Biosolar Forum  =>  Fűtés - Egyéb  =>  Gáz-berendzés felülvizsgálatlapozz: « előző   1, 2, 3   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
szocsmarciVálasz erre
2013-07-17
10:17:53
Előzmény: grano #41330#41331
A cikkben azt írták, hogy műszerrel mérték a szivárgást, gázszagot csak a névtelen bejelentő érzett. Egyébként ez mindegy, egy öreg rendszernél gyakran lehet érezni gázszagot. A lényeg, hogy most új szabályok jöttek be, illetve a meglévő szabályok betartását szigorúbban ellenőrzik. Változás van, aminek mindig vannak haszonélvezői, és szenvedő alanyai. Jobb lett volna akkor szigorítani a szabályokat, amikor mindenki nyakra-főre vette fel a hiteleket, akkor simábban ment volna ez a téma.
Még szerencse, hogy nem télen vették le a mérőket - mert az is "törvényes" lett volna. Sajnálom kicsit azokat az embereket, sokuknak egy összegben nem fog menni az átépítés. Én panelban lakom, ahol távfűtés van - és nyáron is fizetem a készenléti díjat (5 x többet, mint a gáz havi 1000 Ft-os díja). 30 év készenléti díjából azért elég korrekt gázrendszert lehetne építeni új gázkazánnal, és kéménnyel.

És az úgy van, hogy: "Ez a Matu nem kamu!"
2013-07-17
08:11:03
Előzmény: szocsmarci #41321#41330
szocsmarci:
egy valamit nem értek: ha eddig is gázszag volt akkor eddig nem volt életveszély?
Ez itt inkább valakinek az érdeke volt.

Hogy kedvenc mesfigurámat idézzem: "Matu ez kamu".
szocsmarciVálasz erre
2013-07-16
13:13:55
Előzmény: grano #41320#41321
Az 50 évvel ezelőtti gázrendszerek már tényleg teljes cserére szorulnak. Akkor még menetes kötés + kender volt a divat. A kender azóta kiszáradt, így tömítetlenek lettek a vezetékek. A gázkészülékekről ne is beszéljünk.
Azt nem értem, a cikkben, hogy miért nem kérdeztek meg szakembereket, akik a konkrét esetekre tudtak volna válaszolni. Politikus mit keresett ott? Ha jól tudom, a törvényeket politikusok hozzák. Miért nem emelkedett szólásra, mielőtt a törvényt aláírták volna? Biztos volt legalább egy ember a törvényalkotásban, aki tudta, hogy lesz olyan ház, amit teljesen át kell alakítani, és ez azzal fog járni, hogy a lakóknak egy hónapig nem lesz gázuk, és egy csomó pénzt kell kiadjanak. A Tigáznak valószínű nincs köze az egészhez, ő csak végrehajtó.
Valószínű, hogy az embereknek az nem tetszik ebben, hogy tömeges leszerelésekről van szó, és olyan névtelen bejelentő is szoba került, aki bejelentést tett a gázműnél. Ez gyanús lehet, arra utal, hogy a szerelők így akarnak munkát szerezni/meggazdagodni. Ha így is van
1. a törvényeket nem ők hozzák
2. a hibás gázrendszer veszélyes
3. munkával nem szégyen pénzt keresni
De nem hinném, hogy összeesküvésről van szó, hiszen a szerelési munkát nem biztos, hogy a névtelen feljelentő vállalkozója végzi el, ahhoz túl nagy Debrecen.
2013-07-16
09:52:18
Előzmény: szocsmarci #41262#41320
A témába vág:
www.dehir.hu/debrecen/meg-mindig-nem-alltak-le-a-szerelok-a-gazorak-cserejevel/2013/07/15/

Számomra bicskanyitogató, ha tényleg igaz.

szocsmarciVálasz erre
2013-07-12
21:34:14
Előzmény: sándor #41257#41262
"A villanyóráját és a fővezetékét eddig is megvette mindenki, majd rögtön átruházta a szolgáltatóra. Nem átengedett a tulajdonával kapcsolatban valamilyen jogot, jog-részt, hanem a tulajdonjogot ruházta át minden következményével együtt. Szabványok, előírások, stb. betartása, betartatása a szolgáltató részéről. Ráadásul, ha megszüntette, megszünt a szerződése, még csak vissza sem kapja az árát. Sőt.
Tudomásom szerint így vagyunk a vízóránkkal is. A gázt nem ismerem, de hasonló kell legyen az is.

... legalább Német gondolkodásmódra lenne szükségünk. Ha talál egy szigszalagos vezeték toldást, garantált a feljelentés még a tűzoltókhoz is.
Ott azonnal feljelentik a szomszédot, ha pihenő időben (18 óra után!) zajt csap az udvaron..."

Csak egy kis OFF:
Egy szerelő ismerősöm mesélte, hogy amikor Norvégiában (vagy valamelyik Skandináv országban) volt, akkor az egyik társasházban ki kellett cserélni egy WC-t. Simán elkezdték bontani a szennyvíz csatlakozást, amin észrevették, hogy egy speciális zárású idom van, amihez speciális kulcs kell. Sikerült leszedni ezt az idomot, de közben már jött a házmester, hogy hogyan képzelik el, hogy csak úgy elzárják a vizet (nyilván nem akartak felülről szennyvizet kapni a nyakukba). Mi alapján bontják meg a szennyvíz vezetéket, és ki engedte ezt meg? Ott az a szokás, hogy előre ki kell értesíteni a lakókat (ami amúgy normális), és csak ezzel a speciális idommal szabad rácsatlakozni a szennyvíz ejtőre.
Mellesleg ugyanebben az országban a kád körül szabadon szerelve vezetik a csővezetéket vékonyfalú, horganyzott csővel, roppantógyűrűs csatlakozókkal - ami meg itt furcsa, szerintem szebb, ha semmi nem látszik más, csak a csaptelep.

Szóval más ország, más szokás. Mi az épületgépészetben a németeket utánozzuk, de ott poroszos szemlélet van a fejekben. A törvények mindig az emberi viselkedést követik.
szocsmarciVálasz erre
2013-07-12
11:35:00
Előzmény: sándor #41246#41256
"A szolgáltatónak ősidők óta van lehetősége meggyőződni arról, hogy az általuk szolgáltatott terméket arra a célra és úgy használják e fel, mint amire a szolgáltatási szerződést megkötötték. Pl. gázt és villanyt csak lakossági célra és nem ipari termelésre, az általános éjszakai áramot csak FÜRDŐVÍZ (HMV) melegítésre. Ha éjszakaira kötött mosógépet találnak, akkor intézkednek.
A most éppen a biztoságot növelőnek bejelentett rendelkezéseket nagyrészt a lakosság provokálta ki a "sajátságos egyéni" megoldásaival.Persze egy kivéreztett szolgáltató, plusz a korrupció miatt nem lesz ellenőrzés, csak pénz beszedés.
Eddig a kéményseprők kötelezhettek a kazán javítására, most majd a szolgáltató teszi ezt egy automatikusan beszedett díj formájában."

Addig rendben van, hogy a szolgáltató a telekhatáron átadott energiát, vizet, bármi egyebet ellenőrizheti a házon belül is. Ez jó dolog, és szükséges is. De nem szerencsés a tulajdon jogot is átruházni a szolgáltatóra, rengeteg a napi életben előforduló "ütközés" lehet. Olyanokra gondolok, hogy ha valaki függönyt akaszt a gázvezetékre, akkor a Gázmű elvileg bérleti pénzt kérhet érte, azonfelül meg is büntheti. Vagy a gázvezeték festését kinek kell majd elvégezni - és milyen színű lesz? Azt majd a Gázmű dönti el.
Bármi-nemű átalakítás a kertben (fa ültetés, medence telepítés, bejáró építés) Gázmű engedély köteles kell legyen. Hiszen lehetnek ütközések a gázvezetékkel. Eddig a ház Tulajdonosának a felelőssége volt, ezután már a Gázműé lesz, emiatt pecsétes papírt fog kérni mindenről. Ha nincs ilyen, és kiderül, akkor jöhet a szankció, ami lehet kizárás, és/vagy pénzbírság.
Vagy mi van akkor, ha valaki kicserélte az ablakait légtömörre. Jön a gázmű, és megfúrja az ablaktokokat, és aláírattat egy papírt, hogy nem szabad visszatömködni azokat a lyukakat! Akkor jöhet valaki, és azt mondhatja, hogy építsen a Gázmű egy hővisszanyerős szellőző készüléket a gázkazánjához, és legyen az is a gázrendszer része. A bíróságon ez simán megindokolható műszaki oldalról.

Arról nem is beszélve, hogy mi lesz az elavulttá váló belső vezetékekkel? Jön a Gázmű, és kicseréli ingyen és bérmentve? Hoz kőműveseket a faláttörések kijavításhoz, festőket a csővezetékekhez és a falhoz, villanyszerelőt az EPH-ba kötéshez? És mindezt a 40 lakásos társasházban úgy, hogy a lakók mondják meg, hogy mikor mehetnek dolgozni (és hány percet tölthetnek a lakásban). Mellesleg ha csőtörés van valahol máshol a városban, akkor az embereket át kell irányítani, ami senkinek nem jó. Főleg nem a munkásoknak, akik eltöltenek 8 órát a munkahelyükön, amiből a hasznos munkaidő 2 óra. A többi a ki-be pakolással megy el, és utazással, helykereséssel, szerszámkereséssel, szerszám felvétellel, eligazítással.
Ez gyakorlatilag nem kivitelezhető, nincs olyan szolgáltató, aki ezt felvállalná. Sérti azon tulajdonosok érdekeit is, akik rendes gazda módjára viselkednek. Csak azok járnak jól, aki elhanyagolta a gázrendszerét.
szocsmarciVálasz erre
2013-07-10
20:56:33
Előzmény: grano #41240#41243
Adjuk át a villanyvezetékeket is, meg a vízvezetékeket is. Ha megráz valakit az áram, akkor megy az E.On, Edász, Démász kijelölt embere (azaz felelőse) a börtönbe. Ha elfagy a vízvezeték, majd fizeti az épületkárokat a Vízmű.
A Fidesz kezd komolytalan lenni. Felelőtlenül nyilatkozik össze-vissza, több évtizede kialakult tulajdoni-felelősségi rendszerbe akar belenyúlni. Nagyon közeleg már a választás.
villam64Válasz erre
2013-07-10
20:00:36
Előzmény: grano #41240#41242
Ja! Veszel egy kondenzációs kazánt 200-300 ezerért, és a tulajdonjogát átadod az eonnak.
Ja! Veszel egy 10 ezer forintos szar kazánt, és a tulajdonjogát átadod az eonnak, és pályázol egy kondenzációsra. Én meg fizetem.

Nálam már az is lopásnak számít, számított, hogy kifizettették velem a víz, csatorna, villany, gáz hálózatot, és nem vagyok tulajdonosa. Kérem, követelem vissza a tulajdon jogot.
2013-07-10
19:06:39
#41240
"gáz" a felülvizsgálat témakör
bonyolódik a bonyolódás odafönn.
(sorry a sok idézésért)

www.penzcentrum.hu/energia/a_lakasfelujitast_is_a_kozmucegekkel_fizettetnek_ki.1037045.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel

"a kabinet egy olyan rendelkezés kidolgozására is felhatalmazást adott, hogy a felülvizsgálatkor megállapított esetleges problémák miatt szükséges berendezéscseréhez állami támogatás legyen igényelhető."

És még fokozzák:
"A Fidesz politikusa a tájékoztatón ismertette azt a javaslatát is, amellyel változtatna a telken belül lévő gázvezetékek, mérőórák és a hozzájuk tartozó csatlakozók jelenlegi vegyes tulajdoni szerkezetén, vagyis hogy ezek egy része most a szolgáltatóé, egy másik része pedig a fogyasztóé. Németh Szilárd kezdeményezése szerint a fogyasztó eldönthetné, hogy átadja-e a gázelosztónak az ingatlanán lévő említett berendezéseket. Ebben az esetben a gázelosztó viselné a felmerülő költségeket."

Azaz ha átadom a gázrendszeremet ejonéknak, akkor rá...tt az ejon mert neki kell állni a cehet, hogy működjön.
A maradékra meg ad az állam lóvét, hogy megcsináltassam.

Na ebből mi lesz???

villam64Válasz erre
2013-07-04
16:04:26
Előzmény: grano #41173#41177
Mint írtam, a gondom a tulajdonjoggal van. Mi köze a gázszolgáltatónak az én tulajdonomhoz? Vagy, miért kellett a telken belüli csatornámat 15000-19000 ft-ért megterveztetnem, és átvetetnem a csatorna társasággal? Miközben az 1-3 cm lejtés megcsinálása nem ördöngösség. Miért kellett ezt a pénzt, mely 90 liter tej ára kifizetnem egy olyan papírért, amit soha az életben többet nem vesznek elő. A következő lépés, hogy nem építhetek napkollektoros rendszert magamnak, csak akkor, ha a mérnök 30000-ért megtervezte, és a napenergia hasznosítási hatóság elfogadta. Legyünk hülyék és ostobák. Szívem szerint lennék hülye nagyon gazdag. A főnökséget csak az érdekli, hogy minél többet elvegyen tőled. A postán a szakképzett gyakorlott kézbesítőnek a felkínált bruttó jövedelem 103 000 forint. Kaja nem jár. Víz is csapból. Nem érdekli őket semmi. Eközben a vezetésnek havi 2 millió a jövedelme.
payagyerekVálasz erre
2013-07-04
09:22:11
#41174
Azért azt valljuk be, nem sok értelme van ennek a fölösleges rendelkezésnek. (Más kérdés, hogy mostanság efféle pótcselekvés törvények garmadáról szól az ország.)
Hallott egyáltalán valaki hírekben, TV-ben gázrobbanásról? Nem hiszem. Nyilván oly ritka, hogy még statisztikailag sem jegyzik.
Vagyis a semmiért hisztériát kelteni és törvényt, rendelkezést alkotni, egyértelmű, hogy miről szól.
Ellenben:
Eztán majd leakasztanak sok fogyasztót a gázcsöcsről. Vagyis egyre több lesz az olyan, aki átfúvókáztatja a gázcuccait otthon palackos PB-re és arról fűt.
Majd akkor lesznek gázrobbanások!

Más.
A minap voltak nálam éves gázóraleolvasáson, mely ugye annyit tesz, hogy aktfotó készül az óráról.
Namost.
Nálam be van dobozolva az óra és a pofáján van 1 plexi ablakocska, hogy lehessen olvasni.
Eddig ez tökéletes volt! Minden évben remek aktfotó készült az óráról, ám most ez nem sikerült. Olyan f@szkalap géppel akarta lefotózni (Motorola) a postás, mely gépre visszavillant a gázóra dobozának plexije.
Aszongya a postás mókus, hogy "Bontsam le a dobozt."
Mondom "Bontja a kis f@szom!".
Aszongya "Márpedig így nem fogadja el, mert az egész pucér gázórát is le kell fényképeznie."
Mondom neki "Az a te bajod. Én lesz@rom."
El-pinpongoztunk így 1 darabig a szavakkal, aztán végül legyintettem és otthagytam a fenébe. Mondtam neki, azt csinál, amit akar, de a kertkapumat nem lépheti át.

Ha ez így megy tovább ebben az országban, akkor elérik azt, hogy az emberek mindenféle portékával fognak fűteni, legyen az PET palack, vagy autógumi.
2013-07-04
09:04:50
Előzmény: villam64 #41172#41173
én pedig azon töröm a fejem, hogy szigetelés előtt átheggesztetem, majd lefestem.

Egyáltalán lehet még a '80-as évek elejéből gázterv a szolgáltatónál?
villam64Válasz erre
2013-07-04
08:56:58
Előzmény: 444tibi #41171#41172
Én is beszigeteltem, marad a szerződés bontás a gázszolgáltatóval.
2013-07-04
07:04:00
Előzmény: grano #41165#41171
Szocsmarcinak igazsága van,
pl. nálam az 5 éve vett háznál a hátsó, 20 méter hosszú falon a külső gázcsövet szépen betakarták hungarocellel. Az egész gázcső a drivitbe fut, csak a gázóránál látom a csövet.
Ezt legalizálni, vagyis én speciel nem bántanám, hanem házon belül vinném rézzel, plusz gázterv, 3 készülék bekötése, kivitelezés, eph-papír, gázművek, szerintem 1 évi gázszámlámba kerülne.
Viszont, ha a drivit alatt elrohad a vascső, akkor meg repülhet a fél ház.
Viszont, pénz nincs rá.
Kör bezárult, és nem csak nálam, asszem.
2013-07-02
15:56:03
Előzmény: szocsmarci #41162#41165
szocsmarci:
ez egy elég nagy horderejű "márol-holnapra" történet.
Ha komolyan vennénk a lakosság felénél nem lenne gázszolgáltatás.
Vannak néhányan akik próbálnak megfelelni, de a többség nagyívben lexarja.

Ezt az egészet pénzügyileg is meg kellett volna alapozni.
Azt mondani egy mai átlag családnak, hogy költs el 100-500e forintot különben nem fogsz tudni fűteni...
Rengeteg helyen a számla kifizetése is komoly problémát okoz.
Ezt a mostani időt inkább a felkészülésre kellene fordítani, hogy amit tényleg kell azt normális módon lehessen megcsinálni.
2013-07-02
15:14:00
Előzmény: szocsmarci #41162#41164
"csak úgy látszik senki nem mozdult rá "

Ez nem igaz !
Itt vagyok én..
Most már van terv-engedély-új gázcső- "átvétel" a szürkén felrakott kondiskazán ÉS félig lehőszigetelt gázcső höz/helyett..

Inkább most csináltattam meg/fizettem ki, mint egy esetleges 2013 év vége előtti ellenőrzés és esetleges büntetés kifizetése UTÁN kellett volna télvízidején megcsinálni ugyan ezt ! :-)

És most így "megúsztam"/spóroltam a felülvizsgálat/ellenőrzés árával is.
Legalábbis azt hiszem...majd 5 illetve 10 év múlva kell megint.
szocsmarciVálasz erre
2013-07-02
15:07:17
Előzmény: grano #41161#41162
A 30 éves gázrendszer már olyan öregnek számít, mint egy 30 éves autó. A törésteszteken már nem felel meg, a fogyasztása duplája az újaknak, a kényelem elmarad. Egy régi gázrendszer menetes tömítésű, a kazán kéményes, amihez a legtöbb esetben légzáró nyílászáró kerül. Ilyenkor számításilag igazolható, hogy nem elegendő a kémény huzat, tehát az, hogy nem történik haláleset, az csak annak köszenhető, hogy néha-néha kinyitják az ajtókat, vagy van egy macskabejáró az ajtóba vágva. Esetleg hibás az egyik gumitömítés az ablakban.

Sejthetitek az írásomból, hogy én valamelyest támogatom az ötletet. Kicsit gyors húzás, és úgy tűnik, hogy ingyen van, de nagy költséggel fog járni a lakóknak. Mellesleg munkát ad a kivitelezőknek (a gázmű úgysem bírná ezt a rengeteg megrendelést).
És még mellesleg: már életbe lépett a törvény, csak úgy látszik senki nem mozdult rá (a lakók részéről érthető, de a vállalkozóktól biztos több mozgolódást várt az állam). Ha az autó műszaki vizsgáztatását sem ellenőrizné senki, akkor ki csináltatná meg önszántából? Jó tudni, hogy nem fog beléd rongyolni senki hátulról, mert rossz a féke - hacsak nem a sárgánál satuzol, vagy épp telefonál a mögötted jövő. Vagy minden szembejövő elvakítana a rosszul beállított lámpájával, vagy Xenon izzójával. Az autónál sok az emberi tényező, ezért veszélyesebb. A gázrendszer viszont a ház szerves része, ezért nem árt, ha néha-néha valaki ránéz szakmai oldalról is.
2013-07-02
10:26:21
Előzmény: szocsmarci #41158#41161
szocsmarci:
mit fogsz balasetveszélyesnek minősíteni?
Azt ami 30 éve nem volt az, de ma már igen?
Azt amit időközben az 5-el ezelőtti tulaj átalakított és nincs az egyébként vagy meglévő vagy nemlévő gáztervben?

Elismerem vannak valódi veszélyt jelentő problémák.
De megintcsak azt látom, hogy nem abba az irányba megy az egész, hogy a nép rájöjjön veszélyben van a gázkészüléke miatt, hanem abba, hogy féljen a gázszolgáltatótól, szerelőtől, ellenőrtől.

Tipikus biztonsági öv szindróma: nem azért kapcsolja be, mert akkor nem döglik meg, hanem azért kapcsolja be, mert akkor nem büntetik meg.

2013-07-02
10:09:13
Előzmény: villam64 #41153#41159
Valahol ezt is mi fogjuk megszívni. Kijön a szolgáltató ellenőrizni, majd úgy véli, olyan súlyos hibát talál a készülékben, ami a gázszolgáltatás azonnali megszüntetését indokolja és kötelez a készülék szakszervizes javíttatására és lezárja a gázórát. Ennek költségeit és a visszakötés gyorsaságát ismerjük... :((
szocsmarciVálasz erre
2013-07-02
10:05:18
Előzmény: villam64 #41153#41158
Ez érdekes lesz, ez is része az össznépi zsebben turkálásnak. Óvatosan szedjük ki a szavazó polgárok bal zsebének tartalmát, majd hirtelen mutassuk fel, és tegyük azt a jobb zsebébe.
A lényeg nem változik. Akinek több, mint 30 éves gázrendszere van, az ma már nagy valószínűséggel nem szabályos. Ezeket mindenképp át kell vizsgálni a baleset veszély miatt, és nem fog ártani az sem, ha szembesítik a fogyasztót a hatásfokkal. A felülvizsgálat ingyen lesz, a javítás már nem - ott lehet majd haszna a szolgáltatóknak, ha jól forgatja a lapjait.
villam64Válasz erre
2013-07-01
21:17:40
#41153
Van némi gondja a kormánynak a tulajdon jog fogalmával. Úgy mind belső szennyvíz csatorna, és most a gázkészülékek.

A lakossági gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díját a jövőben a gázszolgáltató állja - döntött a kormány. A fogyasztónak a szolgáltatónál kell bejelenteni, ha olyan készüléket üzemeltet, amely felülvizsgálatra szorul. 2013. december végéig az 1981 vége előtt, vagy ismeretlen időpontban üzembe helyezett készülékeket kell felülvizsgáltatni.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ismet_a_lakossagnak_kedvez_a_kormany.558231.html
2013-04-29
13:45:39
Előzmény: szocsmarci #40472#40473
szocsmarci,


OFF
Rákerestem ezen a fórumon is 13-szor fordul elő.

Egyébként jó szó, kifejezi a lényeget, az erővel kikényszerítést és az ellenszolgáltatás hiányát:
"a hódító hadsereg hadvezére által a meghódított tartományra kivetett, készpénzzel fizetendő összeg"
szocsmarciVálasz erre
2013-04-29
12:36:58
Előzmény: robert #40470#40472
OFF
"Egy másik vérlázító sarc a kötelező kamarai tagság."
Ezt a sarc szót valahol olvashattuk az interneten, és belénk "bújt". Pár hete én is azt írtam rá az utalás közlemény rovatába, hogy - 2012 évi sarc.
2013-04-29
10:59:37
Előzmény: szocsmarci #40469#40470
szocsmarci,

Gyakran hangzik el -és nem csak a gázkészülékek kapcsán-, hogy a saját és mások alapvető biztonságát érintő teendőket a munka elvégeztetéséhez szükséges pénz, rosszabb esetben időhiányra hivatkozva hárítják el a tulajdonosok.

A másik oldalról az egyes munkákra kiszámlázott irreálisan magas összegek, és a sarchoz hasonló hivatalos rablás érzése, valamint a tájékoztatás hiánya társul.

Véleményem szerint a kötelező jellegű, de a munkával arányban álló díjazású szolgáltatás javíthatná az általános hozzáállást.
Ne történhessen meg az, mint például nálunk, hogy 10 éve a kéményseprők a kapuban állítják ki a tetemes számlát (kondenzációs + hagyományos kémény), és csak azért kell fizetnem, mert köztelező, de a legkevesebb ellenszolgáltatást sem kapom.
Sajnos a sarchoz hozzászoktunk és elfogadjuk, esetleg úgy állunk ellen, hogy avval magunkat is másokat is veszélyeztetünk.

PS
Egy másik vérlázító sarc a kötelező kamarai tagság.
szocsmarciVálasz erre
2013-04-29
08:35:10
#40469
www.gmbsz.hu/?q=node/133
"Természetesen, a dolog nem a fogyasztó felülvizsgálati igénye, hanem kondenzációs kazánra történő csereigénye kapcsán derült fény. Tudta, hogy nem szabad a nyilást letakarni, de a szomszéd helyiségben lévő szénmonoxid riasztó állandóan sivított, ezt oldotta meg így."


Ez alapján nem lehet azt állítani, hogy a gázrendszer kötelező műszaki-biztonsági felülvizsgálata teljesen felesleges, és csak pénzkidobás.
Biosolar Forum  =>  Fűtés - Egyéb  =>  Gáz-berendzés felülvizsgálatlapozz: « előző   1, 2, 3   következő »
Copyright © 2005-2023 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva