English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Általános  =>  Gondolatok a BIOSOLAR fórumróllapozz: 1, 2, 3, 4   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2018-09-20
12:57:49
Előzmény: 444tibi #52029#52031
Mivel nem az, passz.
2018-09-20
12:47:05
Előzmény: sándor #52024#52029
Legyen ez a (indulatmentes és realista) beszélgetések topikja.

"
Amit Robertnek írtál az nem igaz. A hozzászólás amit a képedbe vágtak 2017 novemberi, tehát nincs még egy éves sem."
Mivel az elemzőprogramoknak hála, nyitott könyv vagyok számodra, meg szeretném előzni hogy holnapra kideríted hogy én 1984-be amikor a tejgyárba dolgoztam, esetleg megettem egy túrórudit.

"Védelmedbe veszed Bjaca, általam kifogásolt írását.
Az írás lényege igy szólt:
"ugyanis a FET-ek, mint kapcsolóelemek képesek vagy teljesen szakadtak lenni, ilyenkor nem folyik áram, vagy teljesen rövidzárba menni (5-100 milliOhm!), ahol viszont nem esik feszültség, így az UxI képletből az egyik mindig nulla.""
Dehogy veszem a védelmembe, kicsit olvasd el pontosan amit írtam, így: De EBBEN(!) (így írtam) most igaza van.
Ergo, ha Jaca sértődős, erre reagálhatott is volna mert a mondat azt fejezte ki hogy ugyan semmibe nem értek vele egyet, de EBBEN most igaza van. És tényleg így van mert te elértetted amit írt, válaszodba azt írtad hogy ha a fogyasztón csak U vagy csak I van, akkor nincs teljesítmény. ez igaz de ő nem erre célzott hanem a kapcsolóeszközön ezért minimális a disszipáció.
Feszegeted a most van,mégsincs, minimális? disszipációt, persze hogy van disszipáció, az átkapcsolás pilanatában. Ezért kell a feteket is brutál árammal meghajtani, mert bár a tartási állapot a Mohm gate ellenállás miatt gyakorlatilag nulla, a gate kapacitás minél gyorsabb töltése-kisütése nem csekély áramimpulzusokkal jár. Minél nagyobb a kapcsolófrekvencia, annál több az időegység alatti átkapcsolások száma, valamint a félvezető átmenet ellenállása is egy diszkrét érték, nem nulla ezért természetesen disszipálni fog de töredékét mint egy analóg munkapontban üzemelő eszköz. Pl. analóg disszipatív szabályzó, bemenő 50V, kimenő 10V, terhelőáram 10A, akkor az eszközön 400W a disszipáció. Kapcsolóüzem esetén meg 10-30W. Egy nagyságrenddel legalább kevesebb.
A Jaca erre próbált meg rávezetni téged, a vízindító kontra kapcsolóüzemű indító hasonlatával, de te erre a motorra jutó nulla teljesítményt kezdted el.

Ezt amit feljebb leírtam, most szedtem össze a fejemből. Valószínű a plágiumkereső szoftver erre ki fogja dobni hogy hasonlóakat írtak le többen, Nikola Tesla, Déri Miksa, Kandó Kálmán stb. Mivel az elektrotechnika alapjairól van szó.
Elvi síkon, ha én, te, a szomszéd, bárki a világon bármit mond, az gyakorlatilag plagizálás, hiszen elleste a szüleitől, tanáraitól, munkatársától stb. Születésünk óta csak plagizálunk, a cselekedeteink, a beszédünk mind valahonnan vett. Én ezt inkább tanulásnak hívnám.
Amúgy igazad van, én sok fórumba szó szerint plagizálok mert 100X egyszerűbb azt kikopizni és beilleszteni amit más már leírt, nem bepötyögni a billentyűzeten. DE! Azért másolok mert a mondandó ugyanaz, mint amit ÉN akkor éppen papírra vetnék a saját fejemből. Érted?

"Ha már az idézetben olvasható helyretételed után rögtön elismerted, hogy nem ismered a készüléket amihez tanácsot adtál, akkor most mi értelme magyarázkodni?"
Erre a tegnapi napommal válaszolnék neked, Suzuki első rugócsere volt éppen, ismerősöm Suzukiján eltört a jobb első spirálrugó. Zökkenőmentesen zajlott, mivel ezeket párba illik, a bal oldal is új rugót kapott. Nem tartanám fel a fórumot, de leírom, ennek menete,
felemel, kerék le, féltengelyanya le, talpas gömbfej, stabililizátor, kormánygömbfej ABS jeladó szétköt, tárcsaféknyereg le, toronycsapágy rögzítés oldása után a komplett gólyaláb (McPherson felfüggesztés a szakneve csak a szakzsargon gólyalábnak hívja) kijön, rugóösszehúzóval a rugó kijön. Összeszerelés fordított sorrendbe.
Miért írtam le? Mert Suzukin ILYET életembe nem csináltam még. Volt Wv, Skoda, Seat, Fiat, Opel, stb.stb. de Suzuki nem. A menete ugyanaz minden elsőkerékhajtású McPherson futóműves autónál. Tehát a te logikád szerint, mivel nem ismertem a típust, természetesen hozzá sem nyúlhattam volna?
A topikba akkor az volt a gond (nem pörgettem vissza az Indexet, emlékezetből írok) hogy a gázkazán nem főtötte fel az indirekt tárolót. Ennek menete MINDEN erre képes készüléknél:
az indirektbe dugott termosztát jelet ad hogy hideg a víz, a váltószelep fűtési üzemállapotból átvált HMV módba, indul a keringetőszivattyú, a kazánvezérlés begyújtja az égőt. Ennyi, és itt mindegy hogy Baxi, Fég, Ariston, SaunierDuval, stb. Mindegyik így működik. Akkor miért ne tanácsoltam volna hogy először is nézze meg az indirektbe a termosztátot, kapcsol-e egyáltalán?

A logikád szerint akkor, te meg én meg mindenki a földön megrekedt volna dedós módba mert amit nem ismerünk, ahhoz nem nyúlunk, de akkor hogyan ismernénk meg valaha is?

2018-09-20
07:00:18
Előzmény: sándor #52026#52027
Szia Sándor!

Megnézheted a linkeket, nem a hányingerkeltő, csak a szakmai hozzánemértés süt belőle. Bár csak ennyi vitám lett volna vele. De ez az ember kiragad egy mondatrészt, beleköt, és addig forgatja a szavakat, hogy szerintem még Te is elküldted volna a fenébe olyan hangnemben, hogy meglepődnél saját magadon.
Amúgy a Microwatt kft-ben fejlesztik a NATI rendszert. Az ötlet alapvetően jó, egy szigetüzemű napelemes rendszer. Rövid lényege, hogy van egy akkumulátorról is üzemeltethető inverter (12 vagy 24 V-os), aminek egyenfeszültségű táplálását vagy a napelem szolgáltatja, vagy a hálózati feszültség egyenirányítva és lekonvertálva a megfelelő feszültségre (vagyis egy 12 vagy 24V-os tápegység), vagy akár mindkettő egyszerre, ha nagyobb teljesítményre van szükség, mint amit a napelem pillanatnyilag szolgáltat.
Ha meg épp nincs igény a házban, akkor a napelemek termelését egy villanybojler felfűtésére fordítja. Közel 2 évbe tellett kihúzni belőle, miből építi fel a rendszerét. Sajnos megtérülésről nem lehetett beszélni, a rendszer oda való, ahol nincs villany.
2018-09-20
01:09:58
Előzmény: BJaca #52015#52026
Szia Bjaca!

1.
Ami a Pali barátodat illeti. Most ugrott be, hogy akár személyes ismerősöm is lehet. Még a napkollektoros időszakból, amikor a Kardosék első vevői között megvettem tőlük a városban még ismeretlen vákuum csöves kollektorokat. Ő akkor már dolgozott a saját vákuum csöves kollektorain, és nagyon zokon vette, hogy mástól vásároltam. A vákuum csöveiből nem lett semmi. Azóta átnyergelt a napelemes rendszerekre, de ott is lekörözték. Az pedig, hogy sokan megcsinálták maguknak, végképp letargiába döntötte.
De valahogy annyira régi a történet, hogy most már nem tudom róla elképzelni, hogy még aktív legyen. Ennyire és így legyen aktív.


2.
A villám által feltett linkeket akkor is átfutom, ha mindenem tiltakozik ellene. Valahogyan olyan érzésem van, hogy "ahhoz, hogy a csatát megnyerjük, beszélnünk kell az ellenség nyelvét".(Lenin).
Az általad feltetteket nem akarom elolvasni. Azért, mert mint írtam, hányingerem van attól a hangnemtől, amit azon a fórumon használnak.
Napelem pedig ebben a témában nem érdekel. Pontosan ez ellen tiltakozok, hogy újra és újra témát váltsunk, miközben az eredeti kérdések nem kerülnek megválaszolásra.
Az "illetők értékelését", a rákeresést te is el tudod végezni. Én kényszerűségből tettem, és nem akarok ebből gyakorlatot csinálni.


2018-09-20
00:41:38
Előzmény: Paragon #52014#52025
Paragon!

Köszönöm neked is meg a többieknek is, hogy figyelemmel kísértétek ezt a félresiklott témát.
A hozzászólásod természetes, általában így járunk el mindannyian.
Nem rontunk ajtóstól a házba, ha van hozzáfűzni valónk, akkor azt jól elkülönítve megtesszük. Természetesen mindenkinek más a habitusa, de talán soha nem tapostunk még direktben egymás arcába.

Nem csodálom, hogy a részletekben eltévedtél, mivel a vitapartnereim helyett is nekem kell kibogoznom, hogy ők mikor mit állítottak, mire nem válaszoltak. Ez nekem is problémát okoz. Különösen ha hárman osztanak egyszerre három különböző nézőpontból, adatok és érvek nélkül. Külön nehéz, hogy sem az én hozzászólásaimat nem ismerik, de a sajátjaikat sem. De majd kibogozzuk.

Szándékosan egy annyira régi témát írnék példaként, ami nem élezné tovább a jelenlegi vitát.
Elég régi bútor darab vagy te is ezen a fórumon, így emlékezhetsz arra, hogy milyen kritikával fogadtuk a tető tartállyal szerelt napelemes használati vizes szerkezeteket.
Befagy, nem fagy be? Ha a katalógus szerint nem fagy be, akkor miért kell télre mégis leereszteni a vizet belőle? Mi lesz a vákuum csövekben rekedt vízzel, mert a leírás szerint ki kellett volna azokból is önteni a vizet? Stb.
Akkor villám beáldozott néhány vákuum csövet, és kiderült, hogy a kísérlet ideje alatt azokba nem fagyott bele a víz. A berendezés továbbra sem látszott komolynak, amit az élet igazolt is. Mára eltűnt ez a technika az üzletekből. Nincs reklámja. Aki még használja, az kénytelen volt a csak gravitációs lefolyású melegvízből keverhető, nyomás alatt használható melegvizet csinálni.

Alig telt el pár év, és ennek a fórumnak lett igaza. Működhet, de csak a maga helyén. Nem lett belőle világmegváltó megoldás.
Remélem és bízom benne, hogy a klímák is előbb utóbb a helyükre kerülnek. A téveszmék és a mesés megtakarítások leszállnak a valóságos szintre.
Ez a fajta pezsgés nekem már nem hiányzik.
2018-09-19
23:55:51
Előzmény: 444tibi #52018#52024
Ha ez most a "beszélgetések" topicja, akkor benne vagyok. Remélem csak átmenetileg kell használni!


Tibi

Amit Robertnek írtál az nem igaz. A hozzászólás amit a képedbe vágtak 2017 novemberi, tehát nincs még egy éves sem.

Ha valóban békét és szakmaiságot akarsz, akkor idézzél pontosan, és mondj igazat!
Ha így folytatod, akkor csak vita és anyázás lesz belőle újra és újra.


Más.

Azért írtam, hogy ez a kedvencem, mert ez arról a fórumról származott, ahonnan a többieké is.
Természetesen az analizáló megtalált azokon a fórumokon is, amiket felsoroltál, csak én nem akartam olyan káoszt csinálni, mint amit ti csináltatok azzal, hogy össze vissza kevertétek az energiastratégiát a klímákkal.
Képzeld milyen káosz lenne most, ha a többi szereplésedből is idéztem volna!

Megint más.

Védelmedbe veszed Bjaca, általam kifogásolt írását.
Az írás lényege igy szólt:
"ugyanis a FET-ek, mint kapcsolóelemek képesek vagy teljesen szakadtak lenni, ilyenkor nem folyik áram, vagy teljesen rövidzárba menni (5-100 milliOhm!), ahol viszont nem esik feszültség, így az UxI képletből az egyik mindig nulla."

Na, most akkor mindig nulla, vagy csak egy kicsit nulla, vagy éppen csak nulla?
Ez részedről nem szakmai válasz, ez beavatkozás két másik ember között folyó diskurzusba. A már régebben megkezdett kötözködés folytatása.
Hagyd meg Bjacának, majd ő kimagyarázza! Ne védd, hanem írjál olyan véleményt, ami a tiéd!

Más a helyzet, ha szakmai választ írsz. Magyarázattal, diagrammal, adatokkal. Azon lehetne gondolkodni, és akár el is fogadni.
Nyugodt lehetsz benne, ha én kapásból nem fogadom el, de többen bizonyítják és nem csak állítják, akkor én is megrázom a víztornyot. Ennek a hiányában továbbra is makacsul ragaszkodom ahhoz, hogy ha valamit nullával szorzunk, az eredmény egyelőre nulla marad. Nulla teljesítménnyel pedig nem lehetséges a munkavégzés.

Még egy más.

A személyiség elemző, mint olyan.
Én nem erről írtam, hanem olyan jellemző szöveg azonosság kereső program(ok)ról, amit sok középiskolában, sőt ma már a kicsiknél, a felső tagozaton is használnak. Muszáj használniuk, mert a kölykök a számítás technikában túlléptek a tanáraikon.
Egy olyan aktív személyt, mint te, egy 11 éves gyereknek kibontani annyi, hogy "ha végeztem, akkor ugye játszhatok tovább"?
A logikai matekot tanuló testvére csak annyit kérdez, hogy elég lesz megtalálnom, vagy azonnal irányítsam át a mellékesen másokat fikázó írásait a lefikázottaknak?
Mert ma ez a jó buli és nem a rombolás.

Utolsó más.

Ha már az idézetben olvasható helyretételed után rögtön elismerted, hogy nem ismered a készüléket amihez tanácsot adtál, akkor most mi értelme magyarázkodni? Ettől csak zavarosabb lesz ez a topic is.


2018-09-19
17:40:43
Előzmény: 444tibi #52020#52022
444tibi,
A nem reagálás is válasz. Aki olvas, az értelmez.
... szerintem ...
2018-09-19
16:42:21
Előzmény: robert #52017#52020
"Ilyenkor jobb elengedni a kötelet, és nem húzni tovább."

Igen, és ha a kötelet folyton visszanyomják az ember markába..?
A világhálón programokat futtatva keresik a kötél további huzigálására az okot, tisztára mint a politika meg a bulvársajtó, 5-10 éves bejegyzéseket vágnak az ember arcába, leégetik.
Birkaként kéne?
2018-09-19
16:34:54
Előzmény: sándor #52013#52018
Sándor.
Az Indexes topikba egy mechanikus termosztát ment tönkre a kérdezőnek és erre ajánlottam, hogy mivel nem tudjuk nyitó vagy záró érintkezős, zárja rövidre vagy szakítsa meg a termosztát kört, ha így elindul a hmv készítés, akkor megvan a bűnös.
"A szerencsétlen kérdező a magabiztos tibi-tanács birtokában talán a maga és a családja életét kockáztatta."
Ezekszerint egy záró vagy nyitó kontaktust ha kiszerelünk az indirekt tárolóból és PRÓBA!képpen az üzemállapotainak megfelelően teszteljük, az bizonyára azonnali kazánrobbanáshoz vezet.
Hát köszönöm neked eme konzekvencia levonását.
Magamat idézem onnan: Valamint, mivel nem vagyok ott a keszhulek mellett, a legegyszerubb lenne az indirekt tarolobol kihuzni, megszemlelni az erzekelot, vegigkovetni es maris okosabbak lennenk.
Légyszíves írd meg nekem, te egy no vagy nc kontaktust hogyan máshogy ellenőriznél le?

Csak a plágium és egyéb keresők tehermentesítése miatt,
minden fórumon 444tibi a nickem. Ahová eddig beregeltem, sehonnan nem töröltem még magamat.
(nem érdekes de elmondom az okát, amikor a CB rádiózás hőskorába elballagtam a Posta hírközlési felügyeletéhez hogy legális cb engedélyt kérjek, a 444. számú lett az enyém, talán még megvan a megsárgult engedélyem valahol. És évtizedekig így kerestek hogy "breki, keresem a 444tibit" Innen a nicknevem és mindhol ezt használom ahol lehet))
Egyedül a Prohardver lapcsaládon nem ez, azért mert amikor beregeltem évekkel ezelőtt, nem engedett számokkal kezdődő nicknevet. Ott tordaitibi vagyok, asszem ez sem nehéz.

PH. lapcsalád: Prohardver, Mobilarena, IT cafe, Logout: itt számtalan topikba bennt vagyok, windows10, android, hobbielektronika stb.
Index, több fórum, kondenzációs kazán, rakétakályha, SkodFelicia stb.
Hobbielektronika.hu, több fórum, LCD monitorok, pwm szabályzók, analóg és digitális végfokok stb.
Linux Mint magyarországi fórum
DPG fórum
Dirtywindows
Biosolar---no komment
Gyakorikérdések.hu Ez valami eszméletlen, könnyesre röhögöm néha magamat, lazításként szuper.
Facebook, Tibor Tordai vagyok mert a face megfordította a nevet.
Viber, tordaitibi a tel.számhoz rendelt nevem.
stb.

Kb. ennyi, így könnyebb lesz a személyiségelemző programok dolga.
Most raknák ide egy mosolygós smileyt, ami mutatná hogy részemről abszolút nincs harag, nem szándékom az alpári stílusomat újrakezdeni és szeretném a veled való viszonyt helyretenni, de most megint meg ne sértődj, úgysem értenéd.

2018-09-19
16:23:14
Előzmény: BJaca #52015#52017
BJaca,

Azt a kekec alakot én is kipenderítettem a fórumról :)Sándor és Vitapartnerei,

Bokros teendőim miatt kevesebb a rálátásom a fórumra, de láttam, hogy kezdenek elfajulni a dolgok, és szóltam is miatta.
Szerintem semmilyen vitát nem érdemes folytatni, ha látom, hogy a partnert nem lehet meggyőzni. Ilyenkor jobb elengedni a kötelet, és nem húzni tovább.
2018-09-19
07:07:24
Előzmény: sándor #52013#52015
Szia Sándor!

Nap_Pali "barátommal" a vita már korábban indult. Keress utána, olvasd végig a hozzászólásait, egy troll. Szó szerint. Ajánlom a Napenergiás fórumot az indexről. Igen komoly vitánk alakult ki, és nem én kezdtem a lehülyézését. Valahol ott kezdődött, hogy napelemmel vizet melegíteni, és van-e értelme illeszteni valamilyen szinten a fűtőszálat a napelemhez. Neki aztán linkelhettem, számolhattam. Az lett a vége, hogy Ő maga mondta ki azt, ami miatt engem teljesen hülyének nézett, aztán mikor szembesítettem vele, azóta nem válaszol (kikapcsolta a hozzászólásaimat).

Mivel van műszaki érzéked, kérlek értékeld az illetőt az alábbi hozzászólásai alapján:
www.forum.index.hu/Article/viewArticle?a=145139547&t=9055259
www.forum.index.hu/Article/jumpTree?a=145125938&t=9055259
Csatolok hozzá egy napelem adatlapot is, ami alapján kifejtettem indokaimat:
www.ingyennapelem.hu/files/letolthetok/AmeriSolar-6P30-1640-992-40.pdf


Meg fogod látni, nem csak az én véleményem rossz az emberről. Emberünket megtalálod még mWatt néven is ugyanott.
A koncepciómentességről meg csak annyit, hogy ugyanolyan beltartalommal rendelkező készülékből felesleges újat venni csupán azért, mert szebb a dizájnja. A beszélgetés pedig a tervezett avulásról szólt, ahol a gyártók rákényszerítenek, hogy vegyél új készüléket.

"A plágiumkereső rámutatott, hogy az egyik bő szavú, de konkrétumokat hanyagoló fórumtársunk kevés, de hosszabb műszaki leírásokat tartalmazó hozzászólása(i), néhány szó megváltoztatásával legalább négy helyen szerepel(nek) valahol a felhőben."

Konkrétan melyik műszaki leírásra gondolsz?
2018-09-19
06:42:45
Előzmény: sándor #52013#52014
Sándor!
Nem nekem írtad a megjegyzésedet, de engedd meg, hogy hozzászóljak. Mindig érdeklődve olvastam hozzászólásodat, mérték adónak tartottam, és elismeréssel adóztam kitartásodnak, amivel megpróbáltad érveidet elfogadtatni. Miért kellett egyedül küzdened, miért nem csatlakoztunk hozzád? Nos, a részletekben gyakran eltévedtem, nem emlékeztem ki, és mire válaszolt,kinek van igaza, azonkívül nem is a szakmám, csupán műszaki érdeklődésem miatt olvastam vitáitokat.
Remélem nem égsz ki, és továbbra is maradsz itt, ugyanakkor kívülállóként élveztem a pezsgést, ami a fórumon kialakult, mert minden hozzászólásban éreztem egy kis igazságot. (ez nem jelenti azt, hogy szakmailag is helyes volt a hozzászólás, azt sajnos esetenként nem tudtam eldönteni)
2018-09-19
01:19:42
#52013
Sziasztok.

Nem akartam egy új topicot nyitni egy olyan írásnak, amit a legszívesebben meg sem írtam volna.
Egyetértek Róbertnek azzal a felfogásával, amivel megpróbálja rendezni és moderálni a fórumot. Egyetértek annak ellenére, hogy anno erősen tiltakoztam a moderáció ellen. (Szerettem volna, ha a bunkók olvashatók maradnak örök okulására mindenkinek.)
Azzal is egyetértek, hogy igyekszik megválogatni a fórumon megszólalási lehetőséget kapó személyeket.

Amiért írok, az nem a témától való elcsapongás miatti átrendezés. Érzésem szerint az átrendezésnek talán az egyik legtöbbet elszenvedője én vagyok. Jogosan.

Úgy érzem, hogy miután már volt korábban néhány, a személyem elleni igazságtalan támadás korábban is, a támadók vagy vissza szivárogtak, vagy újabbak jöttek helyettük. Egy jól moderált fórum kihívás, céltábla a durva emberek számára.

Az önértékelésem az idők folyamán nem romlott. Sőt, ahogyan nőnek az unokáim, szigorúan, gyermeki őszinteséggel szembesítenek a néha túl karcos modorommal.
Magyarázat.
Akiknek van némi ismerete, emléke, hallomása a 60-as évek Pestjéről, a VI., a VII., a IX., a XIII. kerületi, a hajógyári galerik életéről, harcairól, a szükség hozta összetartásukról, az ifi parki "nagyfa" galeri kialakulásáról, a népstadioni, a meccsek utáni Verseny utcai és az Erzsébet hídi "csatákról", az el tudja képzelni, hogy hol és miben nőtem fel.
Ha még hozzá számolnak kettő év büntető alakulatban eltöltött katonaságot, akkor tudhatják, hogy az ilyen múltú ember a lelkét kiteszi, hogy a őszintén segítsen a segítségre szorulónak, a "havernak".
De az ég legyen irgalmas ahhoz, aki indokolatlanul bántja.
Haverok, galerik ma is vannak. A szülők tovább élnek az utódaikban.A konkrét téma, hogy egy ártatlan szakmai hozzászólásom miatt Pali, 444tibi és Bjaca rám szálltak és (nincs rá jobb szó) bunkó hadjáratot indítottak ellenem.
Ha a vita megmaradt volna a szakmaiság szintjén, akkor nem kellett volna miért visszavágnom. Így viszont jól tele rondítottuk a topicot, amit őszintén sajnálok.

Nem vártam védelmet senkitől, mert én sem kíméltem őket.
Miután a bunkó stílus bicskanyitogató méretet öltött, kénytelen voltam röviden utána nézni ennek a "társaságnak."

Nem mentem a dolgok mélyére, legfeljebb az utolsó néhány napjuknak néztem utána.
Elkeserített amit találtam.
Olyan emberek képe bontakozik ki a következő kiemelt részletekben, akik szerintem nem valók erre a fórumra.
- A másik fórumban is durván sértegetik a fórum társaikat, mindenkit, akik kétségbe merik vonni azt, amit állítanak.
- Általában semmilyen konkrétumot, visszaellenőrizhető adatot nem tesznek oda sem fel, csak sértegető dumát.
-Rögtön egymás segítségére sietnek, amint valamelyiküknek kétségbe vonják a szakértését, vagy megunva a szakmailag nulla, de sértegető beírásaikat, és elküldik a őket búsba.


Tényleg csak a legutóbbi néhány nap termését vettem górcső alá, de az eredmény elképesztett.
- Nincs egy eredeti gondolat a hozzászólásaikban.
- Nincs egyetlen feltett használható link, adat, szakszerű magyarázat.
- Van viszont rögtön anyázás, lehülyézés, földbe dorongolás pusztán csak azért, mert nem ájultak el a többiek attól amit írtak.
- A társaság láthatóan rengeteg szabad idővel rendelkezik, mert szinte egész nap hol itt, hol a másik fórumon osztják az észt. (Több fórumot idő hiányában nem néztem meg.)
- Láthatóan rettentően frusztráltak, dühösek, mert a másik fórumon rendre elküldik őket a francba. Kétségbe vonják, hogy egyáltalán értenek-e ahhoz, amiről írnak. Gyakorlatilag rimánkodnak a fórumtársak, hogy hagyják már el a fórumot, mert elegük van belőlük.
- Amikor megpendítettem, hogy átnézem a "munkásságot", akkor azonnal törölték jó néhány hozzászólás Nicknevét. Viszont a stílus árulkodik. A fórum moderátora rengeteg hozzászólást törölt már korábban is, így azokról nem lehet tudni, hogy kitől származtak.

A hozzászólásaikat átfuttattam forrás és plágiumkeresőn, valamint stílus elemzőn.
Ketten nagy biztonsággal azonosak a Biosoláron fórumozókkal. A harmadik Nickneve egyetlen betű módosítással szerepel. A stílus azonosító 50% feletti azonosságot állapított meg, azzal a megjegyzéssel, hogy túlságosan rövidek, és befejezetlenek a mondatai.


Először Bjaca, talán ugyan azon a napon zsezséhez és egy másik fórumozóhoz írt "intelmeit" idézném. Azt a zsezsét oktatja az energiatakarékos készülékek használatára, akit láthatóan nem is ismer. Ha legalább rákeresett volna zsezsére, akkor biztosan nem mutat neki olyan utat, amit pár órával később a másik fórumon erősen bírál.

Az idézetek:

1.
" BJaca
Előzmény: zsezse #51153
Nálunk eleinte nőtt a villanyszámla, aztán ahogy fejlődött a technika, egyre több energiatakarékos készülékünk lett, és már csökkenő tendenciát mutat a villanyfogyasztásunk, pedig a család bővült."

- "BJaca 2 napja
De egy turmixgép ugyanolyan, mint harminc éve, max le van kerekítve a sarka, nem olyan szögletes. Abból minek vegyek kétévente? Vagy egy mezei kávédarálót? Abban mi változik, hogy új kelljen nekem? De a mostani mosógépem sem tud többet, mint az előző. Csak azért vegyek újat, mert kirohad az oldala, vagy leszakad a dob, ami persze nem cserélhető?
Mindig ezzel jöttök, hogy valami már húsz éves, és még mindig megy. Meg hogy a 40 éves Energomat, a 35 éves Videoton Colorstar. Pont ezek a készülékek, ahol még nem játszott. Hányan panaszkodnak, hogy lecserélték a 15 éves gépüket egy újra, és csak 3-5 évig bírta..."


Megjegyzés:
Magért beszélő koncepciótlanság, üres ész osztás.


2.
"…?Pali: Egyszerű paraszti ésszel felfogható, hogy 3-fázisú inverterrel egy fázison csak harmadannyi emelésre lesz szükség,
Ez egy emeletes marhaság.
Persze, lehetne tévedésnek is mondani, de ahhoz igencsak nagy magabiztossággal hirdeti a felettébb silány tudás gyümölcsét.

"mókusfülecske: A hozzászólással, amire válaszoltál semmi gond sincs. A probléma veled van: ha 4 szónál többet tarralmaz a mondat, képtelen vagy felfogni. Viszont azt már én sem értem, hogy miért kell idejönni, hirdetni a saját butaságod, előadni a hozzáértőt, miközben leugatod azt, aki veled ellentétben valóban értelmesen hozzászól?
Troll nem lehetsz, ők nem így csinálják.
Mesélj magadról, hátha tudunk neked segíteni.
Mert hogy segítségre van szükséged, az nem is kérdés

"Bjaca: Hát nem troll, mert azok értenek a témához, és keresztkérdésekkel zaklatják az embert. Ez szimplán hülye."

Megjegyzés:
Ez egy valószínűleg régebben indult segítség keresés eldurvítása.
Kísértetiesen hasonlít a Biosoláron a segítség kérés topicból kinőtt, és azonnal a legdurvább gorombaságokba átfordított hűtő-fűtő klíma témához. Ahhoz, ahol a klíma már csak indok volt ahhoz, hogy engem a koromtól kezdve minden bunkósággal sértegethessenek.


3.
"….?P: Terád gondoltam, mint első fecskére, de aztán láttam, hogy írni se tudsz magyarul. Azon kívül félő, hogy amit tőlem kapnál, azt kolbásszal kínálgatnád, nehogy megharapjon! :)
Ha valaki úgy látja, hogy én itt megrendelőt keresek magamnak, annak a kognitív képességei kizárják a szerződőképességet.

…?P: Mert elsőre a "a családi/magán csőd" eljárás mögé menekült úgy 200+ milliós céges adóssággal.
Akkor most azt meséd el, amikor királylány voltál.
Az is nagyon érdekes történet.

…?P: Kegyetlen vagyok, mert a határidő utáni első napokban indítom a jogi utat.
Dőlnek is a megrendelők, egymás sarkát tapossák, csak azért, hogy veled köthessenek üzletet! :))

….?P.-nek írták: > Dőlnek is a megrendelők, egymás sarkát tapossák, csak azért, hogy veled köthessenek üzletet! :))

Gondolom ezzel te is pont ugyanigy vagy, a hihetetlen kedves, jofej stilusod itt a forumon biztos rengeteg megrendelot hozott..."

Megjegyzés:
Itt hagytam abba, mert hányingerem lett.
Oldalakra visszamenve elkeserítő volt a …?P Nicknéven szereplő illető felsőbbrendűségét fitogtató vakkantásait olvasni. Egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy min is vitatkoznak. Itt mondott csődöt a stílus elemző.

4.
"JZoli válasza 444Tibi hozzászólására Nov 27, 2017
Látszik, hogy nem foglalkozol gázkazánok javításával! Ez a tanács valószínűleg csak problémákhoz vezet, ugyanis a kazánvezérlő elektronikák figyelik a hőérzékelő NTC-ket így ha megszakad kiállnak hibára, akkor pedig se fűtés se melegvíz amíg a hibát el nem törlik. Ez az időzítés nem oldható meg egyszerűen,meg kell próbálni, hogy a kazán betápját szakítják meg az jobb megoldás. Igaz, hogy addig fűtés sincs így ha hideg van kint az sem jó megoldás.
Viszont szerintem nem nagy sok gázt lehet megtakarítani ezzel a kikapcsolgatással, mert a víz a tárolóban lehűl és amikor bekapcsol újra a melegvízkészítés akkor sokkal nagyobb lesz a hőmérséklet különbség a beállított és a tényleges vízhőmérséklet között, így sokkal tovább fog fűteni a kazán. A hőveszteséget mindenképpen pótolni kell!
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2017

444Tibi válasza JZoli hozzászólására Nov 28, 2017
Igazad van, nem surun foglalkozok gazkazanokkal.
Ennek ellenere egy ennyire egyszeru problemat megprobalok megoldani, probalok segiteni a forumtarsnak, es nem elmerulni aa problema megkerulese teren, valamint nem a forumtarsat kezdtem nyasztatni hogy, De biztos hogy kell ez neked, tenyleg napi1 m3, stb, hanem a megoldasra koncentraltam, ezert elnezest kerek.
Erdekes ez a topic (is).

Ez egy ezereves mechanikus kazan, semmi processzor, semmi extra.
Lebanyasztam a netrol a rajzat, ebbe egy arva elektronika nincs, remelem jot talaltam, a szobanforgo tipuset.
Akkor pedig se ntc, se ntk, ptk, se btk nincs, csak mechanikus termosztat.

Mivel en is hibazhatok, valamint ember vagyok, termeszetesen tevedhetek, ezesetben kerem sot el is varom a kiigazitast, helyesbitest, amit meg is koszonok.

Valamint, mivel nem vagyok ott a keszhulek mellett, a legegyszerubb lenne az indirekt tarolobol kihuzni, megszemlelni az erzekelot, vegigkovetni es maris okosabbak lennenk.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2017"

Megjegyzés:
Ez a célirányos keresésre kidobott párbeszéd a kedvencem.
Ez nem az elmúlt napok termése, mert változtattam a keresésen. Minden esetre elképesztő, ahogyan tibi tanácsot ad, majd amikor rápirítanak, akkor az ezen a fórumon is látható módon és stílusban próbál elnézést kérni. Elnézést azért, mert olyan dologban adott tanácsot amihez nem ért. Ezt el is ismeri és próbál kimagyarázkodni.
A szerencsétlen kérdező a magabiztos tibi-tanács birtokában talán a maga és a családja életét kockáztatta.
Életveszélyes ember.
Mégis, Tibi "mentségére", a plágiumkereső itt is megszólalt. Feltételezhető, hogy Tibi több más hozzászólásból merítve írta meg a saját tanácsát.


A plágiumkereső rámutatott, hogy az egyik bő szavú, de konkrétumokat hanyagoló fórumtársunk kevés, de hosszabb műszaki leírásokat tartalmazó hozzászólása(i), néhány szó megváltoztatásával legalább négy helyen szerepel(nek) valahol a felhőben. Ezt hitelesen bizonyítani nem tudom, tehát nem is vádolom ezzel. Pusztán a kétségeimet akartam kifejezésre juttatni a műszaki leírásaival kapcsolatban.


Nem folytatom tovább.
Szerintem a bemutatott példákból is látszik, hogy valakik most itt kívánják meghonosítani azt a szakmaiatlan alpári stílust, amiért a másik fórumról már kiutálják őket.
Az idézetek forrása az Index fórum.


2014-12-19
21:57:58
#48035
tortent egyszer, hogy szerettem volna egy gepet (apritek daralo) venni. hirdetes utjan talaltam oda egy szakihoz, aki a sufniban otthon ilyen gepeket gyart hazilag - hozzateszem, jo minosegben. mint kiderult, az egyik konkurrens forumon is aktiv szereplo.
telefonon keresztul egyeztettunk idopontot, mint potencialis vasarlo mentem el hozza, varvan, hogy tud nekem tartani egy bemutatot a geprol, eloben hogy is mukodik.
mikor odaertem hozza "epp nem volt" kesz ilyen gep, igy csak tervrajzokat tudtam nezegetni es odakat hallgatni rola. Kertem egy videot a mukodesrol es a vegeredmenyrol, majd fel evvel kesobb rakerdeztem, hogy tudna-e videot mutatni vegre a geprol, mert erdekelne.
a hosszu story roviden, hogy kozolte, o nem operator, hanem gepeszmernok, nem fog nekem videot csinalni, hogy "lemasolhassam" a szerkezetet, mert szerinte "a forum lenyege a tapasztalat csere es milyen dolog az, hogy egy "izgaga kibic" odapofatlankodik es nem ad be semmit a kozosbe"

na ezuton koszonom Robertnek és Nektek forumosoknak ezt a forumot, ahol eddig meg mindig kaptam utmutatast kulturalt hangnemben es ahol eddig mindig csak segitettek engem - remelem ezt viszonozni is tudtam sokaknak -, hogy egy jo hangulatu kozosseg jott itt ossze akiknek nem ez az arrogans stilus a védjegyük.

Boldog Karacsonyt mindenkinek:)
2014-12-19
12:37:07
#48033
A fizika törvényeinek érvényesülése koránt sem jelenti azt, hogy egy "szenzációs találmány" hasznos. Lásd például: csodafesték, aktív hőszigetelés, villanycserép, szezonális hőtárolás, stb.

A bankjegyekkel történő fűtés "paradigmaváltó ötlete" működik ugyan, de nem rentábilis.


2014-07-14
22:08:20
Előzmény: szocsmarci #46844#46846
szocsmarci,

A hírek szerint van ilyen határozat, de senki sem tudja, hogyan fogják alkalmazni, "milyen mértékig törvényes véleményt nyilvánítani".

Jövedelmező módszer lesz-e a jövőben, ha különböző fórumokon álnéven bejelentkezett személyek, vagy cégek lepocskondiázzák önmagukat, majd kártérítésre perelik a tartalomszolgáltatót?
Elég lesz-e majd egy cégnek azt hirdetni, hogy 200%-os hatásfokú kazánt gyárt, vagy az eljárása 80%-os energiamegtakarítást eredményez, és csak arra várnia, hogy csalónak nevezzék? Nem is kell bizonyítania semmit?
Mit szól majd ehhez a facebook?

Tudod, én kitörölöm a hozzászólást, ha sértőnek érzem (vagy off, vagy oda nem illő párhozamokat állít, stb... ) és ezért is kaptam már a fejemre eleget. Nyilván nehéz meghúzni a határokat, nekem sem sikerül mindig, de azért igyekszem.

Itt műszaki, gazdasági dolgokról szoktunk vitatkozni. Számítások, tapasztalati adatok alapján következtetünk valamire, egyet nem értés esetén is hasonló módszerrel érvelünk. Azért nem haragudhatok meg senkire, ha rámutat a tévedéseimre.
Ellenben, ha indulatból jelentünk ki dolgokat, minősítünk személyeket, akkor csak vagdalkozás, sértődés lesz belőle. Valószínűleg ilyen eset kapcsán foglalt állás az AB, de valami baj lehet a fogalmazással (szerintem az AB sem jobb a többi hatalmi ágnál), ha még a TASZ is tiltakozik.

Tehát lehet, hogy a zavarosban halászókban felcsillan a remény az ellenvélemények elhallgattatására. Mégis, szerintem a kialakult helyzet éppen-hogy alkalmas lehet egy megtisztulásra, és végül a szemétdombra kerül az, ami oda való. Ehhez az szükséges, hogy ne hunyászkodjon meg egy fenyegetés hatására az, aki műszaki számításokkal alá tudja támasztani az igazát. Had bízza el magát a csaló, és annál könnyebb lesz lebuktatni.

A tartalom-szolgáltatók is felismerhetik, hogy közösek az érdekeik, és látok bennük annyi erőt és kreativitást, hogy - akár egyesítve az erőiket - ne hagyják a jó ügyeket ellehetetleníteni.
Fontos, hogy ne legyünk közömbösek amikor hazugságokkal, vagy áltudományos maszlagokkal találkozunk, és merjünk mások mellé állni, mert máskor majd ők állnak mellénk. Különben lassan, de biztosan valamennyien elsüllyedünk.
Ha tehát bírósági szakaszba kerül egy ilyen ügy, akkor el lehet érni, hogy a kritikusok elhallgattatása helyett a dilettáns feltalálókat tiltsák el a megtévesztő kommunikációtól, valamint ez erre épülő üzleti tevékenységüktől, sőt attól is, ha internetes fórumokon különböző álnevek alatt dicsérjék, lájkolják a hitvány portékájukat.szocsmarciVálasz erre
2014-07-14
18:46:23
#46844
Ez mi ez? Mármint tényleg van ilyen törvény?
www.e-gepesz.hu/?action=show&id=15792
"A friss törvény szerint a honlap üzemeltetője is felelős büntetőjogilag a komment tartalmáért, azaz ha valakinek nem tetszik, amit írtunk, avagy amit hozzászóltak, mivel valótlannak és/vagy sértőnek érzi azt, és pert indít, majd nyer, akkor az E-GÉPÉSZ fizet. Megérkezett az első felszólítás részünkre."
2014-06-01
08:05:04
#46532
Szenzációs magyar találmányok kapcsán információ hiányában több esetben fordult már elő, hogy mi próbáljuk kitalálni a működést, és azt is, hogy egyáltalán mire is jó, van-e a csillagoknak olyan szerencsés együttállása amikor működhet, de leginkább gazdaságosan működhet a dolog.
Kell-e nekünk a fentieken agyalni, vagy jogosan várjuk a magyarázatot attól, aki előállt az új ötlettel, és avval hirdeti, hogy sokat lehet spórolni vele?

- Szöcsmarci írta:
„Én azt mondom, hogy akinek ez érdeke, az adja meg a számításokat - de PONTOSAN. Adja közre, és ha téves a számítás, akkor azt nagy nyilvánosságra kell hozni, és a versenyhivatal büntesse meg. Nem kell akkora büntetést kiszabni, hogy ne legyen mit ennie, csak annyira, hogy túl nagy legyen a kockázat ahhoz, hogy legközelebb is csaljon. Az én gondolatvilágomban így működne egy egészséges mérnöki társadalom.”

- Levendula írta: "Abszolút egyetértek. Mi pedig már kiszámoltuk. Akinek meg érdeke lenne, már megtehette volna, nem véletlen, hogy nem tette."

Szerintem is nyilvánvaló, hogy a hatékonyság bizonyítása mindig annak a feladata, aki az új termékkel előáll. Ha valami nem teljesen triviális, akkor az alapvető számítások elvégzése nélkül felelőtlenség bármit is állítania. Az elméleti maximumot meghaladó haszon ígérete pedig a hallgatóság becsapása.
De a hamis állítások megfogalmazói sem egyformák, vannak köztük képzetlen kóklerek, és szakdiplomával, valamint tudományos fokozattal bíró emberkék is.
A második esetben a tekintély sokat számít, kevesen mernek ellenvéleményt megfogalmazni. Én is megkaptam már, hogy nem vagyok képes egy műszaki megoldás lényegét felfogni, ezért becsmérelem az iparjogvédelem alatt álló műszaki megoldások feltalálóit, vagy az ilyen-olyan díjjal kitüntetett szaktekintélyt. Természetes, hogy meg kell fontolni egy szakember állításait, de ha a bizonyítás helyett a kitüntetéseit lobogtatja csak, akkor alapos okunk van kételkedni benne. A tények és az érvek számítanak a plecsnik, a pozició, vagy az életkor. A tiszteletet meg kell előlegezni mindenkinek, ám néhányam rendszeresen okot adnak rá, hogy ne tiszteljék őket.


- Levendula írta:
"Én is megkaptam már, ..."
Meg szabad kérdezni, hogy ez melyik szabadalommal kapcsolatos?


Legutóbb egy unortodox hőszigeteléssel kapcsolatban bejegyzett szabadalommal...
De megszoktam már, hogy akár csak bejelentett, vagy már bejegyzett szabadalomról, mintaoltalomról, stb van szó, a bejelentők közül néhányan úgy gondolják, hogy már a bejelentés ténye is (nem is beszélve a bejegyzésről) megkérőjelezhetetlenné teszi a műküdőképességet és a hasznosságot. Pedig a szabadalmi eljárás tartalmilag nem minősít, csak néhány formai követelmény meglétét vizsgálja, na meg azt, hogy be van-e fizetve az eljárás díja... ezért a legnagyobb baromságokra is lehet oltalmat szerezni.
Nem azt akarom mondani, hogy minden szabadalom baromság, csak azt, hogy az nem jelent garanciát a működőképességre, vagy a hasznosságra (vagyis érvényes szabadolom is lehet baromság).


- Levendula írta:
Talán emlékszel rá robert, hogy a mi kis városunknak –lévén, hogy volt fogalmunk a szabadalmakról – sikerült elkerülni egy olyan csatornaberuházást, amit egy cég olyan pénzügyi konstrukcióra alapozott, amit állítása szerint szabadalmaztatott. Ezzel csak az volt a probléma, hogy egy pénzügyi műveletsort nem lehet szabadalmaztatni, valamint - éppen ezért - nem lajstromszáma volt, hanem csak érkeztetési száma. A pénzügyi konstrukció lényege az volt, hogy a beruházást a tényleges összeg háromszorosára árazták be, ezzel háromszoros, sőt kétféle támogatás meg nem engedett együttes igénybevételével még ennél is nagyobb állami támogatást kapott a beruházó önkormányzat. Ezeket azzal tudták behúzni a csőbe, hogy egyrészt nem tudták átlátni a szövevényes pénzmozgást, másrészt az óriási állami támogatás miatt az önkormányzati önrész jelentősen lecsökkent. Később Damoklész kardjaként lebegett felettük, hogy vissza kell fizetniük a jogosulatlan támogatást, aminek a legnagyobb része már közben átvándorolt a nevezett cég alapítványához. Százas nagyságrendű beruházást végeztek így az országban, esetenként több település részvételével. Zsebükben volt mindenki, aki lebuktathatta volna őket, és még Keller László és az Állami Számvevőszék teljes feltáró munkája is kevés volt ahhoz, hogy rács mögé kerüljenek.
Azért írom ezt az elrettentő példát, mert kicsiben nagyon sokan eljátsszák a szabadalomra való hivatkozást. Szabadalmaztatni bármilyen műszaki megoldást lehet, ha azt más még nem szabadalmaztatta. Még működnie sem kell. Azt sem vizsgálják a megadási eljárásban, hogy bármilyen ígéret, amit a szabadalmi leírásba beletesznek, teljesül-e. És a csalók bele is írják, hogy milyen szuper lesz az eredmény, és ezt mutogatják aztán a közönségnek, hogy meggyőzzék a vásárlásról.
Tény, hogy sem a szövevényes pénzügyi konstrukciókról, sem az akár egyszerű műszaki – fizikai – kémiai stb. alapismeretekről nincs fogalma a legtöbb embernek, és arról sem, hogy egy szabadalom semmire sem garancia. A csalók ezt kihasználják, és a szabadalmukra hivatkoznak.)


- Sándor írta:
"Mit vársz az alap hírre egy emberként ugró "tömegtől", ha a fórumokon is lassan többségbe kerül a "nemszámoló, nemolvasó" szakember?"
Nem várok tőlük semmit.
Őket semmi sem győzné meg a dolog haszontalanságáról.
De továbbmegyek, nem csak tömeg tud bégetni, nézd meg, hogy milyen pályázati pénzeket nyomnak agyament ötletekbe, milyen közpénzeket költenek nem működő csodaszerekre, milyen "szenzációs magyar találmányokkal" képviseltetik az országot nemzetközi kiállításokon, milyen termékek nyerik a szakkiállítások díjait!
Aki hiszékeny (sőt kifejezetten hinni akar az irreális állításoknak), azt a nyilvánvaló bizonyítékok sem győzik meg. Ettől érzi jól magát. Nem ez az egyetlen átverés, és sokan vannak, akik a felvilágosító munka ellenére mindig vevők lesznek csodákra.

Hallottam, hogy a milliós falszárító működését nyilvánosan cáfoló tudósokat egy kiállításon azzal hajtotta el a “feltaláló”, hogy ne tartsák fel, nincs ideje velük foglalkozni, mert sorban állnak az érdeklődők. Ugyanezek az érdeklődők fél órával korábban a "nagyteremben" hallhatták a készülék hatásosságának cáfolatát, és talán pont az győzte meg őket, hogy szakemberek mondtak róla rosszat. Ebből arra következtettek, hogy biztosan jó dolog az, amiről azt akarják bebizonyítani, hogy működésképtelen (lásd az összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint az ilyen-olyan lobbi eltünteti az emberiséget megmentő találmányokat).
Van egy elhíresült mondás, miszerint: "mindenkinek jogában áll hülyének lenni".
Sőt joguk van komoly támogatásban részesülni (lásd devizahitelek, Questor, stb...)

Nem csak az én véleményem, hogy "van egy keresleti oldal a nyilvánvalóan tudománytalan marhaságokra, ahol gazdagok és szegények, meggyőződéses és hobbihívők, iskolázottak és teljes mértékben tudatlanok áhítoznak a csodára, no és persze van egy kínálati oldal is".
A témában hasznos elolvasni a "Pusztuljon-e, aki hülye?" című cikket, amely arra keres választ, hogy aki hülye, dögöljön-e meg, vagy illene-e gondoskodnia valaki(k)nek azokról is, akik magukról nem (vagy nem nagyon) tudnak?
www.gepnarancs.hu/2014/12/pusztuljon-e-aki-hulye/

2014-02-09
10:25:41
Előzmény: 444tibi #45636#45640
Nem kis munka moderálni egy fórumot. Egyetértek csak a hozzáadott értékű hozzászólások maradjanak. Én ezen a fórumon tanultam meg a PV-t annyira, hogy tök egyedül megcsináljam. Örültem, hogy nem 1millió kommentből kell kibogarászi a lényeget hanem csak többszázból.
2014-02-08
22:20:20
Előzmény: Krinyo #45628#45636
Nem tudom hogy Robert fizet tarhelyet vagy otthon megy szerver de nem mindegy egyik esetben sem hogy 100 mega vagy fel tera a forum. Lehet ezert is gyomlalja a tartalmat. Ami igaz az igaz mostanaban szigoru.
Fennt vagyok az indexen is es ami neha ott megy az meg a masik veglet mar chat-szeru. Egy hozzaszolas egy szo vagy egy smile. Az se jo kovethetetetlen nemelyik topic.
2014-02-08
10:05:08
Előzmény: Krinyo #45628#45629
Krinyo,

Nem a hozzászólások száma, hanem a tartalma számít.

Ha regisztráláskor eljutott volna a tudatodig, amit akkor leokéztál, akkor nem lennél csalódott. Ám elég nagy a választék a neten, találhatsz magadnak egy "igazi" fórumot.


2014-02-08
09:59:21
Előzmény: fusimisi #45519#45628
A homokozót én is támogatnám. Máskülönben azt hittem ez egy fórum, ahol adott témákról beszélgetnek a tagok, és nem egy szerkesztett oldalhoz adják a nevüket. Az offtopicot én is megérteném, hogy törlöd, de így túl sok értelme szerintem nincs ennek az egésznek. Ez így nem fórum. Valószínűleg ennek köszönhető a napi 3-5 hozzászólás per egész fórum...
2014-02-05
16:37:54
Előzmény: fusimisi #45519#45520
fusimisi,

Volt már szó róla, hogy igény lenne rá, de végül úgy döntöttem, hogy jobb, ha nem írunk/linlelünk be fölösleges hülyeségeket.
fusimisiVálasz erre
2014-02-05
16:34:23
Előzmény: robert #45518#45519
Javaslom hozzunk létre egy témát - amit csak a bejelentkezettek látnak - "homokozó" néven ahova minden hülyeséget be lehet linkelni. Aztán aki nem akarja nem olvassa, és nem zavarja a látogatókat meg a google robotokat.
2014-02-05
14:45:15
Előzmény: fusimisi #45512#45515
fusimisi,

Azért, ha belegondolsz, az egy "kérészéletű grafikon" volt :)

Konkrétan csak annyit mond, mintha valaki azt olvasná holnap, hogy milyen jól esett ma nekem a barna sör a főtt csülökre :) Komolyan nagyon ízlett MOST, NEKEM, de mit profitál egy olvasó egy ilyen üzenetből?
A GYIK-ban is leírtam: a kevesebb sokszor több.

Biosolar Forum  =>  Általános  =>  Gondolatok a BIOSOLAR fórumróllapozz: 1, 2, 3, 4   következő »
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva