English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Egészség  =>  Allergia
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
andrea09Válasz erre
2011-09-02
11:47:08
#17284
Én allergiás vagyok, amikor a nyárfa virágzik, attól teljesen rosszul vagyok, meg ilyenkor augusztus végén következik az újabballergia szezon a parlagfű. Bedagad a szemem, több "zsák" papírzsepit használok

2011-08-25
09:01:04
#16961
Egyre durvább a parlagfűhelyzet: már sötétbordó riasztás van érvényben
2011. augusztus 25.

A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt az ország egyes részein már sötétbordó, a hat fokozatú skálán negyedik szintű riasztás van érvényben - közölte csütörtökön a tisztiorvos facebook oldala a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer (PPRR) térképe alapján.

Sötétbordó színű riasztás van érvényben például Pécs, Szekszárd, Kecskemét és Debrecen környékén. Ezeken a területeken naponta, köbméterenként kétszáznál is több pollenszem lehet a levegőben. Emellett az ország túlnyomó részére bordó, vagyis harmadfokú riasztást adtak ki. A levegő pollenkoncentrációja ezeken a területeken is nagyon magasnak számít, minden allergiásnál heves tüneteket okoz.

Azokon a területeken, ahol nem bordó, vagy sötétbordó, még ott is vörös.


A pollenjelentés folyamatosan nyomon követhető az Országos Környezetegészségügyi Intézet honlapján (oki.wesper.hu) és az ÁNTSZ weblapján, valamint a tisztiorvos facebook oldalán.
www.oki.wesper.hu/files/jelentesek/aktualis.pdf

A magyar lakosság 25-30 százaléka allergiás, 1,5-2 millió ember pedig kifejezetten a parlagfűre érzékeny.
Biosolar Forum  =>  Egészség  =>  Allergia
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva