English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Fűtés - Kazánok  =>  Fáradt olaj kazánlapozz: 1, 2   következő »
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2018-09-16
08:02:30
#51993
sziasztok

ujra elovennem ezt a temat, mivel nagyobb mennyisegu hasznalt etolajhoz hozzafernek.

hogyan lehet, lehet-e egyaltalan kornyezetkimeloen elegetni a napraforgo olajat, dizsno zsirt?
a kerdes nem terjed ki a FARADT MOTOROLAJRA!2015-03-06
13:39:34
#48422
PETRÓFŐZŐ ÉS EGYÉB MAGYAR-UKRÁN ŰRTECHNOLÓGIÁS BERENDEZÉSEK

avagy

Amikor a CSODAFŰTÉS és a BÉSZTÍL találkozik, ott létrejön a WONDER HEATING WORLD !

Három éves intenzív kutatómunkával kifejlesztették az ingyen-energiás olajelgázosító impulzus kályhák-kazánok eme családját...
Itt az "ingyen energiás" jelentése : fizetni kell ugyan a kazánért és a fűtőolajért, de a levegő térfogatának egyötöd részét alkotó oxigén speciel ingyen van :)

Csodafűtés bemutatása (www.csodafutes.5mp.eu)
www.youtube.com/watch?v=59jCnHawvg0

A használati leírás egy jogi nyilatkozattal kezdődik:
"""Nehéz olajszármazék elgázosító impulzuskályha
Jogi nyilatkozat:
Felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy lent említett berendezéseket ellenőrzött körülmények között előállított és tárolt, - a törvény (jövedéki törvény) ide vonatkozó részét figye lembe véve - fűtési célokat szolgáló üzemanyagra terveztük. A berendezések kifejlesztésénél a fizikai jelenségek ide vonatkozó vizsgálata és továbbfejlesztése volt a cél. Ennek megfelelően a megrendeléseket fémipari megmunkálásnak minősítem! Az üzemeltetésből fakadó bárminemű anyagi, személy i kárért felelősséget nem vállalok!
A fémmegmunkálás minőségére garanciát vállalunk, (1 év) . Visszavásárlási garancia – az esetleges értelmetlen kifogások sem kivételek - NINCS
"""

A kályhát több helyen is hirdetik, pl a Jófogás-on:
"""Forradalmian új, minden külső energiaforrás nélkül, tökéletes égéssel füstmentesen működő berendezés. Már vegyes tüzelésü kazánra szerelhető kivitelben is!Az olajat (fáradt motorolaj, hajtóműolaj, trafóolaj, sütőolaj) két ütemben égeti el, tökéletes égéssel fajsúlykülönbség elvén levegőtöbblettel. 5kw-os kisebb garázs fűtésére."""

Tehát a kályhát veszélyes hulladéknak számító olajok elégetésére reklámozzák, de a leírás szerint nem vállalnak felelősséget, ha valaki tényleg azt tölt bele, amire hirdetik. A garancia csak a fém megmunkálásra terjed ki :)


Akinek egy csoda nem elég, annak ajánlom a honlapról megrendelhető CSODAÁSÓT, vagy a Szibériában már bizonyított mindent égető szilárd tüzelőanyag kazánberendezést a NEWTON kazánt, amely most folytathatja diadalútját az Ön otthonában is :)


Aki már minden csodát megrendelt, és maradt egy kis pénze, az fektesse a csodás hozamokat ígérő budacash vagy questor részvényekbe :)


2013-11-11
23:50:30
Előzmény: paga #43246#43258
Végigolvastam a "sztorit" ez a kazán akkor lesz kereskedelmi forgalomba, mikor majd a napelemes cserepet is árulni fogják...:-)
2013-11-11
15:36:22
#43246
Van frissebb információtok Windmillről és a berendezéséről?
Az elmúlt év távlatából már kell legyenek konkrét üzemeltetési adatai is, s talán a berendezésével kapcsolatos titoktartási kötelezettsége sem köti annyira a kezét és megosztja velünk a konkrét tapasztalatait is.
2012-10-26
08:15:49
Előzmény: windmill #34685#34702
Szerintem kiírhatod a honlap címét nem jár érte kitiltás.

"Nem titkolózom csupán betartom a szerződésben foglaltakat."
A cégek többsége jelentős összegeket fordít reklámokra, ennek a csodagépnek a fejlesztői pedig még a cég létezésének bizonyítékait is hétpecsétes lakat alatt őrzik

"Nem én gyártom így nem tudok paramétereket adni"
Vásárláskor kutya kötelességük téged informálni a gép paramétereiről, ennek elmulasztása hatalmas bírságokkal jár

"én "csak" megvásároltam és arra gondoltam, hogy ha másokat érdekel akkor közzéteszem a mérési eredményeket és a tapasztalataimat."
Ami eddig történt dezinformálás volt, írtál egy csodagépről ami mindent tud, de ezt semmi nem támasztotta alá. Ezek után miért csodálkozol rajta, ha néhányan információ hiányában Gróf Spanyol Zoltán egy újabb szenzációs találmányára gondolunk?

Minden hozzászólót "tényleg érdekeltek volna a mérési eredmények", még most is érdekel minket!
A már fentebb említett úriember egyik előadására poénból elkísértem ismerősömet, hát ő sem volt hajlandó "minden alkalommal egy-egy valamilyen oknál fogva ellenérdeket képviselő ostoba megjegyzésre válaszolni" , tulajdonképpen egy kérdésemre sem tudott válaszolni :)
Ennek ellenére meglepően jól állta a sarat, így csak a kezdés utáni 11. percben távolítottak el a közönség soraiból.

2012-10-25
23:54:01
Előzmény: windmill #34685#34697
windmill,


Valamit nagyon félreértettél, mert valójában mindenkit érdekel a téma (a hozzászólások alapján).

A megjegyzések nem rosszindulatúak, hanem kételkedőek, aminek a természetes magyarázata a kazánt övező titkolózás, és az elmaradt információk. Teljesen normális reakció, szerintem.
Láthatnád, hogy megváltozik a hozzáállás, ha bármi konkrétumot közölnél.

Magad írtad: "Bocs ha nagyon rejtelmesnek tűntem! Tényleg csak azért dobtam fel a témát mert ennyi ember közül biztos akad aki elkezdi feszegetni ha vannak hátrányai a dolognak."

A hozzászólásaidból látszik, hogy teljesen laikus vagy, igaz a többi fórumozó sem használ ilyen kazánt, de a leírásod annyira homályos volt, hogy az már ködösítésnek tűnt. Most pedig -amikor azt állítod, hogy lenne adat, amit közölhetnél- bevágod a durcát, ahelyett, hogy leírnád a tapasztalataidat, ami ismét csak a kételkedőket erősíti meg abban, hogy csak egy blöffről van szó.

Talán más is megpróbálta hívni a "fejlesztő céget" az általad megadott 70/8837117 számon: "Ezen számon előfizető nem kapcsolható!" . Biztos vagy abban, hogy létező számot adtál meg?windmillVálasz erre
2012-10-25
19:25:12
#34685
Azt hiszem egy kicsit régen néztem be ide egyéb teendőim miatt, de úgy tűnik nem is fogok mert valójában senkit nem érdekel a téma a hozzászólások alapján.
Tele van a fórum rosszindulatú megjegyzésekkel amikre nem szeretnék többet reagálni.
Elnézést kérek mindenkitől akit tényleg érdekeltek volna a mérési eredmények de nem tudok minden alkalommal egy-egy valamilyen oknál fogva ellenérdeket képviselő ostoba megjegyzésre válaszolni.


-SzJanos
Igen sikerült beüzemelni és szerencsére jól működik a "Képzeletbeli csodagép"
Az ehhez hasonló lényegretörő megjegyzések miatt a mérési eredményeket nem tőlem fogjátok megtudni mivel én nem foglalkozom többet a témával.


-hargi:
Én is használt sütőolajjal üzemeltetem!!! Ha elolvasod az előzményt láthatod hogy ezt használom én is. (én sem favorizálom a fáradt motorolajat) A különbség annyi, hogy egy motorban felhasználni a használt sütőolajat egy kicsit kockázatosabb mint egy kazánban elégetni azért azt gondolom belátod, hogy egy kazánban kisebb a meghibásodási lehetőség.
Nem titkolózom csupán betartom a szerződésben foglaltakat.
Nem én gyártom így nem tudok paramétereket adni én "csak" megvásároltam és arra gondoltam, hogy ha másokat érdekel akkor közzéteszem a mérési eredményeket és a tapasztalataimat.

-Nándi
"Amit várok az az hogy a télen megtérül az ára!!!!!"
Már tudom hogy nem voltak túlzottak az elvárásaim mert volt alkalmam összehasonlító mérést végezni és biztos vagyok benne hogy nagyon-nagyon jó beruházás volt!
Egyetértek veled a motorolajjal kapcsolatban én is utánanéztem hogy mi az ami a káros a felhasználás szempontjából és ezért sütőolajat használok benne.

-Laci_777
Az előzőek miatt nem lesz lehetőség nálam informálódni.
A fejlesztő cég elérhetőségét megadom ha valakit valóban érdekel hívja őket, 70/8837117
Meggyőződésem, hogy hitelesebb adatokat kaptatok volna tőlem mert én nem eladni akarom a berendezést.
Bocs mindenkitől aki adatokat várt, de én nem szeretnék fórumozni a továbbiakban.

2012-10-15
11:44:43
#34316
Windmill!

09.10.-e óta kiért már a szerelőd? Sikerült beüzemelni a képzeletbeli csodagéped?
2012-10-15
11:18:40
Előzmény: windmill #33653#34314
A fáradt olaj nem ugyanaz a kategória mint a használt sütőzsiradék, ne maszatoljuk össze a kettőt! Egyébként - ellentétben veled- nem reklámozok semmit, csak bemutattam egy példát arra, hogy más nem titkolózik annyit a termékéről, mint te, így annak műszaki paraméterei alapján el lehet dönteni, hogy megvenném/használnám-e vagy nem.
2012-10-14
23:22:11
#34284
Windmill!

"Amit várok az az hogy a télen megtérül az ára!!!!!"
"Én 850.000 Ft ért vettem"

Nem érzed ezt túlzott elvárásnak?
Egy átlag család ennek az összegnek a töredékét költi fűtésre + villanyara egy év alatt.


"autókból leengedett olajjal"
"ne egy hagyományos olajégőre gondoljatok semmiképp és ne környezetszennyezésre"

A motorolajok nehézfémeket is tartalmazhatnak. pl. molibdén-diszulfid
Gyanítom, hogy ha a gyártó ennek a szűrésére gondot fordítana, arra büszke lenne, nem titkolná.
Nem gondolok környezetszennyezésre, környezet védelemre gondolok, mert a molibdén diszulfid súrlódás csökkentő kenőanyag adalék, ami az üzemanyag fogyasztás csökkentését segíti, ezáltal a káros anyag kibocsájtást is.

A fáradt olaj minősége változó. Keveredhet bele fékolaj, hajtómű olaj, hűtővíz.
Az erősen változó viszkozitás, és változó fűtőérték miatt égetése sok-sok beavatkozást (munkaórát) igényel.

Jó szerencsét!

Laci_777Válasz erre
2012-10-13
21:47:40
#34229
Üdv Mindenkinek! Azóta sincs még semmi hír? Én már nagyon várom (szerintem sokkal együtt)!
2012-09-28
12:47:38
Előzmény: windmill #33653#33654
windmill,

Ugye még nem üzemelték be a készüléket? Pedig már nagyon időszerű lenne egy akkora energiaigényű házra, mint a tied! Minden hónap százezres veszteség! Mire várnak? Te elfogadhatónak tartod a késlekedést? Felveszi még egyáltalán a gyártó a telefont? Én már biztosan nagyon ideges lennék a helyedben!
Nagyon szeretnék látni legalább fotókat -ha egyáltalán van mit lefényképezni-, de talán csak egy rossz hűtőszekrényt tettek a dobozodba :)


windmillVálasz erre
2012-09-28
12:13:19
Előzmény: hargi #33140#33653
hargi

A fáradt olaj veszélyes hulladék és nem is szeretnéd ha a szomszédod ilyennel fűtene kivéve ha a berendezés amivel fűt az olyan típus amit reklámozol?
Nem tartod érdekesnek az írásod?
A berendezést amit írsz szintén fáradt növényi olajjal használják a legtöbben ebben biztos lehetsz! (de ha frissel akkor az sem nem okoz gondot de abban biztos lehetsz hogy áramot termelnek vele és nem fűtenek!)
Nem fűtésre készült és nem is használják fűtésre mert arra gazdaságtalan.
Persze nem azt jelenti hogy nem ad le hőt működés közben de nem véletlenül nem fűtenek vele!

2012-09-14
09:39:07
#33140
A fáradtolaj veszélyes hulladék, arról szigorú nyilvántartást kell vezetni, csak arra jogosult szállító viheti el arra jogosult átvevőnek, megfelelő nyomtatványok kitöltése mellett, amit a környezetvédelmi hatóság ellenőrizhet, illetve ellenőriz is, mert éves jelentést kell róla benyújtani a felügyelőségekre.
A hasznosítása engedélyhez kötött, csúnya ejnyebejnye lehet belőle.
Ha a szomszédom ilyennel fűtene, nem örülnék neki, és ezt szóvá is tenném.
A növényi olajra már van itthon is forgalmazott berendezés (egyhengeres, alacsony fordulatszámú dízelmotor)ami generátorral áramot termel, a hűtővizével melegvizet csinál.

Ők egyáltalán nem titkolóznak, sőt reklámozzák magukat, ahol csak lehet. A berendezést nem zárják fekete dobozba, az adatai szabadon hozzáférhetők.

Itt az említett berendezés ismertetője: (ha ez reklámnak minősül, akkor majd Róbert törli)
www.cropell.hu/cropell_crofter.pdf2012-09-14
08:54:36
Előzmény: sándor #33129#33136
A gyenge hatásfokkal nincs problma, a veszteség hő, az meg úgyis kell a fűtéshez.
A hatásfok csak a termelt melegvíz-villany arányt befolyásolja. (márha nem "1000°-os" füstgázt ereget ki.)
T.
2012-09-14
08:52:43
Előzmény: grano #33133#33135
Ott van két-három km-re a döggyártól, elnyomják egymás szagát. :-)

T.
2012-09-14
08:31:05
Előzmény: sándor #33129#33133
sándor:
ezt akkor nem értem:
www.eon-hungaria.com/vallalat/e-on-eromuvek/gonyui-eromu
vszeg én vagyok képzavarban, "most" adták át.
Ez akkor mitől olyan baró?
Csak az állami támogatástól (lehet reklámozni), vagy van benne értelmes műszaki tartalom is?
Vagy ez büdösebb mint a dögtelep :-)
2012-09-14
08:08:18
Előzmény: sándor #33129#33132
Sándor,


"""
Annak néztetek e már utána, hogy egy gázturbinának amit viszonylagosan nagy fajlagos energia tartalomú földgázzal működtetnek mekkora a hatásfoka?
Vagy a kerozinnal működöknek?
A fáradt étolaj mitől lenne sokkal jobb?
és volt az energia átalakításuk.
"""

Nem arról lehet szó, hogy jobb hatásfokkal ég az étolaj, hanem arról, hogy olcsóbb.
Ezért egy szakács számolhat úgy, hogy nem kerül neki semmibe. Hatásfok ide vagy oda, az energia fajlagos költsége alacsony = 0 Ft/kWh .

Ha tehát a trutyi megszerzése nem derogál...
ha időd van bőven...
ha az égetéskor keletkező szag és zaj nem zavar...
ha a későbbi beszerzési nehézségekkel most nem foglalkozol...
ha egyáltalán működik a szerkezet és számíthatsz arra, hogy meghibásodás esetén időben megjavítja valaki...
ha a környezetet nem szennyezi...
ha az üzemeltetése nem engedélyköteles...

... na akkor bele lehet fogni...

zsbalazsVálasz erre
2012-09-13
18:10:16
Előzmény: windmill #33109#33119
Ha a szélkerékhez viszonyítod a nyereséget lehet hogy kiugró lesz!
Nem tudom, hogy átlag háztartásnak gyűlik e annyi olaj, mint amennyi szél fúj?

azért drukkolok!
2012-09-13
13:57:16
Előzmény: windmill #33109#33115
Nekem kezd az egész nagyon furán hangzani.
Valami támpontot adhatnál, hogy kik ezek és merre találhatók.
Rossz érzésem van a dologgal kapcsolatban.

Update:
pár dolog letisztult, elég 1-2 telefon...
Felhívnám a figyelmedet, kedves WINDMILL, hogy ez egy nagyon kicsi ország, hamar körbeér az infó.

Szóval akkor még egyszer fuss neki. Mid is van neked ott dobozban, bekötésre várva?
2012-09-13
13:10:00
Előzmény: windmill #33109#33111
Szeretnék egy megbízható, korrekt garanciával és szervizhálózattal rendelkező cégtől szélkereket vásárolni. Megadnád a beszerzési forrásod elérhetőségeit. :)))

De a humort félretéve -ugyan tényleg foglalkoztat és időszakonként felvetődik bennem ez a szélkerék kérdés- a most olcsónak tűnő fűtési/villamosenergia előállítási mód, ha népszerűsödne és tömegessé válna (?), ismerve a haza gyakorlatot, biztosan kapna valamilyen adóterheket, ami miatt megint csak kevesek számára lenne elérhető, vagy érné meg.
Mert ugye nem jellemző az átlag ember fiára, hogy csak úgy betolhat néhány több száz literes hordót egy étterembe, üzembe, stb... hogy az elhasznált sütőolajat abba eresszék, ... és persze ingyen.

Ha meg kereskedelmi forgalomba hoznák a fűtésre (is) használható (ét,bio)olaj származékokat, akkor az áraikban megjelenne a többlet.
Azon se lepődnék meg, ha valamilyen módon már eleve a fűtőberendezés gyártóját, azaz magát a terméket sújtanák valami plusz adóval, egyebekkel.

Amúgy meg úgy gondolom, ha a cég/fejlesztő megbízható, tőkeerős és megfelelő piaci elismertséggel rendelkezik, akkor nincs mitől tartania a tekintetben, hogy már a piacra dobás előtt (meg)ismerik a termékeit, beszélnek róla, stb.
Ez csak jót tehet egy terméknek, fejlesztésnek.
Ha tőkeerős és a fejlesztés terén is gyakorlott, akkor nyilván meg tudják oldani azt is, hogy időben, előre levédetik a találmányaikat, fejlesztéseiket, stb...

Vagy nincsenek még semmilyen tesztelések, vagy amik voltak nem érdemlegesek, és ti (a 10 új üzemeltető) lesztek azok akiken kipróbálják a pudingot. (?)
Elgondolkodtató!

Persze ha te ingyen kaptál egy ilyen berendezést, garanciákkal, korrekt feltételekkel, úgy, hogy a végén csak akkor kell kifizetned a kedvezményes árat, ha valóban elégedett leszel a rendszerrel; és a berendezés megfelel minden érvényes előírásnak... akkor nem kérdés, hogy fel kell vállalni a lehetőséget.

Engem csak a cég titokban maradási igénye tesz bizalmatlanná.
Már-már az az érzés kezdett kialakulni bennem, hogy itt egy új konstrukció előéletének, a kezdeti marketing fogásoknak vagyunk a tanúi... és a személyedben lehet, hogy a fejlesztőt, illetve a fejlesztő cég -marketing terén is járatos- vezetőjét faggatjuk. :)
Legyen így vagy úgy, engem kíváncsivá tettél.

Azzal együtt is, hogy szerintem a termék árának felvállalhatósága azért nem kifejezetten jellemző a magyar átlagcsaládokra.
Még a vele elérhető energia és pénz spórolás ellenére sem.
Azaz szerintem nem lesz elég egy nagyon jó termék, ami beváltja a hozzá fűzött reményeket, hanem arra is szükség lesz, hogy a megfelelő hatóságok, az állam is mögé álljon... támogassa. A beszerzését csakúgy, mint az üzemeltetését.
szocsmarciVálasz erre
2012-09-13
12:51:07
Előzmény: windmill #33109#33110
Most már értem a nickneved. Azt hittem Don Quijote-re való utalás akart lenni (bocsi, ezt nem tudtam kihagyni :) ).
Az ismerősöd valószínű azért úszta meg, mert az autója nem céges volt, és magánemberként furikázott vele. Biztos van valami az alkotmányból levezethető jog, ami erősebb az adózási törvénynél, ezért nem álltak neki piszkálni az illetőt.
windmillVálasz erre
2012-09-13
12:27:19
Előzmény: paga #33039#33109
NEM ŐK KERESTEK!
Én kerestem megoldást arra, hogy ne kelljen ezen a télen megint nagy költségbe bocsátkoznom.
Kb. 5 éve vettem tőlük egy szélkereket és amiatt kerestem őket a nyár elején, hogy egy barátomnak is szüksége lenne szélkerékre. Ennyi a nagy titok.. akkor találkoztam először a kazánnal.
NINCS TITOK.
Azaz van de csak annyi, hogy nem akarják nagy dobra verni amíg nem "termék" mert ezek csak mintadarabok.
Bocs ha nagyon rejtelmesnek tűntem!
Tényleg csak azért dobtam fel a témát mert ennyi ember közül biztos akad aki elkezdi feszegetni ha vannak hátrányai a dolognak.
Én elfogult vagyok az olcsó működés miatt meg azért is mert ennél nincs a szélhez kötve hogy mikor termel áramot.
windmillVálasz erre
2012-09-13
12:08:44
Előzmény: payagyerek #33066#33107
Megjegyezném, hogy most a fatüzelésű turbinás áramtermelős modellt kezdték el tudtommal de azt mondták, hogy ez még több év mire elkészül. Pelletest is említettek és szalmabálást is hogy lesz, de ezeknek csak az alapjai vannak meg és rengeteg pénz kellene nekik a kísérletekhez.
windmillVálasz erre
2012-09-13
12:03:57
Előzmény: payagyerek #33058#33106
Az első megoldásuk az az volt hogy hogyan lehet elégetni az étolajat úgy hogy ne duguljon el a kazán minden másnap úgy mint a rengeteg átalakított fáradtolajkazánnál.
Azt tudom hogy a speciális fuvókát is ők kísérletezték ki mert mutattak legalább 70-80 db fúvókát ami az előzmény volt. Azt nem tudom, hogy meddig jutottak a "csak" kazánnal, az is lehet hogy turbinás levegőbetáplálás nélkül nem sikerült...
Biosolar Forum  =>  Fűtés - Kazánok  =>  Fáradt olaj kazánlapozz: 1, 2   következő »
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva