English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Hőszivattyú  =>  GEOTARIFA
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
szepygabVálasz erre
2009-04-16
19:48:58
#1990
"* A felhasználó a vételezéshez szükséges mérőhely kialakítást a MEE VET által regisztrált vállalkozókkal köteles kiépíttetni.
* Csak olyan berendezés helyezhető üzembe, amely teljesíti az ELMŰ-ÉMÁSZ által rögzített műszaki megfelelőségi követelményeket."

Ki van ez találva !
Ezek miatt nem lesz érdemes foglalkozni vele. Szerintem a másfél - kétmillió alatti berendezések nem szerepelnek majd a listában, csak azok, amiknek a gyártói / forgalmazói leszurkolták a horror "minősítési díjat".
Az ilyen minősítések a bevétel és a dokumentáció alapján szoktak történni. Végül megint az jár majd jól, aki megengedheti magának a drága berendezésre való beruházást, és aki egyébként teljes tarifával is ki tudná fizetni :-(

üdv

szepygab
2009-04-15
20:06:59
#1976
Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport ágazati elsőként, az energiatudatos fogyasztói magatartás és a megújuló energiára alapozott megoldások terjesztése melletti elkötelezettsége jegyében új áramtarifát kínál lakossági és kisvállalati ügyfelei számára.


A GEO egytarifás, különmért, vezérelt tarifa. Naponta legalább 20 óra fűtési időt nyújt a hőszivattyú számára úgy, hogy egy megszakítás nem lehet hosszabb 2 óránál, és két megszakítás között minimálisan 2 óra felfűtési idő áll rendelkezésre. Ezzel a hőszivattyús rendszer megfelelő mennyiségű villamos energia betáplálást kap az üzemeléshez.
Önnek ajánljuk:

A tarifát az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport lakossági ügyfelei, valamint a 3x63 Ampert (39 kW) meg nem haladó névleges csatlakozási értékkel rendelkező üzleti ügyfelei és a közintézmények igényelhetik meglévő, illetve új hőszivattyús rendszer villamosenergia ellátásához.
Díjszabás:

A GEO tarifa bruttó végfelhasználói díja 28,04 Ft a lakossági, illetve 28,34 Ft a nem lakossági, valamint közintézményi fogyasztók számára. Ez a díj már valamennyi költségelemet és adót tartalmaz.
Amit a tarifa igényléséről tudni érdemes:

* A tarifát az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók igényelhetik az ELMŰ és az ÉMÁSZ szolgáltatási területén.
* A kedvezményes tarifa kizárólag szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető hőszivattyú berendezés villamos energia ellátására használható.
* A hőszivattyú bekötését a vezérelt elosztó hálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített módon, nem dugaszolhatóan kell elvégezni. Más berendezés üzemeltetése erről a csatlakozásról szerződésszegésnek minősül.*
* A felhasználó a vételezéshez szükséges mérőhely kialakítást a MEE VET által regisztrált vállalkozókkal köteles kiépíttetni.
* Csak olyan berendezés helyezhető üzembe, amely teljesíti az ELMŰ-ÉMÁSZ által rögzített műszaki megfelelőségi követelményeket.
* A GEO tarifa részletes díjaira és az igénybevétel feltételeire vonatkozóan az Egyetes Szolgáltatói Üzletszabályzatban leírtak irányadóak, melyet letölthet oldalunkról, vagy megtekinthet ügyfélszolgálati irodáinkban.

*A szerződésnek megfelelő használatot az elosztó engedélyes jogosult ellenőrizni. Szerződésszegés esetén a kedvezményes tarifa alkalmazása megszűnik és a felhasznált villamos energia árát, valamint az elosztói díjakat a kereskedő jogosult a normál tarifának megfelelő díjakkal – visszamenőlegesen – kiszámlázni.

www.aram.hu/geotarifa/

Biosolar Forum  =>  Hőszivattyú  =>  GEOTARIFA
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva