Biosolar Forum => Hőszigetelés => Belső oldali hőszigetelés - Sziapo | lapozz: « előző 1, 2, 3 |
sziapo2Válasz erre 2014-05-04 00:32:49 |
---|
Előzmény: hyper #41099#46323 Már a 2. belső hőszigetelést is megoldottam! Utólagos hőszigetelés kalkulátorhoz: A szöveget kiegészítettem a Belső hőszigetelés témánál, mert ezt éppem a hyper személyes megerősítése miatt vállaltam be! A számításuk akkor is helytálló, ha ajtó+ablak nem volt beszámítva, illetve a szomszéd oldalakon esetemnél nem volt hőszigetelés sem! A régi fűtés teszt 4,5kW hőtárolós éjszakai áram+2kW izzószálas ventillátoros normál világítási árammal. Az 1 éjszakás teszt eredménye 8 óra multán +4- ről csak +14C fokra fűtött fel a 6,5kW teljesítmény. Az OK a menyezet 1szál deszka fedése, mert a 2.-at felszedték a cseréptető javítók! A megoldás a menyezet 5cm-es EPS tábla fedése, kb. 120cm tégla egyenértékű hőtorlasszal. Az eredmény : 2kW izzószálas ventillátor 2 óra múltán elérte a 20C fokot, miközben a szomszéd falak nagyjából 10-12 fokosak voltak csak! A menyezeti hőveszteség kb. tizedére esett! DE életvitel változtatás kell, mert a vízpára kiszellőztetése energia zabáló, tehát jóminőségű klima berendezés kell, ami egyrészt a normál áramhoz képest negyede költségű, és por-penész,szag, és pára mentesítést is tud csinálni! Volna más lehetőség, de mindegyik energia többletet igényel! Kérdezem létezik-e már pl. járható keménységű hypertherm, vagy hypertherm tábla rendelhető-e? Mert a hungarocell panelek valósággal műanyag zacskóba zárják a szoba-konyha légterét! |
sziapo2Válasz erre 2014-05-03 23:33:32 |
---|
Előzmény: sziapo #13252#46322 Utólagos hőszigetelés számításhoz: A számításuk akkor is helytálló, ha ajtó+ablak nem volt beszámítva, illetve a szomszéd oldalakon esetemnél nem volt hőszigetelés sem! A régi fűtés teszt 4,5kW hőtárolós éjszakai áram+2kW izzószálas ventillátoros normál világítási árammal. Az 1 éjszakás teszt eredménye 8 óra multán +4- ről csak +14C fokra fűtött fel a 6,5kW teljesítmény. Az OK a menyezet 1szál deszka fedése, mert a 2.-at felszedték a cseréptető javítók! A megoldás a menyezet 5cm-es EPS tábla fedése, kb. 120cm tégla egyenértékű hőtorlasszal. Azon alul üveghálós vakolás-glettelés festés. Az eredmény : 2kW izzószálas ventillátor 2 óra múltán elérte a 20C fokot, miközben a szomszéd falak nagyjából 10-12 fokosak voltak csak! A menyezeti hőveszteség kb. tizedére esett! A poén az, hogy a szomszédok vagy hitetlenek, vagy nem vállalhatják be az előzetes hőszigetelés kiadását-hitelét, ami utólag a számítás szerint 1,2 év alatt megtérülhetne! Azaz 2. tél alatt kifizethetnék a bekerülést, ha volna vállalkozó, aki képes megelőlegezni az anyagköltséget! Én sajáterős kivitelezést ajánlanék, mert a munkadíjat végképp nem tudnák kifizetni! A hőszigetelő alapcsomag csak 1200Ft/m2 volt, de a vakolástól, a festésen át... Mi az, ami újabb gondot okozhat: Penészedés! Mivel az EPS nem képes a párát elszállítani, Azaz életmód váltás kell, amit szintén nem tudnak megérteni a szomszédok, mert a meleg helyiségben szárad gyorsabban a mosott ruha, és a kiszellőztetés pedig energia zabáló! Megoldás: Kizárólag levegő-levegő hőcserélő páramentesítő (por+mikróba+szag mentesítéssel is)! Ezzel ugyanis akár a H tarifával és minimum SCOP=3-4-es készülékkel a normál áramhoz képest akár 1/4-ed a gázfűtéshez képest esetleg 1/2-ed költség remélhető! Nos ezt is meg kellene előlegezni sokaknak, és a megtérülési idő a növekedő mértékével (harmada költségből az eredeti ktg hatoda-tizenkettede kisebb az 1/3-adnál) újabb 200 ezer nagyságú kiadással további 3-4 év megtérülés lenne várható! Pedig 10 emeletes házak hőközpontjának kicserélése új-jobbra 5 évre jó üzlet nagy nyugati cégeknek! |
robertVálasz erre 2014-04-19 10:59:21 |
---|
#46243 Azért nyitottam egy új topikot Sziapo hozzászólásainak, mert elég jól körülhatárolható gondolati körben forog ... körbe-körbe... |
Biosolar Forum => Hőszigetelés => Belső oldali hőszigetelés - Sziapo | lapozz: « előző 1, 2, 3 |