Biosolar Forum => Hőszigetelés - Padlás => Födémszigetelés | lapozz: « előző 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 következő » |
szocsmarciVálasz erre 2013-04-22 20:12:11 |
---|
Előzmény: zsezse #40353#40354 A szabvány szerint a levegőnek a hővezetési ellenállását adják meg (R), nem a hővezetését (lambda). 2cm légrés felett már nem változik jelentősen az értéke, és ha jól tudom 30cm felett romlik (beindul egy nem kívánt áramlás). Csináltam próbaszámítást a Danwattal, elég érdekes lett. A lényeg, hogyha tényleg igazad van és a perlitnek 0,041 a lambdája, akkor a légrés nem befolyásolja a hőátadási tényezőt. Mintha ott sem lenne, olyan kicsi a hőszigetelése. (Csak a 0,041-es lambdával, 15cm-en 0,26W/m2dK jött ki, ami jónak számít.) Ez az elméleti oldal. |
zsezseVálasz erre 2013-04-21 23:02:12 |
---|
Előzmény: dejoe #40316#40317 dejoe: a hotukor folia elmeletileg parazaro folia is egyben! (legalabbis amit en hasznaltam, az az volt) hoszigeteles szempontjabol engem az aggaszt, hogy marad komoly legres a folia es a hoszigeteles kozott, ha felulrol kerul ra a hoszig a deszkan tul. Itt, ha valahogy utat talal a levego, szepen kiszellozik a legres es semmit sem er a hoszigeteles. erre is erdemes odafigyelni! |
dejoeVálasz erre 2013-04-21 22:40:36 |
---|
Előzmény: ooszika #40313#40316 "hőtükörfólia" Ne "hőtükör fóliát " rakj, hanem páraZÁRÓ fóliát ! Kétoldalas ragasztóval a profilokhoz rögzítve, átfedéssel, az átfedéseket "alu" szalaggal rögzíteni, a fóliát falhoz is ragasztani kell , illetve a vellanyvezeték átvezetésit IS tömíteni kell, hogy a pára ne juthasson át ! Viszont még valami ! A "hivatalos" gipszkartonos oldalakat nézegetted, hogy miként kell kivitelezni az álmennyezetet ? Mert emlékeim szerint nem így kell, ahogy a képeken látom ! - UD profil falra csavaroz - CD profilt annak a TETEJÉRE ülteted, és azt rögzíted a mennyezethez direkt függesztővel, vagy függesztő pálcával. - majd a következő CD profilokat, az UD profilBA illesztve, a korábbira 90 fokba merőlegesen rakod a következőket, A 2 CD profilt egymáshoz rögzíted CD keresztösszekötővel.. Ezt láttad már ? Gipszkarton mennyezet szerelés házilag www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7mWtUgWnu2w ezt ? www.belsoepiteszet.bolt.hu/kepek/gk/szarazepites_sk.pdf |
ooszikaVálasz erre 2013-04-21 21:11:17 |
---|
#40313 Szia, Sziasztok Egy kis segítséget szeretnék kérni. Sikerült a fürdőszoba mennyezetét leszednem ami gipszkartonból volt, még szerencse hogy hozzá nyúltam mert előbb vagy utóbb a fejünkre szakadt volna. De nem is ez a lényeg, hanem a szigetelés, a födémet megerősítettem, korhadt deszkákat ki cseréltem, gipszkarton tartó szerkezetet felraktam ami CD és UD profilokból készült. Hideg padlásunk van, vagyis nincs szigetelve, a fürdőszobát hogy érdemes szigetelni, fa födém, mi a helyes réteg sorrend. Az én elképzelésem, zöld gipszkarton, hőtükörfólia (rakjak-e hőtükörfóliát??), és padlás felől szigetelni. Előre is köszönöm válaszod. ![]() |
robertVálasz erre 2013-01-28 18:33:23 |
---|
Előzmény: nadtom #38121#38124 nadtom, A hőtükör hatása ebben az esetben NULLA. Csak akkor ver vissza valamit, ha légrés választja el a szomszédos anyagtól, és nem érintkezik közvetlenül vele. Akkor is csak nagyon kevés hőt ver vissza, mert nagyon kicsi a hőmérséklet-különbség, ezáltal a hősugárzás. Nem mindegy, hogy minek a 20 százalékát veri vissza. Hőtükör topik: https://biosolar.hu/forum/361 Nagy mínuszokban minden helység fölött vizsgáld meg, hogy mi van a hőszigetelő alatt. Amennyiben így a tél vége felé a hőszigetelés és a faszerkezet (főleg a gerenda) száraz, akkor ne csinálj semmit. |
robertVálasz erre 2012-12-03 13:40:54 |
---|
Előzmény: Ferke #36284#36285 Ferke, Legjobb, ha a függőleges falra a padlás két ellentétes végében buktatható (tulajdonképpen alulról kibuktatható, hogy essen be az eső), minimum 0.5x0.5 méteres szellőzőablakok vannak. Ha van, akkor a ferde sík, annak a kiszellőztetését is meg kell oldani. |
FerkeVálasz erre 2012-12-03 13:31:13 |
---|
Előzmény: robert #36283#36284 Én értettem félre. Igazad van. Ilyesmire gondoltam én is. Csak nekem félnyeregtetőm van de ez nem változtat semmin. Bekonzolozom, párazáró fólia, 20 centi körüli üveggyapot, utána mehet a gipszkarton. És a szellőztetésnél elég a PVC csöves megoldás? Vagy komolyabb kellene? |
robertVálasz erre 2012-12-03 13:14:14 |
---|
Előzmény: Ferke #36282#36283 Ferke , Most nincs padlás, de a lezárás után már lesz. Nem? Az egyik kép a fogópárokra fektetett második szigetelőréteget, a második kép a ház korrekt becsomagolását mutatja abban az esetben, ha a tetőtéri helységek függőleges falakkal vannak kialakítva. ![]() ![]() Szerelés: ![]() ![]() ![]() Rétegrend: ![]() Födémszigetelés RECOMMENDED |
FerkeVálasz erre 2012-12-03 13:11:56 |
---|
Előzmény: robert #36281#36282 Bocs Robert. Nem jól fogalmaztam. Nincs padlás, hiszen az emeleti szobák padlásszobák. Ferde a mennyezetem. Ezt akarom egyenesbe, és lejjebb hozni. Az intenzív szellőzés mondjuk beépített 110es pvc cső megfelel? |
robertVálasz erre 2012-12-03 12:43:53 |
---|
Előzmény: Ferke #36280#36281 Ferke, Érdemes e a gipszkarton álmennyezet fölé üveggyapot szigetelést tenni? A kiépítendő lezárás fölött felhasználhatnád a szarufák közötti meglévő hőszigetelő anyagot is. Így lenne egy hideg padlás, aminek az intenzív szellőzéséről gondoskodni kell, ezáltal pára-probléma nem is lenne, nyáron pedig kiváló hővédelmet jelentene. Ha a ferde síkokon nem megfelelő a hőszigetés, akkor itt az ideje kiegészíteni azt is, minimum 15cm vastagságra, ami a mennyezeten minimum 20cm vastagságban folytatódna. A két síkon a hőszigetelést össze kell dolgozni, a gipszkarton és a hőszigetelés között a folytonossá a párazáró fóliát folytonossá kell tenni. |
FerkeVálasz erre 2012-12-03 12:14:06 |
---|
#36280 Szép Napot mindenkinek! Szeretném a tél folyamán a most még nem használt emeleti helyiségeket felújítani. A túl magas belmagasságot szeretném álmennyezettel lejjebb hozni olyan 2,5-2,8m magasságra. A kérdésem az lenne, hogy érdemes e a gipszkarton álmennyezet fölé üveggyapot szigetelést tenni. Ha igen akkor hány centit? Félnyeregtetőm van és csak a gerendák között van szigetelés. Nem fog párásodni a szigetelés és az eredeti mennyezet között? 2db 3,5 nm-es kisszoba egy 3,2nm-es zuhanyzó és olyan 22mn körüli lépcsőház/folyosóról van szó. Kiszámoltam kb 16- 18 légköbméternyi fűtést spórolnék az álmennyezettel. |
plaszloVálasz erre 2012-09-14 11:23:52 |
---|
Előzmény: Trabusz #33124#33145 Trabusz, amennyiben tényleg 0.0044 lenne a hővezetési tényezője, akkor nem kéne kérdést feltenni, de sajnos csak 0.044. Amit a Multirock mellett fel tudnék érvet sorakoztatni, az leginkább a testtömege, sokkal sűrűbb és erősebb felépítésű, mint az Ecoroll. Ez sok év utáni megülepedés, megrogyás miatt lehet érdekes. Minél lazább szerkezetű az anyag, annál könnyebben rogyik meg az évek múlásával. Nem tudom megmondani ez mennyi idő alatt lenne érdekes, lehet addigra sokkal korszerűbb szigetelőanyagok lesznek, vagy világ sem lesz, ki tudja. A Multirocknak kicsit alacsonyabb a hővezetési tényezője 0.039, jobban hőszigetel, ez is előny. Az ára viszont minden előnyét romba dönti. Tehát én úgy vélem, a Multirock időtállóbb, jobb hő és hangszigetelő az Ecorollnál, de kérdés ezek az előnyök mennyi idő múlva térülnének meg. (nincs kedvem számolni, de biztos nagyon hosszú idő lesz) Gazdaságosság szerint pillanatnyilag az Ecoroll a jobb választás. Villám, nem csak függőleges felületekre találták ki a Multirockot: "Tetőterek, padlásfödémek, valamint külső falak utólagos belső hőszige teléséhez, fafödémek és álmennyezetek hő- és hangszigeteléséhez, falkazettás homlokzatokhoz kifejlesztett csúcsminőségű kőzetgyapot termék." |
villam64Válasz erre 2012-09-13 20:34:19 |
---|
Előzmény: Trabusz #33124#33126 Nem tudom melyik tartósabb, és kifizetődőbb. Én ekorollt vettem. Úgy okoskodtam, hogy ha majd a 15 cm-t megtoldom még 5 cm-rel, akkor is olcsóbb. |
TrabuszVálasz erre 2012-09-13 20:21:06 |
---|
Előzmény: villam64 #32963#33124 Szóval 2 opció lenne: 1. Knauf Ekoroll 0.0044 2×10cm 90.000Huf-ért szőnyeg 2. Rockwool Multirock 2×10cm 185.000Huf-ért táblás Te melyiket választanád ami tartósabb és kifizetődőbb? |
bpstalkerVálasz erre 2012-09-13 11:17:27 |
---|
Előzmény: robert #33101#33108 Oks köszi a választ. |
robertVálasz erre 2012-09-13 09:32:41 |
---|
Előzmény: bpstalker #33025#33101 bpstalker, Volt már róla vita, hogy legyen-e párazáró fólia a födémen a hőszigetelés alatt. Szerintem igen, folytonossá téve a legegolcsóbb pvc fólia is megteszi. A tetőfólia étfedéseket úgy kell kialakítani, hogy a cserép felől bejutó vízet le és kivezesse. A cserepek illeszkedésétől föggően sok porhó kerülhet a fóliára, ami a szembe-szél miatt a fóliák között bejuthat a padlásra. Ha eddig évekig nem tapasztaltatok ilyet, nem valószínű, hogy ez komoly veszélyt jelentene, ráadásul könnyen javítható marad. A fóliát elég felhajtani és tűzőgéppel a talpszelemenhez szúrni. |
villam64Válasz erre 2012-09-13 09:16:05 |
---|
Előzmény: bpstalker #33025#33100 Télen a belső, fűtött helyiség párás. Tehát a föléje tett szigetelőt el kell zárni pára szempontjából fóliával. Különben átnedvesedik a hőszigetelő. |
bpstalkerVálasz erre 2012-09-12 08:57:56 |
---|
#33025 Sziasztok, Segítsetek légyszi. Monolit vb padlásfödémet szigetelnénk knauf ásványgyapottal. Nem lesz terhelve, csak egy járófelület kerül kialakításra. Kell-e alá fóliát tenni, vagy sem? Ha igen párazárót vagy párafékezőt? Ajánlanátok egy konkrét típust. Ha kell a fólia, akkor a talpszelemenre való rögzítést ti hogyan oldanátok meg belső oldalára vagy a tetejére, ragasztva vagy kapcsozva? A tetőn körülnézve 2-3 helyen a cserép alatti fólián van sérülés ezeket javítani fogjuk, viszont kell-e, hogy légmentesen lezárjuk a cserép alatti fóliák átfedéseit vagy a szellőzés biztosítása miatt inkább ne. A csatolt képen jelöltem, hogy mire gondolok. Köszi a segítséget. Gábor ![]() |
villam64Válasz erre 2012-09-11 09:56:39 |
---|
Előzmény: Trabusz #32958#32963 Azt a függőleges helyre találták ki, mert masszívabb. Vízszintesre én a gerendák közé betettem a 15 cm üveggyapotot. Nem féltem. Nem éri meg a másik. |
TrabuszVálasz erre 2012-09-11 09:11:22 |
---|
Előzmény: villam64 #32838#32958 ..és ha táblás a kőzetgyapot? Az is zsugorodik? |
athosVálasz erre 2012-09-09 10:30:34 |
---|
Előzmény: Trabusz #32837#32839 Én számolnék a cellulóz szigeteléssel is, a befúvatásos terítéssel. Több helyen láttam már labanchonban |
villam64Válasz erre 2012-09-09 10:02:03 |
---|
Előzmény: Trabusz #32837#32838 Ha nem sétálnak rajta, akkor vízszintes felületen néhány millimétert zsugorodhat. |
TrabuszVálasz erre 2012-09-09 09:27:55 |
---|
#32837 Sziasztok! Építkezünk és nem tudom, hogy a födémemet mivel szigeteljem. A födém betongerendás, kefnis rendszerű. Van aki az Ekoroll-t ajánlja 2*10cm vastagságban ami tekercses megoldás és van aki a táblás megoldást ajánlja dupla annyi pénzért. Viszont azzal nem vagyok tisztában, hogy a "szőnyeges" megoldás meddig tartja a vastagságát mert attól félek, hogy 5-10 év után a 20 cm 5 cm lesz és akkor igaza a felébe került de dobhatom ki. A padláson nem tárolunk semmit, nem húzunk majd másik szintet sem. Az már biztos, hogy a szigetelés alá hőtükrös fóliát rakunk a szigetelés tetejére pedig páraáteresztót. Vagyis elvileg por és víz nem éri a szigetelőanyagot. Segitségeteket előre is köszönöm! :) |
plaszloVálasz erre 2012-07-26 21:56:07 |
---|
Előzmény: KoZso #31923#31949 KoZso, ez a födémtől és a kivitelezéstől is függ. Több cég honlapját átolvastam korábban, de nem tudtam egyértelmű összefüggéseket találni a födémszigetelési megoldásokban. A ferde tetőnél egyértelmű, de födémnél ki így, ki úgy csinálja. Van ahol szabadon hagyják a szigetelést, van akik lezárják páraáteresztő fóliával. Úgy tűnik a cellulóz szigetelés kevésbé érzékeny a nedvességre mint a szálas szigetelőanyag. Nem hiszem, hogy árban megközelítheti a házilagosan lerakott / kivitelezett szigetelést szálas szigetelőanyagból. Itt az anyagon kívül a technika is lényeges, minden apró zugba csak befújással lehet eljuttatni az anyagot, ez meg kizárja a házilagos kivitelezést, míg nem lehet bérelni ilyen gépet. |
KoZsoVálasz erre 2012-07-25 22:30:19 |
---|
Előzmény: plaszlo #31908#31923 plaszlo! Igazad van a nyári szigetelés is fontos. Fekete Bramac cserepünk van, idén nyáron csak úgy nyomta le a lakásba a meleget, ment is a két légkondink ezerrel :(, így ezt is figyelmebe kell venni. A celluloz szigetelés alá vagy felé kell tenni valami párazáró, páraátersztő, párafékező, porosodásgátló fóliát? Ha nem, akkor mivel a közetgyapot alá-felé kell tenni, már nem is biztos az a 2000 Ft/m2 árkülönbség. |
Biosolar Forum => Hőszigetelés - Padlás => Födémszigetelés | lapozz: « előző 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 következő » |