a szünetmentesekkel is. A szerviz kiesik, a gyártó szintén, maradnak a segíteni tudó hobbisok.
Annyit viszont nem ér az egész, hogy többet adjak ki a megoldásra, mint amennyiből egy újabb gyártású használtat vásárolhatok.
Minden esetre sajnálnám, ha ez lenne a történet vége.

2019-01-10
09:44:55
Előzmény: sándor #52379#52380
Sándor!
"amikor a feszültség 235 V fölé emelkedik"
Ez már elég magas feszültség, normál esetben 215V és 245V még hálózaton kellene maradniuk ezeknek a gépeknek, hacsak nem programozták őket máshogy. Az új változatokon egy nagy LCD kijelzőn lehet állítgatni, a tiéden szerintem még soros porton, vagy USB-n.
2019-01-10
01:10:04
Előzmény: BJaca #52378#52379
Bjaca!

Köszönöm a próbálkozást.
Amikor hozzám kerültek, akkor próbáltam valami ismertetőt találni, de nem jártam sikerrel. Már akkor is csak helyettesítő akksikat tudtak hozzájuk szállítani, de ez nem jelentett gondot.
Azóta nem igen nézegettem őket, mert tették a dolgukat. Most látom, hogy olyan régen készülhettek, amikor a kínaiak még nem ismerték az "elektromosságot".

A legkisebbről ott, azon a helyen le kell mondanom, mert egyértelmű, hogy ha a fesz egy bizonyos határ alá megy, akkor az akkukhoz nyúl, és kicsi akkuk vannak benne.
Valószínűleg ezt csinálják a nagyok is, de az nem akkora probléma, ha nem 6 óra a működési idő, hanem csak 5-5,5 óra. Azzal még elvagyok. Azt sajnos nem tudom kimérni, hogy azokban az időszakokban amikor a feszültség 235 V fölé emelkedik, akkor vissza tudják e pótolni az akkukat, de reménykedem benne.
Ha a tavasszal, a feszültség emelkedésével a probléma megszűnik, akkor egyértelmű az ok.

Ahhoz, hogy a tápfeszültségüket változtatva tesztelhessek stabil tápfesz kellene. A jelenlegi hálózati feszültséget nincs értelme toridozni. Annyit változik önmagától is, hogy képtelenség lenne után állítani.
Stabil tápfeszhez egy bazi akku telep, egy legalább 2 KVA-es inverter kellene minimum. Még ezzel sem biztos, hogy a maximális kimeneti árammal lehetne próbálni. Az üresjárati próbáknak semmi értelme.
2019-01-09
22:44:53
Előzmény: sándor #52375#52378
Sándor!
Keresgéltem, annyit találtam róluk, hogy valódi szinuszos kimenetük van, de más okosságot még nem leltem.
Ha akad otthon vagy a környezetedben egy állítható toroidod trafó, vagy egy olyan leválasztótrafó, aminek több bemenete van, hogy elő lehessen állítani 210-240V-ig feszültséget, ki lehetne próbálni, tényleg az utolsó feszültséget teszi-e a kimenetre az inverter. Mondjuk logika van benne, mert így ha átáll szünetmentes üzemmódra a hálózatról, akkor nem kap lórúgást, ami a kimenetre van kötve, pl egy 210V után nem kapja meg hirtelen a 230-at. Majd még nézelődök utána.


2019-01-07
21:35:50
Előzmény: BJaca #52357#52375
Bjaca!

Ma 13.00-kor csináltam fotókat a szünetmentesekről, és sorozatfotót a tápfeszültségükről. A sorozatból kiemeltem a két szélső értéket. A 15 felvétel kb. fél perc alatt készült. A két szélső érték nem az elején és a végén volt, hanem valahol néhány másodpercen belül.

Ha a szünetmentesek ismerősek, akkor talán van megoldás is arra, hogy mit lehetne kezdeni velük. Egy biztos, hogy 225-ből nem fognak 235-öt csinálni.2016-12-13
20:44:13
Előzmény: Bous83 #50504#50506
Koszi a tanacsot.
Fene ezt a kompresszoros hutot, mert ezen kivul 100-120W eleg lenne.
Par led, kis lcd tv, tablet tolto.
Emiatt egy 1kW inverter pazarlas, es az ara is elegge huzos.

Jo Amerikazast.

Villam, jo otlet, egy uj inverteres hutoszekreny, de inkabb ezt a 100.000 forintos tippet nem kozolnem a cimborammal. :-) :-)
2016-12-10
15:56:43
Előzmény: 444tibi #50490#50504
Szia, Igen itt vagyok még, de már Floridából. :)

1kVA alattit hűtő esetében megpróbálni sem érdemes. Nekem van pár tiszta szinuszos nagyobb, van 1kVA APC, van 1,5 kVA Compaq és 3 kVA APC szünetmentesem is, mind gond nélkül viszi a hűtőt. Egy hűtő induláskor a névleges 11-13 szorosát is felveheti, itt a hiba. (bár méret és kor függő, de olyan 80W-130W körül lehet egy hűtő) Szóval én sem tudok mit mondani, ha teljesítmény kell, hát kell.

Bous
2016-12-07
09:29:35
Előzmény: szocsmarci #50496#50497
Az akkumulátor az a csónakmotor miatt kell. 100Ah-ás bevált. Csak gondoltam kellemest a hasznossal.
szocsmarciVálasz erre
2016-12-07
09:24:23
Előzmény: Ferke #50491#50496
Igen, az 500 W a kifelé menő teljesítmény áramszünet esetén. De a szivattyú elektromotor hajtású, ezért induláskor többet vesz fel.
Nem kell mindent rákötni, csak azokat amik feltétlenül szükségesek. Pl.: ha van puffer, akkor kazánköri szivattyút és pl a radiátoros kört.

Szerintem felesleges a túl nagy akku. Elég ha 2 órát képes működtetni a rendszert - mert ugye most a biztonságról beszélünk. Nagyon-nagyon ritkán vannak ennél hosszabb áramszünetek.
2016-12-04
22:38:17
Előzmény: szocsmarci #50489#50491
Egy 100Ah-ás munka akksi lenne a meghajtó. Ez amit kérdezek ez is szinuszos. Csak az 800W. Nekem a lényeg végülis az, hogy áramszünet esetén ne forrjon meg a kazán. Nálunk az utóbbi 4 évben kétszer volt áramszünet egyszer egy 20mp, másodjára egy perc. De biztos ami biztos. Lehet balga kérdés, de az 500W ugye a terhelhetősége. Mert akkor az is bőven elég nekem.
2016-12-04
17:15:15
#50490
Sziasztok,
baratom megbizasabol kisebb teljesitmenyu, 300w koruli szinuszos invertert vagy szunetmentest keresnek. Csak egy a bibi, egy hutoszekreny is lenne, es azt nem inditja el szinte semelyik.
Probalgattuk nehany kolcsonkert invertert, az 1kW is letilt.

Bous esetleg itt van meg, vagy mar elutazott, ha jol emlekszek o gyartott ilyeneket.

Van valami otletetek a kompresszoros hutore?
szocsmarciVálasz erre
2016-12-02
16:58:01
Előzmény: Ferke #50488#50489
KEMOT500W szerintem jó, habár csak 1 évet húzott még le. Egyik reggel lehúzta bátyám próbából, és úgy felejtette, de kb 8 óra múlva jelezett szépen, hogy merül már az aksi. 1 takarékos szivattyú ment róla, meg egy másik régebbi, de az kb csak 2 órát.
Szerintem nem a szünetmentes a gyenge pont, hanem az akksi. A 300W-ot kb 2 óráig bírhatja (12V * 55Ah)/ 300W (VA). És mindenképp szinuszosat vegyél - ne kvázi szinuszost, meg hasonlókat.
2016-12-02
09:58:25
#50488
Szép Napot Urak!

Szünetmentes tápegység vásárlásán gondolkodom. Egyik ismerősömtől kaptam meg, hogy Ő milyet használ. Ez a kiindulási pontom. Neki Homesin 800 van. Ez szinuszos, külső akksiról üzemel. Mivel nekem is kellene vennem egy munkaakksit más okból (horgászat), ezt tudnám használni fűtési időszakban a szünetmenteshez. Esetleg valaki tudna ajánlani valamit ebben a témában, hogy milyet vegyek, vagy ez a Homesin jó-e? Ugye a legjobb ár-érték arány lenne a cél.
Vigas 25LC kazán expanderrel, és 4 keringetőszivattyút kellene vinnie. Ritka az áramszünet, de jobb a békesség jeligével :)! Pontosan nem mértem még, de olyan 300W a max amit felvesznek. Mit kell ilyenkor még figyelembe venni?
2015-09-30
21:58:43
Előzmény: szocsmarci #49349#49351
Jaa, na akkor nálam még kevésbé versenyképes :) Amúgy a PC szünetmentes is elmegy autóakksiról, az öntözőm ilyenról megy 4 szezon óta. Lassan tölti, meg túl is meríti, de még nem döglött be (pedig ott nincs hálózati rátáplálás).

Rá nem jöttem volna, hogy nincs benne akksi, de most már értem, hogy miért úgy írják, hogy max 10A-al tölt.
szocsmarciVálasz erre
2015-09-30
14:27:25
Előzmény: forrest #49348#49349
Ezekben nincs akku. Amúgy komplett, más nem kell, csak az akkumulátor és annak a csatlakozója.
Megrendeltem a fehéret (könnyebb), az 500W-osat. Alig drágább mint a 300W-os így 33000 Ft volt.
12V-os autó akksi lesz hozzá kötve, így akár több órán keresztül is tud 50W-ot leadni.
2015-09-30
11:28:08
Előzmény: szocsmarci #49347#49348
Én helyedben rákérdeznék, hogy hány Ah-s akksi van bennük. Az áthidalási idő fontosabb, mint a leadott teljesítmény.
Esetleg néznék használt (akksihibás) színuszos PC szünetmentest (azok ált 24V-osak kettő sorban) + veszel hozzá plusz akksit párhuzamosan kötve.
Sok cég nullára írja őket akksicsere helyett.

Nálam így megy egy APC 2x3 12V/7Ah akksival ugyanerre a célra, került kb 20eFt-be, igaz szerencsén is múlott :)

szocsmarciVálasz erre
2015-09-29
13:16:00
#49347
Üdv
Fűtési rendszerhez szeretnék szünetmentes tápegységet. Vegyes kazán, 2 db szivattyú + arduino elektronika ~50W.

Ezt az oldalt néztem www.elpro.hu/30/30-3003
Melyiket válasszam? Mindkettő valós szinuszos - általában ezt ajánlják a szivattyúkhoz, azt mondják, hogy a kvázi szinuszos vagy szögletes jelnél a szivattyú hangos lesz, és tönkre is mehet.

1. KEMOT500W - több kijelzés, de könnyebb.2. INTEX 400W - egyszerűbb, de nagyobb és nehezebb.Más információm nincs, csak az ami a honlapon is megtalálható. A neten még a gyártóját sem sikerült kiderítenem, valószínű lengyel, vagy más szláv lehet.

Ti melyiket javasolnátok?

Biosolar Forum  =>  Villamos energia tárolása  =>  UPS Szünetmentes táplapozz: 1, 2, 3   következő »
Copyright © 2005-2021 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva