English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Építés  =>  Egy ház sohasincs befejezve
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2005-02-22
19:20:26
#120
Biztosan igazad van, a szűkösebb az anyagi lehetőségeknek megfelelően is lehet okosan ütemezni. De nem mindenki bírja a folyamatos építkezéssel, átalakításokkal járó macerát.
2005-02-22
16:22:17
#114
Zölderdő irta: én azt vallom, hogy egy ház sohasincs befejezve, tehát jó, ha alkalmas arra, hogy a mindenkori igényeknek megfelelően változtatható legyen. Éppen ezért - anyagi okok miatt - csak annyit akarok első körben befejezni, amennyi nélkül a ház nem működőképes, illetve aminek az utólagos kiépítése irreálisan költséges. Ezért mondtam azt, hogy egy masszív falszerkezetnek az utólagos hőszigetelése viszonylag zökkenőmentesen megoldható, míg mondjuk ez a nyílászárókra már nem igazán mondható el.

Utólagosan minden sokkal több pénzbe, munkába és kellemetlenségbe kerül, tehát próbáld kiépiteni a lehetőségét a tervezett bővitéseknek (üres csövek, ledugózott áttörések, csatlakozások).
Tudom, mindenre úgy sem lehet előre gondolni...
Egy példa:
Az esőviz és szürke szennyviz hasznositó rendszer még nem üzemel, de a kerti csapokhoz, és vécékhez kiépitettünk egy tartalék ágat is. A kádtól, zuhanyzótól és esőcsatornáktól pedig külön csöveken folyik a viz a tartályokhoz, de most még a csatornába vannak irányitva.
Biosolar Forum  =>  Építés  =>  Egy ház sohasincs befejezve
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva