English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Élelmiszer  =>  Párolás
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2012-11-07
20:26:35
#35208
Mi régebben a tésztafőzőben pároltuk párszor a zöldséget.
Annyi víz bőven elfért a lukas betét és a lábos alja között, hogy megpároljunk egy pár répát...
2012-11-07
16:53:40
Előzmény: Gyuri #35194#35197
Gyuri,

Mi eddig a következő zöldségeket pároltuk:
sárgarépa
brokkoli
karalábé
zeller
kelkáposzta
póréhagyma

Az a jó, ha nem puhul át teljesen a zöldség, hanem úgymond "harapós" marad.
Néhány perc párolás után sózzuk, borsozzuk egy kicsit, akkor már ragad a fűszer.
Az tetszik még ebben az elkészítésben, hogy nem kell a tűzhely mellett állni, nem ég oda, nem fut ki.

Húst nem pároltunk eddig, köreteket készítettünk halhoz, natúr szeletekhez.

2012-11-07
14:17:46
Előzmény: robert #35193#35194
Mi is kaptunk egyet 2 hete eljegyzésünk alkalmából. De a miénk az elektromos. A párom még csak borsót készített benne, de én kicsit keménynek találtam.
Húst valaki készített már benne?
2012-11-07
14:00:54
#35193
Vettem az Ikeában egy akciós párolóedényt. Évtizedekig jól megvoltunk nélküle, egyébként is gyanakodva szoktam nézni mindent, ami a megszokottól eltérő.
Nagyon kellemes meglepésben volt részünk, mert a benne készült zöldségek nemhogy ízetlenek, de egy nagyságrenddel finomabbak és gusztábbak, mint főtten. Állítólag sokkal egészségesebbek is.







Biosolar Forum  =>  Élelmiszer  =>  Párolás
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva