English  Deutsch
Homline Forum  =>  Fűtés  =>  Padlófűtéslapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15   következő »
villam64(1867 eddigi hozzászólás)
2009-12-03
13:34:45
erh75
Elképzelhető, hogy nyitva van, és a szobatermosztát a magas vízhőmérséklet miatt hamarabb lekapcsol. A fűtés indulásával egyből melegszik-e a padló előremenője. Ezért kellene alacsonyabb víz hőmérsékletet kipróbálni a kazánon. A te RTL-ed ahogy látom egy thermo fej. Ez ugyan úgy működik, mintha a radiátor csapjára tennéd. Nézd meg milyen a lakás hőn tartása 40-50 °C fűtési víz hőmérsékleténél. De a RTL-t és a csövek közé tegyél szigetelést. A fej lógjon ki. http://sdbolt.hu/product.php?id_product=83link
erh75(29 eddigi hozzászólás)
2009-12-03
12:16:11
Ha jól értem akkor a 3 utas keverőszelep csak azért kell hogy ne 60-70 fokos víz menjen bele a padlóba hanem 40 fokos, viszont akkor az RTL-re miért van szükség ? elnézést ha hülyeséget kérdezek :), az RTL-ről annyit derítettem ki hogy 10 és 50 között tudja állítani a víz hőmérségletét, kipróbáltam 3-as és 5-ös állásban is, de semmi különbség, a visszatérő ugyanolyan "hideg" . Ha leszedtem az RTL-t akkor sem volt változás, így ha jól gondolom nem szabályozz semmit sem, így akkor nyitva van folyamatosan a rendszer ???
link
2009-12-03
11:28:23
erh75
Az RTL a leírása alapján szerintem a fürdőszoba hőmérsékletét nézi a rácsozaton át, és leszabályozza a visszatérőt. Ez a rácsos fej, amit csavarsz, a mellette lévő csövektől, elosztótól kaphat meleg levegőt. Tehát elméletileg azokra a csövekre kell szigetelés, hogy azt a hőt ne kapja meg az RTL feje. Ott az RTL-nek a csövek környékén melege van. A 3 utas keverőszelepet mindenképpen építtesd be a padlófűtéshez a 40 °C-hoz. A rendszered még kipróbálhatnád 40-50 °C hőmérsékleten is, mert ha nincs gond a csövezéssel, akkor az lassabb, egyenletesebb elosztást eredményezne, és már attól is kevesebb hősugárzást kapna a szomszédos csövektől az RTL fej. Napsütést se kapjon.link
2009-12-03
10:48:16
Szia villam64 !

Köszönöm az eddigi segítségedet.

Igen tudom hogy vigyázni kell a burkolatra, ez inkább a fenti másik fürdőben a gond , ott ugyanis a törölköző szárító elmenő ágat vitték be a padló alá, és ott jól fel szokott melegedni a burkolat, arra gondoltam hogy teszek a törölköző radiátorra egy thermo fejet hogy elkerüljem a túl melegedést, ha kb 45-60 percet megy a fűtés akkor már elég meleg a padló...
Az RTL csak a padlófűtés körén van.
Az alatt pontosan mit értesz hogy az RTL a szerelvény többi részéről meleget kap ? én azt hittem a külső hőmérséglet nem befolyásolja az RTL működését...az RTL elszigetelése hogyan oldható meg szerinted ? Szerintem nálunk felfűzéses módszer van, de nem emlékszem arra már hogy hogyan fektették, de a vállakozó biztosan tudja ...:) Az elmenő és visszatérő megcserélését azért nem szeretném mert akkor meg a konyha padlója lenne hideg, ha csak ez a megoldás van akkor már inkább egy radiátort a fürdőbe, perszer ha utólag megoldható valahogy. Ez a fürdő a földszinten van és itt termosztát van a nappaliban, az emeleten tettem már thermo fejeket mert túl fűtés volt.
link
2009-12-03
08:23:28
Szia erh75
A többiek is elmondják majd a véleményüket. Azért javaslom, hogy olvasd végig ezt a fórum részt a burkolás védelme miatt. A padlófűtéshez keverőszelepet fognak javasolni 40 °C-ra beállítva. 3 radiátoros kört, és 1 padlófűtés kört látok. Az RTL visszatérő korlátozó csak a padlófűtés körön van rajta ezek szerint ? Viszont a szerelvény többi részétől meleg hőmérsékletet kap. El kellene tőlük szigetelni. Ezek szerint a padlófűtés fel van fűzve ? Előbb elmegy a legtávolabbi helyiségbe, majd halad vissza a következő helyiségbe, majd a fürdőbe, és az RTL-be. Vagy leágazásos. A felfűzés érdekes módszer lenne. Amennyiben így működik, akkor a többi csőtől leszabályozhat az RTL. Amennyiben leágazásos, akkor nem működik a fürdő alatti fűtés. Felfűzés esetén RTL elszigetelése a többi meleg csőtől. Keverőszelep a padlófűtés meleg ágára. A padlófűtés elmenő és visszatérő felcserélése. Így a fürdő kapna előbb meleget. A többi helyiségben ott a radiátor. Thermo csappal, vagy szobatermosztáttal ? link
2009-12-02
22:57:40
Radiátor nincsen mert azt mondták a padlófűtéstől és a kazántól itt lesz a legmelegebb.. mellékelem a képet. Garancia elviekben van. Kipróbálva volt a rendszer de akkor erre nem figyeltem. Én arra a következtetésre jutottam hogy egyszerűen kihül a víz mire visszaér a fürdőbe, két kör kellett volna, úgyhogy szerintem be kell rakni egy radiátort, ha lehet...

Klikk a nagyításhoz

link
2009-12-02
18:25:58
erh75
A kazántól elmegy a meleg ág majd helyiségenként leágazik 1 radiátor és 1 padló kőr ? Vagy radiátor és a visszatérője a padlóba ? Vagy elosztó, és minden helyiségbe megy ? Milyen meleg az RTL csöve ? Lehet hogy valahol hamarabb megfordul a meleg. Tesztelték-e beüzemelésnél ? Fényképek. Van-e radiátor a fürdőben ? Ha van meleg-e ? Nem nyomták-e meg a csövet burkolásnál ? Nem levegős-e az a szakasz ? Garanciális-e a szerelés ? Mert a padlóba 70 °C sok. http://www.oventrop.hu/download/getfile?id=7link
2009-12-02
17:58:24
Szia villam64 !

A padlófűtés ugyanarról ez "elosztórol" kapja a melegvizet mint a radiátoros körök, csak vékonyabb a cső , illetve a visszatérő ágban van az RTL (Heimeier), vagyis nincsen külön választva a padlófűtés. A kazánon az előremenő víz hőmérsékletének 70 C van beállítva, de nem hiszem hogy ez lenne a gond...
Ahol a kazán van (fürdőszoba)ott van a leghidegebb az egész lakásban, északra néz.
A kazán SD Themafast H-mod. link
2009-12-02
17:49:59
Szia ERH75
Kellene a bekötési rajz (felfűzés), és hőmérsékletek. Nem lehet, hogy a kazán miatt elég meleg van a fürdőben ? Melyik funkciós ?
Multibox RTL (Heimeier)

Falba süllyeszthető egyedi szabályozó padlófűtéshez, visszatérő hőmérséklet korlátozóval.

Pl.: kombinált padlófűtéses és radiátoros rendszer.
Multibox K

Falba süllyeszthető egyedi helyiség hőmérséklet szabályozó padlófűtéshez.

Pl.: padlófűtés szabályozás termosztatikus szeleppel a helyiséghőmérséklet alapján.

Monolit
http://www.imi-internationalcee.com/hu/products_catalog/all,c,247,p,249,Harom_jaratu_osztoszelep.html
Magas hőfoknál zár. Hmv-dhez. Eléje egy keverőszelep, ami bizonyos hőfoknál nyit.link
2009-12-02
16:48:08
Sziasztok !
A következő problémám lenne: a padlófűtésünk úgy van kialakítva hogy a visszatérő ágban van egy RTL hőmérséklet szabályzó. A padlófűtés csak a konyhában , előszobában és a fürdőszobában van (1 kör, kb 20m2), itt van a kazán is. A kazán jelenleg napi kb.2-3 órát megy. A gondom az hogy a fürdőben nem érzem a padlófűtést vagyis állandóan hideg a taposó, míg a konyhában és előszobában érzem hogy működik a padlófűtés. A padlófűtés visszatérő ága sosem meleg, még langyos sem. Eddig az RTL 5-re volt beállítva, közben olvastam valahol hogy 3-ra lenne célszerű állítani. Szerintetek mi lehet a gond ? a segítségeteket előre is köszönöm. link
monolit(749 eddigi hozzászólás)
2009-11-24
19:51:57
Így igaz, ha eddig jó volt akkor ezután is jó kellene legyen ha lejjebb veszed.link
zsezse(964 eddigi hozzászólás)
2009-11-23
22:14:16
well
ugye abban egyetertunk, hogy ha jelenleg hocserelon keresztul kepes a gravitacios keringes mukodni, akkor hocserelo nelkul meginkabb jelentkezne ez:)))link
2009-11-23
19:35:58
Az oxigén diffúzió mentes padlófűtés csövek megjelenése előtt született ez a megoldás.

Azért,hogy megvédjük a kazánt a padlófűtés csőben elnyelődött oxigéntől, ami korróziót okoz a kazántestben. A kazánok az első időkben vegyes tüzelésű kazánok voltak acél belsővel. A hőcserélő függetlenítette a kazánt a padlófűtési körtől.

Aztán egyszerűen megszokott alkalmazás lett a mai napig. Sokszor akkor is alkalmazzák, amikor már semmi értelme. link
2009-11-23
11:38:14
mi is kimostuk a radiatorokat, de gondolom azert maradt bennuk ez az.
a puffer belseje sem feluletkezelt.
link
robert(3777 eddigi hozzászólás)
2009-11-23
10:13:04
zsezse,

Mi a kazáncsere előtt "kislagoztuk" a régi radiátorokat. Kb 15 évesek lehettek, tinta fekete lé jött ki belőlük, meg némi fekete híg iszap. link
farago(24 eddigi hozzászólás)
2009-11-23
10:11:30
Sziasztok!

Kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is: http://biosolar.hu/forum/234

faragolink
2009-11-23
09:33:21
Robert:
a radiatorok es a gazkazan megmaradt a regi rendszerbol, es bar kimostuk mindet, felo volt, hogy a tobb eves lerakodasok bekerulnenek a padlofutes korbe.
ezert a hocserelo.
de meg sosem keso osszenyitni oket.link
robert(3777 eddigi hozzászólás)
2009-11-23
09:09:33
zsezse,

Nekem eddig semmi problémám nem volt avval, hogy a padlófűtés és a radiátoros kör vize nincs szétválasztva. Mindkét ágon motoros keverőszelepek szabályoznak és külön szivattyú dolgozik. Gravitációs áramlást nem tapasztalok. link
2009-11-22
22:06:39
Megtaláltam a pontos neve nélkül is. Kár, hogy nem tudtam róla előbb. A boltokban sem ajánlották. A mostani kapilláris vezeték zavar, félek hogy beleakad valami és akkor vége.

Ezért jó a fórum, hogy tudásunkat átadhatjuk egymásnak :).

Lassan vállalhatok szerelést is, :) úgyis fele rendszert saját magam építettem ki.

Vízlágyításra nem tudsz valamit? Elég lenne metszet egy készülékről,(gyantás) kíváncsi lennék mi kerül benne akkora összegbe?link
Rike(176 eddigi hozzászólás)
2009-11-22
20:42:15
monolit:Bocsi!! TM200 a pontos típus,majd át javítom.link
2009-11-22
10:49:59
monolit:Az előbbi rajzodon merülő érzékelős termosztátok vannak.Ez nem külön érzékelő??? Az általam ajánlott T200 önmaga az érzékelő és a termosztát.

Rike igazad van, nem ismertem ezt a T 200-at :). Máris utánanézek!link
2009-11-21
23:41:10
hello
csatoltam egy kepet

a rendszert nem en epitettem ki igy, a mesterek oldottak meg.
mivel nem akartuk keverni a radiatoros kor es a padlofutes vizet, ezert lett a hocserelos megoldas.
tulajdonkeppen eddig jol mukodott, de szo sem volt gravitacios keringesrol a padloban.

valoszinuleg, ha lejjebb veszem a termofejen a homersekletet, akkor megoldodik ez a problema.

Klikk a nagyításhoz

link
2009-11-21
22:57:14
monolit:Az előbbi rajzodon merülő érzékelős termosztátok vannak.Ez nem külön érzékelő??? Az általam ajánlott TM200 önmaga az érzékelő és a termosztát.link
2009-11-21
20:49:46
2009-11-21
19:35:37
zsezse,monolit: Nem tudom,hogy miért ragaszkodtok a külön érzékelős termoszelepekhez.

Rike nálam is az általad ajánlott keverőszelepes megoldás dolgozik, pontosan úgy ahogy írtad :).

Klikk a nagyításhoz

link
2009-11-21
20:35:37
zsezse,monolit: Nem tudom,hogy miért ragaszkodtok a külön érzékelős termoszelepekhez. zsezse: szerintem nálad nem a primer ággal kéne szabályozni,hanem a padlófűtés szivattyú körébe beépíteni egy 3-járatú termosztatikus keverőszelepet(pl.Honneywell TM200),ami gyors reagálásu és attól függetlenül,hogy a hőcserélőre hány fokos víz megy állandó hőmérsékleted lesz a padlóban.robert tett fel egy rajzot egy beépítésről(ebben a topicban,nov.08-án)link
Homline Forum  =>  Fűtés  =>  Padlófűtéslapozz: « előző   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15   következő »
Copyright © 2005 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva