English  Deutsch
Biosolar Forum  =>  Villanyszerelés  =>  ÉJSZAKAI ÁRAM - NAPPALI ÁRAMlapozz: « előző   1, 2, 3, 4
Mielőtt kérdezel olvasd el a témához tartozó KIEMELT CIKKEKET!
kedvescimboraVálasz erre
2008-11-24
01:00:58
#1207
Előzmény (Sándor írta):

Éjszakai áram, mosógép kérdése:
Az áramszolgáltatóval kötött szerződésetekben benne van (szabvány is igy írta elő), hogy tilos más célra, mint hmv. előállításra használni. Tilos a bojler áramkörét megszakítani (elméletileg). Éjjel minimum hat órát kötelesek megszakítás nélkül szolgáltatni, a többivel ők rendelkeznek. Éjjel tehát lehet biztonságosan mosni. Van több más tarifa is, de az rablás és nem szolgáltatás.

Én nem éjszakai árammal mosok, de nem az előírások miatt hanem azért mert szombaton délelőtt ér rá a feleségem mosni és nem akkor amikor áramot ad hozzá a szolgáltató.Amúgy hülye előírás. pl hőtárolós kályhát miért szabad üzemeltetni róla? A cégnél is ahol dolgozok én kezelem az energiát, 3db 630KW-tos trafónk van. Ott is két tarifa van és bármire lehet használni.
Áramszolgáltatóval nem érdemes foglalkozni. Ha kifizeted az áramszámlát ők se foglalkoznak veled. Bármilyen előírás is van érvényben. Használd egész nyugodtan amire jónak látod az ésszerűség határain belül. Amúgy meg ez egy lerágott csont. lépjünk tovább más témára!

Biosolar Forum  =>  Villanyszerelés  =>  ÉJSZAKAI ÁRAM - NAPPALI ÁRAMlapozz: « előző   1, 2, 3, 4
Copyright © 2005-2017 Bernáth Róbert
Minden jog fenntartva