English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Általános  =>  Gondolatok a BIOSOLAR fórumróllapozz: « előző   1, 2, 3, 4   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
fusimisiVálasz erre
2014-02-05
14:21:14
Előzmény: robert #45506#45512
2014 legszebb termelési grafikonjai voltak belinkelve! Október 5. óta nem volt ilyen szép idő!!!!
Legközelebb belinkelem a Cukorhegyi Márktól kapott ajándék videót - azt lehet törölni megértem :)

2014-02-05
12:39:09
Előzmény: fusimisi #45504#45506
fusimisi,

"Ciánozás volt? eltünt innen némi esti beszélgetés? Mi volt a gond?"

Igen, ciánozás volt... van... lesz :)
Minden, az "ennyit termeltem ma" típusú és "ehhez mit szólsz <<<link>>>" hozzászólásoknak ez a sorsa. A GYIK-ban is leírtam: a kevesebb sokszor több.
Az oldal szerkesztve van, nekem nagy segítség lenne, ha kevesebbet kellene evvel foglalkoznom. Előre is kösz.


2013-12-09
09:06:21
Előzmény: robert #44103#44108
robert,

a te munkadat (eleinte novelendo, de kesobb) csokkentendo:
mi van, ha egy "Hozzaferes kerese a privat adatokhoz" linket tennel a nevekhez?
igy az egyes felhasznalok engedelyezhetnek, ha valaki latni szeretne mondjuk a privat email cimet.

csak 1 otlet.
2013-12-08
22:48:53
Előzmény: zsezse #44102#44103
zsezse,

Az unotodox megoldások sem kerülhetik el a figyelmemet :)

2013-12-08
22:46:02
Előzmény: robert #44101#44102
te vagy az admin, mi alkalmazkodunk:) es megoldjuk a helyzetet.
2013-12-08
22:29:50
Előzmény: zsezse #44100#44101
zsezse,

Adás-vétel, csere-bere esetén a címek megadásának eddig sem volt akadálya.
A másik, "munkásabb" lehetőséget magad is megemlítetted.

A "dobj egy mélt priviben" jellegű üzenetekkel szerintem csak veszíthetünk.
2013-12-08
21:39:24
Előzmény: robert #44095#44100
Robert

ezzel szemely szerint nem ertek egyet. Vannak olyan esetek, amikor az ember privatban szeretne csak 1 embernek megadni az elerhetoseget:
-pl adas-vetel
-szemelyes talalkozo

tudom, ha elkuldjuk neked, te tovabbitod, de en nem latok egy ilyen lehetosegben hatranyokat.

2013-12-08
15:47:14
Előzmény: fusimisi #44075#44095
fusimisi,

Belépéskor nyugtáztad a fórum használatának a feltételeit, aminek a kérdésedre vonatkozó része itt olvasható:
"Ennek az oldalnak a célja a tudás megosztása. Ezért nem illik saját címre kérni olyan infókat, amelyek másoknak is hasznos lehetnek.
A címek/üzenetek/üzenet-töredékek törlésre kerülnek."
fusimisiVálasz erre
2013-12-07
13:03:44
Előzmény: zoli79 #44035#44075
Tegnap már írtam csak most nézem elveszett :(
Nagyon komoly a gépezet, saját tervezés is vagy volt valami kész doksid? Érdekelne minden ami alapján készíthetek egy ilyet - vagy hasonlót :)
e-mailcímem *** (ezt majd kiszerkesztem később ha megjöttek az e-mailek)
Lehet itt valahogy küldeni privát üzenetet egymásnak, vagy publikussá tenni az emailcímet, legalább a bejelentkezetteknek? Üzemeltettem már pár fórumot SMF Phpbb ott be lehet kapcsolni ilyeneket. Nem titkolok semmit fb-n még a telefonszámom elérhető.
2013-03-10
17:44:01
#39399
A BIOSOLAR oldal gyártóktól és kereskedőktől független.
Nem reklámoz nem árul és nem közvetít semmilyen terméket vagy szolgáltatást. Nemhogy nonprofit a blog, egyenesen ráfizetéses, de pontosan ez biztosítja a teljes függetlenséget.

Kereskedők, akiknek a profiljába vág az oldal valamelyik témája, rendszeresen megtalálnak minket és megpróbálnak nyíltan reklámot elhelyezni, vagy a hozzászólás formájában kelteni fel az érdeklődést valamelyik termékük iránt. Az ilyen jellegű próbálkozásokat el szoktuk hárítani.

Néhányan olyankor jelentkeznek, ha a termékükről valamilyen bírálatot olvasnak az oldalainkon. Az ilyen megkereséseket szeretjük, mert mindkét fél kifejtheti az érveit, lehet, hogy csak hiányzó adatokat kell pótolni az érthetőséghez.

Ha ügynöki hálózaton keresztül terjesztett termékkel, kezdő vállalkozással, vagy termék-újdonsággal van dolgunk, akkor sajnos nem mindig felkészült és az állításait adatokkal alátámasztani tudó képviselő jelentkezik be. Az ilyen esetek egy részében már a kételkedő kérdésink is türelmetlenséget és gorombaságot váltanak ki belőlük. Ráadásul a komentelők döntő többsége nem hisz a csodákban, szkeptikusak, ezért rákérdeznek a lényegre és a részletekre is. Így, ha valaki nem tudja megvédeni a termékét, előfordul, hogy nem marad más számára, mint -vérmérséklettől függően- a sértett elvonulás, fenyegetőzés, vagy mocskolódás.

Ebben az esetben mindhárom viselkedésre egyszerre van példa:
- a sértett elvonulás
#39307
"Több választ és postot ide pedig nem írok, se neked, se másnak! Adieu!"

- mocskolódás
#39300
"Biztosítalak arról, hogy nagyon magasról leszarom, hogy te itt moderátor vagy!"

- fenyegetőzés
#39307
"A kommunikációnak itt vége, ha holnap reggel is itt találom a jogsértő tartalmat, akkor megindul a jogi úton a henger!
Fontold meg, hogy mit teszel, mert abban biztos lehetsz, hogyha belefogok egy ilyesmibe, akkor azt addig nem hagyom annyiban, amíg a végére nem érek!"


A felsorolt tünetek mindegyikét egy fószer, "microAgy" produkálta :)

2013-03-09
23:06:17
Előzmény: sándor #39351#39375
Sándor,


"A gyomrom kifordul, hogy néhány hónapon belül már másodszor fenyegetőznek ezeken az oldalakon jogi retorziókkal olyan emberkék, akik itt és másutt is gátlástalanul aláznak meg bármit, bárkit, ami, aki nem a saját érdek körüket érinti, segíti.
Ráadásul ismét egy olyan eset, ahol a fenyegetőzőtől gyakorlatilag érdemi információt még nem kaphattunk, csak ígérgetéseket, utalgatásokat, de se egy fotót, sem egy referenciát, sem egy használható műszaki információt..."

Emlékezz rá, hogy mindig is voltak kiállhatatlan alakok, akik ahogy jöttek, úgy el is tűntek.
Habár, az egymást érő események miatt nekem is megfordult ma a fejemben, hogy talán valami kozmikus sugárzás hatására bukkantak fel újra egyszerre többen is.

Mutass még egy helyet, ahol ilyen jó az arány: több száz normális emberre jut egy-két agyament :)


Mese az elbizakodott suszterről:
A hősünk suszter és figuráns, akinek a válság kirobbanása óta rengeteg lett a szabadideje. Bevételek híján a kiadások csökkentésén töpreng. Ötleteket gyűjt, úgy érzi a rezsicsökkentéshez a napelemeken keresztül vezet a legrövidebb út. Reményei szerint, a guglin elsajátította ez elméleti alapokhoz szakmai gyakorlatot majd az egyik vezető hírportál megújulós fórumában szerez magának. Faragatlan és agresszív hozzászólásaival sikerül színt vinnie az egyszerű fórumozók hétköznapjaiba. Már az imidzsépítés kezdeti időszakában közutálatot vív ki, amit viszont ő egyéni sikereként könyvel el.
Miután a telekszomszédait sikerül rávennie, hogy a "csibész bankokban" őrzött megtakarításaikat fektessék inkább a fűtési rendszerük elbonyolításába, úgymond a referencia-munkája is elkészül. Ezek után az emberünk már elég önbizalmat érez magában ahhoz, hogy az így összegyűlt know-how birtokában céget alapítson, és a parasztvakítást üzletszerűen folytassa tovább. Megrendelők híján továbbra is a netes fórumokon próbálja eladni magát, és azon igyekszik, hogy a képzettebb fórumozók tanácsai alapján felépítsen egy terméket, amit magáénak mondhat. Össze is áll egy logikailag működőképes ketyere gondolata, de a használata sajnos nemhogy megtakarítással, de annál több kényelmetlenséggel és ráfizetéssel járna. Ezt a kis hiányosságot öt perc gondolkodás után mindenki felismeri. Az emberünket viszont nem olyan könnyű elutasítani. Mindazokat, akik hangot mernek adni a kétségeiknek, válogatott sértésekkel árasztja el, és (egy jogi fórumon olvasott hozzászólás alapján) perrel fenyegeti őket. Természetesen a fórumok üzemeltetőit is megfenyegeti, nehogy teret merjenek adni a "termékét érintő hitelrontásnak".
Már csak az a kérdés, hogy a bonyodalmak elkerülése végett inkább mindenki behúzza-e a fülét-farkát, vagy le merje-e írni a véleményét? Szerintem az utóbbi, mert ami szar, az szar!

2012-02-12
21:23:22
Előzmény: zsezse #25159#25161
zsezse,

A sajat rendszer (akár hosszú) bemutatására lett létrehozva a Geléria ( http://biosolar.hu/forum#32 ), ahol nyithatsz egy új témát, pl "Zsezse fűtési rendszere", "Zsezse falfűtése", "Zsezse konyhakertje", stb... . Payagyerek is csinált már ilyet. Rendcsinálás és a címek egységesítése után ez nem lenne jó? Nem hiszem, hogy tömegek írnának ide, tehát áttekinthető lenne.

Az üzenet küldést beütemezem, de semmit nem ígérek.2012-02-12
21:08:15
#25159
lenne-e igény (és robert reszerol kapacitas) hogy a regisztralt felhasznalok adatlapot tolthessenek ki magukrol?
igy lenne lehetoseg a sajat rendszerunk rovid bemutatasara, elerhetosegeket megadni - akar csak "privat uzenet" vagy "email kuldese" formaban, hogy a spambotoknak se adjunk csemeget.
hm?
2011-11-25
11:45:22
#21322
A hír:
"A BBC brit közszolgálati médiumnak nyilatkozó szakértők szerint ellepték az internetes fórumokat, hírportálokat és a blogokat a hiteltelen megjegyzésel, amelyek nem valakinek a valós véleményét tükrözik, hanem fizetett kommentelők irományai.

... szakértők szerint egyre kevésbé hitelesek az internetes fórumokban, cikkek vagy blogbejegyzések kommentárjaiként publikált vélemények, ezek jelentős részét ugyanis ma már bérkommentelők írják. Az online eszmecserébe való mesterséges beavatkozással cégek megzavarhatnak például egy termékről szóló eszmecserét, vagy akár változtathatnak annak megítésén is. Egyes vállalatok megbízásából már több tízezer olyan hamis regisztráció készült, amelyeket bértollnokok használnak megbízóik számára kedvező hozzászólások publikálásához. A szakértők szerint előfordul, hogy egy-egy cég munkatársai árasztják el egy rivális társaság termékéről szóló fórumokat, és befolyásolják az azon folyó eszmecserét.
"Úgy gondolom, hogy ezt a jelenséget mindenki megtapasztalhatta már.
Azonban, ha a konkurens cégek mindegyike él a lehetőséggel, akkor helyrebillen az egyensúly.

Kevesebb az olyan példa, amikor a kommentelő felvállalja az elkötelezettségét, például a saját áruját nyomatja, vagy védi. Ilyenkor legalább lehet tudni, hogy honnan fúj a szél, és kialakulhat egy párbeszéd.


2011-10-23
10:23:58
Előzmény: sándor #20338#20344
sandor

en vagyok szerencses, de en meg nem talalkoztam marcona biztonsagi orrel, sem rendorrel.
Nem akarok eloiteletes lenni, de a biztonsagi orok sem a 4 diplomas mernokok kozul kerulnek ki, es mig nekik ez munka, amiert jo esetben minimalis penzt kap erte, cserebe napi 8-12 orat all egy helyben, ami szinten nem az agyi tevekenyseguket serkenti, addig egy moderator velhetoen "szivessegbol", hobbibol vegzi ugyanezt a munkat, nem erdeke kotekedni fuvel-faval. Erdeke viszont az, hogy egy szakmailag erdekes, pezsgo forumeletet lasson mindenki (o is), amit nem terhelnek szinvonalon aluli hozzaszolasok, spamek, stb.

de felreteve: ha jol ertem, te a mostani "csipkelodos" stilus eltunesetol felsz a szavaid alapjan, ami szerinted motivalo is lehet. Roviden, tomoren.

mi nem ezekre gondolunk moderalandok alatt, hanem az olyan serto, tragar hozzaszolasokra, amiert a valo eletben is az ember zsebeben nyilik a bicska. Szemelyeskedes, karomkodas, eros politikai vitak, stb. A robert altal idezett hazirendbe ezek nem fernek bele, a "csipkelodes", a barati beszelgetes igen.

Ha ugy tetszik, a moderatorok robert 2., 3. jobb kezei lennenek, akik helyette vegeznek el _ugyanazokat a feladatokat_, amit eddig egyedul tett meg.

Azzal pedig nem ertek egyet, hogy csak o tud a temak kozott rendet tartani.

villam64Válasz erre
2011-10-23
10:18:26
#20343
Valaki felvetette, hogy 10 precenként lehessen írni. Ez úgy használnám, hogy az új tag 20 hozzászólásig, csak 15 percenként írhat. Így nem telíti gyorsan a fórumot. Ez több, min 3 óra. Ennél rövidebb idő eleinte még nem kell.
2011-10-23
09:47:34
Előzmény: plaszlo #20333#20337
"Jókat vitatkozunk ezen, közben meg Robert röhög a markába. :-)"

Nem, nagyon is érdekel a vita.

Zsezse helyesen látja, a redrakáson kívül eddig is moderáltam, ami néha azonnali törlést, egyes esetekben -amiről sokan nem tudhatnak- más csatornákon történő megkeresést követő szelíd kérést jelentett a békesség érdekében.

De az elmúlt 5 év alatt nem tiltottam ki senkit, habár eddig nem is lett volna értelme, mert egy troll rögtön csinálhatott volna magának új hozzáférést.
Nem is nagyon emlékszem komoly panaszokra ("én csak a szépre emlékezem").

Kokit és sallereket nem szoktam osztogatni :)
kovyhun,

Milyen számlálóra gondolsz?
2011-10-23
09:37:23
#20334

Kedves Sándor,
a következő fórummotor módosításkor lehetne beletenni egy olyan opciót,
hogy lehessen állítani az oldalanként megjelenő hozzászólások számát?

Üdv,
Tamás
2011-10-23
08:40:58
#20333
Zsezse,
nagyjából ezt akartam mondani, egyszerűen és világosan fogalmaztad meg és ez a lényege.
A moderátotokat általában régi motorosok közül választják, akik ismerik a fórumot, a szó jó értelmében magukénak is tekintik és céljuk a fórum színvonalának és szabadságának megőrzése, de könyörtelenül eltávolítják a fórumba belepiszkító egyéneket.
Jókat vitatkozunk ezen, közben meg Robert röhög a markába. :-)
payagyerekVálasz erre
2011-10-23
08:08:55
#20331
Legyenek kinevezett segédmoderátorok, akik időszakos törlési joggal bírnak. Amit ezek adott pillanatban törölnek, még nem veszik el véglegesen. A végleges törlést a fórum tulaja teheti meg. (Ha mégis "túlmoderáltnak" ítéli az adott hsz.-t, akkor vissza is helyezi azt.)
2011-10-23
00:50:58
#20329
sandor

ugy latom, kozelit az allaspontotok.
En is tamogatom a moderatori kezdmenyezest, es az en meglatasomban a moderator nem mas, mint egy "biztonsagi or", egy "rendor", aki segit (!) betartani/betartatja a forum/netikett szabalyait.
A szo szoros ertelmeben Robert is moderator, ha o nem lenne, akkor a minapi spam aradat kozul kellene mindannyiunknak kivalogatni az ertelmes hozzaszolasokat.

Azt gondolom, hogy a forum hazirendje vilagos es ertheto. Aki ezt nem tartja be, azt a moderator (joggal) figyelmeztetheti, korlatozhatja, torolheti.

A hazirendben pedig nincs szo szakmai szempontokrol, tehat a forum tartalma nem serul, csak a szinvonala, stilusa javul(hat).

A moderator feladata lehet az egyes hozzaszolasok megfelelo temakorbe athelyezese is.

Nem tudom, robertnek mennyi idejet veszi el ezen feladatok napi ellatasa, de ha ezt ki tudna delegalni, sok idot nyerhetne, amit akar a forum fejlesztesere is fordithatna. :)

Hetkoznapi peldaval elve: a biztonsagi or sem piszkal teged, ha normalisan viselkedsz, de egy illetlen, masokat megbotrankoztato egyent rendre utasithat, es azt gondolom, ezt a valo eletben te is dijaznad.

2011-10-22
22:57:54
Előzmény: sándor #20321#20325
Sándor!

"Az önmoderáló, de szabad dolgozótól lesz csak eredmény és profit. "

Úgy tűnik nálunk ez nem működik, és az a legrosszabb, hogy bizonyos mértékig igazat kell adom a főnökömnek. Sajnos az önmoderációra képtelen emberek miatt szív az is, aki eddig is képes volt rá.
Ilyen világot élünk.
2011-10-22
18:52:05
Előzmény: sándor #20312#20315
Sándor!
Tényleg nagyon rá vagy kattanva a moderátor szóra és a régi mögöttes tartalmától.
Én nem akarom, hogy bárki belejavítson a másik hsz-ébe, vagy átírja. Akkor találjunk neki más nevet, aki segíthet Róbertnek ilyen esetekben és egyszerűen ki tudja törölni az ilyen szándékú egyéneket és hsz-eit. Ennyi, nem kell rögtön a ló túloldalára esni, nem sérül senki emberi méltósága és szabadsága. Eddig az a fórum mentes volt az ilyen atrocitásoktól, sajnos nemrég rákerült a sor. Fel kell készülni a következőre, lehet lassítani a beregisztrálást, időintervallumot adni a hsz-ek között, robottal szűrni a nem kívánt kifejezéseket, lehet moderátori joggal felruházni egy-két olyan fórumost, aki viszonylag sokat tud a fórumon lenni, vagy figyelemmel kísérni a történéseket.
Persze nem az én dolgom eldönteni mi legyen, ötletet próbáltam adni, nem jött be, attól még maradok fórumtag sértődés nélkül. Sajnos nálunk bevezettek egy olyan szoftvert, ami nem csak az aktivitást figyeli a számítógépeken, hanem 20 másodpercenként le is menti a képernyő képét, így már én is csak alkalmanként tudok felkukkantani a fórumra.
Szerintem mind a ketten elmondtuk a véleményünket, álláspontunkat, én többet nem hozom fel, foglalkozzunk inkább az érdekes témákkal.
2011-10-20
15:56:00
Előzmény: tomasz #19494#19495
tomasz,

Én is remélem, hogy nem fordul elő többet, de ezek után nem szeretném a véletlenre bízni. És nem szeretnék kényelmetlenséget azoknak sem, akik átmentek az egyszerű, de szerintem hatékony szűrésen. Mindamellett, ha marad a színvonal, akkor nem számítok arra, hogy kevesebben veszik majd a fáradságot...

2011-10-20
15:22:55
Előzmény: tomasz #19491#19492
tomasz,

Annak kis esélyét látok, hogy egy regisztrációs lap értelmes kitöltése után valaki durván spam-el. Eddig minden ellenőrzés nélkül minden igény ki lett elégítve.
Biosolar Forum  =>  Általános  =>  Gondolatok a BIOSOLAR fórumróllapozz: « előző   1, 2, 3, 4   következő »
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva