English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Hőszigetelés - Magastető  =>  Tetőtéri hőszigeteléslapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2010-08-28
07:57:40
#7104
Kedves Gyuri!

Én bátrán magamra veszem az inget, sőt szinte büszkén vállalom, hogy abszolút nem értek ehhez a témához, ostoba vagyok hozzá.
Ezért kérdezek meg nálam okosabb embereket róla, akik azért hozták létre ezt a fórumot (feltételezem), hogy a hozzám hasonlóknak segítsenek.
Nem pedig azért, hogy ha egy ostoba hozzá nem értő ember kérdez egy baromságot, akkor lemarják.

DE örülök, hogy Te "prifi modon csinálod meg, mert nem is konyitasz hozza", bar azt hiszem nekem még ez az összefüggés is magas. Valaki azért profi mert nem ért hozzá.
Akkor én is profi vagyok, mert ehhez? :-)

De így profiként is van még egy kérdésem. Mint látható nincs semmi fajta fólia a mostani szigetelésem alatt.

Akkor teendőim:
1. mostani szigetelést felszed.
2. párazáró fóli leterít (gerendákra is?)
3. régi szigetelés vissza
4. kereszt deszkázás
5. ujabb szigetelőréteg
6. deszkázás

Kérem csak az válaszoljon, akit nem idegesít fel, hogy nem értek hozzá. :-)
Vagy szóljon valaki ha rossz helyen érdeklődöm. :-)

Köszönöm!

Üdv.


villam64Válasz erre
2010-08-28
05:23:47
#7101
Szia gyurim.

Te meg a hozzászóláshoz, és az emberek megértéséhez vagy hülye. Bocs a személyeskedésért. Akinek nem inge ne vegye magára.
2010-08-27
22:04:49
#7100
Sziasztok!
Nemrég épitkeztem(1 éve)!A tetöteret most akarom beépiteni és nézegetem a szigetelés milyet is tegyek be!!
Csak ámulok és bámulok a sok béna emberen,hogy milyen butaságokat kérdeznek,irnak be!Szerintem Én prifi modon csinálom meg mert nem is konyitok hozzá de ti nagyon hülyék vagytok ehhez a dologhoz!!!!Bocsi a kinek nem inge nem veszi magára!
2010-08-27
20:08:17
#7099
Kedves iceraven!

Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdessel!

Az a helyzet, hogy egyelőre nincs egy normális padlás feljáróm. De szeretnék egyet csináltatni. A gond éppen a sűrű gerendázás lehet, mert kb. 33 cm-enként vannak a gerendák. De arra gondoltam, hogy mivel ilyen sűrűn vannak, ezért nem lehet gond max. 2 darabot szétvágni és oda betenni egy feljárót.
Tárolásra szeretném főleg használni.

A mostani szigetelés nincs egy magasságban a gerendákkal. Azt érdemes lenne "szintig" tölteni, vagy mindegy, ha úgyis fölé megy az üveggyapot?

Lenne még egy ostoba kérdésem. Az ilyen melóhoz ácsot, tetőfedőt, vagy kit kellene keresni?
Tudom, nem egy óriási dolog, és képesnek is érezném magam rá, de külföldön dolgozom, nem sokat vagyok itthon, azt a kevés időt pedig nem erre szánnám...

Üdv.
iceravenVálasz erre
2010-08-24
20:12:19
#7060
Kedves Mylo!

Bár nem engem kérdeztél, felmerül ez esetben pár kérdés. Mennyire szeretnéd használni a padlásteret? Ha nem, akkor van a legegyszerűbb dolgod, teríts le 10cm üveggyapotot min. 0,039-est (javaslom a minimum 12kg/m3-est, mert az nem esik össze 2 év alatt) a padlástér teljes felületén, és nem kell többet vele foglalkoznod.

Ha hasznos felületet is szeretnél, keresztgerendázást (párnafák) javaslok, közé szintén 10 cm üveggyapot, tetejére deszkázás (OSB felejtős, mert hazavágod az egészet a párazárása miatt).

A jelenlegi állapot a képek alapján sajnos eléggé hőhidas megoldás, ráadásul a sűrű gerendák miatt nincs is jó szigetelése.
iceravenVálasz erre
2010-08-24
19:58:44
#7059
Kedves Oytop!

Egy javaslat:

A födémen leterített gyapot alá ne tegyél párazáró fóliát, ha gipszkarton álmennyezetet szeretnél, kizárólag a gipszkarton és a fölötte levő szigetelőanyag közé, mert hosszútávon meggátolnád a páravándorlást, a gipszkarton fölötti gyapot benedvesedik, és az nem vezet jóra.
2010-08-24
19:52:37
#7058
Kedves Róbert!

Mellékelek 2 képet a padlásunkról. Az egyiken maga a tető látszik belülről, a másikon a padlás. A házat úgy vásároltuk még tavaly. 35-40 centiméterenként gerendák, közte 2 rétegben közetgyapot(?) alatta mint a képen is látható az álmennyezet.

Ön szerint ez elegendő ez a szigetelés, vagy van értelme vele foglalkozni (és ha igen, akkor hogy?).

Illetve egy nem annyira idevágó kérdésem is lenne. Szeretnék egy padlásfeljárót. Az egyik gerendából ki lehet vágni egy kb. 1,5-es darabot? (csak mert mint említettem elég sűrűn vannak)
Vagy meg kell elégednem a mostani kb. 80x80 cm-es apró "feljáró" nyílással. (A rendes feljárót másik helyiségbe tervezem)

Előre is köszönöm a segítségét!

Üdv.

2010-08-02
19:22:36
#6775
Kedves Robert, Plaszló!

Köszönöm építő jellegű hozzászólásotokat.
Ami azt illeti, a régi hőszigetelés nagyon hevenyészett volt. Szúrós, vékony üveggyapot volt feldobálva a padlásra, és ráadásul az is össze-vissza. Ezt én teljesen eltávolítottam, tehát arról szó sincs, hogy a régi szigetelést meghagyva tennék be új anyagokat. A lambériától viszont tényleg meg kéne szabadulnom. Csak az a kérdés, hogy hogyan. De ez már más téma. :)

Köszönöm nektek mégegyszer.

Kellemes estét.

Üdv.:

Roland
2010-08-01
15:51:33
#6764
Robert!
Kratosz!

Mi kipróbáltuk.
Ez közvetlenül a miskolci paneltűz után történt.

Letörtünk egy darabot a nyílászárókat rögzítő, állítólag a legjobb és tűzbiztos purhabból. (A purhab előző nap lett bedolgozva.)
Egy pillanat alatt begyulladt egy szál gyufától és elkezdett zúgva, pörögve égni, mint egy szilveszteri pörgettyű. Csak nem szórt akkora szikrákat.
Próbaként rádobtam egy negyed EPS táblát. Rögtön begyulladt és sem vízzel, sem taposással nem lehetett eloltani. A készülő lakás megtelt maró füsttel és jól tapadó korommal. Egy betonvasat beleszúrva kivittem a házból. Az utat végig égő és elolthatatlan cseppekkel csorgatta tele.
Még akkor is égett, amikor letakartam pár lapát homokkal.

Többé nem volt kérdés, hogy szóba sem jöhet sem a belsőtér, sem a födém szigetelésénél. Maradt az üveggyapot és a sűrűbb, de drágább rözités.


2010-08-01
15:31:26
#6763
Robert,

jobban ég mint a papír, kb. hamu nélkül szétolvad egy gyufa lángjától is...
Igazad van, ezért az egész szigetelést nem csinálnám ilyen táblákkal, habár reklámozzák ezerrel!!!
De nálam a szarufák és a lécek is kezelve vannak egy égéslassító/gátló szerrel, plussz tűzvédelmi gipszkarton lesz feltéve, ill. 19cm kőzetgyapot alá menne az a kiegészítő 5cm EPS, amin átnyúlnak a 9cm-es csavarok... nem tudom, így is nagy probléma-e, hiszen egész tetőtereket szoktak ilyen habokkal szigetelni.
Végülis csak a kőzetgyapot, ami nagyon magas hőfokon ég el és akkor sem képződik gáz, az összes többi hamar elég ill. legalábbis nagyon károsodik. Szóval éljen a kőzetgyapot!
De ez az alsó 5cm-es tervem nagyban leegyszerűsítené a szigetelés befejezését, nem nagy rizikóval...

2010-08-01
15:04:12
#6762
kratosz,

Gyújts meg egy darabka EPS-t, azután képzeld el, hogy egy lakástűz esetén mi történik!
2010-08-01
14:31:03
#6761
Kedves Robert!
Köszönöm válaszod.
(Nem szélátfújásokra gondoltam a hibás berakás miatt, hanem pl. az Isover katalógusaiban írják, hogy amennyiben nincs póruszárva a szálas szig. anyag, akkor a számításokban a lambda értéket egy módosító tényezővel kell változtatni, ami kb. 0,3, azaz pl. 0,038-ból egyből (1+0,3)*0,038-at csinál, ami már annyira nem jó. Emiatt is kell vastagabb szigetelést tenni a kétszeresen kiszellőztetett szerkezetbe... Már amennyire ez az egész igaz a sokkal merevebb/kötöttebb Deltarock esetében is...)

Miért EPS-t legbelülre?
Mert a szarufákon akusztikus kengyeleken függő vízszintes falécezés közé megy a Multirock és mégegy keresztlécezést nem szeretnék felszerelni a köv. réteg Multirocknak. Persze Lehetne hosszabb kengyeleken is lógatni a léceket, csak akkor a már meglévő 7cm-es Multirockot nehezen lehetne betenni a kiegészítő 5cm táblákkal együtt... Ezért tennék inkább a lécek alá 5cm EPS-t (összeragasztva a táblákat) majd a fólia után _9cm-es_ gipszkarton-csavarokkal a borítást.
Nagyon bizar ötlet?

Üdv.

2010-07-31
19:57:21
#6758
kratosz,

A tetősík ablak a szellőzőjáratot valóban elzárja, de a helyzet nem annyira kritikus, mert az ablak alatt és fölött csak kb 1-1 méternyi szakaszról van szó, ami az alsó és felső járatokon kiszellőzik.
A lényeg, hogy a munka a tetősík-ablak beépítési útmutatóját betartva a gyári beépítő anyagok felhasználásával történjen.

Ha a szigetelő táblák hézagmentesen, szorosan csatlakoznak egymáshoz és a szarufákhoz is, akkor nem fogj a szigetelésen a szél átfújni, a felületi légáramlat viszont szépen szárazon tartja. Ami igazán ront, az a nedvesség, és a folytonosság hiánya.
A plusz fóliával nem érdemes görcsölni.

Miért EPS lapokat akarsz beépíteni, miért nem kőzetgyapotot? Lényeges biztonsági szempont a tűzállóság.

2010-07-31
17:15:12
#6756
Sziasztok! Előző kérdéseimhez kapcsolódóan elfelejtettem mégegy megoldást, amelynek a véleményezésére vagyok kíváncsi.

Ugyanaz a szigetelésre váró tető, már bent levő nem páraáteresztő fóliával :( :(
Azt olvastam, hogy a szálas szig. anyagok szig. képessége nagyon leromlik, ha levegő járja át, ezért felmerült bennem, hogy belső 3cm légrést ugyan hagyva, de a 12cm Deltarock előtt a szarufák közé - pl. kis lécekkel kifeszítve - raknék be páraáteresztő fóliát, aminek csak annyi lenne a funkciója, hogy a Deltarock pórusai le legyenek zárva, a levegő ne járja át. Macerás munka és nem tudom, megéri-e ill. egyáltalán jó gondolat-e?

Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!

2010-07-31
16:51:23
#6755
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni néhány dolgot, amik számomra eddig valahogy fehér területek maradtak. Örülnék, ha itt megvilágosodhatnék...
Adott egy nem páraáteresztő külső fóliás tető (azaz kétszeres kiszellőztetésű), ahol a tetősík ablakok ugye a szarufaközökben vannak. A kérdés az, hogy ezekben a szarufaközökben hogyan biztosíthatóak a szellőző rétegek levegőáramlásai...
- A cserép-fólia közre még csak-csak tudok megoldást, ha szellőző cserepek kerülnek az ablakok alá és fölé is, habár én még ilyet nem láttam (ami nem jelent semmit).
- A belső (fólia és szigetelés közti) rés áramlására csak egy ötletem van, amiről sehol nem olvastam még: a szarufa és az ablak közötti szigetelésben kis résen átengedni a levegőt az ablak alól felülre... (de hogyan?)

A szigetelés valójában most készülne, tehát a segítő válaszoknak nagyon örülnék!

- A rétegrend: cserép, légrés, nem-páraátersztő fólia, légrés(3cm), 12cm Deltarock, keresztben 7cm Multirock, majd - és itt lenne a kérdés, hogy lehetne-e még 5cm Austrotherm AT N70-ből vagy 5-6 cm-t feltenni a párazáró fólia és a gipszkarton előtt?

Köszönöm

2010-07-31
09:01:05
#6748
oytop,

Én két alapvető problémát látok.

Az első és legfontosabb, ami később megbosszulhatja magát a régi fólia és szigetelés, amihez most nem nyúlnál. Olyan ez, mintha gyenge alapokra építenél egy házat. Ha hosszabb távon szeretnétek ott lakni, akkor ki kellene javítani az építéskor elkövetett hibákat.

A másik "nemszeretem" megoldás a szigetelési sorrend változtatása. A térdfalon kívülre tervezed a hőszigetelést - a zugban nem tudom hogy lehet hozzáférni - ami a ferde sík szigetelésével nem találkozik, nem lesz folytonos.

Véleményem szerint jobban át kellene gondolni ezt a felújítást, megvárni, amíg elegendő pénz összegyűlik, és akkor véglegesen és korrekt módon tenni rendbe a tetőt.

2010-07-31
08:17:54
#6745
Oytop,
csak egy két gondolat, Robert majd alaposan kivesézi a problémádat.
Ami elsőre feltűnt és probléma, az acél tartószerkezet. Ezt mindenképp le kell szigetelned, hogy télen ne csorogjon a víz róla. Valahogy be kéne "dobozolnod" az acélkonzolt jó hőszigetelővel, pl. XPS-sel, vagy ha a merev szigetelést nem tudod rögzíteni, legalább vastagabb polifómmal.
Én a helyedben kipucolnék mindent, mielőtt nekiállnék a szigetelésnek. Tehát csúnya nem tetsző lambériától is megválnék, annak helyét is szigetelőanyaggal tölteném ki. A tető felé páraáteresztő fóliát raknék - hogy kifelé szellőzni tudjon -, és belülről párazárót, viszont ott az átlapoláson túl ragasztva is. Nem olyan drága a ragasztó, hidd el megéri.

2010-07-30
21:57:09
#6744
Sziasztok!

Éppen utólagos szigetelés előtt állok megvásárolt házamnál. A tetőszigetelés okozza a legnagyobb fejtörést, mivel egyrészt a korabeli (1986) építők vélhetően nem álltak a helyzet magaslatán. Ennél fogva a héjalás alá közvetlenül nem, csak a lécekre alulról feltűzve került alátétfólia, ráadásul függőleges helyzetben, a "szarufákat" teljesen kihagyva. Idézőjelet azért használtam a "szarufánál", mert a szerkezet acélból van.

A tetőtér beépített, térdfalas megoldás. A szigetelés meglehetősen hevenyészett, és kevés volt, most viszont az miatt aggódom, hogy a kevés rendelkezésre álló hely miatt csak eltérő szigetelési módszerekkel élhetek a tető különböző részein. A térdfal egyszerű 10-es válaszfaltéglából épült, nincs szigetelve. A térdfal fölötti ferde fal, valamint a mennyezet gyakorlatilag csupán farostlemezre készített lambéria, ami az acélból készült szarufákra és torokgerendákra van felrögzítve. A torokgerendákat alulról fával dobozolták el, hogy illeszkedjen a lambériához. A ferde falrész fölötti rés aggasztóan kicsi, ide apósom járható hungarocell lemezeket ütött le - szerintem kicsit sem törődve a már meglévő, ám hiányos fóliázással. Ide több szigetelés nem fér el. A térdfalat kívülről 2x10 cm hungarocellel, a mennyezetet felülről párazáró fóliázást követően 12 cm-es üveggyapottal tervezem szigetelni.

Mivel a feleségemnek nem tetszik a lambéria, így azt alulról gipszkartonnal fednénk el, melynek acélszerkezetébe további 12 cm-es üveggyapot szigetelést tennék a ferde falra, valamint a mennyezetre.

Tehát az egyes rétegrendek a következőképp alakulnának kívülről befelé:

Térdfal: héjalás, lécek, némi "lógós fólia", sufni légüres tere, 20cm-es hungarocell, 10-cm-es válaszfal.

Ferde fal: héjalás, lécek, "szakadt lógós fólia", 6 cm-es járható hungarocell (ezt sikerült szerezni), farostlemez, lambéria, 12 cm-es üveggyapot, fémből készült gipszkarton tartószerkezet, gipszkarton.

Mennyezet: héjalás, "lógós fólia", padlás (légüres tér), 12 cm-es üveggyapot, párazáró fólia csak átfedéssel (nem ragasztva), farostlemez (2cm), lambéria, megint 12 cm-es üveggyapot, fémből készült gipszkarton tartószerkezet, gipszkarton.

Kérdezem a jelenlévő tisztelt szakértőktől, hogy vajon ilyen hibrid megoldással mire számíthatok. Esetleges javaslatokat nagyon hálásan fogadnék.

Előre is köszönettel:

Roland
2010-07-25
14:03:25
#6654
Sziasztok!
80 négyzetméter fafödémet szeretnék szigetelni 15 cm vastagságban. Ehhez keresek zsákos ISOCELL anyagot, a párazáró és fékező fóliák már megvannak, saját kezűleg dolgoznám be. Nem nagyon találok a neten, csak rendszer árakat. Hol tudnám megvásárolni Budapesten, vagy a környékén?
Válaszotokat köszönöm!
2010-07-23
08:01:10
#6617
Dani85,

megköszönném, ha képeket is tennél föl.
2010-07-23
07:30:52
#6615
Robert,

Köszi a segítséget. Nálunk a ház lakótere 73 nm, a bruttója legyen kb 80 m2, 130 ft/m3 gáz áron számolva, ami ugye folyamatosan emelkedik, kb 2,5-3 év alatt jönne vissza az ára. Az nagyon jó. Még annyit mondanék, hogy lehet én írtam le rosszul, a gipszkarton és a (mostmár tudom)üveggyapot között van párazáró fólia. Én a párásodást a gerendák alatti hőhídra gondoltam, például a belső oldalon, mert sokan panaszkodnak penészesedésre.
Valaki kérdezte a padlásfeljáró szigetelést. No, nálunk praktikeres feljárót épített be a kivitelező, amire rá van szerelve egy létra. Gondolom a legolcsóbbat kaptuk, szigetelés nuku, és csak egy sima farost lemezszerű ajtaja van. Ez kb. 1-1,5 cm vastag. Furcsa is volt első évben, hogy hidegebb a nappali, mint a többi helyiség, de nem nagyon foglalkoztam vele, az amerikai konyhának tudtam be. Tavaly tavasszal eszemben jutott, hogy le lehetne ezt is valahogy szigetelni. Vettem 4 cm-es hungarocellt, sziloplasztot, és felragasztottam a létra alá, illetve ahová csak be tudtam faragni. Továbbá vettem Tesa csíkot, azt hiszem E profilt, először az ajtó széleit ragasztottam le vele. Felcsuktam a feljárót, és ekkor szembesültem azzal, hogy még így is van kb. 2-3 mm rés. Nonszensz, hogy így átadnak egy új házat. Leragasztottam a keretet is, valamint kicsi szögekkel hozzászögeltem a Tesát, mert nem mindenhol ragadt hozzá szépen.
Eljött a tél, érezhetően melegebb lett a nappali, közel ugyanolyan volt a hőmérséklet, mint a többi szobában. Szerintem ezzel a szigeteléssel a kb. 30 nm-es nappaliban kb. 1,5-2 Cfokot javult a levegő. De viszont úgy jártam, hogy a létrának ugye fém csavarjai vannak, amiket nem sikerült leszigetelni, ezért ott mind a 12 csavaron hőhíd lett, nagyobb hidegekben belül állt rajta a cseppvíz. Még mondtam is a páromnak, hogy már cseppkőbarlangba sem kell menni. Most azt csináltam, hogy barkácsoltam egy 20 cm magas keretet fából, alul-felül bedrótoztam, közé 20 centi üveggyapotot raktam, zsanéroztam, és a gerendához rögzítettem, így a feljáró felcsukása előtt azt lehajtom, így a feljáró felett is van bőven szigetelés. Most télen meglátjuk a hatását.
Remélem tudtam valakinek ezzel segíteni.

Üdv Dani
2010-07-22
20:51:14
#6608
Robert,

az nem fog a későbbiekben gondot okozni a párazárás szempontjából, hogy a fóliát elég sűrűn ki fogják lyukasztani a gipszkarton csavarok? (Ha az ellenlécek fölé kerülne talán kevesebb helyen lenne kilyukasztva?)Illetve ebben az esetben a gégecsőben vezetett vezetékek helyett érdemes MBCU kábelt használni?

Előre is köszönöm a válaszodat!
Üdv.:CsJani.
2010-07-22
16:15:04
#6607
Dani85,

A plusz réteg szigeteléssel (sárga=üveg, zöldes=kőzet) kb 10kWh energiát (1m3 gáz) takaríthatnál meg a födém minden négyzetméterén évente (csak fűtést számoltam). Ha tehát 50m2-t szigetelsz, akkor 50m3/gáz évente, számoljunk 10 évre 500-at. Döntsd el megéri-e!

Ha klímád is van, akkor még több maradna a zsebedben.

Ha a gipszkarton és a szigetelő között nincsen párazár, akkor ez egy technológiai hiba, ami nem feltétlen fejti ki a hatását 2-3 év alatt, ha lassan is, de "dolgozik".
A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha alu-kasírozott szigetelőt raknál fel, kasírozással lefelé.
2010-07-21
09:34:51
#6592
Sziasztok.
Biztosan feltette már más is a kérdést, sok oldalt el is olvastam a fórumból, de a következőt kérdezném.
A mi ikerházfelünk 2008-ban épült, a mennyezet úgy épül fel alulról, hogy gipszkarton, felette sem légrés sem pedig szigetelés nélkül párazáró fólia. A g.karton a tartógerendákra van közvetlenül felfúrva. A gerendák 15 cm magasak, közöttük 15 cm-es üveg-vagy közet gyapot. Nem tudom miről lehet megkülönböztetni a kettőt. A gerendák alatt nincs hőszigetelés, mégsem jelentkezett párásodás sem fent a padlástérben, sem pedig a szobákban. A padlástér egyébként nincs beépítve, a szigetelés nincsen lefedve, a padláson járni csak törpejárásban, a gerendákon lépkedve lehet. Azt kérdezném, hogy elegendő-e ilyen mértékű szigetelés? A fűtésre nem panaszkodom, én úgy gondolom, hogy meg lehetünk elégedve a gázszámlával. Egyébként a cserepek alatt, a tartó gerendák belső oldalán van végig párazáró fólia, és kb. 15-es a légrés a cserepek és a fólia között. Arra gondoltam, hogy nem túl nagy összegbe kerülne az, hogy a padlástérben a már meglévó 15 cm-es gyapotra és a kilátszó gerendákra a meglévő szigetelési irányhoz képest 90 fokkal elfordítva, "kötésben" felfektetnék még 10 cm-es üveggyapotot. Szerintetek ez mennyit javítani a szigetelésen, illetve alatta nem fog bepenészesedni a gerenda?
Én úgy látom, hogy a gerendák valami zöld trutyival le vannak kezelve, szerintem ez olyan bogár és gomba elleni védelem lehet. Nem tudom, nem értek hozzá, javítsatok ki, ha nem így van. Nagyon megköszönném,ha valaki tudna nekem tanácsot adni a leírtakkal, illetve egyéb más szigeteléssel kapcsolatosan.
Előre is köszönöm, Dani
2010-07-21
07:38:18
#6590
csjani

Én közvetlen a lécre szoktam tűzőkapoccsal kapcsozni a hőtükrös fóliát, közvetlen a gipszkarton alá, attól még a vezetékeket el lehet vezetni. Ha felül párazáró fóliád van akkor felülről a tetőfólia és a szigetelő anyagnak kiszellőztethetőnek kell lennie. Amúgy ha nem szellőzik ki páras marad a szigetelőanyag és onnantól már nem szigetelőanyag a neve.
Biosolar Forum  =>  Hőszigetelés - Magastető  =>  Tetőtéri hőszigeteléslapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23   következő »
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva