English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Általános  =>  Gondolatok a BIOSOLAR fórumróllapozz: « előző   1, 2, 3
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2011-09-07
10:17:51
Előzmény: sándor #17444#17486
Sándor,
eltérőek a véleményeink, és nem akarok tovább felesleges vitát generálni. Moderálás és moderálás között is van különbség és az ingerküszöbe is eltér az embereknek, ezért nem lehet mindenki kedvére tenni. Ezek szerint szerencsés helyzetben van a biosolar fórum, mert nincs szüksége különösebb moderálásra. Ez minden bizonnyal a házigazda és a fórumozók intelligenciáját és hozzáállását dicséri, ami üdítő színfolt a mai világban.
Csak egy példa a pozitív moderálásra: most egy 30 éves NDK motort újítok fel és ezért az MZ Club fórumán is kommunikálok. Egy probléma kitárgyalása kicsit elkanyarodott az adott fórum témájától, és a moderátor ma reggel szólt, hogy menjünk át a témához tartozó fórumba. Kedvesen, jópofin, de igaza van, elkanyarodtunk a témától. Én ezt tartom moderálásnak. Ebben semmi kivetnivaló nincs, az átláthatóság miatt muszáj rendet tartani. :-)
Valószínűleg én nem találkoztam azzal, amivel Te, így más a hozzáállásom és a véleményem erről.
2011-09-06
14:25:45
Előzmény: Plaszlo #17433#17435
Plaszlo,

Nem azért írtam, csak közölni akartam, ami az eszembe jutott.
Nem kell a szamárpadba ülnöd :)


2011-09-06
14:11:06
Előzmény: robert #17430#17433
Robert,
a privát üzenet nem egy külön világ, de lehetnek olyan dolgok, ami csak két fórumozót érint. Pl. amikor írtam, hogy a volt kutyád majdnem megszólalásig hasonlít az enyémre, e-maiben megbeszéltük, fórumot nem terheltük. Csak ennyi. Én ne4m látok ebben többet, és csak javaslat volt, mert sok helyen jól működik.

A francba, megint a szamárpadba kerültem. :-(
2011-09-06
14:02:25
Előzmény: sándor #17428#17432
Sándor,
a moderátor nem egyenlő a cenzorral!! Félreértesz, semmi ilyenről sincs szó, hogy a hozzászólásodat a megjelenés előtt bárki cenzorálná. Látom nagyon mélyek a múlt emlékei. A moderátor dolga a szélsőségek és az oda nem illő tartalmak törlése, a házirend fenntartása. A legtöbb gond azokkal van, akik valami ál hozzászólás keretében reklámozzák magukat. Ezeket az ember először átteszi az reklámos részbe, utána figyelmezteti, majd ha ez sem használ törli a hsz-eket, esetleg regisztrációt is. Sokan értenek a szóból, betartják a házirendet a későbbiekben. A moderátor segít azoknak, akik gyakorlatlanok a fórumozásban, rossz helyre teszik a hsz-üket, vagy akkora képet töltenek fel, hogy szétnyomja a fórumot (már amelyik olyan). Én úgy érzem ez teljesen normális dolog, a fórumok többségében van moderátor.
Csak leszögezem, - esetemben - ez önkéntes szerep, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Engem speciel felkértek rá és megtiszteltetésnek vettem. Nincs bennem semmi rendőri hajlam, és nincsenek hatalmi komplexusaim, az aktivitásom alapján lettem kiválasztva. Tudom nem személyes, de azért így rendben vagyunk? Csak Robert munkájának a megkönnyítésére gondoltam, és nem jelentkezem a posztra. ;-)

2011-09-06
13:55:39
#17430
Csak így közbevetőleg:


A privát üzenet
alatt én maximum levélküldést tudok elképzelni, nem pedig azt, hogy kéglire megyünk valakivel egy privát chat-szobába, vagy zárt köröket hozunk létre.

Attól is kiver a hideg, ha egy új hozzászóló kérdez valamit, és megadja a emil címét, mert oda várja a választ. Ilyenkor figyelmeztetni szoktam.

Én a fórumot úgy képzelem el, mint egy nagy tér asztalokkal, ahol sétálgatunk, és szabadon belehallgathatunk mások beszélgetésébe, anélkül, hogy erre engedélyt kellene kérnünk, vagy akárcsak köszönnünk kellene.
Cserébe a mi mondataink is szabadon eljuthatnak mindenkihez.Moderálás
Itt minden hozzászólás online, nincs késleltetve, ezért előzetes moderálásról szó sem lehet.
Vannak esetek, amikor azonnal letörlök egy gyalázkodó hozzászólást.
Vannak esetek, amikor azonnal letörlök egy nyilvánvaló spam-et.
Vannak esetek, amikor a könnyebb követhetőség érdekében letörlök követhetetlen linkeket, vagy egy emóció jelből álló semmitmondó hozzászólást.
Van, amikor levelet írok valakinek, hogy gondolja át még egyszer, és szerkessze át a mondandóját, mert sértő lehet másokra nézve.

Eddig senkit sem zártam ki a fórumról, aminek nem is lenne értelme, mert miből áll egy új felhasználót létrehozni?

Az nem is említem, hogy ez időm egy része a rendrakással telik, ezért nem néznek ki úgy a témák, mint a fiam szobája szokott :) (Meg persze azért, mert olyan rendesek vagytok!)

Csipkelődni, provokálni, ironizálni szabad, de legyünk vele tisztában, hogy van aki nem viseli el és megsértődik.
Persze vannak olyanok is, akik alig várják, hogy megsértődhessenek, mert akkor nem kell megindokolni az állításaikat. Ilyenkor közölni szokták, hogy a fórumot színvonal alattinak tartják, engem részrehajlónak, vagy inkompetensnek. Ettől kezdve már csak kukkolnak :)2011-09-06
12:50:32
Előzmény: sándor #17425#17426
Sándor,
a moderálással nem az egyéni véleményszabadságot kell megcsonkítani, de pl. rossz helyre irt hsz-t, kérdést át lehet rakni megfelelő helyre. Lehet ez még szerencsés fórum, és nincs szüksége moderálásra, de mindig akadnak akik csak balhéznak egy fórumon, mert unatkoznak, ezért le kell állítani. Ha jól működik a fórum, akkor a moderátornak nincs dolga. A vélemények szabadsága fontos dolog, de ha ez ellenségeskedésbe, személyeskedésbe fordul, akkor rontja a fórum színvonalát, vagy kellemetlen másokra nézve. Ennek igazán Róbert látja a szükségességét, vagy az ellenkezőjét. Egy másik fórumban moderátor vagyok másik két fórumtársammal, hát...........vannak néha érdekes emberek.
A pü mellett kitartanék, mert ha egy kérdés felvetésében teljesen egyedi síkra terelődik a téma, vagy magánjellegű kérdés merül fel, közvetlen megkereshetik egymást. Pl. - csak exhas alapján - Payagyerek és Bous boltolni akarnak egymással a napelemekkel, pü-ben lerendezhetik a dolgot, a többi fórumlátogatóra szerintem nem tartozik. Így egyszerűbb egymás megkeresése és ez nem megy a fórum színvonalának és információgazdagságának rovására. De ez csak az én meglátásom.
2011-09-06
11:20:38
#17424
Szia Robert.
A pü. bevezetése hasznos lenne, sok fórumon működik, feleslegesen nem terheli a nyilvános részt.
A kemény mag minden normális fórumon létezik, ez a legaktívabb, legtapasztaltabb és legsegítőkészebb fórumtagokat jelenti, ezzel szerintem nincs semmi probléma. Akkor van baj, ha a keménymag a magáénak kezdi érezni a fórumot és nem tűr meg más véleményt, ellentmondást.
A személyes adatok nyilvános elérhetőségét én nem tartom szerencsés ötletnek. Ez (ha lesz) pü-ben is megadható. Én már megjártam egyszer, ezért én nyilvánosan semmi esetre sem tenném ki, és nem azért mert nem vállalom a véleményemet és a hozzászólásaimat, hanem mert egyszer már megjártam vele. A magánéletem hadd maradjon az enyém, ha valakit/valakiket látni szeretnék, azokat el tudom érni magánban is.
A fórummal kapcsolatos feladatokat, moderálást feloszthatod több önkéntes moderátor között is, akiknek több joguk van a fórum hozzáférhetőségében, szerkeszthetőségében, mint a többi fórumozónak. Ez is bevált szokás.
A lájkolás nekem még furcsa egy fórumon, találkoztam már ilyennel persze, de az inkább a jópofizásra készteti az embert, hogy sok lájkot kapjon. Találkoztam olyannal, ahol a hozzászólás tartalmát, használhatóságát lehet értékelni, talán ez jobban minősíti a hozzászólást.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Általában én is inkább olvasója, mint hozzászólója vagyok a fórumnak, sokat tanultam már tőletek., amit ezúton is köszönök nektek. Payagyerek kommentjein kifejezetten jókat vidulok az egyéni stílusa miatt.
2011-09-06
10:04:02
#17422
Szia Robert!

A privát üzenetet én jó ötletnek tartom, mert lehet, hogy egy 3.-4. személy "belebeszélne" a kettőjük beszélgetésébe, ami nem mindig jó.
Sajnos volt már rá pár példa.

Pali
2011-09-06
08:34:39
Előzmény: zsezse #17418#17420
kontakt-ot kényszeríteni pont a kamu dolgok miatt felesleges, szerintem inkább opcióként lehetne: ha valaki szeretné, megadja, mások meg nem.
zsezse második bekezdése szerintem is jó ötlet.
2011-09-06
08:19:06
Előzmény: robert #17372#17418
robert,
kontakt adatot csak regisztraltak lassak! ennyiben legyunk "zartak", es azt is tamogatom, hogy csak ha o maga is megadott vmit. Bar ide siman lehet kamu adatokat is rakni ugye.

Nem feltetlenul fontos kitenni az email cimet, sot, inkabb ne is! elegendo egy "privat uzenet kuldese" forumon belul, es/vagy egy "email kuldese" a forumon keresztul gomb!
Szerintem.
2011-09-04
20:26:30
Előzmény: zsezse #17362#17372
zsezse,

Amire jelenleg is van workaround:

"Sajat feltoltott kepeinket hogyan tudjuk modositani, torolni? Esetleg egy szemelyes galeriat letrehozni mindenkinek, es abba toltogetni fel, onnan linkelni."

Galéria ( http://biosolar.hu/forum#32 ): itt bárki nyithat magának egy témát ( pl "Zsezse homokozója" ), ahol elhelyezi a képeit. Később egy hozzászólásba azt a linket kell bemásolni ami az adott képre mutat. A link kimásolható ha a képre jobb klikk és "Copy Image URL".Kérdés: szerinted a kontakt adatokat mindenki láthassa, vagy csak a regisztrált felhasználók, esetleg csak azok, akik maguk is adtak meg elérhetőséget?A többit vettem.
2011-09-04
10:26:50
#17362
robert,
nehany javaslat a reszemrol:
-hozzaszolasok ertekelesenek lehetosege (like/dislike), ez alapjan esetleg lehetne keresni, vagy pl youtube mintara a legtobb ertekelest kapott hozzaszolasok megjelenhetnenek a forum elejen. Igy konnyebben kiszurhetok az ertekesebb informaciok. (pl sokszor irtunk mar kis osszefoglalokat bizonyos temakban, de megtalalni egy ujoncnak csak a teljes topic vegigolvasasaval lehet)
-kepfeltoltes egyszerusitese: most eleg macera 2-nel tobb kepet feltolteni 1 hozzaszolashoz. Sajat feltoltott kepeinket hogyan tudjuk modositani, torolni? Esetleg egy szemelyes galeriat letrehozni mindenkinek, es abba toltogetni fel, onnan linkelni.
-facebook oldal? miert ne.
-az online adatok menuben esetleg fel lehetne tunteni tobbunk online adatait. En szivesen kozzeteszem a sajatjaimat.
-Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de en benne lennek egy IRL (In Real Life) talalkozoban, akar evente/felevente. El tudnam kepzelni, hogy vagy kulso helyszinen talalkozni, vagy ha valaki tud helyszint biztositani, akkor egy ilyen onkoltseges bulit tartani. Megismerni egymast szemelyesen, eloben megnezni azokat a megoldasokat, amikrol itt csak "papolunk".
-Szemelyes uzenetek lehetosege: jelenleg nincs lehetoseg privat uzenetet kuldeni egymasnak a forumon keresztul. Ezt hianyolom.

payagyerekVálasz erre
2011-09-03
21:29:54
Előzmény: takyka #17347#17348
"Ha hirdetések bevezetésére adnád a fejed, kérlek, a regisztrált tagok had kapcsolhassák ki a betöltődését."

Ez okos 5let! Így Roby bátyánk költségei is csökkennének, miközben az építő tagok is megmaradnak a portán.
(Az index valóban fos!)
2011-09-03
21:23:37
#17347
Sziasztok,

Nagyjából le lett írva alant, amit én írhattam volna. Egy technikai jellegű kérés. Ha át is "designolod" az oldalt, maradjon meg ennyire egyszerűnek és gyorsan betöltődőnek. Én nem azért olvasok naponta többször ilyen jellegű oldalakat, hogy elkápráztasson a design, hanem hozzájussak, vagy megoszthassam az információkat. Az index ilyen szempontból (is) jóval sz*rabb! Ha hirdetések bevezetésére adnád a fejed, kérlek, a regisztrált tagok had kapcsolhassák ki a betöltődését.

T.
2011-09-03
12:58:11
#17328
Én is napi rendszerességgel olvasom a fórumot, szinte minden témában elolvasom az új hozzászólásokat. Sok hasznos dolgot/tanácsot olvastam itt, ami még jól jöhet ha nem is azonnal de a későbbiekben biztosan. Több fórumon jártam, de nekem ez a leghasznosabb. Itt gyakorlati tapasztalatok vannak a tanácsok mögött, nem az elméleti "szakemberek" osztják az észt.
Ritkán szólok hozzá inkább kérdezni, tanulni vagyok itt, gyakorlati tapasztalatom kevés még :(.
A fórummal szerintem semmi gond, arra tökéletesen megfelel ami egy fórum lényege, nem kell agyonbonyolítani...

Üdv,
Tamás
2011-09-03
08:55:58
Előzmény: robert #17297#17322

Úgy gondolom az, hogy valaki nem ír rendszeresen nem azt jelenti, hogy nem is használja a fórumot. Az pedig, hogy van húsz rendszeresen író, akik nem mellesleg véleményem szerint igen hasznos infókat adnak inkább köszönésre méltó.
Jómagam egy éve használom szinte napi rendszerességgel a fórumot bár nem hiszem, hogy tíznél több hozzászólásom lenne. Sajnos csak a házunk felújítása közben találtam rá, de így is sok hasznos infó szereztem be innen.
Nekem így tetszik ahogy van, ha a telefonáló tud jobbat készíteni és van energiája működtetni akkor hajrá.

2011-09-03
00:14:29
Előzmény: payagyerek #17310#17315
Nem azért írtam meg a hívás után a gondolataimat, mert óriási jelentőséget tulajdonítottam neki, hanem azért, hogy annak a véleménynek az apropóján megkérdezzelek benneteket, hogy mit csinálhatnék jobban. Elég régóta fut már a jelenlegi formájában és stílusban a fórum, néha nem árt egy kis változtatás. Nem a dizájnra gondolok, hanem a tartalmi megjelenésre.

Payagyerek jól látod, némelyek hülyének nézik a többieket és nem veszítünk semmit akkor, ha továbbállnak, habár jobb lenne, ha sikerülne jó útra terelni őket (mert erre is volt már példa).
Aztán vannak esetek, amikor azt hisszük, hogy hülyének néztek, pedig csak egyszerűen nem képesek megérteni, hogy milyen lehetetlenséget állítanak és maguk sem tudják megvédeni álláspontjukat. Ilyenkor jön az, hogy a számításokat félresöpörve arra próbálnak rábeszélni, hogy vedd meg, próbáld ki, majd meglátod, hogy jól jársz vele.

Én is úgy látom, hogy kialakult már egyféle munkamegosztás, és vannak "témafelelősök", ami nagyon jó, mert tudom magamról, hogy néhány témában nem lennék képes két értelmes mondatot sem leírni.

A technikai jellegű ötleteket gyűjtöm, és nem igérek semmilyen határidőt ( newgis: Tetszetősebb lenne, ha ki tudnám választani azt, hogy csak akkor kapjak értesítést, ha a megjelölt topic-okba érkezett új hsz.)

payagyerekVálasz erre
2011-09-02
21:56:47
Előzmény: robert #17297#17310
Lehet ide írni? Ezexerint igen.

"Sérelmezte még a telefonáló, hogy többször bántó hangnemet ütnek meg hozzászólások."

Ennek több oka van:
1.
Csak eladóként lépnek fel a fórumon és olyan portékát akarnak eladni, ami leginkább háztartási hulladék. (csudamágnes, "hód"kollektor, stb.)
2.
Ezekről úgy győzködnek minket, hogy egyenesen hülyére vesznek.
Ez már eleve sértő a számunkra. Így vagy mi leszünk a sértettek, vagy visszadobjuk a lasztit a feladónak.
Gyakran azt sem veszik észre, hogy búvik itt 1-2 hozzáértő ember is, akikkel bőszen vitába szállnak, de legvégül lehorgasztott orral kullognak el.
Persze ezzel nem szerzünk barátokat. Ám az ilyen viták 1 kivűlálló, tanácskereső szemszögéből nézve, igen hasznosak lehetnek!
(Nekem ennél sokkal durvább vitáim voltak annó 1 indexes topikon.)
Én az ilyenért nagyon haragszok! (Az okát nem írom le, mert csak untatnám a jónépet.)

"van egy "kemény mag","

Nekem nem tűnt fel. Azt tudom, hogy ha van 1 új téma, amiben nem vagyok benne és tanács kell, akkor kihez (kikhez) forduljak. Mert ugye azok már bizonyítottak, amiről itt van minden a topikon. (csak keresni kell)
Ha beköszön 1 új emberke, akkor az olyan mérvű megbecsülést kap, amit megérdemel.
Az én topikjaimon 1 ilyen újfigura pl. Bous bátyó. (Bous komám! Ha most fejedbe száll a dicsőség, akkor pofánváglak!) :-)
A minap "zártuk le" a villámos topikot 3-an. Sándor, Bous és jómagam. Bárki hozzászólhatott volna (amit örömmel veszünk). Persze nem lett nekünk sem korszakalkotó 5-letünk, de most már tudjuk, hogy mit-miért.
És ez a lényeg! A tudás!
Ezért kapcsolódik ide a következő idézet:

"A hallgatásba burkolózó profi ki tudja mazsolázni az amatőrök használható ötleteit, amik később majd pénzt hoznak nekik a konyhára."

Teljes komplett szakmák vannak itt leírva! Csak el kell olvasgatni.

"ha bárkinek van észrevétele, ötlete a fórum jobbá tételére, akkor kérem jelezze"

Nekem így kóser, ahogy van. Köszi a topikért!
2011-09-02
21:52:20
Előzmény: robert #17297#17309
Én, mint újonnan felbukkanó és (mivel az itt felmerülő szakmához erősen kontár ember) vélhetően a kapott válaszok után nem rendszeresen irogató ember szívesen leírom, ami most a számon. :)

Zárttá tétel:
Láttam olyan fórumot én is, ami korábban nyitott volt és most már csak befizetés után lehet megtudni érdemi infókat. A mostanában felmerült problémáimmal valószínűleg nem találtam volna ide, ha zártak a topic-ok.

A profit-témára esetleg a reklám jut eszembe, de nyilván, ha te nem ragaszkodsz hozzá (mármint a profithoz, mint profi szakember, reklámból), akkor ez a kontár népnek sem fog hiányozni, ezt bátran állíthatom. :)

Ez jutott eszembe annak kapcsán, amiket írtál, bár nem is értem, hogy mi a konkrét kérdés, vagy a cél. :) Hogy kielégítő megoldást találjunk a betelefonáló felvetésére? :)

Vagy a fórum jobbá tételére? Mitől lehetne jobb? Ahogy írtad, egy problémával jelentkeznek az újak, ha azokra választ kapnak, úgyis mennek. Akik meg szakik, azok egy része megvitatja a dolgokat, a többi csak olvassa és mint a szakmák iránt érdeklődők, úgyis visszajárnak... Szerintem nincs ezen mit variálni. A reklámtól nem szebb/jobb lenne az oldal, hanem max. lenne bevételed, mint a profiknak.
A fórum jó, keresni lehet, design-t biztos lehetne fejleszteni, de nekem spec. nem az a fontos, hanem az infó, amivel pl. a napokban kisegítettetek.
Egy dolog, amit esetleg lehetne fejleszteni. Bepipáltam egy topic-ban, hogy kérek értesítést, ha jön válasz, most látom, ez azt jelenti, hogy bizonyos időközönként kapok egy levelet, hogy mely topic-okban ki szólt hozzá utoljára és mikor. Tetszetősebb lenne, ha ki tudnám választani azt, hogy csak akkor kapjak értesítést, ha a megjelölt topic-okba érkezett új hsz.

De még egyszer: ez csak apróság, csak ötlet, ha valaki többször jár ide, annak biztosan jóval fontosabb lehet ez, mint annak, aki csak kétszer néz be ide, mert akkor úgyis tudja, hol keressen.
2011-09-02
16:35:00
#17297
MINDENKINEKMiután kritikával illettünk egy "szenzációs, forradalmian új magyar szabadalmat" - ami arra vonatkozik, hogy egy épületet ne(csak) belülről, hanem inkább a falak külső oldalát fűtve kellene a megfelelő hőmérsékletet biztosítani -, kaptam egy telefonhívást. A "feltaláló" (gondolom visszavágásként) közölte, hogy nem veszi magára kritikát, mert gyakorló szakemberek és tudós emberek nem is írnak a fórumra, ezért az komolytalan. Azt is mondta, hogy a fórum belterjes, mert körülbelül csak húszan írogatnak rendszeresen, ehhez jönnek hozzá azok az új hozzászólók, akik ahogy jöttek, úgy el is tűnnek.

Mintegy ezer regisztrált felhasználó után azt hiszem, hogy részben igaza van, hiszen van egy "kemény mag". De ez mégsem jelent belterjességet, mert nem párosodunk egymással :)
Az úgymond "szakemberek és tudós emberek" pedig nem a fórumozással, hanem a mesterségük gyakorlásával foglalják el magukat (értsd ezalatt azt, hogy dolgoznak mint az állat a megélhetésükért és nem szánnak időt másra), másrészről nem szeretnék a szakmájuk nehezem megszerzett titkait és fortélyait ingyen átadni másoknak (részben azoknak, akiktől megbízásokat várnak). Így van ez más ingyenes fórumokon is.
Egyébként a visszajelzések (statisztikák) alapján sokkal többen olvasnak minket, mint azt bárki is gondolná.

Különben is, amatőr az, aki kedvtelésből csinál valamit, a profi pedig csak pénzért. A hallgatásba burkolózó profi ki tudja mazsolázni innen az amatőrök azon használható ötleteit, amelyek később majd pénzt hozhatnak neki a konyhára.

Valamennyire ismerve a zemberek tudati állapotát azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egyszerű szakmai hiúság vagy irigység miatt marad a háttérben valaki, vagy esetleg tart a megmérettetéstől, de az is megeshet, hogy nem akarja (meri) őszintén leírni az ellenkezőjét annak az egyoldalú érvrendszernek, amit a munkája során egy termék szakértőjeként képvisel.

Nekem nincs különösebb gondom avval, hogy a fórumon leírtakat bárki elolvashatja, nincs szándékomban az információk védelme érdekében zárttá, fizetőssé tenni a BIOSOLAR-t, mint ahogyan azt néhány más, az első időkben az információ szabad áramlását hirdető oldal tette.

Olyat is láttunk már, hogy nem információ féltésből, hanem azért tettek zárttá közkedvelt fórumot, mert képtelenek voltak elviselni a nyilvános kritikát. Ez viszont a szektásodás jele, a sötétség konzerválása.

Folyamatosan felbukkannak új hozzászólók, akik ahogy jöttek, úgy el is tűnnek:
Úgy gondolom, hogy az ilyen felbukkanó emberek általában egy konkrét problémával jelentkeznek, ha megkapják a választ, vagy ha nem kapják meg a választ, nem írnak utána egy jó ideig, de az is lehet, hogy soha többé.

Sérelmezte még a telefonáló, hogy többször bántó hangnemet ütnek meg hozzászólások.
Ismerve néhány más fórum hangnemét, én úgy gondolom, hogy a miénk meglehetősen visszafogott. Persze mindenkinél máshol szakad el a cérna, és talán észre sem vesszük, ha valakit megbántunk. Ezért én a továbbiakban erre jobban oda fogok figyelni, megpróbálok árnyaltabban fogalmazni még akkor is, ha meg vagyok győződve arról, hogy orbitális baromságot állít valaki.

Mint már máshol is leírtam, az időnkénti provokatív vagy ironikus hangnemmel kapcsolatban (ha az egyébként szakmai dolgokról szól)azt gondolom, hogy a provokáció sokszor gondolkodásra sarkall, ezért lehet termékeny hatása is.

"Jóindulatú, baráti figyelmeztetést" is kaptam arra vonatkozólag, hogy a jelenlegi működési móddal nem lehet az olvasottságot növelni.
Nos, talán nem is az a célom, hogy a látogatottsági indexet, vagy a tartalmatlan hozzászólások számát növeljem, mert azok csak több munkát jelentenének nekem, így is elég sok időt töltök el a gép előtt, többet már úgy sem tudnék :)
Szóval, ha bárkinek van észrevétele, ötlete a fórum jobbá tételére, akkor kérem jelezze (akár levélben is), vevő vagyok a "népi kezdeményezésekre".

Biosolar Forum  =>  Általános  =>  Gondolatok a BIOSOLAR fórumróllapozz: « előző   1, 2, 3
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva