English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Élelmiszer  =>  Bor, Pálinka, Zöldivászat
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2014-09-11
12:18:24
#47280
Annyi almánk (zsíralma) termett, hogy nem győzzük leszedni. A hullóból gyömölcs-centrifugával csinálunk almalét, amit szilvával, őszivel, néha egy csipet fahéjjal "bolondítunk meg". Ez egy remek délelőtti, vagy délutáni ital.
De már nem győzzük inni a lét, ezért most megpróbálok tartósítani, almabort készíteni. Remélem élvezetesebb lesz (és gusztább, habár a jelen állapotában még nem az), mint Szocsmarci által beidézett dianáscukor :)

A 2x5liter gyümölcslé 12 cukor-fokos volt, nádcukorral ~18 fokosra tornáztam fel az eltarthatóság végett.


A háttérben NEM a "seprűje" látható :)

A szén-dioxid és elvezetése: 100 liter 18 mustfokos mustból 4150 liter szén-dioxid szabadul fel.
Mivel én 5 liter gyümölcslével dolgozom, várhatóan 200 liter CO2 válik ki.
A kotyogó csövéből másodpercenként kilépő buborék térfogata ~0.2cm3, az erjedés körülbelül (200*1000/0.2)/60/60/24 vagyis nagyjából két hétig tart majd, amennyiben tartja jelenlegi tempót.





2012-04-24
09:34:44
#28849
Aminek van valosag alapja - az orosz mustar (gorsica) poritott formaban beszerezheto sajat receptura alapjan bekeverve a massza lorugas hatasu, a tudatlan magyar a virslit hazai modon beletunkolta a gorsicaba a hatas frenetikus volt ,mintha kezigranat robbant a delikvens agyaba.

A boms-ok ( hajlektalanok - csavargok) a fejborbe bedorzsolve hasznaltak.
szocsmarciVálasz erre
2012-04-24
08:31:15
Előzmény: robert #28844#28846
Dianás cukor a s@ggbe!

www.index.hu/kultur/zene/fesztival/2010/08/11/vodkas_tampon_fenekbe_tomeny_a_szembe/

Idézet a hozzászólásokból:
2010.08.11 12:56:28 english grandma in use
allitolag a moszkvai hajlektalanok alkalmazzak a kovetkezo modszert: fej kopaszra borotval, nehany lightos bemetszes a fejboron, olcso alkohol vattaval felitat, ezt a fejukre teszik es rahuznak egy uszosapkat(hiheto, nem?)
2011-09-01
21:05:25
Előzmény: Jesu #17245#17248
Jesu,

Napenergiával pálinkát és etanolt is elő lehet állítani.
www.heliotrack.com/Solar-Ethanol.html




2011-09-01
19:50:10
#17245
Mivel most már bizonyos keretek között házilag is legális a dolog, jó lenne ha a tapasztaltabbak leírnák a házi praktikákat.

Örülnék, ha pl. összehoznánk egy olyan készüléket, ami esetleg napenergiával is megoldja/ segíti a főzést. Ha már a nap megérlelte.

Igaz, most még csak ismerős segítségével, de elkészült első fügepálinkánk, ami nagyon jó lett (már érik a második adag is a hordóban)!
Ezen felbuzdulva több másikat is szeretnék kipróbálni készítés szinten. A mostani fa telepítésben ősszel már ez is irányt mutat.

Ezen kívül többször felmerült az alkohol, mint hajtó/fűtő anyag is. Csicsókával szeretnék próbálkozni a jövőben, többszörös hasznosítással.

Várok minden ötletet, javaslatot. Beszéljünk róla!


2010-08-04
08:50:34
#6788
Magyar Narancs
Zöldivászat - Vodkával az esőerdőkért
Elfeledkezünk a felelős alkoholfogyasztás legfontosabb vetületéről: az ökológiai ártalmakról. Bort, sört vagy töményet igyon, aki aggódik a természetért?
www.magyarnarancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=21694
Biosolar Forum  =>  Élelmiszer  =>  Bor, Pálinka, Zöldivászat
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva