English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Okos hálózat (Smart Grid)  =>  Energiatároló
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
2011-11-10
07:46:02
Előzmény: villam64 #20860#20863
villam64,
" ... Már régen kötelezővé kellett volna tenni a tárolást az szélerőmű mellett...."
Miért lenne kötelező? Ha majd megéri a szélgenerátor tulajdonosainak, akkor megépítik a tárolót. Ha anélkül is megéri, akkor meg minek?Csató Gábor írásának a lényege:

Az energiaellátás alapelve leegyszerűsítve a következő: a nap minden egyes pillanatában annyi energiát kell biztosítani, amelyre az adott időszakban a lakosságnak és a gazdaságnak szüksége van. A többlet gazdaságtalan, az alultermelés nem kielégítő.

Ugyan a szél szinte állandóan fúj, de erőssége igen gyorsan, és a legtöbb esetben megjósolhatatlanul változik. Ahhoz tehát, hogy a lehető legnagyobb mértékben igénybe lehessen venni a szélerőműveket, csökkenteni kell termelésük ingadozását. Mivel az ember a szél erősségét nem tudja befolyásolni, az egyetlen lehetőség a szeles időszakban előállított többletenergia tárolása valamilyen módon.
Az AES Corporation olyan szélerőmű-farmokat létesít, melyeket az akkumulátorokhoz hasonló elven működő energiatároló telepekkel kombinálnak.

A tárolás évek óta lehetséges, de az árak még mindig nagyon magasak. Ha viszont több megújuló energiaforrást szeretnénk integrálni, a tárolás egyre inkább szükségessé válik.
Biosolar Forum  =>  Okos hálózat (Smart Grid)  =>  Energiatároló
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva