English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  ENERGIAPOLITIKA  =>  Kesergőlapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2013-02-06
11:26:50
Előzmény: Jesu #38375#38376
Jesu,

Február 1. volt a határidő a kötelező társasági szerződés módosításra.
Te mennyit fizettél az ügyvédnek?


2013-02-06
11:07:57
#38374
"A sajtóhírekkel ellentétben a konyhakerteket nem kell regisztrálni a földhivataloknál március 31-ig, a szabályozás csupán a zártkertekre vonatkozik mondta a földügyekért felelős miniszteri biztos. Kifejtette: a rendelkezés a gyümölcsösöket, szőlőterületeket érinti, a belterületen lévő házikertek más kategóriába tartoznak.
A zárt kertek regisztrációjára a teljes körű földhasználati nyilvántartás miatt van szükség, ugyanis az új földforgalmi törvény igazán akkor tud működni, ha minden területre kiterjedő ismeretei lesznek az államnak.
Jelenleg fizetni kell az eljárásért - akár 12 ezer forintot - a földhivataloknak, ám ezt a Vidékfejlesztési Minisztérium el akarja törölni. Az államnak van szüksége az adatbázisra, így nem logikus, hogy ezért fizessenek az emberek. Olyannyira, hogy visszamenőlegesen is visszakapják a pénzüket azok, akik esetleg már befizették azt. Ehhez a parlament döntése kell, amit reméljük, hogy gyorsan meg fog hozni."AZ ÁLLAMNAK VAN SZÜKSÉGE AZ ADATBÁZISRA, ÍGY NEM LOGIKUS, HOGY EZÉRT FIZESSENEK AZ EMBEREK.

Hogy is van ez? Akkor miért kell a kamarának regisztrációs díjat fizetnünk? Nem tagsági díjat. Egyszerűen csak azért, mert AZ ÁLLAMNAK VAN SZÜKSÉGE AZ ADATBÁZISRA, olyan adatokra, amiknek régen a birtokában volt.

2013-01-25
07:04:07
#37975
METÁR

>
Már sokszor elmondtuk, hogy a 10%-os rezsicsökkentést elhibázott lépésnek tartjuk. Nem ösztönöz energiatakarékosságra, a jómódúak számláját nagy összeggel csökkenti, miközben az igazán rászorulók egy jó részét el sem éri, valamint jelentős áfabevétel-kiesést okoz az államnak. A különböző díjelemek átcsoportosítása, növelése megemeli a vállalati szektor energiaköltségeit, és tovább rontja a versenyképességüket. Mindemellett a kormány felmenti a lakosságot a megújuló energiaforrások támogatása alól. Én személy szerint szívesen fizetném tovább a havi pár száz forintot erre a célra.
Zúgolódhatna persze a megújulóenergia-szakma! Ígérgetésekkel ellentétben még mindig nem lépett életbe a megújulók új támogatási rendszere, a METÁR. A lakosságot felmentették a KÁT-fizetés alól, a vállalati szektorra újabb 14 Mrd forint teher került. Ki fogja finanszírozni az új ösztönző-rendszert? Amíg ez a kérdés nem tisztázódik, kérdéses marad az is, hogy hogyan fog növekedni a hazai megújuló alapú villamosenergia-termelés, és hogyan fogjuk elérni az EU-nak a Megújuló Energia Cselekvési Tervben tett vállalásokat.
<

Forrás:
www.energiaklub.hu/blog/a-lakossagi-megujulo-tamogatas-is-aldozatul-esett-a-rezsicsokkentesnek
www.femina.hu/hirhatter/rezsicsokkentes_jomoduak

Hogy mi lesz a METAR-ral, gyanítható.
De, hogy tényleg, majd akkor is csak ekkora szavazó erőt képviselünk?
Annyit érünk amennyink van, amik vagyunk, amilyen a hozzá állásunk!
(A nem szószerinti idézet szerint.)

Kicsi zsebbe jó a kicsi is? Csak valaki más fizesse!

2013-01-21
01:03:25
Előzmény: tthom #37870#37871
Minden csak megszokás kérdése. Az igazság az, hogy mocskosul el vagyunk kenyelmesedve. Régen nem véletlen volt fél méter vastag dunyha, de a szobában sem volt több, mint 14-16 fok.

A német egy nagyon takarékos és realista ember. Nem egyel találkoztam, aki annak ellenére, hogy megtehetné, mégsem él semmi luxussal. Bezzeg itt meg az is el vele, aki nem tehetné. Majd kisegítik a kozosbol, nézd meg: árfolyam kompenzáció, segély, állami házak, berlemeny fillérekért a magát tulvallalonak a többiek pénzéből.
Engem ez mélységesen elszomorit: annak jó, aki felelőtlen és meggondolatlan. A többiek meg szívnak.
2013-01-07
13:40:03
Előzmény: robert #37529#37534
robert!

Én nem vagyok el forradalmár alkat.
S ha az lennék is, megfelelő pozíció nélkül semmit nem érne az építő szándék.
Hiába lenne a „világ fejre állítási szándék”, ha eszközök és lehetőségek nincsenek hozzá.

Mint egy hangzatos vezetői (pl. kereskedelmi vezető) munkakörnél.
Ha a pozícióhoz nem adnak pénzt, paripát és legfőképpen jó értelemben vett hatalmat (önálló döntési és felelősségi kört)... akkor lehetnek annak a vezetőnek a legütőképesebb ötletei... nem lesz belőlük semmi.

Így meg marad a kesergő...
Jól áthelyeztél! :)

Én is tudom, hogy nem jó ez így, Te is tudod, a többi fórumtársunk is tudja... és biztos vagyok benne, hogy az a T.gazos vagy egyéb szolgáltatónál meghatározó pozícióban dolgozó szakember is tudja, aki egyik nap a munkahelyén (akár az állását, vagy a bónuszát féltve) tesz helytelen lépéseket, majd a másik nap egy tőle független szolgáltatónál (pl. autószerelő, építési vállalkozó, egyéb...) már ő maga is azon kesereg, hogy jól bepalizták, lehúzták.

Mint egy végtelen körforgás, amiben igazán csak azok járnak pórul, akik elszenvedik a bepalizásokat, de a személyiségük és értékrendjük alapján távol áll tőlük, hogy másokat átverjenek.
Sokan úgy vannak vele, hogy ma őket verték át, holnap meg majd ők vernek át másokat.
Talán nem is lenne ezzel baj, ha az érintettek csak egymást b@szogatnák. Mert kiegyenlített lenne közöttük a játék.
Vélhetően hamar észbe is kapnának.
De vagyunk jó páran akik „csak” kesergünk...
2013-01-07
12:43:25
Előzmény: paga #37528#37529
paga,

"... a hivatalokban is ... ugyanazok az emberek ültek, akik az utcán is szembetalálkozhattak egymással..."

Pont erre gondoltam én is. Jelenleg teljesen arc nélküli a hivatal (de a cégek is!), a morál a személyes kapcsolattal együtt megszűnt. A pártok fő emberei is avval védekeznek, ha rajtakapják őket a nyilvánvaló hazugságaikon, csalásaikon, hogy nincs jogkövetkezmény, tehát ügy sincs, sőt aki azt állítja, hogy van, az perelhető.

Mi pedig hiába látjuk, hogy a törvényeket ellenünk gyártják, ha az eljárás maga "törvényes".

Ezért kell időnként a fejére állítani a világot.2013-01-07
11:36:31
Előzmény: robert #37522#37528
robert!

Ha akarnék se tudnék vitatkozni egyik pontodban leírtakkal sem. (Sajnos!)
Ugyanakkor elkeserít a helyzet, mert azt látom, hogy ez nem csupán egy helyzet, hanem egy rossz irányú folyamat.
Ami -talán nem véletlenül- összefügg azzal, ahogyan az idő haladtával mi emberek is elidegenedünk egymástól. Ahogyan megtörténik ez a mindennapi magánéletben, ugyanúgy visszaköszönnek a negatívumok a hivatalos ügyekben is.

20 éve sokkal több empátia volt két, az utcán egymással szembetalálkozó vadidegen ember között, és a hivatalokban is, mert (többnyire) ott is ugyanazok az emberek ültek, akik az utcán is szembetalálkozhattak egymással.
Persze régen is voltak rossz tapasztalatok, születtek rossz döntések, amik egyes embereknek kevésbé voltak jók, de a mai folyamatok sokkal több embert érintenek hátrányosan. És ez nagyon elkeserítő.
2013-01-03
20:50:52
Előzmény: payagyerek #37423#37426
payagyerek,

Napelem? Minek? Rövid időn belül szinte igyé lesz az áram! Át is nevezem majd a topikot "Ujjongó"-ra.


2013-01-03
20:50:38
Előzmény: payagyerek #37423#37425
Uf, értve.

... Pár hete feltunt, hogy a bankunk elkezett díjat felszamolni a kp. BEFIZETESRE is.
Beszaras...
payagyerekVálasz erre
2013-01-03
20:36:26
#37423
Ah!!! Boldog Újévet gyerekek!!!

Lassan már világvége jóslatok születnek erre a sz@ros 10%-ra! (Én csak jókat kuncogok itt magamban.)
Ha még valakinek nem tűnt volna fel, ennek az országnak már rég befellegzett! Pusztán csak azért nem vesszük észre, mert "mellettünk nő fel a gyermek". Ha külső szemmel pillantanánk bele alkalmanként, akkor látnánk.

Hallottunk itt mindenféle gazdasági jóslatokat. Nem akarok senkit senkit megbántani, de néha olybá tűnt, mintha péniszméret verseny lett volna, hogy ki tud nagyobbat mondani.
Persze a gazdasági számításoknál mindenki elfelejti, hogy -már igen régóta- az ország 90%-a feketegazdaságból él. Ez a nyilvánvaló és természetes következménye annak, ha hó végén éhezik az ember.
Már bocs, de Ti szellemvilágban éltek. (senkit nem akarok megbántani)
Tényleg azt hiszitek, hogy elmentek a borbélyhoz hajat vágatni? Lóf@szt! A borbély gyün hozzátok a lakásra, lenyesi a sérót, kifizetitek, oszt pá! Nincs adó, nincs bürokrata lenyúlás (köjál, stb.), nincs egyéb bizbasz.
Persze ez csak 1 példa volt. Ezernyi furfangot ki fog találni a magyar a politika és a newAVÓS sanyargatás ellen.

Az áfadomány is ezért lett kövérebb, mert a feketegazdaság egyetlen adója.
Persze azon is el lehetne morfondírozni, hogy miféle érdekeltségek okozták ezt a szisztematikus leépülést, és pont nálunk. Ám azt Roby bátyánk szemvillanás alatt cenzúrázná.

"ZÖLDség"
1 biztos:
10% ide, 10% oda, én akkor is gyűjtögetem itthon a suskát napelemre, mint a duracellnyúl. Tán még jobban, mint eddig. (Ha valaki nem hiszi, remélem majd nemsokára megláthatja.) És szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Bank. (Ez nekem fincsi téma.)
Szívből örülnék, ha bedőlnének!!! Nagyon!!! A fene ott enné meg mind! (még löknék is rajtuk, hogy nagyobbat dőljenek)
Még mielőtt valaki hülyének néz, olvasson vissza a hsz.-eim közt és láthatja, hogy már sokkal korábban írtam fórumokon, hogy milyen pofátlan módon akarnak csőbe húzni. Még jóval azelőtt, hogy a kapzsiságuk kirobbantotta volna a válságot!
Jelenleg is itt búvik (jó helyen) a kis kuporgatott pénzecském, mint inkább a bankban. A fizetésemet mindig az első pillanatban kirántom a vasribancból, mert egyrészt az az enyém, másrészt jog- és alkotmányellenesnek tartom, hogy a jussom nem én kapom, hanem a rabló bank és a hozzáférésemért is fizetnem kell.
Ha valaki meg akarna vigasztalni, hogy pedig "a bankra szükség van", teheti. Legfeljebb jókat derülök.

Bocs ha haragosnak tűnne a hsz.-em, de nem az.

UFF beszéltem. :-)
2013-01-03
14:06:04
Előzmény: robert #37397#37408
Neee. Ez komoly?
max a távhő csökken nyár végéig, nem? ;-)
2013-01-03
13:09:42
Előzmény: sándor #37401#37406
Sándor,


"""
>
"...a cél az, hogy a tízszázalékos csökkentés minden háztartásban érvényesüljön."
<
MÁR PIÁRA SEM FUTOTTA. EGY NAP SEM KELLETT, HOGY KIJÓZANODJANAK ÉS MEGTANULJANAK SZÁMOLNI A NÉPEK!
Ezt Nektek gúnyolódó, táblázathívő, gazdaggyűlölő képlet és diagramm gyártók!


Mert erre persze nem gondoltál:
>
"...nem járnak igazán jól a kis- és közepes vállalkozások, amelyek energiaköltségei 11-12 százalékkal emelkednek a januártól érvényes, új hálózati tarifák alapján."
<
NA, ITT VAN AZ EB ELHANTOLVA. A MAGAMFAJTA VÉSZMADARAK TÉMA NÉLKÜL MARADNAK.
MINT HA A LEGTÖBBÜNKET EBBE A KATEGÓRIÁBA KÉNYSZERÍTETTÉK VOLNA.?
Én időben szóltam, hogy a haverék nagyon számolnak (igaz, nem a közlönyből)!
Hiába, mert mégis otthonra vásároltátok a LED-eket és nem a vállalkozásnak.

MI AZUTÁN BIZTOSAN NEM HÁRITJUK TOVÁBB EGYMÁSRA A +11-12%-OT, HISZEN EGY TÁBORBAN VAGYUNK. SEMMI KÖZÜNK A VÉRSZÍVÓ MULTIKHOZ.

Csak a mikrók maradnak életben. (A mini-t ne vegyétek biztosra!)

Én már találtam egy érvényes házszámot, ahol pillanatnyilag búza nő.
Mint adószakértő közeli ember, tudod mire gondolok.

Nem lesz több elszámolható telephelyi energia költségem, mert még villanydrót sincs a közelben. A kísértés is kizárva, hogy egy vészmadár felüljön rája.
(Sajnos szünetmentesem is van, meg jó a térerő a búzaföldön is.)

De mire az a díjszabás is vitatható lesz, addigra lemondom a mobilnetet, eladom a szünetmentest, a kocsiból gyári szervízzel kiszereltetem a szivargyújtót meg a boxcsatlakozót.
És a részemről végeztem is.

Felkészültem az eddig egyetlen síránkozó nagyokosnak eszébe nem jutó menetszél hasznosítására is.
Egyetlen apróság bosszant még. A gyári szervíz nem hajlandó mind a négy kerékre felszerelni a dinamókat.

Na, üdv. mert jön a vizit, és én nyomkodom a lendkerekes zseblámpát, hogy lásson a prof.
"""

Nagyon helyes! A magyar családok helyett mások fizessenek többet! Úgymint az energia, telekom és pénzügyi szolgáltatók, pékek, hentesek, állattenyésztők, boltosok, éttermek, szállítók, könyvelő cégek, egyetemek, korházak, stb... de "nehogy'má ezek a paraziták átháríccsák a lakosságra", ezért védelmet és a rezsicsökkentés végrehajtásának szoros ellenörzését követeljük! A rezsivédelmi munkacsoport vezetője az A8-ason, mentelmi jogon és teljes költségtérítésen kívül kapjon pallosjogot is! Tartson a kormány nemzeti konzultációt az áttekinthetetlen és csak a multik számára kedvező 3 fázis egységesítéséről! Legyen államilag garantált 1 -de megfizethető- fázis!2013-01-03
08:40:35
Előzmény: sándor #37395#37397
Sándor,


"""
Ha igaz az, amit a mai szájtépésen több oldal szakértői is bizonyítani próbáltak, hogy a -10% az összességében, beleértve szegényt és gazdagot, nem lesz több, mint -3-4% (mellesleg én is erre az eredményre jutottam anno), nincs mitől félni és nincs miért aggódni.
Ez nem fájdalmasabb, mint a normál gazdasági ingadozás.
Marad mindenki. És marad a hasznuk is, mert különben nem lesz mit megadóztatni.
És az, hogy mindezt mi fizetjük?
Jól mutat a plakátokon.
"""


A legújabb hírek szerint márciustól vagy legkésőbb áprilistól a folyamatos "központi ármérséklődés" hatására ismét tíz százalékkal csökkenhet a villamosenergia- és a távhőár. Ez majd elveszi a kedvét a vészmadaraknak, arany életünk lesz!

Dehogyis féltem én a szolgáltatókat, csak magunkat féltem, ezért vettem egy szünetmentes tápot, remélem kitart az akku a végső győzelemig :)

2013-01-02
23:34:10
Előzmény: takyka #37386#37393
takyka,

Ki tudja, talán 2% is elég ahhoz, hogy átbillenjen a dolog, és már ne érje meg.

Lehet, tényleg az a cél, hogy ne érje meg a jelenlegi tulajdonosoknak, akik még fizetni is hajlandóak lesznek, hogy megszabaduljanak a cégeiktől.

Aztán egy új törvénnyel újra garantálják a profitot és eladják az üzletágat oroszoknak, vagy kínaiaknak.

Aztán megint kötelező árcsökkentés... tönkremenés... és így tovább. Tiszta haszon!

De az is lehet, hogy átveszi az egész kócerájt a közgép, és egy új törvény majd neki fogja garantálják a profitot...

Nem kizárt, az sem, hogy erősödni fog a verseny, kénytelenek lesznek kreatív megoldásokat kitalálni a jelenlegi szolgáltatók. Megjelennek majd új, fapados szolgáltatók is, akik drasztikusan csökkentik a költségeiket... stb.

A válsághelyzeteknek pozitív hatásuk is lehet a fejlődésre.

ÉgboltosVálasz erre
2013-01-02
23:19:54
#37392
Nem tudom, másnak is feltünt-e egy kb 2 héttel ezelőtti hír?
Ukrajna Magyarországon keresztűl gázt vásárol Németországból MERT, olcsóbb mint az orosz gáz!

A csővezeték amin keresztűl átfolyik rajtunk a gáz, egy eddig is meglévő, használaton kívüli vezeték.
Ez csak pár évig lesz így, MERT, a vezeték kapacitása kevés és emiatt Szlovákián keresztűl ÚJ vezetéket építenek.

Hoppá

2013-01-02
22:41:19
Előzmény: takyka #37386#37388
Én simáán azt godolom hogy ez egy politikai alku.
Eddig tolták nekik a kapcsolt áram kompenzációt, sok 100 milliárdot, most van visszakérve. Kva politika az egész...
2013-01-02
21:36:18
Előzmény: Jesu #37383#37386
Az érem egyik oldala. A kényes kérdésre nem ad egyenes választ, csak maszatol!

Ha a működési környezet lehetővé teszi, hogy az infrastruktúra leépüljön, akkor le is fog épülni. Ha x áramszolgáltatónak nem érdeke az ellátásbiztonsághoz szükséges fejlesztések elvégzése, nem fogja megtenni. Mint ahogy olvashatod, a teljes rendszer megújítása már eddig is 150 évet vett volna igénybe! Magyarán eddig is a tűzoltás ment. Gondolod, ha 10%-al több profitot termelhetne, akkor gyorsabban fejlesztene?


Azt értsétek meg, hogy ez a 10%-os akció nem változtat sokat a dolgokon. Ez egy gumicsont. Problémák eddig is voltak, az összeomlás (ha lessz) nem emiatt fog bekövetkezni.

T.
2013-01-02
21:34:13
Előzmény: robert #37384#37385
robert:
rossz a kérdésed:
"Gondolj csak bele, hogy érintene téged bármelyikőjük csődje?"
Nem kell az ügyfelének lenned.
Akár a bank, akár áram, akár gáz bedőlése ellátási zavart okozna.
Nem kicsit, nagyot.

2013-01-02
21:27:04
Előzmény: nadtom #37381#37384
nadtom,

Szerintem sem az energia-szolgáltatót sem a bankot nem lehet egy kalap alá venni a többi szolgáltatóval. Gondolj csak bele, hogy érintene téged bármelyikőjük csődje, ha az ügyfelük vagy.

2013-01-02
21:12:36
#37383
www.index.hu/gazdasag/2013/01/02/varro_laszlo/

Értelmes. Tükrözi a véleményünket.
2013-01-02
21:03:39
Előzmény: robert #37371#37381
Róbert,

1. Mivel nincs rálátásunk mi a valós pénzügyi helyzete a szolgáltatóknak így csak találgatni tudunk.
Arra próbáltam utalni, hogy egy monopolhelyzetben lévő vállalkozásnál nem lehet gond 10% megtakarítása, mert egy piacon versenyző vállalkozásnál sem jelenthet nagy problémát (tapasztalatom szerint).

Egy piacon versenyző vállalkozás árképzése:
Piaci ár - gyártási/beszerzési és forgalmazási ktg.-ek --> profit (adódik)
Ha nem gazdaságos a működés a vállalkozás tönkremegy, pl.: Electroworld ez a piac törvénye.

A monopol szolgáltatók árképzése:
beszerzési/előállítási és forgalmazási ktg. + elvárt profit --> ár (adódik)
Ebben az esetben a vállalat nem érdekelt a ktg. csökkentésben, miért is lenne.
A válság kezdetéig a bankok is így gondolkodtak, aztán jött az állami "fricska"+ a pénzügyi válság, majd mindenki bepánikolt, hogy a bankok kivonulnak Magyarországról most mi lesz?
Aztán mégis itt vannak...

2.Az autó ebben a vonatkozásban azért nem jó példa mert 5, 10 évvel ezelőtt nem u.a volt a műszaki tartalom, mint ma (pl.: ABS, klíma, EPS, stb.), tehát almát-körtével hasonlítunk. Viszont az autók más vonatkozásban jó példát jelentenek, mert olcsóbbak lettek.
Konkrét példa: 2010-ben vásárolt Insignia 200eFt-tal volt drágább, mint a 2012-ben vásárolt jobban felszerelt Insignia (plusz extra: gyári vonóhorog, start stop rendszeres motor, oldal parkradar) ugyan annál a kereskedőnél, minden egyéb teljesen u.a., úgy hogy az ÁFA is nőtt 7%-kal!
Persze ez csak egy példa de ha azt nézzük, hogy korábban 5-10% lealkudása is komoly erőpróba volt autóvásárlásnál az utóbbi esetben a hivatalos listaárból 25%-ot alkudtunk. Vagy gondolj arra, hogy manapság már egy autó vásárlása esetén is "flotta kedvezményt" adnak...

Más vonatkozás: Nagy multi autóipari beszállító cégnél is dolgoztam. Az autógyárak minden év elején elvárták hogy csökkentsük az árakat...
Indoklás: eltelt egy év nőtt a gyártási tapasztalatunk azaz hatékonyabb lett a gyártásunk azaz csökkent a gyártási ktg.-ünk...Na ez a gondolkodás hiányzik az energiaszolgáltatóknál.
2013-01-02
20:57:31
Előzmény: grano #37377#37380
A következő generáció külföldön érzi a helyét...jogosan.

Amúgy totál egyet értek, hasonlóan látom. Sajnos olyan szintű birkanizálás ment itt az elmúlt 10-20 évben, hogy ebből nem is tudom, hogy lehetne kibillenteni az országot. Aki normális, feladja.
2013-01-02
20:51:12
Előzmény: robert #37371#37379
Rossz az autós példád! A 10 éve gyártott asztra nagyon nem egyenlő a most gyártottal.

Nézd meg a kötelező biztosítások árszinvonalát, mit tett vele a verseny az elmúlt néhány évben. Minden évben sirtak-ríttak, hogy neemleszezígyjómindmeghalunkjujujujmostmárdrágulnifogunkvagycsődbemegyünk. Az árak meg csak mennek lefelé. és hány biztosító vonult ki a piacról? Ja, hogy még mindig megéri nekik? Hoppá!

T.
2013-01-02
20:21:20
Előzmény: nadtom #37369#37377
nadtom:
"Ma egy átlagos magyar család nem engedheti meg magának, hogy (~1MFt-ért) leszigetelje a lakását sajnos (a hiteleket meg hagyjuk, mert így is el vannak a magyar családok adósodva), vagy ha valamilyen közös társasházban panelben lakik ezért sincs lehetősége a szigetelésre vagy más értelmes, jelentős energia megtakarítást hozó beruházásra. (Ebből a ~10% csökkentésből felszabaduló összeg egyébként sem elegendő szinte semmilyen komolyabb energiacsökkentési projektre.)"

Ma egy átlagos magyar család 90%-ban csak addig jut el, hogy sok a villanyszámla, meg sok a gázszámla.
Nincs 1millió forintja, de nem is lesz soha. Mert mindenre van, csak arra nem amivel csökkenteni lehetne a költségeket.
Az utcánkban 6 új autót vettek az elmúlt 5 évben, de csak két házat szigeteltek (nekik nincs új autójuk).

A társasházakban lakók jelentős része a "mééé annyii" szintig jut el, legalábbis az alatt a 12 év alatt amíg lakóközösség része voltam ezt láttam. Hogy fizessünk 500-al többet havonta mert lehetne szigetelni, ablakot cserélni etc pár év múlva? áhhh.
Jóóó az így.
Birka. Nem olcsóbb gázt hanem jóval drágábbat, hogy akarjon előrelépni. S aki akar azt támogatni az adóból.

A vállalkozó meg mind sír. Ha kicsi, ha nagy. De fejlődni csak akkor fog, ha tudja, hogy mivel számolhat, különben nem fog beruházni. Nem csinál új munkahelyet. A sírás-rívás mindíg azzal jár, hogy valakit kirúgnak. Nem feltétlen mert szarul dolgozott hanem mert másképp nincs meg a profit. Márpedig a profitért fektet be a vállalkozó, nem azért hogy de jó neki, hogy gázt adhat a nagyérdeműnek.

Ameddig ilyen ........ vezeti az országot, addig ilyen tetvek fogják uralni a nagy szolgáltatói piacot.
De sajnos a választék politikai fronton a bányászbéka ....... alatt van, sz..rt f...sra tudunk cserélni. robert által írott nyakravaló kellene selyemből a jelenlegi t háznak amblokk, a következő generáció majd tudná a helyét.
2013-01-02
18:56:03
Előzmény: nadtom #37369#37371
nadtom,

Én is reagálnék.


1.
"Rosszul vagyok attól, hogy minden év januárjában automatizmus szerűen emelik az árakat, (ez a szocializmusból átvett szokás...)"
Ez valószínűleg azért van így, mert -ha csak nem történik rendkívüli esemény- évente egyszer indexálnak.

Árváltozások
2008.január/2007.február * 9.6%
2009.január/2008.január * 2.3%
2010.január/2009.Január * 11.2%
2010.július/2010.január * -4.7%
2011.február/2010.július * 3.8%

A garantált profit persze nekem is b@ssza a csőrömet, de avval nyugtatom magam, hogy az ellátás biztonsága együtt jár a profit biztonságával. Magyarán, az Elmű nem csődöl be egyik napról a másikra úgy, mint az Electroword


2.
Ha valami a versenyszférában van, akkor az autógyártásról elmondható. Ha valami a válságban van, akkor az autógyártásról elmondható. Nézd meg, hogy menyibe került 10 éve, 5 éve és 2 éve és mennyibe kerül most egy Opel Astra. Jó, mondhatod nem muszály mindenkinek autót venni, de az árváltozás -indexálás nélkül is- magáért beszél. Az autó ára miért emelkedett jobban, mint az áram?

Biosolar Forum  =>  ENERGIAPOLITIKA  =>  Kesergőlapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10   következő »
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva