Biosolar Forum  =>  Hőszigetelés  =>  Hőszigetelő festék - csodafestéklapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2010-09-06
13:06:49
#7243
Egyszerűen úgy, hogy a tetőterem fűtési igénye annyi volt a festés előtt, mint az alsó szinté.
Most pedig a tetőtéri Inverteres klíma (Amivel fűtök)fogyasztása a tetőtér esetében fele annyi lett, mint az alsó szinten lévő 2db Inverteres klíma össz.fogyasztása, amit fogyasztásmérővel mértem.
A tetőtérbe is 2db klímát terveztem, de mivel 1db teljesen ki tudta fűteni a tetőteret, így nem kellett még egyet vennem.(Tudjuk hogy volt tartós -14-15fok tavaly.)
3db fogyasztásmérővel mérem folyamatosan a 3klíma fogyasztását.
Tehát a tetőtér/alsó szint fűtési arányát változtatta meg drasztikusan a festés.
Persze ehhez még az is hozzájárul - gondolom - hogy a festés után a széldeszkáknál lévő igen jelentős hézagokat is eltüntettem, valamint a cserepek átfedéseinél sincs semmilyen hézag.(A festék átfedő képességéből és gumiszerű voltából kifolyóan) Csak a csatornánál, és a szellőző cserepeken tud szellőzni a cserép alatti levegő. Azelőtt érezhető volt a széldeszkák nagy hézagai miatt a tetőtér két végében a hideg levegő beáramlása.
Megfordult már a fejemben az, hogy inkább a festés+külső "tömítés"együtt okozta ezt a nagy mértékű csökkenést. Tehát úgy is fogalmazhatnék
nagy hiányosságokat pótoltam a tömítéssel, és lehet hogy ez jobban hozzá járult a megtakarításhoz, mint a festés....Lehet.
Bár a Nyári időszakban az addigi 30-31fokosra is felmelegedő tetőtér azóta nem igen haladja meg csak késő délutánra a 25fokot, egy kb32-33 fokos kánikulai napon.

2010-09-06
11:47:31
#7241
bacsa,

Az, hogy tetőtér fűtési költsége a cserép hőpajzzsal való lefestetése után a felére csökkent, egy kereskedő szájából tényleg reklám-ízűen hangzanék.
Ha egy felhasználó mondja ugyanezt, akkor azt gondolom, hogy a rendelkezésére álló adatokból helytelen következtetést vont le.
Mi alapján következtetsz az 50%-os hőveszteség csökkenésre?
2010-09-06
11:00:58
#7237
A tetőterem fűtési költsége - azáltal, hogy a cserepeimet lefestettem egy un."hő pajzs" festékkel - felére csökkent.
A teljes lakás fűtési költségeit pedig kb20%-al csökkentette.
Ezek után tervezem ugyanezzel a festékkel a belső felületek festését, ami a hő reflektáló hatásának köszönhetően jobban fog érvényesülni Télen, mint a kültéri festés.
Na mármost...Ezután már könnyen belátható, hogy nem ér meg nekem semmilyen lambéria bontást a probléma megoldása, mert nálam csak az a lényeg, hogy a lambériára is fel tudjam hordani a festéket. Tehát csak egy festékhordozó réteg kialakítása a fő célom. A már meglévő lambériára való felhordás nem járható út, mert elég rossz a felület minősége.
A bontás meg, mint mondottam túl nagy rombolás azért a plusz 10-15%-os megtakarításért cserébe.
Mindenesetre köszönöm a javaslatot!
Valószínűleg más megoldás felé tekintek. Az egyik ilyen a fűrészporos festhető tapétára való felhordás, de ez nem lenne túl esztétikus.
A másik - és talán ez lesz a végleges - parafa tapétára való festés.
Ez a "burkolás" a 2mm-es vastagságának köszönhetően már jobban eltünteti
a kisebb hullámokat, és egyszerűen csak fel kell őket ragasztani.
Viszont igaz hogy kb.3-szor annyiba kerül mint a Gipszkartonozás, de idővel majd megtérűl- remélem.

2010-02-11
10:50:25
#4393
tanyo,

Az általad említett módszer nagyon hasonlít a "Gyurcsok féle spirituális távszigetelésre".Itt találsz képeket a tiedhez nagyon hasonló utólagosan szigetelt házra, és láthatod a gázfogyasztás alakulását is.

https://biosolar.hu/forum/show/38637#38637

Az a módszer házilagosan is kivitelezhető, alapvető feltétel, hogy a falak ne nedvesedjenek alulról.
2010-02-11
10:49:22
#4392
Üdv Tanyó!
Itt egy másik link, itt nem annyira Top Shop szerűen írják le a festék tulajdonságait: www.festek-hoszigeteles.hu/
Az egyetlen problémám ezzel a csodával szemben, hogy az oldalon közzétett visszajelzéseken kívül még nem találtam olyan fórumot, ahol tényleges konkrét, gyakorlati élményeket, tapasztalatokat osztanának meg velünk. Ha tényleg igaz amit ígérnek, akkor a tetőfesték engem is érdekelne. Már kicsit utána is érdeklődtem, a 80 m2 körüli hullámpala tetőmet (aminek a teljes felülete kb. 100 m2)120.000 Ft-ért tudnám lefesteni saját munkával.
2010-02-10
23:56:07
#4385
Üdvözlöm!
Remélem tud hasznos tanácsokat adni. Egy éve vásároltam egy családi házat ami 80-ban épült, B30-as téglából, kőporral vakolva. A födém beton gerenda, közötte béléstestekkel. Sem a falak, sem a födém nincs szigetelve. Természetesen anyagi forrásaim korlátozottak, főleg az idei irreálisan magas gázszámlákat követőenarktus, melyektől még most is könny szökik a szemembe.
Az idei évben mindenképpen tervezem a födém szigetelését. A padlást nem használjuk semmire sem. A falakat is tervezem szigetelni, de nem tudom melyik módszer lenne a helyes megoldás a költségeket is figyelembe véve.
A kőzetgyapot szigetelés lenne számomra a legszimpatikusabb, de sajnos nem tudom megfizetni, a dryvittal kapcsolatosan sok rosszat hallottam a penészedés miatt, ami már egyébként is jelen van sajnos.
Az interneten böngészve találtam egy külső bevonatot, ami TSH névre hallgat. A forgalmazó nagyon dícséri, hiszen ez a dolga. Sajnos semmilyen fórumos tapasztalatot nem találtam ezzel a bevonattal kapcsolatosan. A véleményét szeretném kérni ezzel az anyaggal kapcsolatban.
A kivitelezése nagyon szimpatikus, mivel egyszerűen rá kell festeni a vakolatra. Állítólag visszaveri a hőt, nyáron a kintit, télen a bentit, illetve a fal irányából erős nedvszívó hatása van (szárítja a falakat), viszont a csapadékot lepergeti.
A forgalmazó szerint kb 4 cm vastagságságú dryvit szigetelésnek felel meg a hőszigetelő képessége, kb. 20-28%-os energiamegtakarítással.
szaboticiVálasz erre
2008-07-25
12:40:08
#983
Sziasztok(elsősorban Neked írok Molly)!Én a szigetelést gipszkartonnal nem igazán ajánlom a te esetedben.Viszont van megoldás a problémádra.Én egy Budapesti lakásban élek ahol nem adatott lehetőség hőszigetelésre a lakás felújításakor sem.Nem kell elkeseredni,én az interneten találtam meg a megoldást a TS nevű festék képében.Ezzel a festékkel festettük ki a lakás belső falait és tervezzük ,hogy kívülről ugyanezzel a festékkel festjük le.Nálunk nagyon bevállt.Hősugárzóként is funkcionál,ezáltal nálunk majd'40%-kal csökkent a villanyszámla.www.ts.beetetes.hu ajánlom hogy kattints erre az oldalra és fontold meg a döntésed,hogy gipszkartonozol é festetsz vagy elég csak festeni és mégis úgy érzed mintha gipszkartonozva lenne a lakásod.Bár a TS drágább mint egy átlagos festék de olcsóbban megúszod mint az első verziót.A honlapon kérhetsz árajánlatot és ha nagy felületnek ítélik azt amit festeni akarsz kedvezményt is kaphatsz(mi kaptunk:D)Sok szerencsét
Biosolar Forum  =>  Hőszigetelés  =>  Hőszigetelő festék - csodafestéklapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Copyright © 2005-2023 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva