Biosolar Forum  =>  Haszoneső  =>  CO2 kvóta biznisz
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2013-03-09
09:56:06
"Az Európai Unio 2008-ban fogadta el azirányelvet, amelynek alapján annyit jelentene, hogy 2020-ig 20%-ra növelné a megújulók arányát, 20%-os szén-dioxid-kibocsátási csökkentést és energiahatékonyság-javulást irányoznva elő.

Mostanra azonban leginkább arról szólnak a hírek, hogy az európai kibocsátás-kereskedelmi rendszer, mely az egyik piaci alapját képezné az irányelvnek, tavaly gyakorlatilag összeomlott.

Ugyancsak lesújtó statisztikák jelentek meg arról is, hogy az energiahatékonyságra fordított uniós pénzeket mennyire rossz hatékonysággal használták fel Európa-szerte. Amint az a metropol.hu cikkéből kiderül, Magyarországon sem jobb a helyzet."
(teljes cikk: www.biouzemanyag.blog.hu/)

2010-11-24
14:21:39
Nekem is egyből az ugrott be, amit Plaszlo írt.
Ez nem volt egy olyan nyár...

T.
2010-11-24
13:31:13
Plaszlo,
"Óccsó légkondira még fussa..."
2010-11-24
13:18:22
én inkább arra gyanakszom, túl sokat adtak el a válságkezelés következtében, és most így magyarázzák a vásárlást. Eddig rendszerint eladtunk kvótát, túl nagy a fogyasztásbeli különbség, eddig felesleg volt, most meg kevés és vásárolni kell??! Nem tudom elhinni, hogy amikor sokan már azt sem tudják min spóroljanak, akkor ugrásszerűen növekedne a fogyasztás.
2010-11-24
12:25:07
Hír:
"Magyarország kénytelen lesz CO2 kvótát vásárolni

A hagyományos áramtermelők az év első kilenc hónapjában 11 százalékkal több áramot termeltek, mint tavaly, így Magyarország alighanem kénytelen lesz emissziós kvótákat vásárolni, írja az energiainfo.hu.

Az év első kilenc hónapja során a magyar fosszilis bázisú áramtermelés 11 százalékkal 12,978 GWh-ra nőtt a kormányzat előzetes adatai alapján, a szénerőművek 5,005 GWh energiát adtak szeptember végéig, 2,2 százalékkal többet, mint az egy évvel korábbi hasonló időszak során, a földgáz üzemű erőművek 7,973 GWh-s termelése pedig 18 százalékos, ugrásszerű növekedést jelez."

1. A szolgáltatók érthető módon nem érdekeltek a fogyasztás ésszerű csökkentésében.

2. Nem tudja valaki, hogy a kvóta vásárlás az ő költsgeiket fogja-e növelni?
Biosolar Forum  =>  Haszoneső  =>  CO2 kvóta biznisz
Copyright © 2005-2023 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva