Biosolar Forum => PROGRAMOK => Kapcsolási rajz készítés |
szocsmarciVálasz erre 2017-09-24 22:00:17 |
---|
Előzmény: 444tibi #51172#51173 Ez a program (Planpipe) teljes Autocad-at kíván, ami nekem nincs. Nem akarok tört verziót feltenni a gépre, ameddig van más lehetőség. Nem ismerem a programot, de biztos jó, mert már több éve fejlesztik. De nem értek valamit. A programot ingyen adják, hiszen a vele készített terveket nem fogja a tervező átrajzolni más típusra. A programban csak a Pipelife termékei vannak, illetve olyan termékek (pl szelep, szivattyú), amit a Pipelife nem gyárt. Ez eddig oké, a gyártó befektet egy termékbe, ami később növeli a forgalmat, hozza a pénzt. De miért ragaszkodnak csak az Autocad 3D-hez, a többi CAD-ben is lehet programozni Autolisp-ben (és más programnyelvben)? Nagyobb tervező irodák is néha csak az Autocad Lite-ot veszik meg, ami 2D-s. Miért nem portolják a programot a többi Cad-re is? Grano: az IT-Basis PipeBuilder-t nem ismertem, de ahogy nézem, ez inkább erőművek tervezéséhez való. A német nyelv sem az erősségem, ezért nekem felejtős. Nézegettem a TECHCon nevű programot. Ez is egy átfogó HVAC tervező CAD, ami méretezni is tud. Régebben magyarul csak a Honywellre volt meg, manapság pedig csak a Herz termékeire. Szlovák program, és ahogy nézem nem lehet megvásárolni, csak letölteni az egyes gyártók termékeivel. Danfoss verzió is létezik, de a magyar verziót nem találtam meg. Ez a baj az Európai kis országokkal. Mindenhol beindulnak a jó kezdeményezések (a Silverstro például lengyel eredetű, Cadwatt magyar), de az áttörés elmarad, mert az összefogásnak akadályai vannak. Elsősorban a nyelv, másodsorban a piac tagozódása (minden országban más szabványok vannak). Egy nagyobb országban jobban megél egy kis/közepes szoftver fejlesztő cég, mert van piaca. |
444tibiVálasz erre 2017-09-24 09:59:29 |
---|
Előzmény: szocsmarci #51169#51172 Nem tudom pontosan az igenyeidet, a Planpipe esetleg, a Pipelife oldalarol toltheto, Winwattal egyuttmukodik, autocad alapu. www.pipelife.hu/hu/Letoltesek/PlanPipe.php |
granoVálasz erre 2017-09-23 13:54:05 |
---|
Előzmény: szocsmarci #51169#51170 Marci: www.rcs-home.de/pipebuilder/tagungen/index.html Ezt profinak mondták de ez is egy milla. Van benne technológiai csőszerelés. |
szocsmarciVálasz erre 2017-09-22 20:40:03 |
---|
Előzmény: grano #51168#51169 Épületgépészeti terveket szeretnék rajzolni. Van egy Silverstro nevű programom, ami használható víz és fűtés rajzoláshoz és számításhoz!. A számítási részét jónak mondom, de a rajzoló része nagyon egyszerű, nem lehet vele elkészíteni a végterméket, mert rengeteg funkció hiányzik hozzá. Az ezzel rajzolt dwg-ket kell kicsit tovább finomítani más programmal. A DraftSigth úgy nézem 100$ / év. Ez kicsit talán sok, habár ha azt nézem, hogy mindig megkapom a friss verziót, és egy normálisabb klón is 150.000 Ft + ÁFA, amit max 8-10 évig használhatok, akkor annyira nem vészes. Jelenleg egy Archline XP2008-ast használok, ami lassan 10 éves lesz. Kb 50+ÁFA volt annak idején, és csak a 2D-t tudja. Mellesleg pillanatok alatt lehet vele házak alaprajzát elkészíteni, és a Winwattal is együtt működik - ezek miatt is vettem meg, de végül sohasem számoltam vele hőszükségletet, de ház alaprajzokból rengeteg készült vele. Visszatérve a DraftSigthra, kicsit egyszerűnek tűnik, nevéhez híven csak vázlatokhoz jó - a free verzió. Ahogy öregszem, jobban számít az idő, mint a pénz. |
granoVálasz erre 2017-09-22 15:34:33 |
---|
Előzmény: szocsmarci #51167#51168 Marci: Mit akarsz rajzolni? Én vágási terték készítéséhez a DraftSight free verzióját használom. 2D-s, de izometrikus rajzot lehet vele készíteni, gyors, nincs nagy gépigénye. A Pro asszem 100USD. Sok formájú file-t kezel. |
szocsmarciVálasz erre 2017-09-21 23:26:10 |
---|
#51167 Szeretnék egy használható CAD programot gépész tervezéshez. Autocad felejtős a magas ára miatt, ezért végigbogarásztam a lehetőségeket. Van egy pár Intellicad motorra épülő ígéretesnek tűnő pl ZWCad, Progecad, CMS Intellicad, ArCadia, Cadian - bocsánat ha kihagytam valamit. Ezek közül talán a ZWCad a legjobb, ami 100e + ÁFA, de a Cadian sem rossz 50e-ért - ezek 2D-sek. Van még pár más alapra épülő is, pl Gstar, Nanocad, BricsCad amik hasonló árban vannak mint a ZWcad. Jelenleg a TurboCad Delux-szal szemezek, ami 36e+ÁFA - ez 3D-re is képes, szinte ajándék. A demó verziója ígéretes, a Cadianhez képest sokkal szimpatikusabb - a Cadian szerintem egy az egyben Autocad klón. Egy érdekes alternatívát is találtam: Babacad www.babacad.com/index.html . Professzionális kinézete van, csak 2D-t tud, mérséklet a tudása, és nem optimalizált (magyarul lassú, és furcsán rajzol). De az érték/ár aránya kiemelkedő. |
LevinVálasz erre 2012-03-01 11:06:52 |
---|
Előzmény: robert #26347#26413 Elnézést, ezt benéztem... Gépészeti rajzokkal még nem foglalkoztam, bár elképzelhető, hogy ilyet is csinált már hozzá valaki, esetleg itt érdemes megnézni: www.cadsoftusa.com/downloads/libraries/ |
robertVálasz erre 2012-02-29 11:16:44 |
---|
Előzmény: Levin #26346#26347 Levin, Talán megtévesztő a cím, de gépészeti kapcsolások készítéséről van szó. Érdekelne, hogy ismersz-e gépészeti elem-könyvtárat az Eagle-höz? |
LevinVálasz erre 2012-02-29 10:45:18 |
---|
#26346 Évek óta az Eagle-t használom kapcsolási rajzok és nyomtatott áramkörök készítéséhez. Ingyenes, elterjedt, rengeteg alkatrészt tartalmaz és nagyon könnyű használni: www.cadsoftusa.com/downloads/freeware/?language=en |
szocsmarciVálasz erre 2012-02-25 19:26:25 |
---|
#26179 www.progecad.hu/ingyenes-verzio-smart Natív DWG támogatású, hatékony CAD szoftver, amely a nem kommersz projekteknél, egyéni felhasználási célból korlátozás nélkül és ingyenesen használható. Nem próbáltam, de használhatónak tűnik. |
szocsmarciVálasz erre 2012-02-03 18:46:40 |
---|
Előzmény: robert #24534#24547 Csak érdekesség képp telepítettem. Szerintem még nincs hozzá épületgépész könyvtár, talán majd idővel. DWG könyvtáram van, de függcsőtervhez, és alaprajzhoz. |
robertVálasz erre 2012-02-03 14:59:02 |
---|
Előzmény: szocsmarci #24489#24534 szocsmarci, Használod a LibreCad-ot? Tudsz ajánlani használható épületgépészeti elemkönyvtárat hozzá? |
szocsmarciVálasz erre 2012-02-02 22:47:56 |
---|
#24489 Librecad - ígéretes fejlesztésnek tűnik www.librecad.org/cms/home.html Wincad - sajnos már nem fejlesztik, olasz www.stsweb.it/stsweb/ita/programmi/wincad.htm Mind a kettő ingyenes, a Librecad még nyílt forrású is. |
robertVálasz erre 2011-05-15 21:29:27 |
---|
Előzmény: gajtib #14339#14341 gajtib, Én csak néhány elemrajzot csináltam hozzá. Az előző bejegyzések segítenek az telepítéshez. Ha kell segítek. |
gajtibVálasz erre 2011-05-15 20:46:27 |
---|
Előzmény: robert #9139#14339 Üdvözlet. Láttam, hogy kreáltál egy épületgépészeti rajzoló szoftvert. Én egy középiskolában dolgozok ahol épületgépészeti szakmákat is oktatunk. A CAD nem nekik való és ráadásul drága is. Régóta keresek egy olyan programot, amivel egyszerű rajzokat lehet rajzolni. Ha megosztanád velem megköszönném. Üdvözlettel: Gajdács Tibor |
macko003Válasz erre 2011-02-22 16:00:03 |
---|
#12032 Win 7 alatt nem működik, file-t hiányol. Megoldás: A program telepítése A zip állományból a "SchComponents_Custom" mappa felmásolása a munka mappába. Majd a lent leírt módon a könyvtár beállítása, így már látni fogja az egyéni eszközöket. A programot én innen töltöttem le: www.expresssch.findmysoft.com/download/ |
robertVálasz erre 2011-02-06 10:37:49 |
---|
#11474 Ide tettem ez ExpressSCH programot, amivel kapcsolási rajzokat lehet készíteni. ![]() Egyszerű kapcsolások rajzolására teljesen jó, eredetileg elektronikus áramkörökhöz készült, de már csináltam egy csomó gépészeti ikont. Pl ilyet lehet vele kreálni: ![]() Letöltés után bárhova kibontható, nem kell installálni sem. Indítás után az alapkönyvtárat be kell állítani a View/Options/Misc menüpontban. ![]() |
Biosolar Forum => PROGRAMOK => Kapcsolási rajz készítés |