English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  ENERGIAPOLITIKA  =>  Kesergőlapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2012-12-23
11:43:46
#37085
Nem lesz itt komoly csökkentés. Majd CSAK az energia árra vonatkoztatjak, ami a teljes ár töredéke. Jó ha 2 Ft-ot jelent majd kWh-nkent...
Szvsz...
2012-12-23
00:55:14
Előzmény: payagyerek #37080#37082
payagyerek,

Nyugodj meg, reméljük minden olcsóbb lesz, és néhány év múlva nem lesznek hamburgeresek (pfujj, ez nem is magyar szó), csak lacipecsenyések lesznek, és a nemzeti kapitalisták fognak kizsákmányolni minket, nem a külföldiek (habár ezek kevesebbet fizetnek majd, és a profitjukat ugyanúgy offshore cégekbe mentik ki) :)
payagyerekVálasz erre
2012-12-22
22:10:08
#37080
Úgy látom sokakat nem zavar a 20 éve tartó indokolatlan újévi áremelés-invázió. Sőt! Olyannyira hozzászoktak, hogy már foggal-körömmel ragaszkodnak hozzá! (Mint kiskutya a gumipapucshoz.)
Szerintem elszomorító.
Persze lehet magyarázni szolgáltató-kivonulással. Csakhogy, ha marad minden a régiben, akkor -helyette- folytatódik a mára már hatalmas méreteket öltő magyar-kivonulás. Lehet választani!
Lassan a magyar lesz a világnyelv az angol helyett, mert tömegestül vagyunk jelen másutt.

...

Na mindegy. Most nem lesz berögzült áremelés. Engem nem is különösebben izgat a befektetők haszna. Pláne, hogy ezek többsége külföldi.
Talán több pénz marad a zsebünkben, melyből már futni fogja a sarki hamburgeresnél is 1 falatkára, melynek eredőjeként nem fog szerencsétlen bezárni.
Ha netán több pénz marad a zsebünkben, akkor nagyobb mérvű vásárlóerőként tudjuk majd a gazdaságot fenntartani.
Talán most a multik áremelés-stoppja nem indítja el a szokásos, mindenre kiterjedő áremelést sem.
2012-12-21
17:51:30
Előzmény: villam64 #37063#37064
villam64,

Nem az a célom, hogy mindenben a rosszat keressem, de véleményem szerint a társadalmi különbségeket növeli ez az ötlet IS.

Örültem volna a tervezett sávos energiaár átalakításnak (minél többet fogyaszt valaki, annál drágábban kapja az energiát). Az a fogyasztás csökkentésére nevelt volna, a fogyasztás támogatása helyett.

villam64Válasz erre
2012-12-21
17:44:43
Előzmény: nadtom #37062#37063
Lehetne örülni, csak nincs minek. Lesz ugyebár a közmű adó. Megnézted a közmű szolgáltatóid tulajdonosi körét. Országosan, jó néhányban benne vannak az önkormányzatok. A sajátod. Nem tudja kigazdálkodni a ráeső részét, tehát növeli a rád kivetett adókat. Tehát semmit nem fogsz kapni az energia árcsökkentésből. A másik. A piacot a kereslet határozza meg. Amíg nagy a kereslet a gáz iránt, addig drágán tudja adni a termelő. Csökken a kereslet, vagy nem ad, akkor már nem érint, mert jóval kisebb lett a fogyasztásom, vagy olcsóbban adja. A másik. A támogatás valóban a gazdagoknak jó. Nem is így kell támogatni. Olcsóbb anyaggal, kamatmentes hitellel a rászorulókat, jelzálog szerződéssel. A rendesen fizető, igyekvő családoktól átvállalja az állam a kivitelezés költségét, vagy egy részét, úgy, hogy nem két év múlva, hanem a munkálatok befejezésével ő veszi át a munkát, és ő fizet. A rászoruló, meg a számlával havonta törleszt. Paks bővítéséből 4 millió lakást lehetne szigetelni. Ez visszajönne, és csökkenne a gáz függőség. Ugyan így lehetne egyéb megújulókat kivitelezni. Napelemek a tetőre. Nem kellenek társaságok, csak a közösségi rendszereket kell kiépíteni. Ha közösség lennénk, és nem a tolvajok országa.
Az elmű-édászban 16 % az mvm-é. Ez visszaüt. Láthatóan az energia cégek ellehetetlenítése folyik, hogy visszavásárolják.
Pécs visszavette a víz hálózatát. Ki fogja a közmű adót kifizetni?
Az egykulcsos személyi jövedelem adó 500 milliárd mínusz évente a költségvetésnek. Na vajon kifizeti?

" Kinek kell a gallyazásról gondoskodni?
Az áramszolgáltatók jogait és kötelességeit különböző jogszabályok és szabványok szabályozzák. A jogszabályok szerint a gallyazás elsősorban a növény (ingatlan) tulajdonosának, kezelőjének a feladata (közterületen az Önkormányzat), ha nem teszi meg, a munkát az áramszolgáltató jogosult elvégezni.

Hogyan kel elvégezni?
A gallyazás során a vezeték biztonsági övezetét (a vezeték jogszabályban meghatározott nagyságú környezetét) sértő növényi részeket el kell távolítani. A gallyazást a fák növekedése miatt rendszeresen el kell végezni.

Ki végzi el?
A gallyazási munkát az áramszolgáltató rendszerint vállalkozásba adja. Többnyire kertészettel, parképítéssel foglalkozó szakértő cégek kapnak megbízást, melyek rendelkeznek kellő gyakorlattal, szaktudással (kertészeti, botanikai ismeretekkel) és a szükséges felszereltséggel. A végeredmény azonban nem feltétlenül ugyanaz, mintha azt a fa tulajdonosa végezné el, hiszen az áramszolgáltatónak érthető módon a biztonságos üzemeltetés és a legkisebb költségráfordítás az érdeke.
Az áramszolgáltató megrendelése csak a védőtávolság szerinti űrszelvénybe nőtt ágak eltávolítására vonatkozik, a fa többi részének egyébként indokolt metszésére, ritkítására nem. Ezért célszerű, ha a gallyazási munkát a fa tulajdonosa végzi el. " ???

2012-12-21
17:05:24
Előzmény: villam64 #37034#37062
Az energia spórolás segítés pl.: a szigetelés támogatása megint csak a "gazdagabb" rétegnek segítene (persze lassan felvetődik a kérdés hol van a határ gazdag és szegény között) mert akinek van 700eFt-ja 30%-os támogatás mellett egy 1MFt-os szigetelés végrehajtására az ugye már gazdagnak mondható.
További hitelek adást nem kellenne szerintem erőltetni, mert így is túlzott a lakosság hitelállománya.

Nem hiszem, hogy ezért kivonulnának a szolgáltatók Mo.-ról, mert hosszú idő után az árak csökkenek. A válság ha másra nem arra jó volt, hogy megállítsa az eszement, alapnélküli áremeléseket.

Kicsit furcsák vagyunk mi magyarok egyszer szidjuk a szolgáltatót, majd sajnáljuk mert 10%-kal kevesebb bevétele lesz az amúgy monopol helyzetben lévő szolgáltatónak.

Ha csak az utolsó 5-6 hozzászólást elolvassuk - pedig ez egy kontraszelektált közösség, nagyjából azonos érdeklődéssel - ember legyen a talpán aki energetikai téren mindenkinek megfelelő döntés tudna hozni...:-)

Leginkább Payagyerek-kel értek egyet, kicsit örüljünk már annak, hogy nem az újévi rutinszerű emeléssel kell foglalkoznunk...aztán majd meglátjuk.
2012-12-21
09:39:42
Előzmény: szocsmarci #37047#37048
szocsmarci,

"O merész húzást hajtott végre."

Nem bátor az a ló, instálom, hanem vak!…”

szocsmarciVálasz erre
2012-12-21
09:35:19
Előzmény: payagyerek #37042#37047
Valóban, OV merész húzást hajtott végre. Nem tudni, hogy ez a következő választási kampány része, vagy az az új trend, ami a külföldi tulajdonú energia szolgáltatók ellen van, vagyis azok profit hajhászása ellen.
Nekem az a véleményem, hogy mindig a szegény ember fizet a gazdagnak, hiszen a szegény azért marad szegény, a gazdag meg gazdag. Most enged 10%-ot, de kerülő úton mégis csak elfog jutni a "címzettekhez".
OFF: Akik most nem a szolgáltatók lesznek, hanem például a földbérleti pályázaton sikeres, boldog bérlők - akik majd meg is vehetik a földet a bérleti szerződés lejárta után, csak még várni kell valami égi jelre, (azaz valamilyen válságra,), hogy be lehessen adni a népnek azt a kormányzati döntést :) .

Vagy pedig elmaradnak a fejlesztések, ami hálózati összeomlással fenyeget, és végeredményben akkor kell megfizetni kamatostól a most elengedett pénzt.

"A magyar keresetek szégyenletesen alacsonyak! EU-s energiaárak, kontra EU/10 jövedelmek. Van tűzoltó, aki most karácsonyra 65eFt (hatvanöt) fizetést vitt haza! (Őt ekkora értékű embernek mérik.)"
- Ehhez nem tudok hozzászólni, de fenn tartással kezelem!

A számlák részletességét meg azért találták ki, hogy mindenki lássa, hova megy el a pénz. Lásd szénbányák bezárása, stb. . Az tény, hogy a sok információ közlése végül is kevesebb információ átadást jelentett - fordítva sült el.
2012-12-21
09:30:04
Előzmény: payagyerek #37042#37046
payagyerek,"Én 1 szolgáltatást veszek tőle és nem érdekel, hogy milyen bizbaszok vannak vele."
A szolgáltatókat törvényileg kötelezték arra, hogy kirészlezették a számlát. Akkor nyugodt lennél, ha csak egy számot látnál?

Szerintem pedig túl olcsó az energia! Ez volt a véleményem akkor is, amikor emeltek, és akkor is, amikor a csökkentéssel hitegetnek.Az import cikkek, vagy a bármikor bármilyen mennyiségben exportálható áruk ára mindaddig a nemzetközi árszint közelébe mozog, amíg szabad a kereskedelem, és nyitottak a határok. Azt szeretnéd, hogy ez ne így legyen?


"Az EU/IMF szándékosan leépítette ezt az országot."
Szerintem ez nem igaz. A privatizációt kellett volna a korrupt megvalósítás helyett úgy lebonyolítani, hogy a közérdeket szolgálja. Nem így történt.
Utólag mit tehetünk? Egy "proletárforradalom" megoldaná ezt a helyzetet? Kik lennének a "forradalmárok" és meddig menne el a forradalom? Avval egyetértesz, ha a tehenészetet széthordanák, de ki védené meg a napelemeidet?
Vagy megoldódik majd ezt a kérdést békés úton avval, hogy nem lesz, aki visszafizeti a "virtuális hiteleket", és azt mondjuk majd a hitelezőknek: "haha, rácsesztetek, sajnálhatjátok, hogy rossz üzletbe fektettetek"?villam64Válasz erre
2012-12-21
08:10:27
Előzmény: payagyerek #37042#37045
Az a gond, hogy amit látszólag ad, azt már adóban kivetette. Nekem feltűnt, hogy 1-2 éve egyik energia szolgáltatóm sem igazítja a villanynál a fákat. Én vagdalom ki a vezeték közül az ágakat. Néha lóg a levágott ág a vezetéken, lepiszkálom. Az átláthatatlan számlát is a kormány rendelte meg neked. És a mi új vezetőink a munka gépeket kidobják, mert drága a fenntartásuk. Egy a lényeg, adóban, inflációban, már visszavette ezt az állam az emberektől. De nem annak adja, akitől elvette, hanem akinek felesleges pénze van. Neked az alamizsna jut. Nesze kaptál. Ismered: kapjál ajándékot, meg ne is kapjál.
Amíg nem állítja vissza a többkulcsos adó rendszert, addig a szegénytől lop. A robinhúd adó itt, a szegénytől elvenni, a gazdagnak adni. Ezért fordított. Mint látod a munkának nincs becsülete. Ki tudja mikor lesz. De koldus pénznek örülni? Úgy is fogalmazhatok, hogy kész átverés show. De nevezik maszlagnak, mézes madzagnak ezt.
payagyerekVálasz erre
2012-12-21
00:42:21
#37042
Azért én ezt másképp látom 1 kicsit.
Eddig minden év, minden szilveszterekor a jövő évi áremelésekre koccintottunk lelkesen. Ezt olyan szinten műveltük és megszoktuk, hogy meg sem kellett indokolni, egyáltalán miért van jan.1-kor áremelés. Holott még oka sem biztos, hogy volt az egyes áremelésnek!
Mintegy természetessé vált számunkra, úgymond "pavlovi reflex"-ként.
Most változik a helyzet. Ám annyira agymosottak lettünk, hogy megrögzötten keressük a káros a következményeit, amit csak a berögződés szerinti kényszerképzetünk diktál.
Inkább fogjunk 1 virtuális mérleget és tegyük az egyik serpenyőjébe a "pavlovi reflexünket", a másikba meg azokat a rezsiköltségeket, amik szinte EU árszínvonalat képviselnek.

Tény 1:
A villanyszámlán nincs ember, aki el tud igazodni. Gáz számla tózse. Vajon miért? Nem tán azért, hogy még véletlenül se vehessük észre, mekkora mértékű átbaszásnak vagyunk szenvedő alanyai?
Persze megvan ennek az okos taktikája is. Az áramszolgáltató nyugodt lelkiismerettel mondhatja, hogy az áram díja picsányi. A járulékos költség sok rajta.
Sokan bele is törődnek ebbe.
Ám az 1 szolgáltató! Én 1 szolgáltatást veszek tőle és nem érdekel, hogy milyen bizbaszok vannak vele. Mert hiszen vattacukrot sem úgy veszek a vursliban, hogy ugyan mondja már meg, mennyi gázdíj terheli az egyes gömböt, mennyi hurkapálca, mennyi helybérlet, stb... Csak az érdekel, hogy mi pénzbe fáj nekem 1 gömb vattacukor. Ugyanis ez alapján döntöm el, hogy kell-e, meg tudom-e venni. Tőlem trükközhet úgy az előállítás járulékaival, ahogy akar. Az én buxámat terhelő végösszeg a lényeg.
Ugye? Jelentkezzen, aki nem így gondolja.
Tény 2:
A magyar keresetek szégyenletesen alacsonyak! EU-s energiaárak, kontra EU/10 jövedelmek. Van tűzoltó, aki most karácsonyra 65eFt (hatvanöt) fizetést vitt haza! (Őt ekkora értékű embernek mérik.)
Vajon mit csináljon ez az ember? Lopja a gázt? Lopja a villanyt? Mert bár megkapta a "bérét", de mégis éhezik.
Hát legyenek átkozottak, akik ezt az országot idáig süllyesztették!
Hogy miért van ez?
Az EU/IMF szándékosan leépítette ezt az országot, mert hagytuk és -szégyenszemre- asszisztáltunk hozzá!
Hogyan tette?
Úgy, hogy régen gyártottunk műanyag bilit. Ám ezt a bilit már régóta csak (pl.) a franciát vehetjük meg.
Persze ez fölött addig szemet hunytunk, mígnem beköszöntött a "mesterséges válság" és rá nem jöttünk, hogy legalább 10 éve úgy vesszük a francia biliket, hogy már rég nincs pénzünk.
Persze kaphatunk hitelt a "nagyvilágtól", hogy továbbra is vehessük a francia biliket. Hogyne kapnánk! Mert ha kapunk, akkor a "világválság" egyre jobban koncentrálódik a mi országunkra, tehermentesítvén épp azokat, akik okozták.
Közben minden épeszű tudja, hogy visszafizethetetlen. Ugyanis olyan mértékben "gyártanak pénzt", hogy az általa képzett mesterséges infláció lehetetlenné tegye a visszafizetést.
Pénzgyártás:
Ha nekem van 5 milkám, melyből épp kocsit akarok venni, de kölcsönkéri 1 komám, akkor nem tudok kocsit venni addig, míg vissza nem adja kamatokkal.
Ám ezzel szemben:
Érdekesmód úgy kapunk kölcsön"pénzt", hogy aki adja, még valahogy autót is vesz rajta magának. Ergó fabrikált lóvét, mesterséges inflációt okozva.

1 kérdés:
Ki akarja visszafizetni a virtuális hitelt és miből? Mert ha nem gyártunk bilit a nemlétező munkahelyen, akkor érdekes lesz! Pláne ha még közben foggal-körömmel akarjuk a francia bilit!
Persze a jóerkölcs azt mondatja velünk, hogy a kölcsönt vissza kell fizetni. Igen, a kölcsönt valóban! Na de a hitelt? Ugyanis a hitel szó épp azt jelenti, hogy nincs mögötte semmi érték, csak 1 kitalált összeg.

Na de, hogy ne szaladjak el az OFF irányába.
Én inkább megvárnám, hogy mi sül ki ebből a rezsicsökkentő dologból. Abban reménykedek, hogy valóban több pénz marad az emberek zsebében és talán értékes dologra költik. Esetleg még jobban számba is vehetnek 1 energetikai célú beruházást.
Mert az tény, ha minden lóvéját ellopja a kölföldi és az éhezésen kívül nem marad más a számára, akkor még hőszigetelést sem tud a házára rakni. Hiába tudja, hogy az jó dolog.

Zárszó.
Kérlek ne értsetek félre. Zsigerből rühellek minden politikust! Ám egyenlőre úgy gondolom, hogy ez az ov gyerek talán most valóban beint az állampolgárok több évtizedes kizsákmányolásának.
Möllássuk.
villam64Válasz erre
2012-12-20
23:46:21
Előzmény: nadtom #37029#37034
A gond, hogy van ilyen ház. A másik gond, hogy azért adunk pénzt, hogy maradjon ilyen ház. Tehát többet segítenék, ha a energia támogatás helyett, amit egyéb adókkal elveszek a szegényektől, inkább energia spórolás támogatására adnám. Volt olyan család a házon kívülben, akit mondasz. Csak ők is tudják, hogy szigeteléssel jobban járnának. Csak az 1 milliót kéne megelőlegeznie valakinek néhány évre. És én miért nem kapom meg a 45 ezer támogatást, miért csak az aki pocsékol. A zöldtech xlsx új átvételi árakat tartalmazó fájlját nem tudtam elolvasni. De nem lehet rózsás a házi nulllszaldósokra továbbra sem, vagy rosszabb. Ez a támogatás választási kampány. Nem ésszerű. Kivonulnak a szolgáltatók a piacról. Marad az állam. fidesz káderekkel.
2012-12-20
23:00:43
Előzmény: villam64 #37016#37029
Villam,

Nem feltétlenül csak a gazdagokat segítik ezzel. Egy 20-25 éve épített nem szigetelt családi ház fűtési ktg.-e (HMV-el) simán eléri a 300eFT-ot éves szinten. Ebből pedig van pár db az országban... A 12-13eFt-os havi villanyszámla sem tekinthető extrának a mai árak mellett.

Olyan intézkedés persze nincs ami mindenkinek jó...
villam64Válasz erre
2012-12-20
15:58:52
Előzmény: nadtom #37012#37016
Tényleg jó. Csekk adó, közmű adó, mint új elem. A veszteséges távhő árcsökkentése. És velem megint kib...-tak. Mert én hülye (hüje), csak 60000 a fűtés, és 82000 villanyt fizetek. Tehát megint diszkriminált a kormány, mert a gazdagnak 45000-et enged el, nekem meg csak 14200-at. Köszönöm. Tolvaj banda. Megajándékozzák saját magukat. De tegnap néztem, hogy akinél nincs villany és gáz, az is megkapja 10 % kedvezményt? Elkezdődött a választási kampány?
2012-07-13
13:16:20
Előzmény: Jesu #30379#31514
Milyen világ van:
Visszalépett a vevőm a vásárlástól már a kézfogás után. Mire hazajöttek a nyaralásból, kirúgták: ahogy bement dolgozni, kapta a felmondóját. :(

Totál össze van törve, meg tudom érteni. Én meg nem fogok ilyen helyzetben lévő emberbe még egyet rúgni, szóval elfogadtam a visszalépést, magam sem tennék másképp, hasonló helyzetben.

Szóval a 12 kW-os vízteres pellet készülék ismét piacképes, ha érdekelne valakit!
Szeptemberig máshol nem hirdetem meg.

(robert... akkor most átteszed a hirdetések közé? vagy ha odaírom, hogy kandalló, akkor a szilárdtüzeléshez? ha leírom, hogy "pellet kandalló", akkor visszakerül a helyére???)
2012-06-11
09:20:31
Előzmény: payagyerek #30460#30468
Ne húzd magad koma. Nincs értelme. Hamarabb megdöglesz, még azt a minimális lehetséges nyugdíjadat is benyelik. ;)

Komolyan: nem szabad ezen rugózni. Az ember próbálja kerülni őket, sose lehet tudni mit hoz a holnap egy ilyen bizonytalan korban. A nagy gazdasági átrendeződések vesztese mindig az egyén. A bankár legfeljebb átmegy egy másik országba. Rosszabb esetben vesz magának egyet. De lesznek itt olcsón Görög szigetek is... Nem lehet lentről megdönteni ezt a szart. Magán bank, magán repülő, magán hadsereg, csatlós ország. A politikus csak eszköz. Gyarló, mint minden ember. Nézd meg, bárki, bármilyen pozícióra jut, vagy a hatalom mámora, vagy a pénz rontja meg.

Bankár: mikor megszólalnak, látszólag "mindenki számára kedvező dolog" miatt, akkor is csak a zsebüket tömik.
Lásd Soros.
Lásd CS: "legyen kedvezményes ÁFA alapvető élelmiszerekre"
...miután felvásárolta az összes élelmiszer-ipari, mezőgazdasági céget itthon.
2012-03-12
11:08:37
Előzmény: Jesu #26982#27050
Most is kapsz engedélyt biológiai tisztítóra a jegyzőtől (hacsak nem vízmű védőterületen, vagy felszín alatti víz szempontjából fokozottan érzékeny területen laksz)
Az ivóvízből kertet locsolni szerintem pocsékolás, még akkor is, ha megengedett...
2012-03-11
12:05:18
Előzmény: robert #26991#26994
...vezető közgazdászként ilyet nem mer leírni. Már ez is meredek!
2012-03-11
11:59:52
Előzmény: Jesu #26988#26991
Jesu,


"... Egy fogyasztás alapra helyezett gazdaság alól kirántod a fogyasztókat..."

Igen. Ha rosszak az alapok, akkor összedől a felépítmény.


"... Ha csökkented a fogyasztásod, azzal csak átmenetileg spórolsz, mert máris nyomják a nyakadba a terheket a "kreatívok"..."

A kreatívokat mi (a többség) delegáltuk, és csak mi mozdíthatjuk el őket (vagy egy hatalmas felfordulás).A cikkben leírt egy-két százalékos "ideális" gazdasági növekedés? Talán egy-két százalékos csökkenés... úgy 20 éven keresztül.


Szerintem.

2012-03-11
11:39:54
Előzmény: robert #26985#26988
Robert: nem veszed észre mi történik?

- Kevesebb fogyasztás miatt kevesebb profit, adóbevétel, adó.
- Az "ingyenélők" száma nem változik.
- A profitnak meg kell lennie!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha csökkented a fogyasztásod, azzal csak átmenetileg spórolsz, mert máris nyomják a nyakadba a terheket a "kreatívok".

Pont ezért tartok a napenergia széles körű terjedésétől is. Hivatkoztál minap egy tanulmányra, mármint hogy az energiafogyasztásunk 1/3-a megfogható lenne, csak kellene állami segítség. Hülye lenne az állam ebben segíteni, mert elmélyítené a napi válságot! A kieső bevételeket pótolnia kéne, további népszerűtlen intézkedésekkel, amivel politikai hatalmát veszélyeztetné.
A gondot abban látom, hogy végbe fog menni nélkülük is. TEÁT megkerülhetetlen a konfliktus! Egy fogyasztás alapra helyezett gazdaság alól kirántod a fogyasztókat!!!

Lehet nagyon negatívan látom, de szerintem hatalmas felfordulás jön!

Érdemes elgondolkodni ezen, a fószer okosan látja:
www.index.hu/gazdasag/vilag/2012/03/10/sedlacek/
A hitelb?l finanszírozott, túlzottan növekedésorientált kapitalizmus helyett be kellene érnünk évi egy-két százalékos b?vüléssel – mondja Tomáš Sedlá?ek cseh közgazdász, aki a napokban tartott budapesti el?adása után adott interjút lapunknak. Ennek azonban szerinte csak akkor lehet politikai realitása, ha komoly lépéseket teszünk a fiskális unió irányába. Az államadósság szintjének rögzítése rossz megoldás, a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer pedig az európai hagyományainkból is következik.

2012-03-11
11:27:32
Előzmény: Jesu #26982#26985
Jesu,

Ha kevesebb a fogyasztás, kevesebbet kell fizetni. Ergo: csökkenteni kell a fogyasztást, kisebb házba költözni, kevesebbet közlekedni, stb...


2012-03-11
11:12:25
Előzmény: robert #26980#26982
Eddig értem, nem is ez a probléma, hanem az, ha valaki nem köt rá, mert pl. biológiai tisztítóval oldja meg (amire nemsokára már itt is kötelesek engedélyt adni) arra SIMÁN rá fogják vágni ezt a díjat.
Számolj: 60 köb éves vízfogyasztásnál ez +230E Ft!

A másik a locsolási mérő: ha locsolni mersz, akkor neked az simán 1520Ft+vízdíjba kerül köbméterenként!

Hacsak nem veszel a hálózatból vizet "szinte" semmihez! (erre készülök!) No de akkor mi a francért fizettem/fizetünk kötelezően ki ennyi pénzt a "nem használható" közműre?

Körbe van ez már bástyázva! Ez lesz az új kasza, a többi közt:
+ ingatlanadó
+ kutyaadó
+ kötelező bérlet vagy útadó
+ még ki tudja mi, de ne legyenek illúzióink... (ötleteket inkább nem adnék)

A világ a feje tetejére fog állni, mert a fenntarthatatlanságot nem megszüntetni akarják az alapjainál, hanem megfinanszíroztatni velünk!

2012-03-11
10:56:06
Előzmény: Jesu #26976#26980
Jesu,

Ha nem úgy van "ösztönözve" a lakosság, hogy ne érje meg nekik NEM RÁKÖTNI A HÁLÓZATRA, hanem szabadon dönthetnének, akkor hogy akadályoznád meg, hogy ne vezessék a trutyit tisztítás nélkül a kutakba? Mert a csatornadíj fizetése helyett nyilván ezt választaná a 90% !


2012-03-11
10:55:44
Előzmény: zsbalazs #26969#26979
A csatlakozó tartály a csatornaművek tulajdona, de mivel kerten belül van az épségéért te felelsz. Föld alatt mi baja lehet, vakond megtámadja?
Nálunk is ezt még a csatornaépítők fogják elhelyezni, a rákötés már a tulaj dolga.
2012-03-11
10:53:14
Előzmény: Jesu #26977#26978
Jesu,

Részletekben fizeted a csatornásítást?

Biosolar Forum  =>  ENERGIAPOLITIKA  =>  Kesergőlapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5   következő »
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva